Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959328 megtekintés
*

oszkár

• 1226
Re:Szakma-politika
« Válasz #4440 Dátum: 2022. December 21. 19:27 »
 Raklapra viszi, ha van hol tárolni az üveget
ha tud eladni mennyiséget,
ha van miből megvenni,
ha megéri előre beruházni üvegre
ha "megrohamozzák" a vevők.

Ha, ezek a tények nem álnak fenn, akkor csak szatyorral hordják!
Vagy! Ott már "ársapkás" az üveg és nem adnak csak egy szatyornyit. :)
DE! akkor is van megoldás. :) Lehet fordult a szatyorral vagy 30x. Mint mi amikor 2q cukrot hordtunk ki a Lidl -ből 5 kilójával.

Vagy! Duma csak, hogy mennyi mézet értékesít kiüvegezve. ;)

« Válasz #4441 Dátum: 2023. Január 30. 13:12 »

Egy szakmai egyesület mit tehet, ha a hatóság sem tesz semmit?

Például értesíti a hatóságot arról amit egyébként a hatóság tud, csak benne van nyakig a "hatóság".
A szakmai szervezet a vezetőség. A tagságnak nincs beleszólása semmibe. Néhányan próbálnak felvilágosítani bennünket az informáltabb méhészek. Aztán ha véletlenül a küldötteket is megkérdezik valamiről, azok bólogatnak. Mások meg azt mondják nics mit tenni szél ellenébe.
Úgy kellene kezdeni, hogy az OMME vezetői magukba néznek, és mielőtt további szégyent hoznának magukra, szépen lemondanak, és átadják a helyüket a méhészekért tenni akaróknak. Na ez az amiből semmi sem lesz.
Tehát tivábbra is...

« Válasz #4442 Dátum: 2023. Január 30. 14:13 »
Te Attila mi a fene folyik itt ? Én az utolsó senki én mondjam meg a vezetőnek , hogy mit kellene csinálnia ? Minek van akkor ott ha nem tudja vagy akkor megkapom a fizetése egy részét ?

« Válasz #4443 Dátum: 2023. Január 30. 14:42 »
Egyem meg a husikátokat, a rosszindulatú benyögéseket mellőzzétek.
Az EU-ban egyedüli országként az egyesület folyamatosan ellenőrizteti a forgalomban lévő mézeket!!!!!!!
Ennek eredményeként Magyarországon az áruházi mézek elenyésző mintáiban találnak kifogásolható értékeket.
Azért mert nektek ellenszenves az OMME jelenlegi elnöke, legalább a valóságról írjatok.
Ezekre a mellébeszélésekre, rosszindulatú csúsztatásokra szerintem nincsenek vevők.
Semmi konkrétumot nem tudtok felmutatni, csak vádaskodtok.
Gyenge egy ellenzék a mostani.
Kezdjetek el gyúrni, mert ez így kevés lesz.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4444 Dátum: 2023. Január 30. 16:43 »
Az egyik szemem nevet, azokon akik kizártak az OMME-ból, a másik meg hangosan röhög.

A laborvizsgálaton azt mutatnak ki, amit keresnek. Ha nem keresik a kínai méz paramétereit, akkor nem is találják meg. Én már 2014-be n leírtam a Dögei féle Méhészet újságba, hogyan készül a kínai méz. Ki lehet mutatni a nyomait, ha keresik.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Január 30. 16:50 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

RoB

• *
  • 9
« Válasz #4445 Dátum: 2023. Január 30. 17:08 »
Te Attila mi a fene folyik itt ? Én az utolsó senki én mondjam meg a vezetőnek , hogy mit kellene csinálnia ? Minek van akkor ott ha nem tudja vagy akkor megkapom a fizetése egy részét ?
Az egyik szemem nevet, azokon akik kizártak az OMME-ból, a másik meg hangosan röhög.

A laborvizsgálaton azt mutatnak ki, amit keresnek. Ha nem keresik a kínai méz paramétereit, akkor nem is találják meg. Én már 2014-be n leírtam a Dögei féle Méhészet újságba, hogyan készül a kínai méz. Ki lehet mutatni a nyomait, ha keresik.

Egyem meg a husikátokat, a rosszindulatú benyögéseket mellőzzétek.
Az EU-ban egyedüli országként az egyesület folyamatosan ellenőrizteti a forgalomban lévő mézeket!!!!!!!
Ennek eredményeként Magyarországon az áruházi mézek elenyésző mintáiban találnak kifogásolható értékeket.
Azért mert nektek ellenszenves az OMME jelenlegi elnöke, legalább a valóságról írjatok.
Ezekre a mellébeszélésekre, rosszindulatú csúsztatásokra szerintem nincsenek vevők.
Semmi konkrétumot nem tudtok felmutatni, csak vádaskodtok.
Gyenge egy ellenzék a mostani.
Kezdjetek el gyúrni, mert ez így kevés lesz.
Nagyernyei Attila

