Szakma-politika

• 4550 válasz
  • 2137730 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #495 Dátum: 2014. Október 29. 20:25 »
Ez aztán Teli  találat,Jani bátya módjára! :'(

« Válasz #496 Dátum: 2014. Október 29. 22:19 »
Tisztelt magyar Méhészek!
A fenti írás az Országos Magyar Méhészeti egyesület elnökének gőzölgő fejéből származnak!

Attila!

Az előző elnök minden beszámolóra, OMME-ról megjelent írásra úgy tekintett, mint egyfajta "kor-dokumentumra". Utódaink 50-100-200 év múlva így fognak emlékezni ágazatunkra, és "nagyjainkra" (elnézést kérek Nagyjainktól!).
Hát ebben a korszakban ilyen kor-dokumentumok születnek....

A jól lerakott alapokon jelenleg egy nagy létszámú, erős OMME működik.

Ebben a mondatban a hangsúly a a jól lerakott alapokon van, amihez neki (szerencsére!) semmi köze....

*

atya

• 1043
« Válasz #497 Dátum: 2014. Október 30. 07:07 »
Kedves Méhészek, klub tagok, és vendégek!
Mint ahogy már elkezdtétek boncolgatni (értelmezni) az elnök írását, bennem is felmerül egy két gondolat.
Egyre többen és többen hisznek a természetgyógyászatban, és mára már tudjuk, hogy vannak táltosok, és sámánok is.

Idézet
" Régi törvényszerűség, hogy akik csak a kalapácsot ismerik, azok mindent azzal akarnak megoldani."
Ezt is a "vezetőnk" írta aki méhész is, méhészekről, méhészeknek. Ebből látszik, hogy milyen besorolásban vannak odafont, a tagdíj fizető méhészek.
Idézet
Mert nem tudnak azonosulni, vagy legalább megtanulni elfogadni a többség demokratikusan meghozott döntéseit.
Miért az OV-n kel megszavaztatni olyan horderejű döntéseket, amit csak a küldöttgyűlés jogosult eldönteni? Ha valaki ilyen, és ehhez hasonló döntéseket kényszerít ki a tagságból, az igazán ledoktorált.
Idézet
Számukra 1984 lényege és üzenete még rejtve van.
Ezen a jeles évfordulón vajon miért nem mentek el a még élő elnökök nagy többsége? Akik le tették az alapokat amin mostanság olyan jól lehet egyeseknek lavírozni.
Egyébként ha ez az Ön által megfogalmazott "VADHAJTÁSOK" annyira lényegtelenek, akkor miért van az, hogy minden vezércikkben ír róluk? Mi nem tudjuk ezt csak egy jó reklámnak felfogni, és annak hogy munkánknak van értelme. Köszönjük szépen, hogy akik eddig nem találkoztak velünk, mára már azoknak is érdekes momentum lettünk, az ön veretes kirohanásai által.
Még egy apró momentum, csak így a végére: Ne felejtsük el, hogy van egy harmadik szereplő is akit bíróságnak hívnak. Találkozunk november 6-án.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 30. 07:10 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #498 Dátum: 2014. November 03. 20:12 »
Ma kézhez kaptam az alapszabály tervezetet.
Hát mit mondjak. Első olvasatra úgy tűnik a vezetés ezzel  az alapszabállyal akarja legitimizálni az eddíg elkövetett hibákat.
pl: Az elnök javaslata alapján az IB dönt az egyesület által alapított gazdasági társaság ügyvezetőjének kinevezéséről és visszahívásáról.
Tulajdonképpen még jó, hogy a bérezését nem írták oda.
Véleményem szerint ezt a kérdést minimum OV vagy Küldöttgyűlési hatáskörbe kell tenni.
-Semmiképp sem szabad, hogy az egyesület belső szabályzatait csak az IB hagyja jóvá, én csak a kidolgozást bíznám rájuk a jóváhagyást OV vagy küldöttgyűlési hatáskörben kell.
Törölném a következőt is:Az egyesületi vagyon kezelése, a vagyon felhasználására és befektetésére vonatkozó a Küldöttgyűlés és OV hatáskörébe nem tartozó döntések meghozatala és végrehajtása.
Szerintem ez a pont nonszensz egy demokráciában. Ebben benne van minden. Ebbe épeszű embernek nem szabad bele egyezni szerintem.

