Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285984 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2640 Dátum: 2016. November 15. 07:00 »

« Válasz #2641 Dátum: 2016. November 15. 07:28 »
A helyzetelemzés nyilván helytálló, az egyesületi üveg témában viszont csúsztatás van, az nem igaz hogy szigorúan ellenőrzik hogy ki jut hozzá. Szimpla tagsági viszony elég.  A cikk vége sajnos nagyon jellemzi hogy nincs semmi stratégia, csak sóhajtozás. A belföldi piacra terelni ennyi mézet nem lehet, ekkora kínálat a még eddig valahogy is működő szegmens időelőtti tönkretételét jelenti.

« Válasz #2642 Dátum: 2016. November 15. 08:09 »
Íme az OMME elnökének nyilatkozata.
http://www.agrotrend.hu/piac/agrarpiac/nem-tarthat-orokke-az-azsiai-mezek-uralma--zarszalaggal-a-minosegert
Jó olvasást.
Nagyernyei Attila

Nagyon jó hogy elindították a ,,mézzel lélekkel" kampányt, mert minden reklám kell a méznek. De! Nem fog eljutni, azokhoz a fogyasztókhoz, akinek szánták. Életszerűtlennek tartom, hogy valaki otthon elkezdi otthon nyomtatgatni magának. Mint tudjuk az otthoni nyomtatás költsége igen magas, az idősebb méhészekről nem is beszélve. Azután felvetődik a következő probléma. Készítettek egy igényes, szép megjelenésü anyagot, ami abban a pillanatban elveszíti a szépségét, amikor rossz minőségben maszatosan, csíkosan, elmosódva lesz kinyomtatva, cikk-cakkosan kivágva...stb. Az igénytelenség hatását fogja kelteni és pont az ellenkezője lesz a hatás, mint amire szánták. Véleményem szerint az OMME-nak egy olyan megoldást kellett volna kidolgozni, hogy Ő, nagy tételben (mint a mézes reggeli szóróanyagát) egy nyomdával legyártatja, majd igény szerint, akár személyesen, akár egyesületi vezetőkön, vagy szaktanácsadókon keresztül eljuttatja a méhészekhez. Temészetesen a szórólap költségét az igénylő méhész állná, de töredék áron, egységes kinézetben és kiváló minőségben. Szerintem ebben a formában sokkal több emberhez eljutna az üzenet. Ezen lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodnia az OMME vezetésének.

« Válasz #2643 Dátum: 2016. November 15. 11:45 »
  "Az igénytelenség hatását fogja kelteni és pont az ellenkezője lesz a hatás, mint amire szánták."

Erről beszéltem már egy éve is. Megint eltelt az idő változás minimális. Kérdezném az előző években az a csapat akiknek már volt tapasztalata a mézes reggelivel, miért nem figyelt jobban oda erre. Jeleztük a problémákat ismét csak magunkra maradtunk, tákoljuk a kis reklám anyagokat ki hogy tudja, nincs egységes megjelenés (mint ahogy a méhészek között sem), nincs ereje a megjelenésünknek.Ketten Fekete meg Bross nem biztos hogy elegek a feladat lebonyolítására. A reklámra a pénzt megszavaztuk, a reklámra igény lenne, hol van a bibi miért nem haladunk előre. Megint egy pont ahol hátrányban vagyunk, a többiről már nem is beszélve.

Albert

« Válasz #2644 Dátum: 2016. November 15. 17:18 »
"Jeleztük a problémákat ismét csak magunkra maradtunk, tákoljuk a kis reklám anyagokat ki hogy tudja...nincs ereje a megjelenésünknek. A reklámra a pénzt megszavaztuk, a reklámra igény lenne, hol van a bibi miért nem haladunk előre."

Mostani szóró anyag valami "gagyi" megint valamit kipipáltunk hozzá állása az  OMME részéről, elköltöttünk X forintot és oldjátok meg. Kérdem, ki állította össze a tartalmát, melyik korcsoportra gondolt?
 Óvodába bemerjem-e vinni, mert várnak valamit nem csak mézet. Engem fognak minősíteni.
Pedagógusokkal átnéztük és kérdezik arra nem gondolt az OMME, hogy ez a gyerekeknek szülőknek + költséget jelent, semmi nem fogja meg a gyerekeket, nem kelti fel érdeklődésüket.
Megjósolták " kuka" szemétdomb.
Megint a szakmaiatlanság, felelősség hiánya, nem az én pénzem hozzá állás, én vagyok a dzsoli-dzsóker valaki a vezetésben aki mindenhez ért!!
Ne neked mézes reggeli, a méhész odateszi, szabad idejét, mézét, tudását, tenni akarását egy célért....
konihoney
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 15. 17:27 írta konihoney »

