Hír-les

• 5613 válasz
  • 2355625 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1800 Dátum: 2015. Augusztus 04. 07:06 »
http://www.sztarklikk.hu/kozelet/a-fidesz-szerint-jolet-van-mert-sok-mez-fogy-el/200938
Az MSZP, az LMP, a JOBBIK meg mit tudom én melyik párt szerint meg nem fogy?
Az OMME teljesen lefeküdt egy politikai pártnak?
Alapszabályunk ezt nem tiltja?
A jelenlegi vezetést semmi nem érdekli.
Most még "jól ülnek a fiúk" a szeren, de hamarosan fog ez változni.
Ők azt mondják széllel szemben nem érdemes pi...álni?
Az egyesületen belül biztosan nem mindenki narancsos.
Erre véleményem szerint komolyabban oda kéne figyelni, mert szakmai civil szervezetünket már most megmérgezte ez a behódolás.
Gyakorlatilag politikailag is kettészakítják az OMME-t, mert az IB-n belül is vannak más gondolkodásúak.
Remélem ők nem kussolnak, és kifejtik ez irányú véleményüket.
Minden politikai párttól független szakmai érdekképviseletet kell továbbra is a tagdíjainkból fenntartanunk.
Nekem erről ez a határozott véleményem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1801 Dátum: 2015. Augusztus 04. 08:23 »
Erről én már korábban is írtam. Igen, lefeküdtek, mint szinte minden egyesület vagy civil szervezet. Akár a sportban is. Nincs is sok választásuk. Vagy ez vagy a lemondás. Itt minden szép és jó, mindent megvédenek, mindenki jobban teljesít... Sehogy sem jó ez az irány.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1802 Dátum: 2015. Augusztus 04. 17:18 »
Idézet
Nincs is sok választásuk. Vagy ez vagy a lemondás.
Ez nagyon, de nagyon nem igaz!
Mindig van mozgástér csak érteni és alkalmazni kell az érdekképviselet összes módszerét.
Ja. És a legfontosabb! Ismerni kell a szakterületet, hogy lásd a célokat, eszközöket, az ellenfelet és a saját társaidat, akikkel együtt és egyben akikért dolgozol.
Nincs örök ellenfél és nincs örök jóbarát. Sokszor az ellenfél - még akkor is - segít, ha éppen az ellenkezőjét akarja.
Az érdeképviseleti munka profi tevékenység és 24 órás készenlétet széles látókört nagy következetességet és szakszerűséget követel És pontosan a szakszerüség az, amiben az érdekképviselet gyökeresen különbözik a pártpolitikától. A szakszerűség az a pont, ahol a mindenkori politikával szemben nem engedhet az érdekképviseleti vezető. Ha enged, bukásra van ítélve az érdekcsoport vagy Ő maga vagy mind a kettő. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1803 Dátum: 2015. Augusztus 04. 17:45 »
Kérdés, hogy ki kinek az érdekét képviseli... Netán vannak akik csupán a sajátjukat? Netán vannak akik a pozíciójukat féltik?
Akkor is bukásra van ítélve valaki ha nem enged. A "polip" mindenhova beférkőzött a karjaival...
Persze az lenne a korrekt meg az optimális, amiről te is írsz, de az csak elméletileg van úgy sajnos. A valóság szerintem más...
Jaa, korábban már megfogadtam, hogy nem politizálok a klubon, mert az nem való ide. Így nem is merülök bele jobban ebbe az okfejtésbe.  :-X
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 04. 17:51 írta Belphegor »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1804 Dátum: 2015. Augusztus 04. 20:16 »
Nézd! Példát adtam arról, mi történik, ha a vezető a csoport érdeke ellen politizál. Azok a betegédekeket képviselő emberek is egzisztenciális és vélt presztizs érdek miatt egyeztek bele a kockázatos gyógyszerek felhasználásába, aztán belehaltak, mert az Isten nem bottal ver, hanem .... életre szólóan fizet aki így viselkedik. Ezt nem hiszik el a jelenlegi választott vezetőink.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1805 Dátum: 2015. Augusztus 04. 21:01 »
Stratégiai megállapodás, akác-kampány-koalícó, most meg a FIDESZ azt mondta jó lett a méztermés.
Most én OMME tag vagyok, vagy egy politikai párt tagja?
Na nézzük mit ír erről a valamelyik alapszabályunk, mert most ott tartunk, hogy a jelenlegi vezetés még mndig nincs tisztában azzal, hogy melyik alapszabály érvényes.
Az a lényeg, hogy mi tudjuk, és ők ezt tudják.
Na ezek után a 10. pontban ez áll:
"Az Egyesület politikai tevékenységet nem folytat,önkormányzati és országos vagy Európai Parlamenti képviselő választáson nem indul, szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt, s ilyen támogatást nem fogad el."
Ez szerintem Fekete-Fehér.
Egy szakmai civil szervezet, ha beengedi a politikát az megmérgezi az egész működést.
Az OMME nagy rendezvényein mindig meghívottak voltak a hatalmon lévő politikai vezetők (vagy nem), mert részben ez így illik, meg talán ezzel nincs is gond.
A jelenlegi vezetés GPS-e többször jelzett, hogy letértünk arról az útról amit 1983-ban megálmodtunk.
Most minden a pénzről, a hatalomvágyról, a pozíciószerzésről, a kivagyiságról szól.
A méhészekhez lehajolni, apró-cseprő gondjaikat meghallgatni ebben a rohanó világban nem módi.
Mindenki sütögeti a saját kis pecsenyéjét, nyal ide nyal oda, aztán valahogy ellavíroznak.
Az a gáz ebben a történetben, hogy ezt úgy teszik mintha nem látnánk a trükkök sokaságát.
A Méhészklub hamarosan a második születésnapjához közelít.
Képzeljétek el, ha a méhészeti közéletet nem tárgyaltuk volna ki ilyen nyíltan, mit művelnének.
Nagyon sok dolgot elértünk, de nem eleget!
Itt a következő feladat!
Az egyesület életéből ki kell űzni a napi politikát!
Ne mondja meg nekünk egyik párt sem, hogy szerintük mennyi méz termett!
Az egyik OMME fizetett aktivista Fazekas Gyulának felháborodottan visszaszólt, hogy nemá nem lett olyan jó évünk.
Tessék ezt megtenni a FIDESZ-el is.
Vagy kuss nektek?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1806 Dátum: 2015. Augusztus 04. 21:06 »
Attila!