Szerintem nem használható pontra akarják cserélni a következőt.
-A jelenlévő küldöttek 10%-ának indítványára, bármely ügyet fel kell venni a küldöttgyűlés napirendjére.
E helyett a következőt akarják.
A küldöttgyűlésen a szabályszerűen közölt napirenden szereplő kérdésben hozható határozat, kivéve ha valamennyi küldött jelen van és a napirenden szereplő kérdéshez egyhangúlag hozzájárult.
Ez kérem sosem fog megtörténni, az elmúlt 20 évben mióta küldöttgyűlésre járok sosem volt olyan ,hogy mindenki hiánytalanul megjelent.
Tulajdonképpen a változtatás nem a demokratikus utat tükrözi. Miből gondolta az ügyvédnő, hogy ha csak a küldöttgyűlés felére gondolok 183 fő esetleg kevésbé képvisel érdemi kérdéseket, mint a 10 fő elnökségi tag,
Ha az eredeti 10 %-os marad akkor a következő pont is érdekét veszti.

Egyenlőre ennyi.

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #499 Dátum: 2014. November 03. 22:42 »
QUQURIQ!!!

Mi ez a förmedvény amit ma a postás hozott az OMME-ból?
Remélem, hogy nem ezt csúfolják alapszabály tervezetnek?
Ez szarabb mint a régi!
Valaki ezért fizetést mer felvenni???
Csak, hogy tudjátok, hogy az ügyvédnőnek nem sok köze volt a megírásban!
Az utolsó pillanatban Mészi elnök odaadta elolvasásra.
Képzeljétek!
Mi is szerepel a meghívóban?
"Az OV döntésének megfelelően megbízott ügyvéd által elkészített Alapszabály tervezetet csatoltan küldöm".
Nem az ügyvédnő csinálta az alapszabály tervezetet, hanem Mészi, formálta magára....
Mi is van még a meghívóban?
Mészáros László (jelenlegi OMME elnök) ...Hogyan is fogalmaz, hogyan is akarja befolyásolni az elnököket és a küldötteket???
"Amennyiben a Rendkívüli Küldöttgyűlés mégis (erőszakos szó) úgy döntene, hogy egyesületünk a jövőben ne (tagadó szó) közhasznú egyesületként működjön, akkor a közhasznúságra vonatkozó részeket törölni (negatív cselekvés) kell.
Így is hangozhatna ez a figyelem felkeltő mondat!

Amennyiben a Rendkívüli Küldöttgyűlés úgy döntene, hogy egyesületünk a jövőben is közhasznú egyesületként működjön, akkor a közhasznúságúra vonatkozó részeket tartsuk tiszteletben, és az alapszabályba építsük be!

Látjátok gyerekek, hogy ez így mennyivel demokratikusabb, és a tagság érdekeit szolgálja!
A Rendkívüli Küldöttgyűlés 9 h-kor kezdődik!
Az elnök a végén vastag betűvel ezt írja!
"A Küldöttgyűlés akkor határozatképes, ha az arra jogosultak 50%-a+1fő megjelenik".
Sopron, Nyíregyháza, Kisvárda stb... mikor kell indulniuk, pláne tömegközlekedésivel, hogy kezdésre 9 h-ra odaérjenek a küldöttek és az elnökök?
El sem kezdődött a Rendkívüli, és az OMME vezetése már ki is cseszett az elnökökkel és a küldöttekkel!!!
A 20 oldalas hasba akasztós vicclap, (Alapszabály) már pofátlanul úgy van megcímezve, hogy
Országos Magyar Méhészeti Egyesület ALAPSZABÁLYA
Apukáim!
Ez még tervezetnek is nagyon gyenge!!!
Milyen jogon írja rá az OMME elnöke (Mészáros László jogi végzettségű), hogy Alapszabálya???
Kedves elnök Úr!
Ugyan mondja már meg, hogy hány igen szavazattal szavazta meg a Rendkívüli Küldöttközgyűlés
EZT AZ ALAPSZABÁLYT???
Vagy még a "tartózkodás" is és a "nem" szavazat is érdekelne!
Nem beszélve a jegyzőkönyvről és a hitelesítőkről!
Ébresztő!
Megülte a vacsi a gyomrát?
Nagyon előre szaladt az időben...
Las-sab-ban!
Nyugi, mindennek eljön az ideje!
A "Mi időnk is"!

Üdvözlettel: Kiskakas!

ui. csak könnyű vacsit estére!

« Utoljára szerkesztve: 2014. November 03. 23:54 írta kiskakas »

« Válasz #500 Dátum: 2014. November 04. 08:20 »
Kiskakas!

