Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286872 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #1605 Dátum: 2015. Április 19. 21:54 »
Két olyan nagy baromság van leírva ebben az egy cikkben, ami választ igényelne. Nem tudok rá magyarországi példát, hogy ilyen fertőzést kapott volna bárki is itt Magyarországon. Vagyis olyan elméleti lehetőséggel riogatnak, amire példa nincs.

Ha ilyen alapon nézzük, akkor a kolbász és az összes felvágott a húsos pulton, százezerszer ha nem százmilliószor veszélyesebb.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #1606 Dátum: 2015. Április 19. 22:13 »
Kedves KRJ!
Szerintem nagyon túlspilázod a helyzetet.
Én nem támadlak téged, mert látom hogy nem vagy hajlandó együtt működni velük.Viszont csak az érdekel, hogy mit tett az EB, akkor mikor elvesztettük a közhasznúságot?
Mit tett az EB, akkor mikor kifizetésre került az elnök pénze, Küldöttgyűlési határozat nélkül?
Mit tett az EB amikor a Magyar Méhész Kft,( ami soha nem is létezett ugyebár ) pénzügyi zűrzávárja kitudódott??
Mit tett az EB amikor nem tudta eldönteni, hogy melyik alapszabály szerint működjön az egyesület??
Mit tesz az EB amikor köztudott, hogy nem az állandó lakhely szerinti elszámolás szerint veszik fel a pénzeket??
Láthatod, csak kérdésekkel vagyok tele, és úgy érzem, hogy senki nem hajlandó válaszolni.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1607 Dátum: 2015. Április 20. 09:37 »
Tisztelt Méhészek!
Azért akadnak felemelő jó híreim is!
Örömmel jelentem be, hogy a 2015. február 7-én megtartott Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap-Szakmai Konferencia alatt összegyűjtött mézadományok hiánytalanul megérkeztek Dévára!
Köszönöm, hogy az OMME központban is gyűjtöttek mézet, a szaktanácsadón keresztül az is eljutott hozzám, az is a csomag részét képezte.
Köszönöm szépen Tajti Zolinak, aki ingyen kiszállította az árváknak az összegyűjtött adományt!
Köszönöm mindenkinek, aki segített, annak ellenére, hogy tavaly ilyen nehéz évünk volt.
Meglepően sok méz gyűlt össze!
Az akció tovább folytatódik 2016-ban is.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

« Válasz #1608 Dátum: 2015. Április 20. 13:53 »
Találós kérdés.

Volt a 90-es években, egy mézfelvásárlással foglalkozó kft. Több száz tulajdonosa volt, a tulajdonosok száma tekintetében országosan egyedülálló volt. Méhészek alakították, majd egyszer a kft megbukott, a tulajdonos méhészek elveszítették törzstőkéjüket.
Mi a kft neve és ki volt a felügyelő bizottság elnöke?

*

Kitin

• 934
« Válasz #1609 Dátum: 2015. Április 20. 15:49 »
1,2 milliárd forintnyi áfát csalt el egy cukorkereskedő bűnbanda
http://hvg.hu/gazdasag/20150420_2_milliard_forintnyi_afat_csalt_el_egy_cu

« Válasz #1610 Dátum: 2015. Április 20. 17:02 »
Péter!
Én csak 92 óta vagyok egyesületi tag, és kicsit lehet a memóriám is kihagy, remélem nem azt akarod mondani, hogy az a személy volt aki most az egyesületben is betölti a ezt a posztot.
Azt tudjuk, hogy a vezetésben most is van olyan személy aki a melliferában is volt.
Azt is tudjuk, hogy minden  rá lett fogva arra a személyre aki most is vezeti a céget.
Ha jól ismered az esetet, nosztalgiázz már egy kicsit vele hátha érdekelnek még valakit az akkori történések.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1611 Dátum: 2015. Április 20. 19:03 »
A Mellifera Kft-ben a méhészek érdekeit képviselő Ellenőző Bizottság elnöke és az OMME mostani Ellenőrző Bizottságának elnöke ugyanaz a személy?
Az Ellenőrző Bizottság elnöke mindenbe belelát. Bárkit zsarolhat, bárkiből áldozatot vagy hőst csinálhat.
Ha már egyszer adott egy rossz referenciát, hogy a fenébe jöhetett szóba másodszor?
Kinek a találmánya volt Ő?

Azt érzékeltem 2013-ban, hogy Ő nagyon akarta a kft alapítást. Sőt a Hász Feri is. Nem is értettem Hász Feri miért izmozik olyan nagyon ezen, hiszen - mint mondta - ő nagyon komoly árbevételű vállalkozó. Szemünkbe hazudtak, amikor azt mondták, hogy a kft nem jelentős költség az OMME életébe még akkor se, ha netalán nem lesz annyira nyereséges. Sőt váltig állították, hogy az ügyvezető bére nem lehet több 100 000 Ft-nál.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 20. 19:07 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1612 Dátum: 2015. Április 20. 19:48 »
Valamivel vigasztalni kel a kft vezetőjét hogy nem ő lett az OMME elnöke  ;) ;)

« Válasz #1613 Dátum: 2015. Április 20. 20:28 »
Azért én meg lennék elégedve a cukros cikkben említett /cc 152 ft/ cukor árral. Persze biztosan árat emeltek volna ha tudtak volna az OMME kft-ről mint konkurens cégről aki lényegesen drágábban is el tudja adni a cukrot. Lehet még répás bélyegzőt is adtak volna zsákonként . Attól biztosan nem kell félni ,hogy az OMME kft árkartell gyanújába kerül ezekkel az áfa csalókkal. ;D

