Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286855 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1335 Dátum: 2015. Február 10. 13:16 »
A Doppingellenes Ügynökség (WADA) S2 típusú tiltott szernek azaz doppingszernek minősítette a Béres Csepp egyik összetevőjét, a (kobalt-klorid-hexahidrátot).
Reménykedem benne, hogy ezzel nem fogják hírbe hozni a magyar mézet, mint esetlegesen dopping-szert tartalmazó mézet, na de ugye a méhészek nem is használnak ilyet egyrészt mert van több vitamin és makro-mikro elem pótló készítmény másrészt köztudott, hogy a klór és a fluor vegyületek mérgezik a méheket és már csak emiatt sem adunk a kiváló humáncélú Béres Cseppből a méheknek sem szirupban sem lepényben.

« Válasz #1336 Dátum: 2015. Február 11. 18:53 »
Tisztelt Méhészek!
Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak a méhésztársaknak, akik a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap Szakmai Konferencia alatt a Dévai árváknak mézet hoztak! Most hozott a megyei szaktanácsadónk is egy csomagot az OMME központból.
Szeretném még jelezni, hogy Bíró Sándor svédországi méhésztárs, az előadósáért járó tiszteletdíját felajánlotta az árváknak, és ezt az összeget is mézre váltottuk!
Még a gyűjtés most is tart!
A begyűlt mennyiséggel már így is nagyon meg vagyok elégedve, hamarosan kijuttatom Böjte Csaba gyermekeihez!
Még egyszer  Köszönöm a gyerekek nevében!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1337 Dátum: 2015. Február 11. 20:50 »
QUQURIQ!!!

Most ért utol a hír, hogy az EB miért mindig péntekenként ülésezik!
Fáskerti Úr (EB elnök) az OMME pénzén jön (útiköltség térítés) a családját Bp.-re látogatni. Pénteken jön, Vasárnap az ebéd után haza megy Gyulára.
Így a Kiskakas is tudna spórolni a GMO mentes kukoricára…
Mik derülnek még ki?

A Kiskakas!

« Válasz #1338 Dátum: 2015. Február 12. 08:17 »
Kiskakas!

Nagyon "furfangos"  ember az EB elnöke: "akinek nem tettszik, az elmehet".
Megjegyzem: a helyébe én is ezt tenném, mindkét esetben.

Kalocsán a hétvégén "méhész összejövete" buli  lesz!! A menü: KAKASPÖRKÖLT

üDV: bERCSÉNYI

« Válasz #1339 Dátum: 2015. Február 12. 10:23 »
A Kossuth rádió Hajnaltáj c. műsorában téma volt a gmo-s méhtakarmány. Kiderült, hogy szója és kukorica is van benne. Visszaveszik/cserélik, és 'isten biz nem lesz több ilyen...
Az elnök elnök is nyilatkozott, de egy szót sem értettem belőle.....

*

zümi

• 1382
« Válasz #1340 Dátum: 2015. Február 12. 12:27 »
                                                          Négyévnyi csökkenés után emelkedhetnek a cukorárak

