Hír-les

• 5611 válasz
  • 2315281 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #855 Dátum: 2014. Július 11. 10:50 »
!Igen is, meg kell követelni tőlük a precíz, pontos naprakész munkát.
Amúgy most elég kínos lehet számukra ez a semmit tevés.
Magyarból elég jó "vótam", a "suk- sükölést" és az idegen szavak használatát, a szóismétléseket ha lehet kerülni kell.
Az egyik alelnöknek még tavaly volt egy nyilatkozata. Na az vitt mindent. Öt mondatban 9 szóismétlés!
De, megvan az ötödik pozíció ez a lényeg!
Kabaré amint Ön is polírozza a hátsójukat!
A profi vezetés arról lenne híres, hogy soha nem hibáz.
Ők amatőrök. Egyenlőre még az sem derült ki melyik minisztériumnak címezte elnökünk a levelet.
Nagyernyei Attila

Tisztelt Nagyernyei Attila!

Ha nem rosszul olvastam vissza a hozzászólásomat, én is valami ilyesmiket írtam, legfeljebb a konklúziót nem terjesztettem ki a teljes OMME ügyvivői testületre, megmaradván a webmester felelősségének megállapításánál, s javasolván az ügyvivői testület számára a webmester tevékenységének alaposabb ellenőrzését. Sajnos az OMME-ben nekem korántsem olyan "súlyos" a szavam, mint az öné, ezért igyekeztem megköszönni önnek, hogy mindannyiszor felemeli a hangját, ha úgy látja: méltánytalan sérelem érte a méhészek civil szervezetének tagságát, érdekképviseletét. Ismételten köszönöm...!
Ami azt illeti, azért ön sem feltétlenül egy "Shakespeare"... Különösen, ha indulatba jön... Sebaj, ha Shakespeare nem is lesz, az ő legismertebb szereplőjének, Hamletnek az alakja már annál inkább passzol önre. Érdemes ízlelgetni a nagymonológot Arany János "hungarikum" fordításában:
http://www.magyarulbabelben.net/works/en/Shakespeare,_William/Monologue_of_Hamlet/hu/4864-Hamlet_monológja?tr_id=48
Viszont Hamlettel szemben önnek van egy óriási előnye: nem sokat hezitál, ha neki szeretne menni valakinek, s az eszközökben sem nagyon válogat. Ha így halad, még Fortinbras is lehet önből...A mérgezett karddal azért vigyázzon...!

Amúgy meg ahogy ígértem: "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam..."

Ui.: Az idézett "Harsona-béli" cikkből szerintem kiderült, kinek óhajtott levelet küldeni az Elnök úr. Ez ügyben most esmeg ön futott lyukra...De arra jó lehet ez a dolog, hogy mindnyájan elgondolkodjunk, "To be, or not to be...", vagy esetleg "méhész-nyelven":

*

Nb18

• 797
« Válasz #856 Dátum: 2014. Július 11. 12:52 »
Sziasztok! 

Tetszik a profilkép az előző hsz-ban!

Nb18

« Válasz #857 Dátum: 2014. Július 11. 13:34 »
Akkor megkérném, lájkolja...!

*

Nb18

• 797
« Válasz #858 Dátum: 2014. Július 11. 14:26 »
 ;D

« Válasz #859 Dátum: 2014. Július 11. 16:21 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Mi az, hogy az OMME vezérkara nem olvassa honlapunkat?
Tegnap mi volt a vezető hír?
Ez.

"Az OMME Elnökének levele a Vidékfeljesztési Miniszterhez    | Nyomtatás |
2014. 07. 09.

ITT"

Az ITT-re kattintva semmi nincs OTT."
És lám csodát!
Mi lett mára!
Ez.

"Az OMME Elnökének levele a Földművelésügyi Miniszterhez    | Nyomtatás |
2014. 07. 09.

ITT"
Na jó, nem ostorozom őket tovább.
Végül is rájöttek, hogy kinek küldi az elnök a levelet, bár még mindig nem tudjuk mi van benne, mert nem lehet megnyitni.
Még egy kicsit konzultálnak az informatikussal, aztán megy az.
Kristóf Évi árnyéka sem lehet a mostani bagázs.
Olyan a honlapunk mintha össze lenne lapátolva.
Kiérződik belőle, hogy nem profik szerkesztik. Sorok elcsúsznak, betűtípusok változnak szövegen belül.
Egy szó mint száz.
Szörnyű.
Azért látszik az erőlködés. Én inkább szakemberre bíznám, mert ez külön szakma.
Mindennel ezt csinálták, lényeg az, hogy számoljunk le a múlttal.
Igen, ha újat jobbat csinálnának akkor érthető.
De ők rombolnak, és kontár módon dolgoznak.

