Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285786 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Hír-les
« Válasz #5550 Dátum: 2024. Szeptember 27. 21:58 »
Üdv. Uraim!
buksi, bocs nem akartam tolakodó lenni, csak azt gondolom hogy többet láttam, és hallottam mint az egyszerű méhész, és nem biztos hogy minden szónak nyilvánosan kell itt elhangozni, mert a fórum tulajdonosai sem így teszik ezt közzé, természetesen azt nem tudhatom hogy ez tudatos vagy véletlen. Mindenesetre azt tudni kell hogy én már nem vagyok tagja ennek a (maradjunk annyiba hogy csapatnak), de figyelemmel kisérem a működést, (és ezt azért jó páran tiszteletben tartják)és tudom hogy Te is tisztában vagy azzal hogy akik ezt az egyesületet megálmodták, létrehozták, azok nem erre gondoltak annó. Látom az írásaidból hogy képben vagy, és jól gondolsz dolgokat, de ehhez kellene egy igazi csapat, de tudod én ma már csak a partvonalról kívül vagyok és hidd el hogy sokkal jobban érzem magam, nem függök ettől a bocs , nen minősítem a csapatot, de a kollégák ma is kikérik a véleményem  a szakmából is, és a szakmapolitikából is

*

buksi

• 466
« Válasz #5551 Dátum: 2024. Szeptember 27. 22:44 »
izso 60.ű,nincs miért bocsánatot kérni,pár dolgot láttam és hallottam én is 38 év alatt de ilyen pocsék állapotot megélni és túlélni?Azthiszem én sem leszek sokáig tag és még páran hozzám hasonló régi motorosok,mert itt minden hiába lesz majd./nem csak az omme miatt/.Az igazi csapatot nehéz lesz megtalálni,mert mindent fölfal a pénzbeli verseny. A véleményed szívesen olvasom itt megtalálom./bodai.mehesz@freemail.hu/nem titok.

*

buksi

• 466
« Válasz #5553 Dátum: 2024. Október 15. 12:45 »
előtt néhány nyali szaladna a főnihez, olvassa el kitől is idéztem!? :o

" 2015. December 11. 07:35 »
Véleményem szerint pedig nincs más út, hogy megreformáljuk az OMME működését.
Az apró, néhány tíz fős egyesületek beintegrálódhatnak a közepesekbe, nagyobbakba.
Szerintem annak semmi értelme annak, hogy megyénként 10-12 kis létszámú OMME alapszervezet működjön, csak azért, hogy a jelenlegi vezetés tudja őket manipulálni!
A szaktanácsadók, és a nem önálló egyesületek teljesen eltorzítják a demokratikus működést, mert a vezetés szinte megköveteli tőlük, sőt mind a szaktanácsadókat, mint az alapszervezeteket anyagilag magukhoz láncolják, ezzel gyakorlatilag bújtatva szavazatot vásárolnak.
A megelőző időszakokban ez azért nem volt probléma, mert probléma sem volt!
Most, hogy két tábor van, a méhészek és a küldöttek nem tudják érvényesíteni szabad akaratukat, mert például Cserényi doktor honnan veszi a bátorságot, hogy nyíltan megmondja kikre KELL szavazni?
Azon kívül, hogy ez minden alapvető jogunkat sárba-tiporja, még felháborító is!
És ha momentán erre én kemény megjegyzést teszek, azonnali etikai vizsgálatot kezdeményez ellenem doktor úr.
Alapjaiban kell az OMME belső működését megváltoztatni, és ehhez minél több méhész, küldött véleményét ki kell kérni.
A jelenlegi vezetés ilyen dolgokkal nem bíbelődik, mert többször kijelentették, hogy az OMME egy vállalat.
Igen a vállalatnak már hivatala is van.
Ez a hivatal jelenleg egy kifizető ügynökség, egy pénzelosztó, és ehhez még a küldöttek áldásukat is adták.
Kíváncsi lennék, ha valós információkhoz jutnának a küldöttek, hogy szavaznának?
Most megy a szembekötősdi, maszatolás, önfényezés de már nem sokáig.
Mi azt szeretnénk, ha az OMME újra a méhészek székháza, családias hangulatú érdekvédelmi központja lenne.
Amennyiben a küldöttek az utóbbira szavaznak, a jelenlegi vezetésnek még hírmagja sem maradhat.
Úgy is fogalmazhatnék, hogy elég volt a titkolódzásból, ajtó kinyit.
Nagyernyei Attila"