Az elmúlt OV-ra kanyarodjunk egy kicsit vissza!
A közhasznúság mellett tört pálcát alelnökünk Fekete József, és Dr.Fendrik Péter.
Noná, hogy az IB újságban az OV-ról  "hiteles" tudósításban őket meg sem említi a cikk írója, aki 500.000 Ft-ét hirtelen érdekvédő lett.
A jelenlegi vezetésnek esze ágában a közhasznúságot nyomni, mert az összeférhetetlenség miatt azonnal új választást kell kiírni. Ez tény, sokszor kitárgyaltuk, és az alapszabály-tervezetükben is kényesen kerülik a témát.
Annyira félnek a megmérettetéstől, és néhányuk a fizetésük elmaradásától, hogy "kifelejtették" az összeférhetetlenségi részt.
Baldavári László még Bross Péter távozásakor javasolta, hogy minden pozícióra teljes körű választást írjanak ki, akkor a bizalmatlanság megszűnne! Eszük ágában!
Néhányan, Péter távozásával egy időben eljöttek, mert  nem bírták a jelenlegi légkört, ami mondjuk úgy nem idilli.
Dr. Kelemen Bálint IB tag mellett, Lipódi László etikai bizottsági elnök, Kristóf Évi programkoordinátor kisasszony, és Marcsika, Kurucsai Annamária.
Róla kevés szó esett, pedig az irodában ő volt a mindenes, nem kellett keresnie üveg szerszámról szóló szerződéseket, és Baldavári leadott fényképezőjét sem. Most zsenik az OMME urai.
A káoszban is feltalálják magukat.
Ezt kéne egy olyan alapszabállyal végleg közösen rendbe raknunk, hogy érvényesüljön az átláthatóság
 az "OMME üvegzseb politikája" mert ezek a titkolódzó ülések hátborzongatóak.
Talán ha az egész működésükből egy dolgot lehetne kiemelni, ez az a pont ami nagyon felháborító.
Mi a TITOK?
"A titok olyan ismeret, adat, információ, amely egy adott időpontban vagy időszakban csak korlátozott körben ismert vagy korlátozott.
Minden titok a nyilvánosságra hozatallal szűnik meg, azaz azáltal, hogy a korlátozott körön kívül is megismerhetővé válik."

A közhasznú szervezetek ülései nyilvánosak, nincs zárt ajtó nincs titok!
Nagyernyei Attila

« Válasz #501 Dátum: 2014. November 04. 16:00 »
Többszöri olvasatban, véleményem szerint ez az alapszabály tervezet sem a közhasznúsági változatában sem pedig a nélkül, nem felel meg a hatályos jogszabályoknak. Itt már nem az a kérdés, hogy közhasznú vagy nem közhasznú, hanem hogy elfogadja e a küldöttgyűlés vagy nem. Nem igazán értem ehhez, hogy adhatta az ügyvédnő a nevét, ha a kiskakas esetleg nem a valót mondta, ha igen akkor értem.
Ezt az alapszabályt , a pénz szeretete a pozícióhoz való ragaszkodás és  annak elvesztésétől való félelem szülte.
Lerí belőle, hogy szinte csak azokon a pontokon van változtatás /kivéve közhasznúsági rész/ amelyeket eddig önhatalmúlag használt a vezetés. Ha az előző alapszabály nem felelt meg a törvény előtt,ez szerintem biztosan nem fog, hiszen szinte csak a küldöttgyűlés és az OV jogosítványai szűkültek benne. Ha valamelyiket elfogadja a küldöttgyűlés, amit kétlek /épeszű méhész, nem fogadja el/ örökre búcsút lehet inteni az egyesületi demokráciának, aminek igazán híján voltunk már amúgy is vagy másfél éve. Szerintem a vezetés arra játszik ,hogy a bíróság "átenged" egy frissen elfogadott alapszabályt,még akkor is,ha az nem felel meg a hatályos jognak.Fő a frisseség.

Üdv. jani bátya

« Válasz #502 Dátum: 2014. November 05. 00:14 »
[Ezt az alapszabályt , a pénz szeretete a pozícióhoz való ragaszkodás és  annak elvesztésétől való félelem szülte.

Ez amolyan Fideszes stílus. Vajon mennyire van jelen a pártpolitika a vezetésben?

« Válasz #503 Dátum: 2014. November 05. 06:43 »
Belphegor!