Nem a Fidesz mondja, hanem a politikus. Ha bármelyik másik párt ülne ebben a pozícióban, megkaphatnánk tőlük ugyanezeket a pofonokat. Csak tudni kell ezeket a helyzeteket kezelni. Tudni kell udvariasan, de határozottan válaszolni.

Azt hiszed magától találta ki a fideszes kormánytag, hogy ezt mondja?

Azért merte ezt kimondani, mert a választott vezetőink ezt mondták nekik.

Lássad már, hogy az OMME nyomta a politikus szájába ezt a szöveget. Hát honnan lenne most a kormánynak statisztikai eredménye, amikor még a mézkereskedőknek sincs? Azok is csak tapogatóznak, próbálkoznak és érzik az engedményt a csóró méhészek részéről és kihasználják.

Saját választott vezetőinkre azt kell mondanom, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségre. Tisztelet a kivételnek!

« Válasz #1807 Dátum: 2015. Augusztus 05. 07:06 »
Mi erről a véleményetek?

A politikusokat felkészítik, mielőtt előadásukat megtartják, kezükbe nyomnak egy munkaanyagot.
Ezzel egyetértek az előttem hozzászólóval.
Honnan a frászból tudnák ezt?
"Hozzátette: a hazai méhállomány méhcsaládjainak száma meghaladja az egymilliót,......"
Ezeket a konkrét adatokat leírt formában megkapják a politikusok, és azt tanulják be.
Tehát a termésre vonatkozó adatokat is az OMME-ból kapta  Czerván György.
Ő szerinte egyre többen fogyasztanak mézet Magyarországon, és itt nem folytatom mert az tényleg egy politikai reklámszöveg.
Az OMME szakmai stábjának mentségére váljon, hogy nagyon nehéz a termést megjósolni, mert sok méhész vagy mellébeszél, vagy akarattal nem mondja meg a valós pergetési eredményeit.
(Volt aki akácon egy újságnak azt nyilatkozta, hogy meg van elégedve az eredménnyel, csak éppen üresek voltak a kaptárak, azokban egy élő méh nem volt!)
Ekkora méhsűrűség mellett következő éveben a dicsekvő méhész szomszédokra is számíthat.
Tolna megyére elég nagy a rálátásom, és azt ki merem jelenteni, hogy egy tipikus közepes évet zártak megyénk méhészei.
Volt néhány szerencsésnek kiugró akác és napraforgó eredménye, de jellemzően mindkét növény egy közepes eredményt produkált, ami az elmúlt évek kudarcai után nem mondható rossznak.
Ha a szélsőségekbe kapaszkodunk akkor nagyon torz képet kaphatunk.
Volt akinek az akác és a napraforgó is jól sikerült, viszont vannak akiknek egyik sem.
A repce Tolna megyében nem adott számottevő eredményt, akik hárs erdő közelében voltak, az idén nem panaszkodhatnak.
Ez az én szakmai véleményem, és nem egy politika párté.
Egyébként egy fogalomnak, hogy lehet véleménye?
Az csak élő embereknek lehet, én magyarból így tanultam.
Ez mind azért van, mert senki nem meri vállalni a saját véleményét, mert attól tart, hogy számon kérik tőle.
Egyébként az a kijelentés, hogy egyre jobban fogy a méz örvendetes, de egy üzenet is egyben.
Gyertek közénk, sokasodjunk, mert a mézet jó áron el lehet adni!
Véleményem szerint ez érdekeinkkel ellentétes.
Úgy is mondhatnám, hogy sokan vagyunk, és éppen elegen!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1808 Dátum: 2015. Augusztus 05. 08:38 »
Gyerekek, nem volt szó jó idei méztermésről Czerván György államtitkár beszédében. A hazai mézfogyasztás emelkedéséről beszélt, amit a minisztérium eredményének is tart, a magyar termékek piacra jutásának ösztönzése és elősegítése nyomán. Ebben a logikai láncban említette a „mézes reggeli” rendezvényeket is.