*

Koki

• 222
« Válasz #5557 Dátum: 2024. December 07. 12:46 »
Hurrá! Pofon pofon hátán a termelőknek.
Lészen ám "méznek" és a répacukorlépesméznek kon-kur-renciája a nádcukorlépesméz.
Mégiscsak elkellene gondolkozni Bross tanácsán. Vissza a szakmába méhésztársak.

https://www.vg.hu/kereskedelem/2024/12/mercosur-brusszel-alairta-a-nepszerutlen-kereskedelmi-megallapodast-felhaborodtak-az-europai-gazdak

Üdv: Kira

« Válasz #5558 Dátum: 2024. December 07. 18:07 »
Ez elszomorító. 46 ezer tonna mézre kaptak vámmentességet a mercosur országok. Ekkora mennyiséget szállít Ukrajna is vámmentesen, amiről tudjuk, hogy mit okozott az EU mézpiacon... 4 ország tiltakozott a szabadkereskedelmi egyezmény ellen, a magyar kormány nem volt a tiltakozók között. Mindenhonnan csak a támogatást kapjuk...

*

izso60

• 573
« Válasz #5559 Dátum: 2024. December 07. 18:24 »
Üdv. Uraim!                                                                                                                                      Te figyelj  dzso bacsi! Te és a többek, mire számítottál(számítottatok), ettől a vezetéstől. Akár Országos, akár "egyesületi" szinten? Hát nem látjátok hogy itt minden fenékig tejfel, és a kerítés is kolbászból van

*

Koki

• 222
« Válasz #5560 Dátum: 2024. December 08. 12:10 »
Üdv. Uraim!                                                                                                                                      Hát nem látjátok hogy itt minden fenékig tejfel, és a kerítés is kolbászból van

Nem látom. De majd jövőre. Magyarország jobban teljesít. És beveszik. Újra és újra.
A képen a hiteles tájékoztatás.
« Utoljára szerkesztve: 2024. December 08. 12:15 írta Koki »

*

izso60

• 573
« Válasz #5561 Dátum: 2024. December 08. 17:39 »
Üdv. Uraim!                                                                                                                                     Hát ezt mondom én is, majd "beveszitek" újra, és újra, én ebből már régen megjöttem, és az itt fölényeskedő fórum tulaj. bölcs böfögései is maximálisan hidegen hagynak engem, de Ti csak sakkozzatok vele amíg lehet

*

buksi

• 466
« Válasz #5562 Dátum: 2024. December 10. 22:53 »
Hallani valami újításokról ami szükséges lesz a támogatás igényléséhez,valami digitális állampolgár kód,ügyfélkapu+ regisztráció.Söralátét nosztalgia az élhető világban jelszóval,egyre jobban hülyül a demokratikus államvezetés.

