Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286163 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1305 Dátum: 2015. Január 30. 20:39 »
Igen, jön ő is Atya!
Ma beszéltem vele.
Jó a cucca, én tavaly kaptam tesztelésre néhány csomaggal tőle, még a csomagoló anyagot is megették volna a méhek, annyira tetszett nekik. Én meg is kóstoltam, mert tudom mi van benne. Teljesen jó az íze.
A méhek csak úgy rontanak rá. Egy szemet le nem morzsálnak. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyi fiassal lesz tőle több, mert csak kíváncsiságból próbáltam.
Eddig ez volt a legjobb termék. Én minden kutyulékot egyébként sem teszek be a méheknek.
Volt aki zöldség, fokhagyma kivonatot, meg mit tudom én miket adott nekik. Még jó, hogy nem rántott húsos szendvicset. A méhészekkel minden baromságot meg lehet vetetni.
Van olyan atkairtó ami teljesen hatástalan, mégis a MMNP-ban vásárolható.
Valami itt is bűzlik. Azok akik ezt engedélyezik nem méhészek?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1306 Dátum: 2015. Január 30. 23:32 »
Vagy méhész, de ...
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1307 Dátum: 2015. Január 31. 13:13 »
                                                       Megkezdődik a területalapú támogatások végkifizetése!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) január 30-án elindítja a 2014-es területalapú támogatás (SAPS) második részletének utalását. Ennek során az elkövetkező hetekben több mint 100 ezer mezőgazdasági termelő jut mintegy 60 milliárd forinthoz.

A további jogosult kérelmezőknek, a fennmaradó támogatási összegeket folyamatosan, legkésőbb június 30-ig utalja át az MVH. A második ütemben a hektáronként járó nagyságrendileg 35 ezer forint, az éves SAPS támogatás 50%-át jelenti.

A teljes 2014-es kérelmezési évre több mint 170 ezer ügyfélnek hektáronként 70 ezer forintot meghaladó összeg fizethető ki területalapú támogatásra az összesen 341 milliárd forintos keretből. Ebből a tavaly október közepén indult első ütemben mintegy 161 milliárd forintot juttatott az MVH a gazdáknak. Az előleg biztosításával a termelőknek kevesebb hitelt kellett felvenniük, ami jelentősen segítette az őszi mezőgazdasági munkák elvégzését.

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás fajlagos hektáronkénti összege az elmúlt hét évben a duplájára nőtt.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1308 Dátum: 2015. Január 31. 13:37 »
Idézet
Dr Fendrik Péter állatorvos, méhész, feltaláló, gyártóval személyesen is tudsz beszélni a Szekszárdi Tavaszvárón.

Idézet
Igen, jön ő is Atya!
Ma beszéltem vele.

Szia Attila!
Beszélni fog a doki az új találmányáról? Gondolom tudod mire célzok! Személyesen is beszéltünk róla anno. M.......ó Azért nem írtam ki a nevét, mert titkos volt......
Én nagyon kíváncsi vagyok a szerkezetre!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1309 Dátum: 2015. Január 31. 13:47 »
Szia Zümi!
Még nem publikus a szabadalom, és valószínű nem is fog róla beszélni.
Amint feloldja a szájzárat, azonnal beszámolok róla.
Üdv:Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #1310 Dátum: 2015. Január 31. 14:04 »
Sejtettem! Ezért is nem írtam ki. Remélem minél előbb sikerül szabadalmaztatni.... Mert már furdal a kíváncsiság :D
"Óriási terhet venne le a méhészek válláról a találmánya."

« Válasz #1311 Dátum: 2015. Január 31. 17:30 »
Ez mivel kapcsolatos? Ennyit azért biztos el szabad árulni. Méhegészségügy? Atka, nyúlós? Vagy termelési technológia? Vagy valami más?