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 11. 16:32 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #860 Dátum: 2014. Július 11. 21:23 »
QUQURIQ!

A visszaszámlálás megindult a soros választásig!
Voltatok katonák?
Centi vágás...

Kiskakas!

« Válasz #861 Dátum: 2014. Július 11. 21:43 »
Szép estét mindenkinek!
Azt beszéli már az egész város, hogy a vis major kereten belül, háromezer Ft-ot kapnak a méhészek méhcsaládonként.
Ez igen örvendetes hír, csak azt nem tudom, hogy csak az OMME tagsággal rendelkező méhészek, vagy a 12000 méhész mindegyike.
Egyébként, a komoly kitartó munkának meg van az eredménye.
Amennyiben a hír igaz, úgy ha a 12000 méhésznél csak 50 méhcsaládot veszünk alapul, már az 1milliárd 800millió jó magyar forint.
Ti mit hallottatok ez ügyben?? Tényleg igaz a hír??

*

Nb18

• 797
« Válasz #862 Dátum: 2014. Július 11. 21:49 »
Na erre én is kíváncsi lennék mi igaz belőle!... De biztos jó ez nekünk?

« Válasz #863 Dátum: 2014. Július 14. 20:13 »
Vannak akik gondolnak a méhekre!

http://csipemameheket.hu/
Nagyernyei Attila

« Válasz #864 Dátum: 2014. Július 15. 07:41 »
http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/rossz-ido-a-meheszeknek-431283

Ugyan ebben a cikkben olvasható a következő.
"A szakemberek úgy vélik: a méhészkedés az időjárási kockázatok ellenére viszonylag gyorsan megtérülő, jól jövedelmező befektetés."

A többit nem idézgetem, mert kiakasztó.
Nagyernyei Attila

« Válasz #865 Dátum: 2014. Július 15. 10:50 »
Erről beszéltem!
"A földtulajdon szerzés és a támogatások miatt népszerű a méhészkedés
2014, július 15 - 10:22

Belföld
    Friss hírek

A változékony időjárás nem kedvezett a méztermelésnek, sem az akác, sem a repce nem hozta a várt termést. Ez azonban nem vette el a kedvet a szakmától, szakemberek szerint egyre többen jelentkeznek a méhészeti képzésekre. Ennek hátterében az áll, hogy sokan így szereznek jogosultságot földvásárlásra – írta a Világgazdaság.

A Mátrix Oktatási Központ munkatársa a lapnak elmondta: az uniós források igénylése is a szakképesítés irányába tereli a méhészkedőket, ugyanis az Európai Unióban a támogatások lehívásához kötelezővé fogják tenni a végzettséget.

Szakemberek szerint a méhészkedés gyorsan megtérülő, jól jövedelmező befektetés."

Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #866 Dátum: 2014. Július 15. 22:13 »
És ehhez jön még hozzá a múltkori cikk amit Janibátya tett föl ,hogy 100 családdal lehet 8milliót keresni évente.  :o
Kincsesbánya

*

Kitin

• 934
« Válasz #867 Dátum: 2014. Július 20. 11:49 »
Folytatja a Greenpeace a méhgyilkos vegyszerek elleni harcot
http://inforadio.hu/hir/tudomany/hir-653338

*

zümi

• 1382
« Válasz #868 Dátum: 2014. Július 20. 19:53 »

Kicsiknek szánnak forrást

NAK - 2014. július 15. kedd

A kis- és középvállalkozások lehetnek a fő haszonélvezői a vidékfejlesztési források elosztásának a következő hétéves uniós ciklusban – mondta Kis Miklós Zsolt a Világgazdaságnak. Az új vidékfejlesztési államtitkár szerint a zömmel a jövő évtől megjelenő pályázatok a munkaerőigényes ágazatokra, a feldolgozóiparra fókuszálnak majd.