« Válasz #2645 Dátum: 2016. November 15. 17:43 »
Na de arra legalább készítettek szórólapot. Itt a mézzel-lélekkel kampánnyal van a nagyobbik baj.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2646 Dátum: 2016. November 18. 11:16 »
Gödöllőn az Erkel Ferenc Általános iskola többségében első osztályos tanulói (100 gyerek) vettek részt a mézes reggeli programban.

Reggel 7 órakor kezdtük kenni a vajas kenyereket.
3/4 9-kor kezdődött az előadás
3/4 10 órakor kezdtük osztani a vajas mézes kenyereket.
1/2 11 órakor fejeződött be a program.

Riport fog megjelenni az eseményről az iskola honlapján.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2647 Dátum: 2016. November 18. 14:02 »
Mai egyik tanulság a "Mézes Reggeli"-ből. Reggel szerkesztőségek riasztása folytán (szegedi- újság, rádió ,tévé) négy vissza is jelentkezett.Egy helyi tévé- és egy online hírstáb eljött, készült interjú, rövidfilm, plusz telefonos rádióriport egy rádióban. Ami még fontosabb: a kiskunhalasi "nagy" esemény is - úgy hallom nagyon sikeres volt- szlovén nagykövet asszony és 15 stáb jelen! A média úgy látszik szereti az eseményeinket. Tájékoztassuk hát őket,..és ne felejtsünk el nekik is adni egy kis mézet...:-) néhány fénykép itt (sajnos ide nem engedi feltölteni a rendszer, túl nagyok): https://www.facebook.com/groups/174894632600347/1164535313636269/?notif_t=like&notif_id=1479470066893820

« Válasz #2648 Dátum: 2016. November 18. 17:57 »
Az idén a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjai is odatették magukat a "Mézes Reggeli" keretében.
Erről már beszámolt Illés Sándor, de szeretném kiegészíteni.
Hét méhész, összesen 1.000 parányi mézes flakont töltött meg akácmézzel, és egyesületi logóval felcímkézve adta a gyerekeknek.
Én hajnalban átugrottam Bonyhádra a piacra, és elhoztam a Véméndi puszedlit (mézeskalácsot) amit erre az alkalomra frissen sütött Terike, aki egyesületünk tagja vagy 20 éve.
Köszönöm szépen az egész csapatnak a hozzáállását!
Nagy örömöt okoztunk a gyerekeknek, ebben kétség sem lehet.
Bicska "Mici Mackó" nótáját a gyerkőcök vele együtt énekelték!
Illés Sándor a méhecskék szorgos munkájáról,a méz fontosságáról beszélt a gyerekeknek.
A moderátorunknak a hangja engem is meglepett.
Az egész napot szebbé, hangulatosabbá varázsolta a szépen szóló gitárjával.
Ami különösen tetszett, és meg is jegyeztem.
Na mit gondoltok milyen színű Bicska "bazsevája"?
Természetesen Fekete-Fehér!
Köszönöm minden méhésztársnak akik részt vettek bármely "Mézes Reggeliben"!
Este nézzétek a híreket, a kiskunhalasi rendezvény is nagyszerűre sikerült.
Nagy István FM államtitkár nyitotta meg, amit  Dózsa Tamás elnökségi tag szervezett.
A "Mézes Reggeli" központi rendezvénye az idén Kiskunhalas volt.
A mézkirálynő, a Szlovén nagykövet asszony, Bross Péter, és Halász Gábor jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát.
Dózsa Tamás állítólag fergeteges programot hozott össze.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #2649 Dátum: 2016. November 19. 09:17 »
Én tegnap így vártam a gyerekeket!
Pedagógusokkal együtt közel kétszázan gyűltünk össze.
Bevezetőben elmondtam, a Mézes Reggeli egész Európában a méhészek, a méz, a mézfogyasztók ünnepe!!!
A program része volt, hogy készíttettem egy plakátot, amin képek is szerepeltek. Köztük egy virágporos méhecske volt elhelyezve. Kihangsúlyoztam a gyerekeknek mennyire fontos a beporzó rovarok szerepe az életben!
Aztán következett egy kis videó amit síri csend követett :) 2016 Mézkirálynő Mézes reggeli  összeállításában.https://www.youtube.com/watch?v=SBnEdS_oVLw
Ezután megkérdeztem ki szereti a mézet, tegye fel a kezét(minden gyerek feltette.) Aztán jött egy kis beugratós kérdés is.
Tegye fel a kezét aki nem szeretne kóstolni mézet. Erre a kérdésre is feltették. Akkor, mondom rám már itt nincs is szükség ;D
A felnőttektől nagy nevetés :P A gyerekek részéről meg, hogy "mézes bácsi nem menjél haza" :o
Elmagyaráztam a gyerekeknek méhecske és a darázs között mi a különbség.
Kaptárt is vittem magammal+egy keretet, így szemrevételezhették hol is laknak a méhecskék és hová gyűjtik a mézet!
Utána következett a mézkóstoltatás, Győri kekszre csorgattam akácmézet a gyerekeknek, közben méhecskés zene szólt :)
Kaptak a gyerekek egy kis házi feladatot is. Otthon rajzolják le, mi tetszett nekik a program alatt, a három legjobb rajzot kiválasztom és mézzel fogom díjazni!
Következett a tízórai. Vajas kenyérre csorgatott mézet ehettek a gyerkőcök!
A pedagógusoknak is készültem, díszüvegben kaptak egy-egy mézet kóstolásra.
Megköszöntem segítségüket, ők pedig nekem a termelői méz kóstolását......