*

buksi

• 466
« Válasz #5563 Dátum: 2024. December 14. 21:49 »
 mai napon csatlakozott csoportunkhoz Nagy István agrárminiszter is. Ezúton ragadnám meg a lehetőséget, hogy üdvözöljem és egyúttal szeretnék néhány kérdést feltenni Önnek.
Tisztelt Miniszter Úr!
Mint mindannyian tudjuk, a magyar kormány idén februárban feloldotta a behozatali tilalmat az ukrán mézre. Én akkor 62 méhészegyesület támogatásával petíciót juttattam el Önhöz, melyben kértük a tilalom visszaállítását, mert az véleményünk szerint súlyos károkat okoz a magyar méhésztársadalomnak. Már akkor pontosan lehetett tudni, hogy semmi valós alapja nincs azoknak az érveléseknek, amelyek a tilalom feloldását próbálták indokolni, de ezt az azóta eltelt idő is jócskán igazolta. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület asszisztál ehhez a döntéshez, egy jól körül határolható kereskedői csoport érdekét képviseli, velünk, termelőkkel szemben. Ön a méhészeti egyesületek többségének megkeresését válaszra sem méltatta, egy főosztályvezetővel íratott egy elutasító, semmitmondó levelet.
Ön akkor azt ígérte, hogy az ukrán méz nem kerül a magyar boltok polcaira, sőt, a tilalom feloldása még az akácméz értékesítését is segíteni fogja. Ezekből semmi sem lett igaz. Ma a nagy üzletláncok tele vannak ukrán mézekkel, tele vagyunk eladatlan készletekkel, a magyar mézpiac bedőlt, az egész ágazat haldoklik. Az sem lett igaz - bár ezt nem is hittük el neki - hogy az OMME majd 3 hónap múlva egyeztetést fog kezdeményezni az ügyben. Miközben Ön a hatalommal kollaboráns, valódi érdekképviseleti tevékenységet nem végző, opportunista OMME-t pumpálja az egyébként méhészeknek szánt uniós támogatások jelentős részével, addig a méhészek többsége a túlélésért küzd. Tömegesen hagyják abba az emberek a méhészkedést, tömegesen mennek tönkre az állományok. Itt a mi környékünkön (Debrecen) már ősszel legalább 50 százalék körüli veszteségek látszottak a kilátástalan helyzetnek köszönhetően, miközben az OMME legfőbb problémája az újabb tagdíjemelés volt.
Amikor a magyar kormány februárban megszüntette az ukrán mézre a behozatali tilalmat, egyes felvásárlók MÁSNAP elkezdték telefonon hívogatni azokat a méhészeket, akiknek már meg volt mintázva a mézük és hamis kifogásokkal (magas víztartalom, ami nem volt igaz), lemondták a vásárlást, mert Önnek köszönhetően (a rendelet előterjesztését nyilván az Agrárminisztérium készítette, annak ellenére, hogy a kormányfő írta alá) kilátásba került az olcsóbb import lehetősége, azonnal csökkentek a felvásárlási árak. Számoljuk ki csak ezer tonna méznél mondjuk 100 Forintjával, hogy mekkora összegeket vettek ki Önök ezzel a döntéssel a mi zsebünkből. Százmilliókról beszélünk, vagy még többről egy éves értékesítési szezon alatt és akkor az elmaradt felvásárlásokból eredő károkról és más járulékos problémákról (állományveszteségek, stb.) még nem is beszéltünk! Miért fontosabb az Ön számára néhány kereskedő extraprofitja, mint az egész magyar méhésztársadalom jövője, megélhetése? Miért éri meg Önnek egy olyan "érdekvédelmi" szervezetet teletömni pénzzel, kiváltságos helyzetbe hozni, a támogatások OMME-tagsághoz kötésével bebetonozni, minden más alternatívát elfojtani, miközben láthatóan ez a szervezet teljesen inkompetens az ágazat stratégiai kérdéseinek nemhogy megválaszolására, de még a felismerésére is. Az, hogy az OMME-nak semmi elképzelése nem volt az elmúlt években a közelgő válság kezelésére, nem azt jelenti, hogy ne lett volna ilyen lehetőség. Egy válságot nemcsak kezelni, hanem megelőzni, vagy legalábbis a hatásait mérsékelni is lehet. Idáig már el sem kellett volna jutnunk, ahol most vagyunk, ha hozzáértő emberek is hallathatták volna hangjukat az elmúlt években. Egy piacot nemcsak az "output" oldalon, hanem az "inputon", a bemenőn is lehet befolyásolni, vagyis magát az ágazatot is lehetett volna már régen olyan méretűvé, szerkezetűvé alakítani, ami sokkal ellenállóbb lett volna a válságoknak. Ehhez alapjaiban eltérő, jól átgondolt támogatási struktúra, ösztönző- és feltételrendszer, illetve célravezetőbb, a termelőket segítő jogszabályi háttér kellett volna. De a "kimenő" oldalra is lettek volna megoldások, ha az OMME elnöke ezeket rendre el nem szabotálja a kereskedői érdekek védelmében (az OMME-s mézesüvegre lehetett volna saját "brandet", akár bérkiszerelést is indítani, megtámogatni a hazait népszerűsítő kampányokkal és akkor most nem az ukrán napraforgómézet tennék a karácsonyfa alá a magyar vásárlók). Ehhez, az ilyen javaslatokhoz lenne jó egy valódi érdekvédelmi szervezet. Az OMME még azt sem volt képes felismerni, hogy baj van, mivel ezzel a jelenlegi struktúrával függetlenné vált az ágazat helyzetétől, a kötelező tagsággal és a hatalmas állami támogatással semmiféle kényszere nincs, hogy bármiféle valódi szakmai munkát is végezzen. Miért jó ez Önnek? Miért jó ez az ágazatnak? Látjuk, hogy mi lett az eredménye. Miért vállalja Ön ennek a politikai felelősségét? Mert hogy minden felelősség Önre száll, minden más "közreműködő", a kereskedői oldal is, az OMME is, köszöni szépen, él és virul...
Azt nem tudom, mi lehet az oka, hogy Ön pont most tartotta fontosnak belépni ebbe a sok éve létező csoportba, miután az Aranynektár ügyvédje letámadta itt az admint, a csoportot a megszűnés fenyegette,

