Először is nekem a méhészkedés nem egy gyötrelmes átok, hanem egy szenvedély.
Nem neked írtam. Azoknak, akiket szeretnék tőled megvédeni.
Neked nem gyötrelmes átok, mert képtelen voltál megtanulni egyszerűen és könnyedén játszva dolgozni, és ezt a fájdalommal járó méhészkedést csinálod. Nekünk elolvasni is lelki fájdalmat okoz, amit te a méheiddel művelsz egy év alatt. Tehát az világos, hogy neked nem gyötrelem, de a méheknek és a méhészeknek ezt olvasva is igen fájdalmas.
Második, nem csavarhúzóval bontunk kaptárt, az a lakatosok, autószerelők szerszáma.
Lehetne egy darab drót is csavarhúzó helyett. Vak is vagy? Nem látod, hogy könnyedén jétékosan fordítja át a lépeket a méhész, miközben neked két kézzel belehajolva kell küzdened a sorsoddal, miközben vagy leteszed a "kaptárszolgát", vagy léppel együtt szorongatod? Wr-t olvastad? Na ezektől kell megvédeni a jövő méhészeit.
A videón látható rendszer nem rakodó, mert ahhoz 3 fiók szükséges.
Ennyire értetted meg a méhészkedés lényegét. Tehát ha van egy fészek és azon egy mézkamra, akkor az nem rakodó. Akkor mi? Egyébként jó években 40 kilós hordásnál akácon felkerül a harmadik fiók is, de 5 + műléppel. Ne csak írj ! Nézz videókak!
A fekvőben ha lett volna nálad valaha is ilyen, akkor azt miként oldod meg? Tudom. "Serkentő pergetéssel". Na az egy duma. Híg éretlen nektár, aztán gyorsan túladni rajta. Volt is a csókosoknak erre lehetőségük, mert besűrítette a kereskedő cukorral. Folytassam Attila? Túl sokat tudok...............
Ez egy egyenlő lépes kaptár, pont.
Bármennyire is fáj, ez egy egyenlő lépes RAKODÓ kaptár. Így jártál.
Ott ezt egy szem seduxennel illik kezdeni.
Fekvőben ez sokkal hamarabb megy!
Tudjuk. Az a kib@...tt memória:
Itt egy kis szünet volt írásomban,most mentek el szekszárdi mentősök. 229/124 volt a vérnyomásom mindössze!
Nagyernyei Attila
Hát pont te mondtad Jenő mennyi rajod szokott lenni.
A Jenőnek 41 rajzott meg a hatszázból. Akácpergetés után. Aztán szaporított még hozzájuk több mint kétszázat. Annyi neked összesen sincs. Memória. Nézz már magadba!!!
Na de ezektől sokkal fontosabb elszólás a következő idézet tőled.
Tehát meséljétek annak, hogy milyen könnyű a pakolászós kaptár amikor mondjuk fenékdeszkát kell takarítani.
Fenékdeszkát takarítani? Milyen gyenge családokkal szenvedsz Te? Én soha nem takarítottam fenékdeszkát, kivéve a néha beköszönő meszes családot, amit azonnal megszüntetek. Hozzászólásaidban hihetetlen mennyiségű felkészületlenségről kapunk tájékoztatást, melyek számodra és néhai követőidre állít ki bizonyítványt. Vedd már végre észre, hogy eljárt feletted az idő, és a világ!
...vagy csupán egy anyarácsot felszedni a fészekről.
Hol? Hol van anyarács? Láttad amint a méhész felszedte, vagy a méztér visszahelyezése elött vissza igazgatta? Találós kérdés. Hol van az anyarács? Tudod amit megszóltál nemrég, hogy egy hagyományos idejemúlt hanemann rács, ami koptatja a méheket.
Majd felébredsz...
Te nem szöktetsz, hanem "dizájnos" kacsatollal sepersz.
Ezzel a süketeléssel is lejáratod magadat. Méh leseprő kefe. ez a neve. Árulják a méhészeknek.
Mint már láthattad sok méhész által feltett videóban, a leggyorsabb, legegyszerűbb mézelvétel. Nincs fészekbontás, sem emelgetés több alkalommal, és hihetetlenül gyors más mézelvételi technológiákhoz képest. Egy kaptárbontással teljesen kivitelezve a mézelvétel és a műléppel bővítés.
És csak 10 keretes Hunor rakodóim voltak!
Ezerszer leírtad. Ezerszer válaszoltunk rá, hogy a te méheidnek az is elég volt. Az NB-ből is bőven elég lenne a 10 keretes szerencsétlen páráknak, amivel, akikkel szenvedsz, és próbálod elhitetni a méhészekkel azt az óriási bevételt, ami Colombó felesége. Jut eszembe.
Amikor Varga Karcsi (mega méhész) felhívott, hogy most vesz még 200 hordót, beszélgettünk.
Mondta, hogy milyen jó eredménye van a dokival együtt.
Aztán kérdezte az enyémet ....mit mondjak?
Azt mondjad ami a valóság! Ugye nem akarod azt elhitetni itt a méhészekkel, hogy Varga Károly, akinek minden bizonnyal több családja van mint neked léped, a 200 -tól is több hordója mellé még vásárolt 200 hordót, te meg még rajta is túltettél??? Mit képzelsz te magadról?
És neked volt, kérdeztem.
Kettőt benéztem, azok kiugrottak, több nem lesz.
Hújaj!! Ebből szabad arra következtetni, hogy akkor ott is kellet átvizsgálni és esetleg kényszerből csapolni, és annak a méhésznek is kellett bölcsőzni. Neked nem kellett. Vajon miért? Csak nem gyengécskék voltak azok a szűkített családocskák?
Hát lehet itt szép videókat készíteni, meg két csapon engedni a mézet, de a valóság más.
Lehet szép videókat készíteni a szép méhészetekben. A nem szép méhészetekben meg nem lehet. Ott is lehetne ha volna miről, csak eléggé szégyenteljes lenne, és ezért csak a duma megy. Addig én sem hittem el rólad, amíg több méhész egybehangzóan nem közölte velem, hogy bizony ott nálad 22C fokban alig volt valami járás az egyik március végi napon. A méhész megállt a "szamara" is nyögött a röhögéstől, aztán azt mondta: "Te Komám! Itt szinte semmi járás." A másik meg valami olyasmit: "Ott tényleg mintha februári 12 fokos levegőben szállingóztak volna."
.. meg két csapon engedni a mézet,
Jegyezd meg már kérlek! Négy csapon + a szűzlépeknek egy hatkeretes okospergető.
Üdv: Kira