Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286974 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #405 Dátum: 2014. Február 10. 21:41 »
Szerintem használd a másik fórumon megszokott nevedet! Esetleg félsz valamitől…?

« Válasz #406 Dátum: 2014. Február 10. 21:44 »
Nem vagyok regisztrálva másik fórumra. Egyébként mitől kellene félni?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #407 Dátum: 2014. Február 10. 22:02 »
Nézd! Cserényi nyíltan kimondta, hogy ő előítélet alapján dönt. Ilyen embert észérvekkel hogyan lehet meggyőzni szerinted?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #408 Dátum: 2014. Február 10. 22:07 »
Szerintem konkrétumokkal, eredményekkel simán! És őszintén kívánom, hogy sikerüljön!

« Válasz #409 Dátum: 2014. Február 10. 22:24 »
Tisztelt seeder!
Ész érvekkel az OMME jelenlegi felső vezetőit nem lehet meggyőzni.
Ők a világ legokosabb emberei, a náluk okosabbak szerintük még meg sem születtek.
A Tolnán tartott elnökök találkozóján a harmadik óra után kezdett fordulni a kocka.
Szerintem akkor döbbentek rá, hogy barátok között csücsülnek. Mi is az OMME részei vagyunk, csak a hibáikat emlegetjük. Azért tanulnak belőle, elnökünk sűrűn jegyzetelt.
Véleményem szerint ennek a belháborúnak a tagság lesz a  nyertese. Nem kell attól tartani, hogy az egyesület irányíthatatlanná válik.
A jóktól is vannak jobbak, akkor is ha ezt ők nem ismerték el eddig. Nagy hiba volt!
Rengeteg, komoly tapasztalattal rendelkező, háttérben figyelő méhész szakember van a 12.000 tag között!
Az ő véleményük nem számít? Most járják az országot, kampányolnak, akác-koalícióznak mert ég a ház!
Erre a szaktanácsadókat is kiképezték! Erről már tegnap írtam.
Érdemeik elismerése mellett....
És ezt a küldöttek majd folytatják, ha úgy gondolják.
Nagyernyei Attila

*

varjú

• 161
« Válasz #410 Dátum: 2014. Február 10. 23:45 »
Én csak azt nem értem, hol volt eddig ez a :
Idézet
Rengeteg, komoly tapasztalattal rendelkező, háttérben figyelő méhész szakember
mikor az "ég zengett"?