- Négy éve, az akkori kormány megalakulásakor az agrártárca azzal kapta meg a vidékfejlesztés területét, hogy a vidék ügyeit komplexebben kezelhesse, hogy egy kézben legyenek az összetartozó ügyek. Most, hogy a vidékfejlesztés a Miniszterelnökséghez került, az agrártárca pedig Földművelésügyi Minisztérium lett, nem szenved csorbát ez a logika?

- A most kezdődő új uniós költségvetési időszakban szeretnénk még hatékonyabban felhasználni a forrásokat. Azzal, hogy a vidékfejlesztés a Miniszterelnökséghez került, az operatív programok lebonyolítása átláthatóbbá válhat, hiszen minden ilyen program egy tárca irányítása alá kerül. A Földművelésügyi Minisztériummal természetesen fennmarad a szoros szakmai kapcsolat. 

- Mi fog leginkább megváltozni az elmúlt ciklushoz képest?

- Az elmúlt hétéves ciklusban az erős forráskoncentráció volt jellemző. Ha a direkt agrártámogatásokat nézzük, azt látjuk, hogy a nagyjából 180 ezer kérelmezőből mindössze néhány ezer jogosult kapta a források nagy részét. A vidékfejlesztési pénzek elosztása sem nézett ki jobban, itt is döntően arról volt szó, hogy a nagyobb gazdaságok, nagyobb szereplők kapták a 2007 és 2013 között rendelkezésre álló forrásokat. Az egyik fő célom, hogy a most induló hétéves uniós ciklus során ez a gyakorlat megváltozzon, és a fejlesztési pénzek zömét a kisebb és közepes szereplők kapják. Az én feladatom a közös agrárpolitika második pilléréhez kötődik, vagyis a vidékfejlesztési források felhasználásához. A most kezdődő uniós költségvetési időszakban 3,45 milliárd euró áll rendelkezésre ebben a második pillérben. Ennek értéke forintban számolva az árfolyamtól függ, de valahol ezermilliárd forint felett van az az összeg, ami így a vidékfejlesztési célokra fordítható hét év alatt. Ennek kell utat találnia elsősorban a kis- és középvállalkozások irányába.

- Mik lesznek a fő támogatható célok?

- Elsősorban a munkaerőigényes ágazatokat kívánjuk támogatni, ilyen például a kertészet, vagy az állattenyésztés, cél az öntözésfejlesztés, és a mezőgazdaságra épülő feldolgozó tevékenység, az élelmiszeripar támogatása is. Komoly lehetőségek vannak a geotermikus energia szélesebb körű felhasználásában is, illetve általában az energiahatékonyság fejlesztése olyan támogatható cél, amely jelentősen növeli a versenyképességet. Ez azért fontos, mert tartós vidéki munkahelyek nélkül nincs vidéken boldogulás. A munkahelyteremtés természetesen nem egy-két év alatt következik be, a legelső eredmények is minimum három év múlva jelentkezhetnek majd. Ráadásul a vidéken való megmaradáshoz több kell, mint a vidékfejlesztés, ez egy nagyon fontos, de nem kizárólagos eszköz a vidék felemelkedéséhez.

- Milyen kiírásokra számíthatunk még az idei évben?

- Az első kiírások 2014 őszén jelenhetnek meg, egyelőre tagállami felelősségre, hiszen Brüsszel még nem hagyta jóvá az operatív programokat. A költségvetési vita csúszása miatt a brüsszeli bürokrácia nagyjából egyéves csúszásban van. A pályázatok közül néhány már idén év végén elérhető lesz, jövőre pedig felgyorsulhatnak az események.

- A hírek szerint a munkahelye hamarosan vidéken fog működni. Miért van szükség a költözésre?

- Valóban, a Miniszterelnökség Vidékfejlesztési Államtitkársága már januártól Kecskeméten működik majd. Ez elsősorban szimbolikus lépés, amelynek komoly üzenetértéke van. A vidékfejlesztés döntéshozói így vidéken vannak, a költözést tehát én magam is jó ötletnek tartom. Ráadásul Kecskemét nincs olyan messze, főként az autópályának köszönhetően jól megközelíthető.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Kitin

• 934
« Válasz #869 Dátum: 2014. Július 20. 21:41 »
Nem egyformán alszanak a méhek
http://inforadio.hu/hir/tudomany/hir-653157