« Válasz #1312 Dátum: 2015. Február 01. 07:13 »
Zümi, és Bogár Tamás!
Több elfogadott találmánya van Dr. Fendrik Péternek.
Termelés technológiai, méhegészségügyi stb.
Annak idején ő volt az aki a Feedbee-t kifogásolta, hogy a benne lévő szójaliszt GMO szennyezett!
Na amit ezért kapott. Szekszárdon, amikor a méhegészségügyi felelősöknek tartott továbbképzést, ott is kitért rá.
Szinte megfenyegették, hogy mit állít. Mi lett belőle? A FendPoll készítményét vizsgálták meg sutyiban, pofátlanul, úgy, hogy őt nem értesítették. Aztán jött a "jóakaróinak" a hideg zuhany, minden értéke kiváló volt a termékének.
Na ennyit a magyar valóságról. Most azok kiáltják ki a Feedbee-t a méhek ellenségének, akik eddig reklámozták.
Változik a világ, ezt meg kell szokni. Fendrik doki jön Szekszárdra, hoz a termékéből is, kipróbálni nem szükséges.
Az úgy jó ahogy van.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1313 Dátum: 2015. Február 01. 07:22 »
Azért ez nem semmi!
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program által támogatott terméket nem előtte kellett volna bevizsgáltatni mielőtt ennyien használják? Véleményem szerint az OMME megint hibázott. Ez intő példa kell legyen arra, hogy az engedélyezett készítményeket is folyamatos kontroll alatt kell tartani. Még a kutyatápokat is folyamatosan vizsgálják, hogy megfelelő e az előírt minőségnek. Csodálom, hogy ez kiderült, örvendetes, egyben szomorú, hogy egy EU által támogatott termékben találták. Mi lehet a többiben?
http://feedbee.eu/hirek.php
 Vernalis Bt. közleménye a Feedbee GMO vizsgálatával kapcsolatban
by Horváth Gábor • 2015-01-30

Tisztelt Méhésztársak!

Az alábbiakban adjuk közre a Feedbee forgalmazójának, a Vernalis Bt. ügyvezető igazgatójának levelét, a Feedbee GMO vizsgálatával és a Feedbee felhasználásával készült takarmányokkal (Feedbee Forte, Feedbee Optimal, Feedbee Cukormassza, Feedbee Herba, Vernalis Komplex – korábban Vernalis Gyógylepény) kapcsolatban:

Tisztelt vásárlóink!

Megdöbbenéssel szembesültünk az általunk forgalmazott Feedbee virágporpótló GMO vizsgálatának eredményével, mely szerint a vizsgált minták GMO szennyezettségre utaló eredményeket mutattak. A gyártó részéről minden szállítmányhoz megkaptuk a szükséges minőségi tanúsítványokat, melyek többek között a GMO mentességet is garantálták. A kanadai gyártó szintén értetlenül áll a történtek előtt, és az ügy teljes kivizsgálását ígérte.

A vizsgálatok és a további eljárások lefolytatásában, teljes együttműködésünkről biztosítottuk az Országos Magyar Méhészeti Egyesületet és az eljáró hatóságot. Legfőbb érdekünk hogy a Feedbee felhasználásából adódóan egyetlen méhésznek se legyen problémája a mézével, és a magyar méz hírneve se szenvedjen csorbát. Több szakemberrel is egyeztetve azt valószínűsíthetjük, hogy kicsi az esélye annak, hogy a Feedbee-t előírás szerűen, hordási időszakon kívül etetve belekerülhet a mézbe, de maximális elővigyázatosság érdekében mi is támogatjuk az OMME felhívását.

Jelen pillanatban még nem felmérhető az ügy teljes súlya és a felelősség mértéke, de teljes kötelezettséget vállalunk arra, hogy vásárlóink felé a hatóság előírásai szerint járunk el. Ezzel kapcsolatos további információkkal készséggel állunk minden kedves vásárlónk rendelkezésére.

Örömmel tapasztaltuk, eddigi működésünk 7 éve során, hogy a Feedbee és ennek felhasználásával előállított készítmények a méhészek kedvelt és legszélesebb körben használt terméke lett. Sajnos a tavaszi etetési szezon alatt már nem tudjuk lebonyolítani újabb, garantáltan GMO mentes Feedbee szállítmány beszerzését Kanadából, de egyéb alkalmas termék felhasználásával a virágporpótlás lehetőségét biztosítani kívánjuk.

Az esettel kapcsolatban minden érintett méhész elnézését és megértését kérjük. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a Vernalis Bt. jó hírnevét, vásárlóink bizalmát, és termékeink kifogástalan minőségét továbbra is szavatoljuk.

Őszinte tisztelettel:

Piffkó László

ügyvezető igazgató

Vernalis BT.