A szűkülő kínálat és a világ legnagyobb cukortermelője, Brazília adóemelései megtörhetik a cukor árának 2011 közepe tartó csökkenését - közölte Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.
Elmondta: már a harmadik egymást követő évben mérséklődhet a világ cukortermelése a 2015. október 1-jétől 2016. szeptember 30-áig tartó szezonban. A cukor árának 2011 közepe óta tartó folyamatos csökkenése miatt cukorfeldolgozók zárhatnak be, ami jelentős kínálatcsökkenést idézhet elő.
A globális cukortermelés a mostani termelési szezonban 5,25 millió tonnával maradhat el a kereslettől, ez hat éve nem látott mértékű különbség - hívta fel a figyelmet Juhász Gergely.
A Conclude vezérigazgatója felidézte, hogy a cukortermelés a 2012-13-as szezonban még 180,67 millió tonnát tett ki, a szeptember végén záruló mostani szezonban 179,1 millió tonnát, a következő időszakban pedig további 2 millió tonnával, 177,1 millió tonnára eshet, elsősorban azért, mert a kitartóan alacsony értékesítési árak miatt a cukorgyárak számára a termelés kevésbé kifizetődő.
Ennek következménye a feldolgozók csődje Brazíliában, a cukornád-termés folyamatos csökkenése Indiában és Pakisztánban, az alacsonyabb beruházási ráták és ültetvény-teljesítmények Mexikóban és Brazíliában, valamint a kisebb termőterület az Európai Unióban - mutatott rá a Conclude vezérigazgatója.
A fogyasztás is csak a korábbinál valamelyest elmaradó arányban, 1,7 százalékkal nőtt, mivel az alacsonyabb olajárak a cukor nagyobb vásárlóinak számító olajexportőr országok közül többnek - például Nigériának és Oroszországnak - a keresletét is visszavetette.
Juhász Gergely elmondta: a világ legnagyobb, évente 38,8 millió tonna cukrot előállító termelője, Brazília ugyan különböző adóváltoztatásokat hajtott végre, növelve ezzel a dél-amerikai ország nehéz helyzetben lévő cukornád-feldolgozóinak nyereségességét, a tőzsdén azonban a cukor fontja 15 dollár alatt forog (1 font=45,35 dekagramm).
A cukor Magyarországon decemberben átlagban 22 százalékkal került kevesebbe az egy évvel korábbinál, egy kilogramm kristálycukor átlagos fogyasztói ára 195 forint volt, szemben az egy évvel korábbi 250 forinttal. A kristálycukor kilója már csaknem feleannyiba kerül, mint a válság 2008 őszi kitörése utáni tetőpontján, 2011 márciusában, amikor átlagban 352 forintot kellett fizetni érte.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

atya

• 1043
« Válasz #1341 Dátum: 2015. Február 13. 08:49 »
A Facebook -roll szedtem!

Tisztelt Méhészek, méhekért rajongók!
Ajánlom figyelmükbe a XI. Tavaszváró Méhésznapról készített összefoglaló videót és a Greenpeace regionális vegyianyag szakértőjének előadásáról szóló videót. Hétvégén is dolgozunk rajta, hogy elkészüljön a többi előadás és színvonalas legyen a videó, mert tudjuk, hogy a nagy hó miatt sokan nem tudtak elmenni azok közül, akik szerettek volna.      Tisztelettel, Tömöri Balázs
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

atya

• 1043
« Válasz #1342 Dátum: 2015. Február 13. 09:00 »

Sajnálom, hogy nem tudják az OMME-nak felajánlani 1 %-ukat! Mindannyiuknak fontos, hogy erős érdekvédelmi szervezetük legyen, ami segíteni Önöket. Kizárólag ennek az információnak tudatában bátorkodom kitenni ezt a bejegyzést: amennyiben úgy gondolják, hogy Greenpeace méhekért tett erőfeszítéseit is támogatnák úgy, hogy nem kerül pénzükbe, kérem támogassák a Greenpeace-t 1 %-ukkal!
Köszönettel, Tömöri Balázs

« Válasz #1343 Dátum: 2015. Február 13. 17:22 »

Sajnálom, hogy nem tudják az OMME-nak felajánlani 1 %-ukat! Mindannyiuknak fontos, hogy erős érdekvédelmi szervezetük legyen, ami segíteni Önöket. Kizárólag ennek az információnak tudatában bátorkodom kitenni ezt a bejegyzést: amennyiben úgy gondolják, hogy Greenpeace méhekért tett erőfeszítéseit is támogatnák úgy, hogy nem kerül pénzükbe, kérem támogassák a Greenpeace-t 1 %-ukkal!
Köszönettel, Tömöri Balázs

Kedves méhésztársak!