Meg hol vannak már most is, hogy tudná már végre a jónép, hogy kik lennének akik átvennék a stafétát?
Ostoroztuk itt már eleget, hogy emezek csak a küldöttgyűlésen, OV-n mondták el mire is kéne szavazni, erre itt ugyanez látszik most.
Elvileg, ha kiírja az elnök a gyűlést, akkor lesz két hét, és még semmit se tudni, kivel is kéne a váltást megcsinálni.
mert valljuk be, itt a klubon tényleg sokan vannak, akikre rá lehet fogni, hogy valami régi sérelme van, és ezért mond fűt fát a mostaniakra. Ez jó fegyver a védelemnek!
Végre kellenének olyan emberek, akikre ezt nem lehet ráfogni, és van némi tekintélyük amivel a küldöttgyűlésen maguk mellé tudják állítani a szavazókat.
Láttál-e már karón varjút?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #411 Dátum: 2014. Február 11. 01:33 »
85 ember (helyi elnökök és küldöttek) írták alá a kezdeményezést eddig. Ebből 55 már ott van az OMME-ban. De 40 is elég lett volna. Nyugi a választás demokratikus lesz, tehát jelölhetsz és választhatsz. Ha Cserényit újraválasztod, akkor Magyarországon továbbra se lesz papíron mérgezéses méhpusztulás. Persze a valóság egészen más, mint amit ő hírdet. Amíg neki hiszel, addig sok szaporulatot tudok eladni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #412 Dátum: 2014. Február 11. 07:07 »
varjú!
Az élet már csak ilyen. Igen vannak sérelmek, de ezek a sérelmek nem abból adódtak, hogy valaki jobbra vagy balra fésüli a haját. Ezeket a sérelmeket a méhészek ellen elkövetett, felelőtlen kijelentések, a hírzárlatok, az információ hiánya, a félre informálás, és a szabálytalan, törvénytelen, egyesületi működés, és döntéseik generálták, hozták létre.
Elköveted te is azt a hibát, hogy úgy gondolod, hogy itt csak is személyes sérelmeken alapuló viták zajlanak.
De be kell látnod, hogy a hibás (nem korrekt) döntések mögött, felelős emberek vannak, szintúgy, mint akik ezekre a problémákra felhívják a figyelmet.
És láss csodát, ennek "fényében" már nem csak egy kollektíva kerül górcső alá, hanem az abban tevékenykedő szakirányú vezetők is, akiket igenis meg kell nevezni, és ha úgy van akkor felelősségre kell vonni döntésük miatt.
A vezetésben is működik a "demokrácia", azért én úgy gondolom, hogy náluk is a többség akarata volt a döntő.
Kvázi, kollektívan mindenki felelős a hibás, rossz döntésekért.
Mivel azt kérdezed, hogy hol volt eddig, ez a "rengeteg komoly tapasztalattal rendelkező, figyelő méhész szakember".?
Mennyire kíséred figyelemmel az OMME dolgait, ügyeit??  Szerintem nem nagyon.
Vagy ha igen akkor láthattad volna, hogy már volt előrejelzés, a váltásra vonatkozóan. Tehát ez nem új keletű dolog.
Az új vezetőség, márpedig nagyon úgy néz ki hogy lesz, az a tagság azon részéből verbuválódott, alakult, akiknek fontos az OMME, és az hogy ez az egyesület képviselje érdekeit, hiszen ezért lett a tagja. Ezekből alakult, alakul ki a következő vezetőség, a hivatalos jelölések alkalmával. Ennek is eljön az ideje.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

varjú

• 161
« Válasz #413 Dátum: 2014. Február 11. 08:30 »

Idézet
Ennek is eljön az ideje.

Értem én, de mikor?
Hogy váltsák le a küldöttek a mostaniakat, ha azt se tudják kik kerülhetnének a helyükre?

« Válasz #414 Dátum: 2014. Február 11. 10:16 »
Kedves fekete Varjú!
Ne siess annyira!
Várjuk meg a rendkívüli küldöttértekezlet időpontját, és ha ott a küldöttek a változásra szavaznak, hogy legyen rendkívüli tisztújítás, akkor ott a helyszínen bemutatjuk a jelölteket.
Addig minek tegyük ki őket nemtelen támadásoknak?
Ez idáig is politika volt, és eztán is az lesz, szakmapolitika. A jelenlegei vezetőknek jól látod egy fegyverük van, ez a folytonosan
"Ti sértődöttek vagytok azért akarjátok, hogy Ti legyetek helyettünk!"

Nem akarom felemlegetni az üveggyár igazgatójának levelét, mert megígértem!
Ő is sértődött? Meg Molnár Jenő 700 családos profi méhész is sértődött?
Talán Németh Zsolti aki az év méhésze volt és ő is ugyan azt kérdezte  Dr. Cserényi Pétertől, mint Jenő hogy kinek az érdekét véditek doktor úr?

Most idézek egy gondolatot a mostani MÉHÉSZET szaklapból.
A 14. oldalon olvashatjuk a lap alján....

Címe: A Neonikotinoidok és a méhmérgezések 2.
Ez van ott:

" Magyarország nem támogatta a Bizottság által javasolt korlátozásokat-nevezetesen a hatóanyagokkal történő csávázás és talajfertőtlenítés teljes betiltását a méhekre attraktív kultúrákban (kukorica, napraforgó,repce)-,mert a mai napig nincs olyan tapasztalatunk, hogy a korlátozással érintett, szabályosan végrehajtott kezelések következtében bizonyított méhmérgezés fordult volna elő hazákban."