« Válasz #5564 Dátum: 2025. Március 30. 10:17 »
Időnként azért beleolvasok az egyesületi szaklapba, hátha okosodok még egy kicsit...
Tettem ezt ezen a szemerkélő esős reggelen is amíg arra vártam, hogy egy kicsit melegebb legyen a műhelyben.
Első oldal írása: Mire elég a méhészeti támogatás? -címmel.
A címből egyértelműen kiderül, hogy a "támogatás" a témája, ezért aztán hiába is keresnénk benne a "piac" szót vagy kifejezést, nem találjuk.
Pedig azt hiszem, hogy elég sok összefüggés van a kettő között. Pl. az, hogy ha már különféle támogatásokkal igyekeznek serkenteni vagy másképp fogalmazva a "versenyképességét" növelni az ágazatnak, akkor talán kéne szót ejteni arról is, hogy milyen "piacra" termeljen a méhész? Persze azt is lehet gondolni, hogy már nem is az ágazat serkentése a cél, hanem az életben tartása ugye...
Gondolom mindenki szeret kapni főleg úgy, ha nem is kell érte megdolgozni.
Azt is gondolom, hogy nem mindenben értük egyet. De ez nem is baj, mert akkor nem tudnánk róla beszélgetni és megvitatni. És mondjuk amit én gondolok az nem is biztos, hogy úgy helyes, mert ha meghallgatok más véleményeket is akkor lehetséges, hogy valaki másnak egy másik nézőpontból mégiscsak helytállóbb a gondolata mint a sajátom.
Van azért bőven felháborodás akkor amikor megjelenik a boltban az 1699 Ft-os, 900g -os méz. (tekintsünk el a 900g -tól, mondjuk inkább azt, hogy 1 üveg vegyesméz...)
Vagy amikor a közösségi oldalakon látjuk a hirdetéseket: 2500 Ft -os akác és az 1700 Ft-os vegyes házhozszállítással.
Szóval úgy tűnik, hogy van elég sok méhész, méz is van csak el kéne adni valakinek. Ez biztos olyan egyfajta önkéntes "árrésstop"...
Tehát egyfelől nyomják a pénzt ágazatba másfelől meg értékesítési gondok vannak az ágazatban.
Mi értelme van ennek?
Gazdasági meg versenyképességi és piaci oldalról nézve semmi. Illetve ha semmi értelme nem lenne az még a jobbik eset lenne de ez kifejezetten káros. Még hármat belerúgnak abba döglött lóba amin már az abrak sem segített.
Ezzel a méhészet nem fogja magát a saját hajánál fogva kihúzni abból a gödörből amibe javarészt a korábbi "támogatások" lökték.
Politikailag azonban jól hangzik és úgy tűnik, hogy mindkét oldalról is ez a lényeg: Megvédjük az ágazatot! -mondják onnan. De ezek legalább adnak valamit! -hallom innen.
Kérdés, hogy minek a rovására adnak? Vagy az nem számít, csak adjanak? Az utóbbi a domináns.
Kaparj kurta még ha a saját sírodat is ásod...
Szerintem meg olyan nincs, hogy ne kéne valamiféle árat fizetni ezekért a "támogatásokért" cserébe. Elég nagy árat és mindenkinek.
Dehááát, hogy valami ismét virágzásnak és fejlődésnek induljon ahhoz először össze kell omlani, térdre kell ereszkedni. De rendesen ám! Azért, hogy aztán jól megértsük a tanulságot. Aztán talán 20 évig tartható is lenne valamiféle fejlődés de utána már megint elfelejtődnének a régi hibák...