Nagyon!
Ez is csak a belső viták alapja, mert nem mindenki szereti a vezetők között sem a narancsot.
Gondoljunk csak bele a csávázó szerek betiltása (felfüggesztése) alatt milyen szakmai döntés született?
Sima, natúr politikai. A küldötteket, az OV tagokat nem kérdezték meg erről a kérdésről, sőt a tagdíjunkból kicsikart IB újságban reklámozták a méhgyilkos szereket. Több szakmai előadást hallottam, ahol a monitoring vizsgálatokat vezetők sajnálkozásukat fejezték ki a csávázó szerek felfüggesztése miatt. Arra hivatkoztak, hogy szegény gazdáknak mekkora költségnövekedéssel fog járni a növényvédelem, és minket méhészeket mekkora kár fog érni. Mi ez, ha nem vegyszerlobbinak való megfelelési kényszer, és politikai "súgás".
És lám, csávázó szerek nélkül is van élet.
Megjegyezni kívánom, hogy hatályos alapszabályunk tilt mindenféle politizálást, és politikai párttal való kapcsolatfelvételt. Természetesen a szakmapolitika az más, ebben régebben is fellelhetők voltak politikusok, akik a méhészeknek kívántak segíteni, pl. megporzási támogatás, illetve akáckoalíció.(Vagy saját kampányukhoz felhasználtak bennünket.)
Ezt mindenki maga döntse el van e egyesületünknek politikai hátszele, ha igen az nem szerencsés.
Az álláshalmozást mondjuk van kitől tanulniuk.
Ennek lesz hamarosan vége, ha a küldöttek is úgy akarják.
Nagyernyei Attila

« Válasz #504 Dátum: 2014. November 05. 21:47 »
A közhasznusági nyilvántartásba vételhez az okiratnak tartalmazni kell,hogy a szervezet: közvetlen politikai tevékenységet nem folytat,szervezete pártoktól független anyagi támogatást nem nyújt.
A jelenlegi vezetésnek mennie kell különben nem lesz demokratikus képviselete a méhészeknek! ::)

« Válasz #505 Dátum: 2014. November 06. 01:30 »
Köszönöm a választ, Attila!
Sokat beszélgetek olyan méhésztársakkal, akik kevésbé járatosak az internet és a számítógép világában ezért kevesebb a rálátásuk az egyesületi dolgokra is pl. a méhészklubon keresztül.  Egyszerű méhészként bevallom, hogy  magam sem látok mindent tisztán.  Annyit azonban biztosan érzek, hogy ma a magyar méhészet komoly egyesületi és ágazati válságban van. Azért kérdeztem rá tőletek itt a pártpolitikára, mert az egyesületi  történések az élet más területeiről is ismerősek.  Gondolok itt a zárt ülésekre, a tagság véleményének teljes mellőzésére, adott esetben a teljes tájékoztatás hiányára, a zavaros pénzügyekre, az „összetartásokra” , a folyamatos önfényezére, dicsekvésre.  Mostanában  kicsit több időnk akad a kollégákkal a beszélgetésre és ilyenkor gyakran előjön  Bross Péter számunkra váratlan lemondása. Még mindig nehezen emésztjük. Nem tudjuk a pontos okát, nem is értjük, van aki politkai nyomásra gondol  van aki úgy hiszi, hogy egyszerűen csak elege lett és kész… Mindig nagy érdeklődéssel hallgattuk Péter előadásait és nem múlt el rendezvény anélkül, hogy legalább a „Bross Pétert” ne hallgattuk volna meg.  Aztán jött az új elnök a mostani, akiről fogalmunk sem volt, hogy ki is valójában. Meg lett választva, elfogadtuk… Innentől aztán jöttek az érdekes dolgok. Kezdve a ránk „erőltetett” kamarával aminek mi egyszerű méhészek nem látjuk hasznát. Befizetjük a tagdíjat, aztán évente a bevétel arányos díjat és kapunk néha egy újságot, amiben a méhészetről nagy ritkán esik csak szó, az sem egészen fedi a valóságot mert csak dicsekvés, parasztvakítás. Politikát sejtünk a háttérben. Jött az „ingyenes” újság, amit ugye a megemelt tagdíjból kapunk „ingyen”. Erről aztán senki sem kérdezett meg minket. Mi a véleményünk? Akarjuk-e vagy sem? Egyszerűen eldöntötték és kész. Arról nem is beszélve, hogy meglehetősen „semmitérő” folyóirat.(leszámítva néhány általunk is elismert szaktekintély írását) Emlékszem az első számban megjelent elnöki írásra. ( a többi sem különb)Bevallom – és most nem akarok közönséges lenni- de ha nem a szobában lettem volna, akkor legszívesebben  hánytam volna egyet attól a nyálas, süket dumától. Olyan érzésem volt, hogy mindjárt kifordul a gyomrom. (elnézést) Indulat fogott el és düh. Hát mit képzel ez az ember és a társai? Hát kit néz(nek) ezek hülyének? Megjegyzem, nem a tagdíj emeléssel volt kifogásom … Aztán itt van ez a kft. Hát kivel egyeztetett a vezetőség ez ügyben?  Az ember csak értetlenül kapkodja a fejét ide-oda, hogy mi a fenét csinálnak ezek?! A mézesüveg forgalmazás, a zárt ülések, ordítozás, a terepjáró, a méhcsaládok, a gyulai fürdőzés, a kétes, egyszerű méhészek által átláthatatlan pénzügyek, a neonikotinoidokkal kapcsolatos álláspont és most meg ez az alapszabály, közhasznúság téma… Aztán lehetne még sorolni. Hát mi a fene folyik itt?