És ez lejött tavaly minden sajtóban, hogy az OMME szakmai vezetésének ez a véleménye.
Kit kérdeztek meg erről a súlyos döntés meghozatala előtt?
Az egész ágazatunkat, minden méhészt érintő problémáról gyakorlatilag a károsultak tudta nélkül döntött két ember!
És te kérdezed azt Varjú, hogy mi bajunk velük?
Ez! Hoznak egy döntést a méhészek érdekével szemben, aztán közlik velünk! Ha tiltakozunk akkor szerintünk sértődöttek vagyunk, meg szét akarjuk verni az OMME-t!
Senkinek soha nem volt még problémája repce és napraforgó-virágzás előtt, alatt,körül?
Pont akkor lett az atka olyan falánk állat, hogy elpusztította a kijáró méheket?
Lehet, hogy az atka is figyeli mikor kezd el virágozni a szotyi?
Ezért menniük kell!
Ma felelősségteljes vezetők olyant nem nyilatkozhattak, hogy nem bizonyított a méhpusztulások és a csávázó szerek közötti összefüggések.
Már ha ennek a gyanúja is felmerült, hogy "lehet benne valami",kutya kötelességük lett volna a méhészek érdekében egyértelműen a csávázó szerek betiltása mellett kiállniuk!
Mit tettek Ők? Majd mi megvizsgáljuk? Nem kell. Mindent tudunk, már más országokban komoly kutatók bebizonyították!
Köszönjük,hogy ellenünk szavaztatok.
Bocsánat. Ki kell egészítenem valamivel. Egyikük ellene szavazott, a másik döntéshozó tartózkodott!
Tehát a tartózkodás ebben az esetben a legrosszabb! Nincs véleményem a témáról.
Nagyernyei Attila

*

varjú

• 161
« Válasz #415 Dátum: 2014. Február 11. 10:59 »
Idézet
És te kérdezed azt Varjú, hogy mi bajunk velük?
Ezt én hol kérdeztem?

Idézet
és ha ott a küldöttek a változásra szavaznak, hogy legyen rendkívüli tisztújítás, akkor ott a helyszínen bemutatjuk a jelölteket.
Ez komoly? Nem te háborogtál azon, hogy a küldötteknek csak a küldöttgyűlésen mutatták be az újság gazdaságossági (vagy milyen) számítását és már dönteniük is kellett, ahelyett, hogy már jó előre megkapták volna az anyagot? Most meg egy még sokkal nagyobb jelentőségű döntésben jónak látnád, hogy csak ott ismerjék meg a jelölteket?
Más:
Ez mikor is íródott?
Idézet
" Magyarország nem támogatta a Bizottság által javasolt korlátozásokat-nevezetesen a hatóanyagokkal történő csávázás és talajfertőtlenítés teljes betiltását a méhekre attraktív kultúrákban (kukorica, napraforgó,repce)-,mert a mai napig nincs olyan tapasztalatunk, hogy a korlátozással érintett, szabályosan végrehajtott kezelések következtében bizonyított méhmérgezés fordult volna elő hazákban."

És ez?(a ződön találtam)
Idézet
Magyarországon a méhpusztulások aránya kicsi a nyugati országokban tapasztalhatóhoz képest. Az USA-ban tapasztalhatóhoz képest pedig értékelhetetlenül kicsi. A magyar méhállomány éves pusztulásának mértéke nem kockázati tényező sem az országos éves méztermelés, sem a megporzás tekintetében, Nyugat Európában és USA-ban viszont nagyon jelentős kockázati tényező. Ennek ellenére érdemes kutatni az okokat, de a habverésnek nincs értelme.

