Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285914 megtekintés
*

nyuszt

• 131
Re:Hír-les
« Válasz #2190 Dátum: 2015. December 17. 21:55 »
Köszönöm   méhecske  !

« Válasz #2191 Dátum: 2015. December 20. 21:05 »
 hétfőn este kék fény (gázlopás) :'(

« Válasz #2192 Dátum: 2015. December 21. 08:30 »
Takács Ferenc írását (válaszát) a Zöldről emeltem át!
"Kedves István (Arisztaiosz)!

Ezenn a fórumon általánosan elfogadott, hogy tegeződünk. Én méhészközösségekben mindenkivel tegeződni szoktam egy ideje, mivel az éveim száma is rendesen előrehaladt és nem nagyon van olyan, akit a korkülönbség miatt ezzel megsértenék. Kérem tőled, hogy ezután köztünk lévő komunikációban is használjuk ezt a formát.
Elnézést kérek tőled, hogy fizetett -ahogy te írod - bértolnoknak néztelek. Ez elfogúltságodból adódóan "jött le" nekem. Azt megszoktam, hogy én közutálatnak örvendek
a magyar méhészközösség egy jelentős részénél anélkül, hogy ezeknek az embereknek bármi rosszat tettem volna. Nehezen megbocsátható bizonyos emberek számára, hogy "köztük voltam mezítlábas gyerek" most pedíg a világ harminc országába adok el, még ha ezért nagyon sokat kellett dolgoznom, akkor is. Ezt megértem, ilyen az emberi lélek.
Azt viszont nehezen értem meg, hogy miért áll ki valaki olyanok mellett akik becsapják.
Amit ide feltettél (by Mészáros László) jelentős részben tényszerűen valótlan, a többi része pedíg csúsztatás. Csak kapásból egyet had írjak le a valótlanságok közül "by Mészáros" (egyébként számomra ez a "by" angol formula használata is nevetséges, mint ahogy az is, hogy OMME irodát átnevezték OMME hivatalnak, mintha valami hatóság lenne). Elnökünk azt írja, hogy az OV-n döntöttek a budapesti tüntetés időpontjáról. Kérdezz meg egy OV tagot, hogy így volt-e ! Előbb tudták meg, hogy mikor lesz a brüsszeli tüntetés (október első felében elkezdtem az engedély beszerzését és erről brüsszeli magyar "delegáció" egyik alkalmazottja értesítette Mészárost) és csak azután döntöttek arról, hogy az itthoni tüntetés is akkor lesz. Aminek én örültem mert a két helyszin erősítette egymást.
Ez mind lényegtelen! A lényeg az, hogy ha nem csinálok (a kaposváriakkal együtt) "egy kis felfordulást" a kínai méz körül, egy éven belül nem lett volna magyar a hazai üzletekben. Így meg kínai nem lesz. Az hogy az OMME vezetők ide-oda küldtek leveleket (meg hogy tizmiliókat költöttek el mézvizsgálatokra, hogy aztán az íróasztal fiókban maradjanak az eredmények)nem sokat ért volna, ha nem kerül a közfigyelem középontjába egy időre a kínai méz. Azon is kár vitázni, hogy a hazai tüntetés vagy a brüsszeli hozott eredményt, mert a hazai sem lett volna, ha a brüsszelivel nem provokálom ki tőlük a hazait.
Takács Ferenc"

« Válasz #2193 Dátum: 2015. December 21. 20:12 »
Kalocsai honlapon találtam, O M M E lapján miért nincs? vagy elnéztem valamit .(ott van az csak keress )http://www.kormany.hu/hu/dok?source=3&type=401#!DocumentBrowse