További információk a gyártó és forgalmazó honlapján a www.vernalis.hu –n

« Válasz #1314 Dátum: 2015. Február 01. 09:39 »
Sziasztok!
Annyi hírem van, hogy felhívott Dr. Fendrik Péter, volt kollégám.
Kérte írjam ide fel, hogy Ő nem állította a FeedBee-ről, hogy GMO szennyezett, csak felvetette, hogy jó lenne bevizsgáltatni, mert tengeren túlról származik. Saját véleményem ismét, hogy mit csinált az OMME?
Az OMME szakvéleményét nem kérik ki egy készítmény bevezetése előtt?
Ha kikérik az a baj, ha nem az.
Ha kikérték miért nem vizsgálták meg mielőtt megkapta a forgalomba hozatali engedélyt?
Ha nem kérték ki a szakmai szervezet véleményét, és úgy tették a NP-ba akkor meg még nagyobb a gáz.
Az OMME szakmai irányítása mindenképpen sáros a dologban. Majd ismét megy a mosakodás, maszatolás.
Állítólag növényi fehérjéket tartalmaz nem szóját. Szerintem tök mind1, ha GMO-t találtak benne.
Az nem való a kaptárba!
Az ismét csak saját véleményem,  volt már példa arra a történelemben, amikor a konkurencia "dolgozott" azon, hogy ügy legyen belőle.
Fendrik doktor megkért, hogy ő a témában független szeretne maradni, mert hasonló terméke van, így a versenytárs termékét nem minősíti. 
Nagyernyei Attila

« Válasz #1315 Dátum: 2015. Február 01. 12:20 »
Tisztelt Méhésztársak!
Vannak akik az ilyen "rossz híreknek" is örülnek?
Bizony a méhészeknek jó reklámot csinált az MTI.
Együttérzésemet szeretném kifejezni a sok influenzával, torokgyulladással küzdő embertársamnak!
Egyenek sok mézet, igyanak rengeteg mézes teát, hogy hamarabb meggyógyuljanak!
Nagyernyei Attila

"Európa-szerte nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenzajelentése szerint - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán. Az ECDC-hez beérkezett jelentések szerint egyre több európai országban alakul ki földrajzilag kiterjedt influenzajárvány. Ebből a szempontból - a megelőző héthez hasonlóan - elsősorban a kontinens északi és nyugati része érintett. Így Izland, Svédország, Finnország, Észtország, Lettország, Németország, Hollandia, Belgium, Anglia, Írország, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország valamint Magyarország. Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ összegzése szerint az elmúlt héten 47 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az ÁNTSZ kiemelte: a WHO - különösen az idősek számára - továbbra is ajánlja a védőoltást. Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy a védettség kialakulásához 1-2 hét szükséges, így azt sem lehet kizárni, hogy valaki azelőtt betegszik meg, hogy ez a védettség kialakulna. A háziorvosoknál a térítésmentes vakcina még elérhető, náluk érdeklődhetnek azok, akik még szeretnének védőoltást kérni – jelezte az ÁNTSZ. (MTI)"

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1316 Dátum: 2015. Február 01. 20:24 »
QUQURIQ!!!

Attila!
Feed-Bee, és a többi szakmai téma!
Minek van az OMME szakmai vezetése?
Csupán csak egy prózai kérdés…
Biztos a következő választásnál, hogy kell nekünk szakmai vezetés???
Mert mind tudjuk, csak egyet tud, ordítani, de azt ha teheti mindenkivel…

Egy szakmai Kiskakas!

« Válasz #1317 Dátum: 2015. Február 04. 14:46 »
OMME nem hatóság. Csak szakmai szervezet. NÉBIH vizsgálódik utólag. Valószínű , hogy ennek kapcsán teljes hazai vertikumot ellenőrizni fogják.
 Én megvoltam elégedve a termékkel nekem nagyon bejött. A GMO mindig kérdés lesz EU-ban a rendeleti szabályozás pocsék és az ellenőrzés is.   :-[
Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót,
és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz hogy a pénz nem ehető.

« Válasz #1318 Dátum: 2015. Február 04. 21:30 »
Egy hír a sport világából!
Tiszta OMME!
Gondolkodtam, hogy a szakmapolitikába tegyem e.

Részlet agy a birkózó szövetség lemondott elnökétől.

"Lát esélyt arra, hogy visszatérjen a szövetségbe?
 Ha a Németh Szilárd mögött lévő emberek „eltűnnének” lenne rá mód, csakhogy ez nem fog megtörténni. Az új alapszabályon dolgoznak, amivel bebetonozhatják magukat. Pedig ami történt, az gyalázatos.
Mégis a legnagyobb szívfájdalmat az okozza nekem, hogy ez az egész történet egyáltalán nem méltó a birkózáshoz, ami mindig is az egyenes emberek sportága volt."

« Válasz #1319 Dátum: 2015. Február 05. 13:35 »
Attila !

Manapság ez a divat!!

Üdv : bercsényi