*

RoB

• *
  • 9
« Válasz #4446 Dátum: 2023. Január 30. 17:16 »
Kedves Attila! Nem ismerlek sem téged sem Brosst.Veled kétszer beszéltem telefonon, méhészeti témában segítettél és igazad volt.Sokszor támadnak itt téged pedig szakmailag sok sok ember fölött vagy.De a OMME vezetés dolgában nem értünk egyet.te is látod hogy mennyire nem mennek jól a dolgok , és nem csak a mez ügyben

« Válasz #4447 Dátum: 2023. Január 31. 08:33 »

Akkor minden oké. Ezt a hírekből tudjuk. Kábítás. Képem is van róla:

« Válasz #4448 Dátum: 2023. Január 31. 16:06 »

« Válasz #4449 Dátum: 2023. Február 01. 13:29 »
Kitörölted a hozzászólásaikat a "szerencsétlenek"-nek, az hírlik. Akkor honnét lehet megtudni kik azok a szerencsétlenek?
Én sem láttam, csak mesélik. Egyedül maradtál Attila. Lehetőséged sincs másra, csak a törlésre.

« Válasz #4450 Dátum: 2023. Február 01. 15:12 »
Töröltem, mert egy rosszindulatú uszító írás volt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4451 Dátum: 2023. Május 13. 02:13 »
Kedves Méhésztársak!
Manapság számtalan probléma okoz sokaknak álmatlan éjszakákat a méhészeti ágazat jövője miatt. Annak ellenére is, hogy „méhész miniszterünk” nemrégiben kifejtette, hogy a méhészet kicsi ágazat a mezőgazdaságon belül, de kulcsszerepe van benne. Illetve, hogy 2023 és 2027 között a méhészeti ágazat a hazai forrással együtt mintegy 42,7 millió euró! támogatásban részesül. Igényelhető a méhek után is az „állatjóléti támogatás”, az 1000 Ft -os támogatás (majdnem 1000), aztán a nemzeti program keretein belül igénybe vehető támogatások és egyéb pályázati lehetőségek… Tehát dől meg áramlik itt a pénz a méhészetbe kéremszépen, de akkor mi itt a probléma?
Hát éppen ez az egyik. Mert hát azt is mondja a miniszter, hogy a méhészetet már nem lehet csupán a méztermelésre alapozni… Érdekes megállapítás ez a részéről mert méhészként bizonyára tudja, hogy méhekkel csapoltsört sajnos nem tudunk termeltetni. Ennek ellenére még több pénzt ígér az ágazatba -az meg majd kiderül, hogy mennyi lesz-, hogy azért mégiscsak növelni tudjuk a versenyképességünket…
Nagyon sokan egész tevékenységüket a támogatásokra alapozzák. Abból szeretnének élni. Jól megélni. Pedig ingyen ebéd az bizony nincs. A közelmúltban 2 környékbeli ismerősöm is főállású méhész lett. Aztán egy harmadikkal 1 hónapja beszéltem, aki 60 éves és tavaly még azon gondolkodott (és most kesergett), hogy feladja a betonbiztos állami cégnél a munkahelyét, ahol már 40 éve dolgozik, hogy csak a méhekkel foglalkozzon... Elhitették velük és ők el is hitték azt a hamis illúziót, hogy micsoda jó világ van itt. Pedig már korábban is meglehetősen sötét felhők gyülekeztek. Az én véleményem az, hogy ennek az ágazatnak a rákfenéje, a veszte ugyan az, mint ami ennek a szerencsétlen országnak. Konkrétan: az uniós támogatások. Illetve nagyon finoman fogalmazva azok „helytelen felhasználása”. A „helytelen felhasználás” kifejezés több más kifejezéssel is helyettesíthető…
Képet most nem akarok feltölteni, de ennek az egésznek a legjobb szemléltetője a mindenki által ismert (mindenki által ismert?) ominózus „lombkorona sétány”. Abban minden benne van, ami a rendszerre jellemző akár röhög akár sír rajta az ember. Átvezetve ez a méhészetre hááát, nem is tudom… Talán a fűnyíró traktor konténer garázzsal vagy valami ilyesmi… És tudjátok ki ezért a felelős? Brüsszel. Jó példa a szittya méhész is, aki egyéb támogatások mellett rendesen kimaxolta a törtidőszak slágertermékét és némi számára kellemetlennek tűnő hír hallatán csak annyit képes megjegyezni, hogy: Brüsszel. Ez igen kérem! Úgy gondolja -többekkel együtt-, hogy neki, mint magyar méhésznek minden jár és még a mézét is vegyék meg, de jó áron ám! Küldjék a pénzt is, de aztán kuss legyen ám!  Szóval tudom én, hogy sokaknak nem tetszik amit írok. Persze, értem én. De ez az én véleményem.
Akkor talán hallgassuk/nézzük meg ismét figyelmesen, hogy mit gondol(t) az ágazatba „áramló” forrásokról, támogatásokról B. P. 2015 -ben. Nem akarok a videóból részleteket kívágni (azért mégis egy lényeges perc 1:03:35 -től 1:04:40 -ig) így itt a teljes:
https://www.youtube.com/watch?v=UUZvg_GnOqs&t=1965s
Na most az a helyzet, hogy én ezzel teljes mértékben egyetértek. De vajon elmondaná-e ma is ezt az előadását Péter? Tudjuk a választ: Nem. És az a döbbenetes (bár nem is meglepő már), hogy az egyesület elnőke tű pontosan tisztában volt/van az ágazat helyzetével és ma teljesen mást kommunikál. És én a magam részéről nem haragszom Péterre, de ha számára a politikai megfelelés és az egyéni pozíció elsődlegessége jelenti a „paradigmaváltást” akkor meglehetősen neheztelek rá.
És ami a lényeg, hogy ebben az előadásban akkor még csak szó sem volt a mai hazai inflációról különösen az élelmiszer inflációról, az ukrán vámkedvezményekről illetve a kínai hamis mézekről, globális problémákról. Mert ezek még pluszban rátettek 3 lapáttal az amúgy is nyakig sz@rban lévő méhészeti ágazatra. Mert az már ezen helyzetek előtt is nagy sz@rban volt. És, hogy mi lesz ennek a vége? Természetesen az, ami már régóta borítékolható volt. Az összeomlás. Nem is lehet más. És nem csak a méhészetben, hanem számos más területen is ami érzékenyen érinti a mindennapjainkat. Egészségügytől elkezdve végtelen a lista… Vajon ki a felelős mindezen problémákért? Brüsszel, gondolom… Brüsszel egy város ugye, főváros Belgiumban ahol a „bürokraták” lézengenek. Azt azért ne gondolja senki, hogy én azt hiszem, hogy ott mindenhez is értenek, meg ott vannak az angyalok. Vagy, hogy azt gondolnám, hogy ott mindig a legjobb döntéseket hozzák. Nem gondolom azt, mert nem is úgy van. De azt viszont gondolom, hogy nem ártana először a saját portánkon rendet tenni mielőtt mindenért másokat hibáztatnánk. Csak erre nem hiszem, hogy képesek leszünk és végül is mindig ők, vagy mások lesznek a hibásak a saját nyomorúságunk miatt. Végül is, miért adtak annyi pénzt amikor tudhatták volna, hogy a magyarok mit kezdenek majd vele…  :-\