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 19. 11:07 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2651 Dátum: 2016. November 22. 21:28 »
QUQURIQ !!!

Józsi, Józsi, de szúrós a tekinteted?

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #2652 Dátum: 2016. November 22. 21:31 »
Lehet hogy a jövőt látja??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2653 Dátum: 2016. November 23. 07:36 »
Á nem, csak az ablakon át az OMME méhest!  :-[

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

főnix

• 104
« Válasz #2654 Dátum: 2016. November 23. 09:51 »
Gondolom, Bross ajka szögletiben a mosoly viszont már egy újabb paradigma-váltás gondolatának jegyében fogant...

Magam is el-elsomolyodok, amikor konstatálom: a "Változás Fekete-Fehér Brigádjának" (vigyázok ám, nehogy bandaként hangozzék!) miként hervadozik le a mosoly az orcájáról, mikor szembesül az új elnöki békeprogrammal, melyben úgy tűnik, nemigen jut hely a " Black&White Brigade for Change" (Brigade, not Band or Gang...!) tagjainak és vérgőzös indulatainak...

Ennek a szelíden bujkáló és bizakodó mosolynak persze nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani, de Egyesületünk jövőképének szempontjából mindenképpen ígéretes nonverbális üzenetként értékelhető...

Mosolyogjunk mi is együtt a pozitív jövőképet sugárzó elnökünkkel, s ha már Klubvezetőnk a múltkor hajlandó volt leereszkedni a mi gyermeki szféráinkba, a mosoly mellé, annak mintegy aláfestéseként hallgassunk egy kedves gyermekdalt, mely nem csak bájos, de az elnöki mosolyt és kacsintást erősítve szintúgy üzenet-értékű:
https://www.youtube.com/watch?v=7WBPrlFJCY4

A gödöllői Chuck-ladozó meg inkább pillantson már bele abba a szerződésbe, amit Bross írt alá a HáGK-val az OMME méhesének pótlása tárgyában. Lehet, hogy "Józsi" már olvasta, azért néz ily szúrós tekintettel a jövőbe és a kamerába...?

P.s.: Sárosi Pista pedig fölöslegesen ne agyaljon a stílusváltásomon, mindössze beláttam, hogy a Fekete Fehér Klubhoz illetlen és méltatlan az én eddigi eklektikus és pongyola stílusom és nyelvezetem. Eme belátás nyomán az itt elfogadott és alkalmazott nyelvi eszköztárat félretéve paradigmát váltottam, s akár az érthetőség rovására is olyan lingvisztikai, stiláris, szemantikai és etimológiai értékrend mentén igyekszem írásaim eddigi nyelvi színvonalát feledtetni,  mely méltó e Klubhoz és tagjainak nyelvi elvárásaihoz. Korlátaimat ismerem, ezért bekapcsoltam a helyesírási és szövegszerkesztői segítséget a gépemen. Ha pedig stilárisan megakadnék, majd megkérem valamelyik ismerősömet, lektorálná nyelvészeti és stiláris szempontból az írásaimat. Mindent a színvonalért és a Kedves Kundschaftért...