« Válasz #2194 Dátum: 2015. December 21. 21:52 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2195 Dátum: 2015. December 22. 21:55 »
Az OMME Országos Vezetőségi ülésén tényként közölte Dr. Mészáros László és Dr. Cserényi Péter, hogy hol és mikor lesz a tüntetés. Még mortogtunk is a helyszín kiválasztásán meg az időponton is, mert sokak szerint (szerintem is) jobb lett volna a Földművelési Minisztérium előtt tüntetni, hogy az EU felé erőteljesen álljon mellénk a mezgazdasági kormányzat. De a négy főt mindenki bevállalta.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2196 Dátum: 2015. December 22. 22:06 »
Egy kis "Ünnepi" összeállítás, foci nyelven.
http://estiujsag.hu/celebrity/platini-eltiltva-jo-idore
FIFA: Blatter és Platini is nyolcéves eltiltást kapott
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága nyolc évre eltiltotta minden, futballal kapcsolatos tevékenységtől Sepp Blattert, a szervezet volt elnökét, illetve az UEFA első emberét, Michel Platinit.
Az etikai bizottság bizonyítottnak látta, hogy Sepp Blatter és Michel Platini több ponton is megszegte a FIFA etikai szabályzatát (érdekellentét, ajándékok felajánlása, a szervezethez méltatlan magatartás).
Az etikai bizottság szerint 2011-ben Blatter jogtalanul és jogosulatlanul juttatta 1.35 millió angol fonthoz a pénzt elfogadó Platinit. Blatter szóbeli magyarázatát a testület nem fogadta el, a kifizetést viszont teljesen illegálisnak értékelte. Az eltiltás mellett mindkét vezető pénzbírságot is fizet, Blatter 33 ezer, Platini 54 ezer fontot.
Érdekes hír, számunkra méhészek számára is!
Miért?!
Érdekellentét az egyik vádpont. Nézzük a jelenlegi OMME-ban meglévő érdekellentéteket, a teljesség igénye nélkül:
 - T. P. IB tag a Növényorvosi Kamara megyei alelnöke – így érthető, miért nem a méhészek érdekeit tartja szem előtt a növényvédelemmel kapcsolatos munkájában, amiért ráadásul még fizetést is kap a méhészektől! Iskola példája az érdekellentétnek! Más az érdeke a növényvédelemnek (mérgekkel fenntartani egy abnormális mezőgazdaságot), más a méhészeknek (minél eredetibb, természetes környezetet biztosítani a méheknek)
- Cs. P. szakmai elnökhelyettes. Évekig állatgyógyászati gyógyszereket forgalmazott, ezért számára „nem-biznisz” a természetes úton történő méhegészségügy fejlesztése, szorgalmazása! De ágazatunk számára viszont fontos lenne a minél kevesebb szintetikus anyag kaptárba juttatása. Ismét egy példa az érdekellentétre!
- F. J.OMME általános elnökhelyettes,Nógrád megyei agrárkamarai elnökhelyettes, évekig bemutató méhészet tulajdonosa, méhegészségügyi felelős, az unió méhegészségügyi PILOT programjának Nógrád megyei egyszemélyes végrehajtója, mézkiszerelő - tipikus példája annak, hogy egy meglévő rendszerbe hogyan kell beépülni,és „ bent-ragadni” úgy, hogy a rendszer fejlődéséhez semmit se tegyen hozzá! A rendszerből él (nagyon jól), ezt az ágazat fejlődését, talpon maradását semmiféleképpen sem elősegítő rendszert saját érdeke miatt, nem fogja, nem akarja megváltoztatni!
- M. L. OMME elnök egyetlen érdeke, hogy minden jól mutasson az ágazati munkában, nem érdeke, hogy bárki belelásson a valóságba, ezért szüntette meg a közhasznúságot (kénytelen volt minisztériumi utasításra visszaállítani), ezért titkosít mindent (független könyvvizsgálói jelentést, IB üléseket, stb.) – érdeke egyedül a saját érdeke,a sok milliós éves fizetése. (7.2 millió!!!!)
- L.Zs. Nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettes, szaktanácsadó – mivel az OMME-ból él és tartja el családját, saját szakmai nézeteivel ellentétesen (hiszen biológus) véd olyan dolgokat (pl. neonikotinoidok), amiről ő is tudja, hogy az OMME álláspontjától ellentétes a valóság. Képes volt megfenyegetni az Apimondia elnökét, nehogy eljöjjön Szekszárdra – miközben tudta, hogy semmi különös nem történik, ha eljön és így is lett. De parancsot hajtott végre, a lajosmizsei-kapitány parancsát – így érdekellentét valósul meg munkájában, hiszen nem ésszel, szakmai szemmel kell dolgoznia, hanem féltve megélhetését, megalkuvóan, és ami a lényeg: saját érdekeit előtérbe helyezve.
Ajándékok felajánlása a második vádpont. Nézzük a jelenlegi OMME-ban meglévő ez irányú nem túl tiszta eljárást:
-   laptopok kiosztása a szervezetek elnökei részére (semmi értelme, az információ gyors áramlására hivatkoztak, de ebből semmi sem valósult meg)
-   marketing pénzek szétosztásának metódusa
-   kijevi Apimondia kiutaztatások (mindenki jól érezte magát, de az ágazat nulla szakmai információt kapott, egyeseket – T. P., Cs. P., stb.- negyedmilliós napidíjjal is megajándékoztak)

Szervezethez méltatlan magatartás a FIFA-nál a harmadik „vád”pont, nézzük az OMME-nél ez hogyan valósul meg:
- hazudozás – többször igazoltuk már, hogy az elnök nem mond igazat, erről számtalan példát hoztunk már fel itt a Méhészklubon
- diktatúra bevezetése: aki kritikát fogalmaz meg, azt kizárják az egyesületből, ill. csak ki akarják zárni, mert nem sikerült (hála annak a közel 200 küldöttnek, akiknél még nem sikerült az agymosás, de ami szomorú, hogy 60 küldött már agymosott…)
- diktatúrára másik példa: nem csak személyeket, hanem tagszervezeteket is ki akartak zárni, ezt az OMME EB elnöke F.L.  javasolta.
Azért CS.P. elhíresült beszólása felett se hunyjunk szemet!
 ”…ki kell egy-kettőt zárni, aztán kuss lesz!” vajon miért lett a neve Dr.kuss?!
- Szervezetünkhöz méltatlan, hogy a természetből élő méhészek képviselőiként védik a természetet károsító vegyszer-lobbi érdekeit, sőt a vegyszereket az OMME újság címlapján reklámozzák.