« Válasz #506 Dátum: 2014. November 06. 05:12 »
Huh Belphegor!

Ezt az írást mindenkinek olvasnia kéne!
Nem találok szavakat!
Köszönjük!!!!!!!!!
Ez jól esett a mai tárgyalás előtt.
Gondolom az mindenki számára világos, hogy ma nagy nap lesz az OMME életében.
Viola utcából egy napra átköltözik elnökünk a Markó utcába.
Este, ha lehetséges, és nem tiltja a törvény beszámolok róla.
Egyébként a tárgyalás nyílt, nem úgy mint az IB ülések, bárki bejöhet.
11 óra.
Nagyernyei Attila

« Válasz #507 Dátum: 2014. November 06. 21:41 »
Rövid tudósítás a mai bírósági tárgyalásról.

Tisztelt Méhészek!
Csak szűkszavúan tudok beszámolni, az OMME és a méhészek (ellenzék) közötti jogvitáról.
Nem szeretném az eseményeket befolyásolni, valamint én a folyosón vártam végig a tárgyalást, és írásomat a felperes beszámolója alapján készítem.
Tehát az OMME elnöke, és az ellenzéknek bélyegzett méhészek között kialakult jogvitának ma volt az első fordulója.
Irat, és adategyeztetéssel kezdődött.
Mi vezetett egyáltalán ide, hogy a bíróságon kell az OMME elnökével pereskedni?
Öt pontból csupán néhányat említek meg, az első nagyon sok egyesületet érint!
Az OMME alapszabályában benne van, hogy a mindenkori alaptagdíjak 50%-át visszakapják az önálló egyesületek.
Ezt nem így van, mert az alaptagdíj most 5.000 Ft méhészenként, és nem 2.500 Ft-ot kapnak vissza az egyesületek, hanem a régi tagdíj, tehát 2.700 Ft-jából 1.350 Ft-ot!!!!!
Szó volt még egy OV jegyzőkönyvről, amelyben furcsa számok szerepelnek.
A jelenléti íven lévők száma, nem egezik a szavazatok számával.
(Több a szavazat mint amit a jelenléti ív tartalmaz.)
A Méhészet szaklap vásárlását szavaztuk meg, nem új lap alapítást, és Kft. létrehozását.
Többet nem írhatok, mert az ügy folytatódik.
Igaz, hogy egy méhésztárs vállalta fel a jogvitát, de mögötte egy komoly csapat sorakozott fel, egy jogi képviselő segítségével.
Egyszerűen nem tudják még mindig belátni, hogy a tagság véleményét ki kell kérni, (alulról építkező civil érdekképviseletnek megfelelően) nem erőszakból döntéseket ránk kényszeríteni, ajtókat becsukni, zárt ülést elrendelni, jegyzőkönyveket belső használatra gyártani (titkosítani), mert akkor mindig a bíróságon kötünk ki.
Ha kirekesztenek, saját egyesületünk munkájába nem engednek beleszólni, akkor kényszerítő eszközökkel a jog erejével harcoljuk ki a méhészek érdekét, mert az egyesület a tagságé, tehát a miénk!
Ez pedig nem lehet más mint a nyílt, minden tag számára átlátható, korrekt tájékoztatást adó, érdekünkért tűzbemenő egyesület.
Most nem így van.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #508 Dátum: 2014. November 07. 06:32 »
Szép reggelt mindenkinek!

