Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286618 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2205 Dátum: 2015. December 28. 22:34 »

Illés Sándor tolnai méhanyanevelő temetéséről, és annak időpontjáról holnap részletes információt olvashattok itt.
A hírt a család kérésének megfelelően közöltem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2206 Dátum: 2015. December 29. 11:35 »
Tisztelt gyászoló Méhészek!
Illés Sándor tolnai méhanyanevelő szentmisével egybekötött búcsúztatása 2016. január 8-án 13 órakor Szekszárdon, a Béla Téren található Belvárosi Katolikus Nagytemplomban lesz.
A család kérése, hogy közöljem, koszorú elhelyezésére nincs lehetőség, viszont egy szál virágot hozhattok.
A hamvak elhelyezését egy későbbi időpontban, szűk családi körben tartják meg.
A részvétnyilvánítás mellőzését is kérnék.

Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #2207 Dátum: 2015. December 31. 14:03 »
A baktériumtrágya a föld éltető cseppje lehetne!

„A dolgokat egészében, összefüggéseiben kell vizsgálni, mert ott van a megoldás a természetben”
Ez a gondolat indította id. dr. Béres Józsefet, a Béres Csepp megalkotóját a kutatásra. Talán nem véletlen, hogy a Béres Csepp megszületésével egy időben kezdtek el a talaj javítása mellett elkötelezett kutatók kísérletezni a baktériumtrágyák fejlesztésén. Az ő kísérleteiknek hála született meg a talaj egészségének, egyensúlyának a kialakítására létrehozott szer, a Phylazonit.
A baktériumtrágya a föld éltető cseppje lehetne!
A baktériumtrágya megadja, ami kell
Id. dr. Béres József Kisvárda környékén tett sétái alatt arra figyelt fel, hogy míg az egyik helyen gyönyörűek, zöldek, egészségesek a növények, a nem túl távoli részen viszont éppen hogy csak vegetálnak. Arra jött rá, hogy a különbség a talajban lévő nyomelemek és ásványi anyagok mennyiségében, összetételében van. Innen vont párhuzamot az emberi testhez. Ahogy a Béres Csepp rendszeres használata képes visszaállítani a természetes egyensúlyt a szervezetben, ugyanezt képes megtenni a baktériumtrágya a földdel.
Talajvédelem a maximált hozamért!
A sok éves nagyüzemi termesztés és a kemikáliák nagyfekú használata miatt leromlott talaj egyedül már nem képes helyreállítani magát. Ahogy az emberi testnek, a földnek is szüksége van a külső segítségre. A baktériumtrágya helyreállítja a talaj mikrobiológiai egyensúlyát. Ahogy visszaáll a természetes állapot, úgy lesznek egyre erősebbek, az időjárás stresszhatásait jobban tűrik a növények, biztonságosabb a temrelés. A baktériumtrágya rendszeres használata kisebb termelési költséget, bőségesebb termést, ez által nagyobb nyereséget biztosít.
Kutatás egy életen át
A Phylazonit-nál az első pillanattól, tehát évtizedek óta nagy hangsúlyt fektettünk a kutatásra. Célunk hazánkban a talajok minőségének a javítása. Épp ezért a Besztercen és a Szegeden lévő gyárunkban lévő laboratóriumainkban folyamatosan keressük a legjobb megoldásokat. Három főállású mikrobiológusunk és szintén főállású biológusunk mellett sok szakember segíti a munkánkat.
Ahogy id. dr. Béres József hitt abban, hogy az emberi testben lévő egyensúlyt helyre lehet állítani, mi hiszünk abban, hogy a baktériumtrágya segítségével ezt a talajjal is meg lehet, és meg kell csinálni.
A talajvédelem mindannyiunk közös érdeke!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2209 Dátum: 2016. Január 02. 13:22 »
Itt aztán zajlott az élet az ünnepek alatt is. Alig győztem visszaolvasni.