A FIFA megmerte tenni, pedig az egész világ szeme rajtuk van!
Az OMME-t csak mi ismerjük méhészek, mégsem mer semmit sem csinálni az Etikai Bizottság! Hogy miért? Lásd 3. vádpont diktatúrát magyarázó részét!
Az „Ünnepi” anyag összeállításában külső segítséget is kaptam.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #2197 Dátum: 2015. December 22. 22:16 »
Ma megjött a friss OMME újság!
Miután a  :D MÉZES REGGELIMET  :D elfogyasztottam beleolvasgattam kicsit és - T. P. IB tag a Növényorvosi Kamara megyei alelnöke –  azt írja, hogy tárgyalnak szúnyogírtás ügyben.
Kiváncsi leszek...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2198 Dátum: 2015. December 22. 22:18 »
Ja!

Amióta létezik az OMME mindig tárgyal erről.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2199 Dátum: 2015. December 23. 19:09 »
Sziasztok!
Na mi jut erről a hírről eszetekbe?
"A Magyar Úszó Szövetség egy olyan rendszert épített fel, amelyben az úszók és edzők arra pazarolják a legtöbb idejüket és energiájukat, hogy folyamatos harcot vívjanak a szövetséggel házon belül."
„Ha valaki végül veszi a bátorságot, és úgy dönt, hogy kiáll az igazáért, azt a szövetség elutasítja egy szimpla magyarázattal, vagy egyszerűen tudomást sem vesz a problémáról. Ezekkel a kijelentésekkel tudom, hogy saját magamat teszem ki esetleges támadásoknak, de ezt vállalom, mert úgy érzem, hogy eljött az ideje, hogy kiálljak nemcsak magamért, hanem a többi magyar úszóért is. Nálam most telt be pohár.”
"Szerencsés helyzetben vagyok, hogy most kiállhatok azokért az úszókért is, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy felszólaljanak, mert attól félnek, hogy azt a minimális támogatást is elveszítik, amiben jelenleg részesülnek. Ezt a harcot három éve próbálom zárt ajtók mögött, házon belül megvívni a szövetséggel, de sajnos a mondanivalóm mindvégig süket fülekre talált.”
"Lehet, hogy ez sok embernek nem fog tetszeni, de az előrejutás és jobbá válás néha fájdalommal jár.
Kérlek, ne vegyétek ezeket a meglátásaimat a Magyar Úszó Szövetség elleni támadásnak. Csak az a célom, hogy meginduljon egy pozitív irányú párbeszéd és változás a magyar úszósportban.” Hosszú Katinka
A szövetség elnöke, Gyárfás Tamás így reagált az Indexnek Hosszú Katinka szavaira.
„Széchy Tamástól, az úszópápától azt tanultam, hogy a versenyzőnek mindig mindenben igaza van. Értük vagyunk, értük tesszük a dolgunkat.Tiszteletben tartjuk a véleményét, és nagyon örülök neki, hogy nem tartotta magában. Sőt, arra biztatok másokat is, ha már Katinka többes számban beszélt, hogy mások is vállalják fel a nézeteiket.
Ha sérelem érte őket, ne tartsák magunkban, nem vesszük támadásnak, de jobb, ha a tüske előjön. Nem lehetünk a versenyzőinkkel aszinkronban”
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 23. 19:36 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #2200 Dátum: 2015. December 23. 19:35 »
Szerintem meg egy vitában meg kell hallgatni mind a két felet, ha lehet egyszerre.
Emlékszem, mikor Janics Natasa kiakadt, hogy nem támogatják a szponzorai,
aztán az is napvilágot látott, hogy sok 10 milliós szórakozóhelye van Szegeden, nem kevés a fizetése,
az olimpián sem kevés pénz kapott,
erre bejelentette, hogy átmegy Szerbiába,
a szponzorok kivették a csecset a szájából, ezen ő kiakadt, és siránkozott a tévében,
majd csomagolt és maradt, gerincműtéten esett át, persze itthon,

lehet van oka, ha kiesik a csecs a szájból
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 23. 19:53 írta Sztenli »

« Válasz #2201 Dátum: 2015. December 25. 16:55 »
Sajnos szomorú hírrel kell megtörnöm az ünnepi csendet!
Ma délben elhunyt Illés Sándor, tolnai méhanyanevelő, a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagja.
Több cikluson keresztül volt egyesületünk titkára.
A gyász idején nem méltatom munkásságát, erre hamarosan sort fogok keríteni.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület nevében osztozok az Illés család fájdalmában.
Nagyernyei Attila
       elnök

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2202 Dátum: 2015. December 25. 18:32 »
Nyugodjon békében!

« Válasz #2203 Dátum: 2015. December 25. 20:15 »
Őszinte részvétem a családnak.

« Válasz #2204 Dátum: 2015. December 27. 19:43 »
Őszinte részvétem a családtagoknak, ismerősöknek, barátainak.