Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286447 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3930 Dátum: 2018. Augusztus 09. 07:37 »
Na mit találtam?
Nézzétek meg, érdemes.
https://hogyankeszul.blog/2018/08/08/hogyan-keszul-mez-gyetvan/
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #3931 Dátum: 2018. Augusztus 09. 08:16 »
Te Kitin! Te is beléptél a figyelemelterelő hadműveletbe? Önkéntes vagy ? Netalán neked is szóltak, hogy terelni kell a figyelmet a  méhészeti problémáról.
Körmendy óraállítása -amiből úgy érezhetjük, mintha kíváncsiak volnának a véleményünkre  ;D- nagyon fontos hír. Legalább annyira, mint Attila naptejese. Ebből azt tudom leszűrni, ha korábban kelünk, akkor kevesebb naptej kell. :P

Csak párhuzamot szerettem volna vonni a két állatfaj között hiszen ha valaki jobban sajnálná a korallokat  így rádöbbenhet, hogy a méhek is mit élnek át :-)
ABBA A TÁBORBA ENGEM SZEGÉNY ÉS HALANDÓ MÉHÉSZT ÚGYSEM ENGEDNEK BE!

Ezek a problémák nincsenek terelgetve, egyszerűen nincs róla semmiféle kommunikáció.
Ha nem beszélünk valamiről akkor az a probléma nincs is, megszűnik!
Hát nem tudtátok?

Csak a szőnyeg alá egy idő után már nem lehet mindent beseperni, mert nagy domb keletkezik és a vége az lesz, hogy valaki megbotol benne.
  /csak remélhetjük, hogy valamelyik táborlakó :-)/

*

Axoa

• *
  • 34
« Válasz #3932 Dátum: 2018. Augusztus 09. 17:03 »
Na mit találtam?
Nézzétek meg, érdemes.
https://hogyankeszul.blog/2018/08/08/hogyan-keszul-mez-gyetvan/
Nagyernyei Attila

Az ki lett hangsúlyozva hogy a műlép nem mű, de ezt a lépesmézről már nem tették meg.....

« Válasz #3933 Dátum: 2018. Augusztus 09. 19:04 »
Az előttem szóló előtti bejegyzésekre: Akkor melyik topik az, ahol nem zavarja nagyságos urak, vagy hölgyek szemét egy ilyen hír? 

(kiváncsi111 ….)
« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 09. 19:07 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Kitin

• 934
« Válasz #3934 Dátum: 2018. Augusztus 09. 20:19 »
Nem csalás- nem ámítás, jövő héten szúnyogirtás!

Ez már megint nem hiányzik, főleg, hogy szúnyognak nyoma sincs!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3935 Dátum: 2018. Augusztus 09. 20:31 »
Nem csalás- nem ámítás, jövő héten szúnyogirtás!

Ez már megint nem hiányzik, főleg, hogy szúnyognak nyoma sincs!
Taglózó szerrel történik, ezért nyomába nem ér a hatása a neonikotinoidnak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

• 934
« Válasz #3936 Dátum: 2018. Augusztus 09. 20:40 »

Ez most úgy letaglózott, hogy teljesen megnyugodtam :-)

Azért nem hiányzik mindennek a tetejibe.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3937 Dátum: 2018. Augusztus 09. 20:43 »

Ez most úgy letaglózott, hogy teljesen megnyugodtam :-)

Azért nem hiányzik mindennek a tetejibe.
Persze. Nem hiányzik senkinek. De ha a szúnyogirtás lenne a legnagyobb veszélyforrás, akkor inkább 30 000 tonna mézexportunk lenne és nem 15-20 000 tonna.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

• 934

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3939 Dátum: 2018. Augusztus 11. 12:32 »
https://index.hu/gazdasag/2018/08/11/pert_nyert_a_vegyipari_orias_gyomirtoitol_megbetegedett_aldozat/

Ez a cikk a Monsanto gyomirtó egészségkárosító hatásáról szól, És a neonikotinoidról is kezdenek kiderülni érdekes dolgok. Hogy az emberi egészségre is veszélyes.