Ne hagyják magukat félrevezetni! Az OMME továbbra is fogadhatja a felajánlott SZJA 1 %-kat. Megtalálható a NAV honlapján. A felajánlás feltételét a törvényalkotó úgy alkotta meg, hogy nem a közhasznú státushoz, hanem a közhasznú tevékenységhez köti. Ilyet azért bőven végez az OMME is.

Azt is el kell azonban mondani, hogy a NAV lista nem teljes, mert pl.a Magyar Apiterápiás Társaságnak is, - amelyik a nagy hírveréssel bonyolított "mentsük meg a méheket" akciót bonyolította - felajánlható az egy százalék.

Mentsük meg a méheket akció folytatódik. Az Ön támogatására is számítunk!

Adószámunk (reklám:) 18152243-1-13 A kedvezményezett neve: Magyar Apiterápiás Társaság

Üdvözlettel János
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1344 Dátum: 2015. Február 13. 17:45 »
http://magyarmezogazdasag.hu/hu/irasok/jo-tudni/mergezo-meztelen-csigak
Sziasztok!
Én az adóm 1%-át a Greenpeace-nek ajánlom!
Az OMME úgy is dúskál az anyagiakban, mivel az OMME Kft. nyereséges, meg az üvegek utáni 2 Ft-ról is lemondott az OMME, akkor elégedjenek meg a tagdíjammal.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1345 Dátum: 2015. Február 14. 06:06 »
Sziasztok!

Én meg az OMMÉ-nak,de nem tudom hogy neme most dőlt meg az-az elmélet hogy ejnye -bejnye csúnya Mészáros l. elvesztettük az 1%-ot?! Vagy most félreértettem valamit? Eddig már vagy százszor azt olvastam itt hogy az 1% okból elvesztett az OMME sok sok pénzt?Mi változott?Vagy ki és kit vezetett félre?Én komolyan elkönyveltem hogy nem lehet felajánlani az OMMÉ-nak és már azon gondolkoztam ki lenne rá a megfelelő hogy az 1%-ot  kinek utaltassam,de így hál istennek ha jól értem ugyanúgy marad mint régen.

ÜDV:Karcsi

« Válasz #1346 Dátum: 2015. Február 14. 07:01 »
Szia Karcsi!
Ez csak elvi lehetőség, hogy az OMME megkaphatja az adók 1%-át!
Az,hogy valaki közhasznú,benne van a tevékenységi körében,hogy a közért tesz.
Mivel az OMME nem közhasznú, de végez ilyen tevékenységet, (ha ezt jól tudják dokumentálni) elvileg kaphat az adók 1%-ból. Azért elvileg,mert ezt meg fogják vizsgálni, és a NAV dönt az ügyben!
Ezt azért tudom tutira, mert a Tolna Megyei Méhész Egyesület is lemásolta a Bábájáról ezt a bűnt, így mi is futunk a pénzünk után. Szigorúbb feltételei lettek ennek az új civil törvény szerint, így én biztosra megyek, adom annak aki be is tudja fogadni,és nem a kukában köt ki az 1%-om!
A másik! Szilárd meggyőződésem, hogy a Greenpeace az igazi érdekvédő!
Az OMME-BANK egy hivatal,ahol a támogatásokat elosztják!
Ott ültél a Tavaszvárón az elsősorban, láthattad, hogy félrevezették a méhészeket a Doktor Úrék!
Ez nem hiszem,meg hiszem kérdése, meg jó fejek, meg hagyjuk őket dolgozni kérdése!
Átvágtak,hazudtak,becsaptak.
Roszík Péter előadását ismét megnézheted, már feltettem a programok közé a XI.Tavaszváróhoz.
Remélem a méhésztársadalom végképp rádöbben mit művelnek velünk az ÁLL érdekképviselők.
Ehhez viszont Bross Pétert kell újra meghallgatni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1347 Dátum: 2015. Február 14. 07:38 »
Ne haragudj Karoly, de az ilyen " hősök " miatt tartunk itt mint te!
Ez a gondolatmenet önmagáért beszél. Ennek következményeként előbb az 1%-od köt majd ki a kukában úgy júniusban kapsz majd róla értesítést, később meg a mézed válik eladhatatlanná így te is a süllyesztóben végzed.
Mindezt önként dalolva, szerencséd volt idáig hogy még vannak méheid. Pusztán a véletlen következménye.