Tudod-e ki írta?
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 11. 11:36 írta varjú »

« Válasz #416 Dátum: 2014. Február 11. 11:23 »
Kedves Varjú!
Annyit kérdeztél, hogy időhiányom miatt csak az egyikre tudok válaszolni, mert ez az alaptéma, a legfontosabb.
Az, hogy mikor hozzuk nyilvánosságra a jelöltjeinket, nem én döntöttem el.
Van egy komoly csapat, aki azon dolgozik, hogy alternatívát tudjunk mutatni a tagságnak.
Biztosan hallottál róla, hogy volt már három "ellenzéki" összejövetel.
Ezekben a pillanatokban veszi át az OMME elnöke újabb 20 elnök aláírását.
Azokat nem kell vizsgálgatnia,  mert mind pozícióban lévő elnök.
Van programunk,  alapszabály-tervezetünk,  és ehhez javasolunk majd olyan hiteles embereket, akik nem sértődöttek.
A jelöltek listája nyilvános, sőt további javaslatokat fog a jelölő bizottság kérni, hogy minél nagyobb csapatból lehessen meríteni.
Az elnök személye meghatározó, kulcs szerepe van. Mögé kell felsorakoztatni a változást kiáltó csapatot.
Abban biztosíthatlak, hogy meglepetés lesz. Ennek az egész elmélkedésnek akkor lesz valóság alapja, ha végre kitűzi az OMME elnöke a rendkívüli küldött értekezlet időpontját.
Akkor indul az igazi kampány, és mint írtam ebből a méhészek fognak nyerni.
Olyan vezetést szeretnénk, amely nyitott,  kikéri a tagság véleményét, és ezt meghallgatva dönt.
Nem előbb dönt aztán közli velünk, hogy így döntöttünk!
Most az OMME elnöke távirányítással működik, de erről már értekeztem. Kevés önálló döntése van, őt úgy irányítják, ami nem jó. Részben ezt unta meg Bross Péter is.
Kérem türelmedet, szerintem szépen haladunk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #417 Dátum: 2014. Február 11. 12:05 »
Azt elismerték végre, hogy a Méhészet lap megvásárlására kaptak felhatalmazást a küldöttektől!

Akkor hát mi tartja vissza őket az azonnali lemondástól?? Ha az egyeztető tárgyalásokon sikerült odáig eljutni, hogy meghallgatják az "ellenzéket", elfogadják az érveiket és szóban elismerik, hogy nem a közgyűlés határozatának megfelelően jártak egy közel 40 milliós "buliban", akkor -az ügy súlyára való tekintettel- véleményem szerint a visszahívási kezdeményezéstől függetlenül kellene lemondaniuk.

Sokáig gondolkoztam a pusztában, mi az, ami nagyon zavar a visszahívás körül kialakult "ki a küldött?" időtöltésben. Hosszú idő volt, de megvilágosultam.

Első körben azt kell igazolniuk a méhészeknek, hogy a küldöttek, azok küldöttek. A királyi parancs szerint ehhez nem elegendő a annak az embernek az aláírása, akit a Törvényszék és a NAV is elfogad. Ennél több kell, olyat, amit sose kért senki, az egyesület belügyének tekinthető belső dokumentumait kéri. És ha megkapja, vajon elég lesz? Gyanítom, hogy NEM!!!

Már hallom a következő levelet fennhangon olvasni: Sajna nem bizonyított, hogy az elnök még elnök, erről is kellene egy igazolás. Első körben egy 30 napnál nem régebbi bírósági kivonat az egyesületről, amelyből kiderül, hogy ki is illetékes az egyesület nevében a levelet aláírni.

Az összes dokumentumot személyesen kell leadni, laponként átvetetve, met a tértivevényes levél nem bizonyít mást, csak azt, hogy egy borítékot feladtak, és az megérkezett. Az lehetett üres is!

Uccu neki, irány Budapest, no fáradtok már, még mindig akartok rendkívüli küldöttgyűlést?