« Válasz #3940 Dátum: 2018. Augusztus 11. 18:50 »
Ezt írta Kivancsi111:
"Körmendy óraállítása -amiből úgy érezhetjük, mintha kíváncsiak volnának a véleményünkre  ;D- nagyon fontos hír. Legalább annyira, mint Attila naptejese. Ebből azt tudom leszűrni, ha korábban kelünk, akkor kevesebb naptej kell."
Íme a mellékelt képen a válaszom.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3941 Dátum: 2018. Augusztus 12. 09:00 »
Jönnek a hírek. Jönnek a hírek. Jönnek a hírek.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3942 Dátum: 2018. Augusztus 12. 16:34 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #3943 Dátum: 2018. Augusztus 12. 20:59 »
https://index.hu/gazdasag/2018/08/11/pert_nyert_a_vegyipari_orias_gyomirtoitol_megbetegedett_aldozat/

Ez a cikk a Monsanto gyomirtó egészségkárosító hatásáról szól, És a neonikotinoidról is kezdenek kiderülni érdekes dolgok. Hogy az emberi egészségre is veszélyes.

2018. augusztus 02.

Tisztelt Algyői Önkormányzat! Várhatóan 2018.08.02-10 között a Tisza jobb parti I. rendű árvízvédelmi töltésén az ATIVIZIG megbízásából alvállalkozó végez permetezést, mely érinti Algyő belterületi szakaszát is. A permetezés pontszerűen történik ahol a töltés árvízvédelmi képességét károsan befolyásoló növényzet (pld: gyalogakác, nád stb) található.

Tisztelt Algyői Önkormányzat!

Várhatóan 2018.08.02-10 között a Tisza jobb parti I. rendű árvízvédelmi töltésén az ATIVIZIG megbízásából alvállalkozó végez permetezést, mely érinti Algyő belterületi szakaszát is.
A permetezés pontszerűen történik ahol a töltés árvízvédelmi képességét károsan befolyásoló növényzet (pld: gyalogakác, nád stb) található.
A permetezést a területileg illetékes gátőr (Varga Zoltán) feladata folyamatosan figyelemmel kísérni. Szabadság miatt Belovai János gátőr fogja helyettesíteni amennyiben szükséges.
Mivel a permetezés érinti az Algyő belterületi részét is ezért kérem, hogy a permetezés idejére illetve a permetszer lebomlásának idejére hívják fel a lakosságot hogy ne kaszálják a töltésen található növényzetet illetve állatot ne eresszenek rá legeltetés céljából (lásd lentebb).
A permetezett területeken a lakosság pár napig ne menjenek a töltésre.
A használt permetszer: Roundup Bioaktív
A permetszer élelmezés egészségügyi várakozási ideje 2 hét.

További felvilágosítást.... gátőr ..... ad a permetezés pontos időpontjáról.

Üdvözlettel:

Anger Roland
árvízvédelmi referens
ATIVIZIG-Szegedi szakaszmérnökség
angerr@ativizig.hu
Tel.: 70/
682-8636

Vidáman használják itt nálunk a virágzó, méhek által is járt töltésoldalt permetezve.

:'(
Árvízédelmi referens úrral beszéltem , "semmi gond nem lesz hisz nem jelölés köteles" és hiába jeleztük felé többen is , hogy miként kellene (de leginkább nem kellene) használni a válasza az volt , hogy MEG LESZ CSINÁLVA .
Felvetettem neki , hogy esetleg közmunkások és a kasza is szóba jöhetne (a gyalogakácot elég jól meg lehet különböztetni a többi növénytől már csak a magassága miatt is) erre a válasza : "ilyen finom munkát nem lehet a közmunkásokra bizni"

NO KOMMENT
Hol van az érdekvédelmünk? (nem csak a méheké hanem az embereké ? )

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3944 Dátum: 2018. Augusztus 13. 00:01 »
Idézet
.   Hol van az érdekvédelmünk? (nem csak a méheké hanem az embereké ? )   
TÉNYLEG hol? Fordulj bizalommal az alelnök úrhoz, szaktanácsadó úrhoz, Lászlóffy Zsolt úrhoz.