« Válasz #4452 Dátum: 2023. Május 13. 05:38 »
Ezt lementem Belphegor és idézni fogok belőle (lehivatkozva), mert ilyen jól én nem tudtam volna összeszedni ezeket a gondolatokat. Remek munka!
A heroinnal vetekszik bárminemű támogatás. És az elvonási tünetek még csak eztán jönnek!
A faluban megkérdezte a kőműves, hogy a fia megnézhetné-e, milyen is a méhészkedés, mert sokat számítógépezik és állítólag jók az állami támogatások, csak kaptárt kell szerezni. Mondtam neki, inkább csak számítógépezzen, az egészségesebb.  :) Szegény nem értette.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4453 Dátum: 2023. Május 14. 07:47 »
Az a hejzet hogy erre az uniós pénzek dézsmálására a politikai elit már jóval a csatlakozás előtt készült hiszen tű pontosan tudták mi lessz.
Orbánka és rablóbandája valójában ezért kapott sokkot 2002 ben.
Na de a fiúk már behozták a lemaradást, lehet itt mutogatni mindig másokra az legfeljebb a birkákat altatja el.....valójában a fideszen kívül itt nem rug labdába senki 2010 óta.
A korrupciót állami szintre emelték lassan az alkotmányba is bekerül.
Azt hitték a faszfejek hogy ez örökké így lessz.....😂😂😂csakhogy vlagyimir belebaszott a lecsóba😂😂😂.
Sok nosztalgiázó gyökér meg tényleg elhiszi hogy a ruszkibarát a kormány😂😂😂.
Ez is csak egy pr mert kell a szavazó.
Mindegy már, a sok beáramló ingyenpénz jó lehetőség lett volna talpra állítani a vidéket pl.
Ez helyett ment a birodalom kiépítése, lopás ezerrel. Vidék képe ma egy átlagos faluban
1-2 euró milliárdos báró úr a többinek lassan már 1 tyúk sincs az udvarán.
Irgalmatlanul el van torzulva a gazdaság, ez mellé jön egy válságban lévő, végletekig megosztott társadalom.
Az agymosás az ami flottul megy, arra van fogadó készség mert rohadt sok a hülye aki még az országot se tudná elhelyezni a térképen, és még szavazhat is a marha.
Bitóra való posztkommunista tolvaj banda.
Üdv:robi

« Válasz #4454 Dátum: 2023. Augusztus 21. 15:17 »
    É már csak azt szeretném tudni miért kellett kettő hét hogy megjelenjen ez a beszámoló az OMME honlapon?

http://www.omme.hu/megoldani-a-megoldhatatlant-valsagtanacskozas-az-agrarminiszteriumban/