Egyébként a legvégén ugyis elárulja a király a titkot,-  az elnök nem is hívhatja össze a rendkívüli küldöttgyűlést!!! Sehol nincs ilyen jogköre az alapszabályban! A tagok hívták össze, az elnök nem bírálgathat a történetben. Neki csak annyi a dolga, hogy kiküldje a meghívót. Póstás. Mert ezt a feladatot ki kell osztani. A tervszerinti - sima küldöttgyűlést az OV hívja össze. A rendkívülit pedig a tagság, a küldöttek, IB, OV, ... 10 százaléka, ill. tisztújításnál 20 %-a.  Ezt a rendkívüli küldöttgyűlést nem az hívja össze, akit le akarnak váltani, nem az elnök vagy az IB!!! A küldöttek hívták össze. Ugyanúgy, mint amikor az alapító közgyűlés van!!!  Aztán a küldöttgyűlésen majd megállapítják, hogy az összes küldött 50 % + 1 jelen van-e. És ha valami nem tetszik az elnöknek, akkor fordulhat jogorvoslatért.

Mert az, akit le akarnak váltani, miért is hívná össze a rendkívüli küldöttgyűlést? Helyette minden időt kampányra fordít, egyenként mindenkinek lyukat beszél a gyomrába, ebben a jogászok a legjobbak - meggyőz, laptopot osztogat. De a méhészeket nem lehet félrevezetni és aprópénzzel lekenyerezni!

Egyébiránt mi, egyszerű emberek tudjuk, hogy a hatóságok, hivatalok, hivatalnokok hányféle módon tudnak velünk packázni. És ha valaki, hát ki ne tudná jobban, hogyan működnek a hivatalok, mint egy nyugdíjas vámos?

Az az érzésem, hogy nem jogvégzett embereket egy jogtudós akárhányszor megszívathat. Azt csinál velünk, amit akar, jogi alapon. Csak az IB tagoknak el kellene ezen elmélkedni. Mert ha jő az idő, akkor rájuk ugyanazzal a fegyvertárral fognak majd tüzelni!

CSIP CSIP jogásszal vitázni, megőrültél, az egyik jogász bebizonyítja, hogy fekete, a másik hogy fehér. És csak a Bíró lehet olyan bölcs, hogy meglátja az egyik érvelésben a turpisságot, a nem oda valót, a csúsztatást, a félrevezetést, a hamisat. Nincs egy Bíró vagy Alkotmánybíró méhész?
CSIP CSIP kéne, nagyon kéne...

« Válasz #418 Dátum: 2014. Február 11. 14:35 »
Véleményem szerint a rendkívüli küldöttgyűlés egyetlen feladata dönteni a jelenlegi vezetőség visszahívásáról. Annál is inkább, mivel az itt (is) közzétett levél értelmében a rendkívüli küldöttgyűlés javasolt napirendi pontjai a következők: A vezetőség beszámolója a 2013. tavaszi Küldöttgyűlés óta hozott IB, OV határozatairól; Az Ellenőrző Bizottság véleménye a hozott döntésekről; A küldöttek hozzászólása és határozati javaslataik előterjesztése; A fentebb megjelölt egyesületi tisztségviselők visszahívásáról titkos szavazás.
Tehát amennyiben a rendkívüli küldöttgyűlés a visszahívás mellett dönt, akkor egy következő, tisztújító küldöttgyűlésen kerül sor az új vezetőség megválasztására (ami már egybeeshet az eredetileg 2014. április 5-re kiírt soron következő küldöttgyűléssel). Addig pedig van idő a tagsággal megismertetni a jelölteket, ill. a programot. Vagy rosszul gondolom a sorrendet?

« Válasz #419 Dátum: 2014. Február 11. 17:59 »
Szürke veréb!
Most akkor az elnök felvállalta a "póstás" szerepet vagy nem.
Átvették a rendkívüli küldöttgyűlés kiírására az íveket? Egyáltalán hogy áll a folyamat? Vagy arra várnak, hogy én írjam ki ? ;D-ez vicc volt?
Arról mit tudsz , megkapta Pongrácz Attila a kérdéseire a választ? Szerintem már időszerű lenne.
Ha anyukámnak így nyúlna a rétestésztája bizony mondom rétes világbajnokságot nyerne, így is közel áll hozzá.

Üdv. jani bátya