« Válasz #2210 Dátum: 2016. Január 07. 18:23 »
Elképesztő!
Az OMME honlapjáról emeltem ide:
"Nyitóoldal
OMME helyi tagszervezetek – Egységes számla tömbök
Posted: 2016-01-07
Tisztelt Méhésztársak! Tájékoztatásként közöljük, hogy az OMME Hivatal által egységes formátumban beszerzésre és kiosztásra kerültek az OMME helyi tagszervezetek részére a készpénzfizetési számla tömbök, és a számla tömbök (ez utóbbi csak azoknak az Egyesületeknek került kiosztásra, akiknek van saját folyószámlájuk).… "
Eddig nem így volt?
Nem is értem.
Közben csináltam egy körtelefont.
Szinte minden OMME tagszervezetnél más a tagdíj!
Az OMME összes alapszabálya előírja, hogy a tagdíj mértéke 5.000Ft + 65 Ft/méhcsalád.
Az a tájékoztatást kaptam az OMME "Hivatalból" , hogy az OMME tagszerveteknél ennek egységesnek kell lenni!
Hát kedves OMME Vezetők!
Ez egyáltalán nem így van!!!!!!!
Nem tudom mit csinál az Ellenőrző Bizottság, vagyis tudom.
Semmit.
Erre a kis időre már ne is erőlködjenek, a következő vezetés meg rendbe rakja azt a káoszt amit nap mint nap okoznak!
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 07. 19:23 írta Nagyernyei Attila »

*

izso60

• 573
« Válasz #2211 Dátum: 2016. Január 07. 19:02 »
Üdv. Uraim!       Drága Nagyernyei Uram!  Az OMME alapszervezetek 100%-a úgy is mondhatnám az összes. Beszedi és befizeti az OMME pénztárába a Kgy által elfogadott 5000 Ft alaptagdíjat és 65 Ft/cs-onkénti díjat. Az pedig hogy saját célokra szed-e és mennyit azt a Kgy természetesen nem befolyásolja ezt az alapszervezet tagsága és vezetése saját hatáskörbe elldönti és ezért ez természetesen nem lesz egyforma összeg. Nehezen tudom felfogni hogy milyen problémákat vet fel ez a szabálytalanság a Kcs-nak és azt sem hiszem hogy valaki nem értené miről van szó !

« Válasz #2212 Dátum: 2016. Január 07. 19:16 »
Kedves Izso60!
Ezt Te nem véled szabálytalannak?
Akkor végre kiderült, hogy Te is a tűzhöz közel ülsz.
Mivel nem önálló, hanem OMME Alapszervezetekről beszélünk, ezeknél a tagdíjaknak egyformának KELL lenniük, minden más plussz bevétel totál szabálytalan.
Ezzel nem nekem vannak gondjaim, hanem a civil törvényt lapozgasd de sűrűn!
Tehát aki bármely XY OMME tagszervezetbe szeretne tag lenni, azoknál egységes a tagdíjat kell szedni.
Nincs mód arra, hogy a többletbevételt szabályosan szedjék be, vagyis nem tagdíjként, de nem kívánok súgni.
Mi és az önállóak annyit szedünk amennyit a közgyűlésünk megszavaz!
Óriási, működési, szervezési szabálytalanságok vannak.
Ezeknek a feszültségeknek a feloldására már Dr.Soós Tibor  az OMME elnökének védőügyvédje is tett gyenge kísérletet, amikor kijelentette:
"Az OMME célja az önálló egyesületek országos szövetsége!"
Azt biztosan tudod, hogy nem sok mindenben adtam eddig neki igazat, de ebben tökéletesen egyet értettem vele.
Mészáros elnökünk, pár napra rá segédkezett a Gemenc OMME alapszervezet létrehozásában.
Ha esetleg az lenne a következő kérdésed, nekem mi a közöm az OMME alapszervezethez, íme a válaszom.
Semmi közöm hozzájuk, csupán nekik is kutya kötelességük betartani a valamelyik agyontákolt alapszabályt, és a civil törvény ezen részét.
Remélem nem voltam sértő, de már megszokhattad te is, hogy az OMME-ban minden szabálytalan.
Ez egy a sok közül.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2213 Dátum: 2016. Január 07. 19:55 »
Tisztelt Úraim, Hölgyeim!