Az nem kérdés, hogy egy deklaráltan politikamentes egyesületnek udvarias távolságot kell tartania a „direkt” politikától, viszont egy országos méhészeti szakmai rendezvényen kiemelt helye van az ágazati irányítást-koordinációt végző minisztérium képviselőjének. A Minisztérium államtitkári szinten képviseltette magát, ami megtisztelő. Ha nem emelné a Minisztérium ilyen módon is a rendezvény rangját, akkor pedig valószínűleg sértett hangokat hallanánk.

Az előttem olvasható reakciók egy ellenzéki újságíró cikkének idézése után születtek, az viszont „jótékony homályban” maradt, hogy az említett újságíró is vitathatatlanul politikai térfélen játszik. Az mindenkinek szíve joga, hogy melyik politikai erőhöz húz és melyiket utasítja el, de ha politikai bélyeggel látja el valaki az államtitkár beszédét –amit nyugodt szívvel megtehet-, akkor a korrektség és a következetesség okán az ellenzéki újságíró cikkének is kijár a politikai bélyeg.

A Minisztérium közleménye egyébként itt olvasható az államtitkári beszédről: 
http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/emelkedik-a-hazai-mezfogyasztas
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 05. 08:45 írta Litterae »

« Válasz #1810 Dátum: 2015. Augusztus 05. 15:13 »
Van az OMME-honlapon egy kérdőív, aminek az egyik pontja, hogy "vásárolna-e olyan készüléket ami képes előre jelezni a rajzást, mekkora összeget szánna rá káptáranként?"
Mi a véleményetek erről? Én szeretnék pl. fullánk nélküli méheket :D

« Válasz #1811 Dátum: 2015. Augusztus 05. 15:40 »
Azt, hogy mikor készülődik egy család rajzáshoz azt én is hamar észreveszem...:-)

« Válasz #1812 Dátum: 2015. Augusztus 05. 18:33 »
Litterae!
Teljesen félre megy a hozzászólásom lényege.
Nem az államtitkár Úr előadásával, és annak tartamával van problémám, hanem a cikk címével!
Olyan provokatív az újságíró által adott cikknek a címe, és ezt senki nem utasította vissza, gyakorlatilag egyet értenek vele:
"A Fidesz szerint jólét van, mert sok méz fogy el"
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért adnak olyan dolgot emberek szájába amit nem mondtak.
Ha ez lett volna a cikk címe, hogy Czerván György államtitkár szerint jólét van, mert sok méz fogy el, még egy jópofa kijelentésnek is betudhatnánk.
Na de túl vagyunk rajta, nem kívánom tovább ragozni a témát.
Azért kilóg az a bizonyos ló láb.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1813 Dátum: 2015. Augusztus 05. 20:02 »
Attila!

A szóban forgó cikket egy Jabronka Richárd nevezetű fiatalember „írta”, aki az MSZP nyílt-színi politikusa. A pápai helyi MSZP szervezet alelnöke és a legutóbbi, őszi választáson –nem meglepő módon- MSZP jelöltként indult… Ennyit a független „újságírásról” és a politikamentes egyesületről. Ha erősen gondolkodom rajta húsz másodpercig, akkor azt is meg tudom mondani, hogy ki adta ezt a témát megírva az „újságíró” kezébe, de nincs kedvem ebben a témában mások bizalmas ügyeit firtatni…

(Másoknak írom: Véletlenül sem az Attiláról van szó.)   
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 05. 20:43 írta Litterae »

*

Nb18

• 797
« Válasz #1814 Dátum: 2015. Augusztus 05. 20:20 »
W.Zoli!

Nem tudom, hogy megtörtént eset-e, de az öreg méhészek sokat emlegettek egy párbeszédet:
-Az öreg méhész és a fia méhészkednek.  Egyszer megszólal a gyerek: édesapám nekem minden tetszik a méhészkedésben, csak a szúrásuk nem! Milyen jó lenne, ha nem szúrnának a méhek.....
Erre az öreg: ha nem szúrnának a méhek,akkor felkopna a méhészek álla, mert minden kert végében lenne néhány kaptár és nem venne tőlünk senki semmit.......
Úgyhogy ezt a kívánságot gondold át mégegyszer!   ;)

Nb18