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 20. 20:34 írta jani bátya »

« Válasz #1614 Dátum: 2015. Április 20. 20:58 »
jani bátya!
"Azt tudjuk, hogy a vezetésben most is van olyan személy aki a melliferában is volt."
Többes számot használj.... vannak olyan személyek akik...!
PONDRÓK keselyűk és egyéb kártevők. Mert a megbukott kft. el is kellet tüntetni, takarítani, LEÍRNI mindent. Senkit nem vontak felelősségre! Manipulálták a közgyűlést MINT ITT MOST!!!!
Egymásra találtak.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 20. 21:06 írta konihoney »

« Válasz #1615 Dátum: 2015. Április 20. 21:29 »
Kicsit jobban körül kellene járni a Mellifera és a mostani OMME  vezetés közötti személyi egyezőségeket. Elnézést ha olyat sugalmaztam volna ami nem valós. Emlékeztem egy írásra a MÉHÉSZET-ben amit Fáskerti László írt a  Melliferáról. Megtaláltam a padláson az adott évfolyamot.MÉHÉSZET 2001 év április 15. oldal s Fáskerti László itt úgy írta alá, hogy FB-tag. Ez tehát az ami teljesen bizonyos.

« Válasz #1616 Dátum: 2015. Április 20. 21:39 »
Szia Péter!
A Mellifera kft. 1989-ben alakult.
2000 április 8-án mondott le Wild Gödöllőn, az volt az utolsó közgyűlés.
8 évig Varga László volt a Mellifera kft. EB elnöke!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1617 Dátum: 2015. Április 20. 21:50 »
Szerintem senkiről ne felejtkezzünk meg, a tetemre hívás nagyon időszerű.

Soroljuk fel, hogy a mostani vezérkarból, hogy kik vettek részt annak idején a MELLIFERA történetben!

« Válasz #1618 Dátum: 2015. Április 20. 22:06 »
"Non profit szervezetként létrehozta a Mellifera Kft.-t, a méhészek felvásárló és értéke-sítő szervezetét. Ezzel forradalmi változás állt elő a mézpiacon, a méhészek javára.
Nem az egyesületen múlott, hogy árulók és megtévesztett, félrevezetett méhészek segít-ségével ezt a szervezetet később kihúzták a méhészek lába alól."

Ezt találtam az OMME honlapon az egyesület rövid történetében.
Bercsényi Jani az egyik OV-n feszegette ezt a témát, az egyik elnökhelyettes az mondta ,hogy az a mellifera nem is az a mellifera volt a másik pedig minden felelőséget áthárított az említett ügyvezetőre.

Üdv.jani bátya

« Válasz #1619 Dátum: 2015. Április 21. 07:10 »
Tisztelt Méhészek!
2015. április 1-én 8 óra 30 perckor személyesen adtam át a következő levelet az OMME központban.
Ez ha jól számolom éppen három hete volt!
Az iktató számmal ellátott, hivatalos levelemre semmilyen visszajelzést a mai napig nem kaptam.
Nagyernyei Attila
"Tárgy:
Válasz, a 110/2015. számú levélre

Tisztelt Dr. Mészáros László OMME Elnök Úr!

A 2015. március 30-án továbbított elektronikus levelemre válaszát megköszönöm, de elfogadni nem tudom.
Indokom.
Nem a kérdésemre válaszolt!
A 2015. március 28-án megtartott OMME Küldöttértekezleten feltettem Önnek egy kérdést, amire választ nem kaptam, ezért írtam március 30-án egy e-mailt, amiben újra kértem, hogy válaszoljon.

Tehát még egyszer, most már harmadszor felteszem Önnek a kérdést:
„Fáskerti László EB elnök kijelentette, hogy az OMME Kft.-t az EB nem ellenőrizte!
Akkor az OMME pénzügyi beszámolója, hogy lett megszavaztatva, ha az egyik része, a Kft. gazdálkodása hiányzik belőle?”

Kérdésemet egyértelművé teszem.
Az OMME Magyarország Kft. az OMME tulajdona.
Alapszabályunk 14. oldalán a
                               „VI. Ellenőrző Bizottság
8. A Bizottság feladata és jogköre:
- Az Egyesület működésére, gazdasági vállalkozás egész tevékenységére kiterjedő ellenőrzés,”
Érthetetlen számomra, hogy ezen mit nem ért Ön?
Alapszabályunk  18. oldal
                       „XII. Az elnök, elnökhelyettesek
1.  Az elnök felelős az Egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű működésének megszervezéséért.”

Tisztelt Elnök Úr!
Erre kérem már hosszú ideje az OMME vezetését, hogy szervezze meg a törvényes működést!
Az EB elnöke törvényesen jár el, amikor nem ellenőrzi a Kft. működését?
Ön így szavaztatta meg levezető elnökként a Küldöttekkel a beszámolót!
Másként teszem fel kérdésemet.
Kérem megtisztelő válaszát, hogy mi késztette Önt arra, hogy a Kft. pénzügyi beszámolójának hiányában, megszavaztatta azt, amit senki sem látott?
Ettől jobban nem tudom körbeírni kérdésemet.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
                       elnök
Tolna Megyei Méhész Egyesület                                               Szekszárd, 2015. március 31."
                 Szekszárd
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 21. 07:13 írta Nagyernyei Attila »