*

atya

• 1043
« Válasz #1348 Dátum: 2015. Február 14. 07:53 »
Idézet
Azt is el kell azonban mondani, hogy a NAV lista nem teljes, mert pl.a Magyar Apiterápiás Társaságnak is, - amelyik a nagy hírveréssel bonyolított "mentsük meg a méheket" akciót bonyolította - felajánlható az egy százalék.

Tehát ha én jól értem, akkor az Apiterápiás Társaság nem szerepel a NAV "listán", akkor így "hivatalosan" nem ajánlható fel az adó 1%-a.
Vagy nem jól értem?
Egyébként, mindenki annak, és oda ajánlhatja fel az adója 1%-át, akit érdemesnek tart rá.
Például a Greenpeace-t, a méhekért tett erőfeszítéseiért, a méhmérgezések felderítésében nyújtott segítségükért, ami komolyan díjazandó. De ezeket az eseteket, talán még senki nem felejtette el.

« Válasz #1349 Dátum: 2015. Február 14. 17:49 »
Helló Srácok!

Attila értem hogy mit mondasz.Nem kockáztatod meg hogy a pénzed veszendőbe menjen inkább odaadod a zöldeknek.Ez a te dolgod de nem ez volt a kérdésem hanem az hogy akkor ha nem esett el az Omme az1%ok-tól akkor miért gond az hogy ideiglenesen vagy véglegesen igazából nem értek hozzá azért is kérdezem ha nem közhasznú és megkaphatja a támogatást akkor hol a hiba?Mivel ha megvizsgálják miért is utasítanák el?Nem értem de az biztos hogy mikor erről a témáról olvastam az  jött le legnagyobb " bűn-ként" hogy a felajánlt pénzt elveszti a méhészközösség.Szerintem nem vagyok se kötözködő se arrogáns ha bátran kijelenthetem ennél vállaltam már nagyobb kockázatot is ezért majd meglátjuk kukába kerül e a pénzem.Mivel nem vagyok csak mezítlábas omme tag ezért csak a saját egyesületem támogatom akkor is ha egyetértek mindennel ha nem akkor is mivel etikai érzékem ezt diktálja.Ha valami nem tetszik attól még akkor is ennek vagyok a tagja nem a zöldeknek.
Legyen Köztársaság!Nem tartom magam "Hős-nek" de köszönöm hogy így megtisztelsz. Na meg hogy még a pénz miatt is aggódsz az meg valósággal meghatott!Csak azt nem értem mi a bánat köze van az adó 1%hoz annak hogy eladható lesz e a mézem ?!Köszönöm azt is hogy szerencsésnek tartassz azért hogy még vannak méheim de az még meg se fordult a fejedbe hogy a szerencsén kívül kell még a méhtartáshoz egy két más dolog is?Nem szeretem azokat a kedves embereket akik mindig saját hibáikat minden külső körülményre próbálják maguk ill mások előtt tisztára mosni.Most nagyon sok bizonyított eseten(pl kíváncsi111) kívül eső kollégákra gondolok és elnézést kérek azoktól akik valós károkat szenvedtek.Nem hiszem hogy a szerencse az a tényező ami kizárólagosan meghatározná azt hogy eredményes e egy méhész vagy balf....sz.Én se vagyok tévedhetetlen de ha már saját magaddal szenben tudsz annyira szerény lenni akkor sikerül fényt deríteni hol a hiba.Meggyőződésem szerint általában ott áll a kaptárak mögött.

ÜDV Karcsi a HŐS