Az OMME Kalocsai Szervezete még sosem volt Önálló Szervezet, mindig is OMME helyi szervezeteként működött, és ma is úgy működik.
Mindig tisztességesen befizette az OMME felé a KGY által megszavazott tagdíjat. De, mivel a helyi szervezetnek is vannak működési költségei, ezért a tagjai ennél magasabb összeget fizetnek, amit ők a saját berkeiken belül a működés költségeit is fedezi. Ez akár évente is változhat, a kiadásaik függvényében.
Természetesen önálló bankszámlával rendelkezik az OMME ellenjegyzésével.

Ez idáig mindig így volt. A tagdíjakat pedig csekken fizették be a tagok erre a bankszámlára, és innen történt az OMME felé a központi tagdíjak utalása.

Tisztelettel: a Kalocsai Szervezet ex elnöke

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2214 Dátum: 2016. Január 07. 21:02 »
QUQURIQ !!!

A helyi szervezetek, ha többet szednek, mint a közgyűlésen megállapították, jövedelemadóra kötelezettek!
Ki fizetett be ilyen fajta adót???
A helyi szervezetek többlet költségeit az OMME-nak kell finanszírozniuk!
Ezt előzőleg OMME jóváhagyással lehet megtenni!
Aki, akik nem így cselekedtek, számviteli törvényt sértettek!
Visszamenőleg, 8 évig ellenőrizhető és a hátralékok behajthatók!

A közgazdász Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2215 Dátum: 2016. Január 07. 21:15 »
Jövedelemadót csak természetes személyek fizetnek, egyesületekre ilyenfajta adókötelezettség nincs.

A törvény nem tiltja, hogy az egyesületnek a tagdíj bevételeken kívül egyéb bevétele is legyen. Az sincs megtiltva, hogy a helyi szervezetek bizonyos mértékű önállósággal gazdálkodjon, tehét legyenek helyi bevételei tagjaitól. Lehet, hogy az alaszabályban ezt szabályozni kellene bizonyos mértékig.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2216 Dátum: 2016. Január 07. 21:32 »
QUQURIQ !!!

A helyi szervezet egyéb bevételére meg az OMME jogosult, mivel az OMME ad be év elején a múlt évről adóbevallást. Mindennemű pénzügyi tevékenységééért az OMME felelős a helyi szervezetnek!
Pl. ha a helyi szervezet több 100 000 ft-os telefonszámlát produkál, az OMME elnöke felel érte az (új alapszabály szerint, ami nem törvényes)...
Az OMME elnökének kutya kötelessége a rendőrségen feljelentést tenni hűtlen vagyoni kezelés miatt...
Pénzügyileg a helyi szervezetnek kötve van a keze!

Kiskakas!

« Válasz #2217 Dátum: 2016. Január 07. 21:46 »
Az alapszabály a régi és az újabbakban is így található meg:

"A Helyi és Területi méhészszervezetek önálló gazdálkodást nem folytatnak. A központtal való kapcsolatuk közvetlen. Forgóalapjukat maguk teremtik elő. A központi kötelezettségen felüli pénzeszközeikkel szabadon rendelkeznek."

"Az önálló jogi személyiségű méhész tagszervezetek az Elnökséggel kötött Együttműködési Megállapodás alapján lépnek be és működnek együtt az Egyesülettel.Kötelezettségeiés jogai azonosak a helyi és területi méhész tagszervezetekkel."

Az én értelmezésemben ez azt jelenti , hogy nem lehet különbséget tenni a központnak fizetett tagdíj összegében a szerint, hogy valaki önálló vagy nem. Tehát mindenki befizeti az előírt tagdíjat amiből a központ az önállóknak az OV határozat  értelmében visszautal.

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2218 Dátum: 2016. Január 07. 22:01 »
QUQURIQ !!!

Amit az alapszabály előír az egy dolog!
...de nem biztos , hogy megfelel a Magyar Alkotmány által lefektetett pénzügyi törvénynek!
Nem a kötelező tagdíjjakról volt a szó. Az egyéb bevételekről...

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2219 Dátum: 2016. Január 07. 22:46 »
Kiskakas!

Biztos, hogy nem csúsztál egy kicsit félre?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.