Attila!
Köszönöm, hogy megpróbálod egyértelművé tenni, hogy ami most zajlik a "felperes", és az OMME között, az nem egy egyszemélyű sértődöttségből eredő dolog, mint ahogy azt az OMME újságban már több alkalommal leközölték.
Még akkor sem a sértődöttségen alapul, ha ezért kiközösítéssel, kizárással fenyegetnek.
Nem tudom, hogy kik és hányan értik meg azt, hogy  ami most történik, az az Ő érdekeiket szolgálja.
Azt viszont nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy azok érdekeit is szolgálja, akik most még nem értenek egyet velem látszólag.  Tudom, hogy legbelül mindenki azt akarja, hogy kiderüljön az igazság, mert mindenki szeretne tisztán látni.
Mivel a bírósági tárgyalás nyilvános, és úgy láttam hogy Kb 8-10 érdeklődőnek lenne helye a teremben, akit érdekel hogy miként alakul ez az ügy, nyugodtan eljöhet. Most is volt méhésztárs aki beült és figyelemmel végig kísérte az első tárgyalási napot. Nem tudom, hogy ezek a hírek miért nem jelennek meg az "erős" OMME vezetés honlapján. Azt viszont tudom, hogy Dr Mészáros  a Fővárosi Törvényszékhez beadott "észrevétel - ellenkéreleme"
című beadványában Leírja, hogy a felperes,  "atya" nick néven maga is rendszeresen véleményt formál a www.meheszklub.hu weblapon, működtetett fórumon. Innen is tolmácsolhatom a méhészek köszönetét a reklámért. KÖSZÖNJÜK
Én személyesen is megtettem már, de most itt is szeretném megköszönni, mindazon méhésztársak közreműködését, akik segítségükkel,  támogatásukkal,  bátorítanak.
Elekes László / atya/
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 07. 06:41 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #509 Dátum: 2014. November 07. 07:31 »
Atya!

Szerintem bátor voltál!
Ekkora OMME gépezettel szembeszállni, amikor név szerint kipellengéreznek valakit, kiközösítéssel fenyegetnek, nagyon kemény felvállalni.
Talán önös érdekből teszed? Mit akarsz egyáltalán elérni, az nem fordul meg az OMME elnökének fejében?
Legyen ettől az idézettől további erőd:
" Bátor. Török eredetű régi magyar férfinévből származik, jelentése hős."
Tehát hősiesen küzdesz jogainkért, a méhészek érdekében. Semmi mást nem akarunk, csak szabályos működést, ez legyen akár egy OV, küldöttértekezlet, IB, EB ülés. Ezt képviseled, és kész.
Aki ezt nem látja be, nem ismer az eseményeket, hívjon fel segítünk a megértésében.
Egy legény van csak a gáton?
Ne aggódj egyre többen állunk a gáton, mert tudjuk, hogy jót akarunk, nem az OMME szétverése a célunk.
Mindig is ezt vetették a szemünkre. Mi éppen az OMME-ért aggódunk, és erre épületes példa a közhasznúságunk elvesztése!!!!!!!!
Ezt is jó előre jeleztük! Most akkor ki akarja szétverni az egyesületet? Aki szól, hogy vigyázzatok mert baj lesz, vagy aki akarattal , okoz nekünk bajt? Lassan haladunk, viszont a "maroknyi csapat" hatalmasra duzzadt.
Aki megkapja a valós tájékoztatást, nem  Ludányi doktor OMME  OV beszámolójából, mert az a félretájékoztatás magas iskolája, kommunista időket meghazudtoló pártutasítás.
Meg is kérdeztem tegnap a bíróság folyosóján Fekete József alelnökünket, miért nem teszi szóvá, hogy "kifelejtette" Ludányi doktorandusz az OV-ról való tudósításból? Józsi csak mosolygott, nem ő válaszolt.
Aki ezt megtette helyette, ennyit mondott... "Ez a hiteles tájékoztatás."
Nem sokáig fog tartani ez a bújócska.
A Fekete-Fehér méhészklub sok olvasó szemét feltépte, és rávilágított a valós, kozmetikázatlan eseményekre.
Csonka Imre a MÉHÉSZET szaklapban az OMME-ban zajló színházi előadásról szól.
Mint írja a díszlet a régi. Lehet nem színház, hanem  nagy cirkusz lesz?
Ahogy az EB is látja már a dolgokat, én gyanítom.

Nagyernyei Attila