Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959294 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #3300 Dátum: 2017. Április 28. 14:59 »
Kíváncsi!

Mit nézegessek októberben a méhcsaládokon? Elég egyszer végigkezelni őket. Az oxálsavas csurgatás meg olyan pici beavatkozás, hogy szúrás nélkül meg lehet úszni.

Mit tegyenek a repcére, napraforgóra stb kitelepült vándorméhészek, hogy még véletlenül se járjon a méhesük közelébe idegen?

Szerintem jó ha ott van az autó kesztyűtartójában az anafilaxiás sokk elleni oltóanyag.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3301 Dátum: 2017. Április 28. 21:34 »
QUQURIQ !!!

Tamás!
Azokban az időkben tényleg hiánycikk volt az oltóceruza.
Elemben köszönet a precíz kigyűjtésért, nem kis munka volt!
Jó lenne feltetetni az OMME honlapjára, hogy mindenkinek elérhető legyen!
Üdv! Kakaslaci

*

főnix

• 104
« Válasz #3302 Dátum: 2017. Április 28. 23:54 »
Lacikám!

Sajnos túlértékelsz...

Az OMME honlap többet érdemel, mint hogy "sületlenségeket és félinformációkat" hirdessenek rajta.

Majd a jó Geddekas ír egy virtigli cikket a Méhészetbe, informálva a jól kisült nézőpontjáról a Nagyérdeműt... Brossnak még elég sok törleszteni-valója lehet, ha már a kizárástól nem tudta megvédeni, legalább valami koncot muszáj vetnie néha a jó Geddekasnak...
Kedves(?) Tomipapa!
Kérem mellőzd a fentiekhez hasonló provokációkat!
Most még írásodat nem törlöm.
Ha viszont nem elégedtél meg egy bírósági perrel,a Te bajod.
Csujának jól fog jönni egy kis zsozsó, amit a bíróság megítélhet neki.
Minek cukkolod?
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Esetleg a jólinformált harcostársad a sok információ farvízén azt is megpendíthetné, hogy a Nemzeti Programból kellenék finanszírozni a rohadt almák eltakarítását is a méhesekből, nehogy valamelyik invalidus méhegészségügyi felelős újfent lábát törje rajtuk, s esmeg méhrajokért kelljen kuncsorognia a tavaszi időszakban a kétévenkénti újrakezdéshez. Jenőhöz sajnos most hiába is menne, ő már eladta az idei évre beütemezett néhány száz családját, igaz, nála nem alma, hanem diófák tartanak árnyékot a méhesben, a dión meg feléjük nem szokás elcsúszni. Igaz, almán sem, így nemigen kell újrakezdeni arrafelé. Nem is járókerettel méhészkedik az árva...
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 29. 09:54 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3303 Dátum: 2017. Április 29. 09:25 »
A szakmapolitikai rovat eddig arra szolgált, hogy szakmánk közéletéről szóljon. Tévedni hibázni szabad. Ha valaki erre rávilágít, az is oké, lehet erről Véleményem. Le is írhatom.

De a más véleményen levőt személyében a fórum szabályzata szerint nem sérthetem meg.

Erre az lesz a válasz, hogy nincs szabályzat. De van. Ezt úgy hívják, hogy Polgári Törvénykönyv. Már egy ilyen ügy megy bíróságon. Szerintem nem kellene szaporítani az ilyen ügyek számát.

Kérem, akinek nem inge ne vegye magára. Akit illet, az pedig módosítsa hozzászólását és kérjen bocsánatot a törvény adta keretek között.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3304 Dátum: 2017. Április 29. 13:53 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:20 írta kivancsi111 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3305 Dátum: 2017. Április 29. 18:27 »
 :'(

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3306 Dátum: 2017. Április 29. 20:49 »
Kíváncsi!
Idézet
Biztosan csak félre értelmeztél valamit. Csuja egyáltalán nem a pénzért dolgozik. Semmi más nem motiválja, mint a méhészek érdekvédelme.

Téged vajon mi motivál, amikor gúnyolódsz? A jóindulat?

« Válasz #3307 Dátum: 2017. Április 29. 22:52 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:20 írta kivancsi111 »

« Válasz #3308 Dátum: 2017. Április 30. 10:00 »
A az internetes minimum vizsga otthonról, hát az tényleg bohózat. A gép előtt bárki ülhet, és kitöltheti a tesztet a vizsgázó helyett.
Azt a kritikát elfogadom hogy nincs elsőkézből információm, a k.gy.-ról, Ez mi, küldött gyűlés? Mivel sem küldött, de még tag sem vagyok, (már vagy 15 éve).
A minimum vizsga, ebben a formában semmit nem fog megoldani. Látszat érdekvédelmi cselekvés. A méhészkédeshez kicsit értő haver a kocsmában, egy pofa sörért kitölti a tesztet, aztán jónapot. Nincs is ezzel semmi baj. Mert legalább nem lesz rákényszerítve, a néhány családdal próbálkozó kezdő, hogy titokban kelljen, dugva tartani a méheit. Vagy a haver neve alatt futtatni hivatalosan.

Azt kellene  bevinni a köztudatba hogy nem méheket kell vásárolni először, hanem könyveket. Nem nehezéknek, hanem tanulás céljából.

De beszélni kellene arról is, hogy mi volt a valódi oka, okai a méhpusztulásoknak? Szerintem ez sem krisztálytiszta egyenlőre, mert több dolog együttes hatásából ered. Mérgek, atka, nosema ceranae, ....Esetleg lehetne értelmes kutatásokat, hasznos tanulmányokat készíteni. Mert valós problémával állunk szemben, ami nem feltétlen a kezdők tudatlanságából ered.

A kezdők régebben, tapasztalt méhészek szárnyai alatt kezdtek, vagy kapcsolatban álltak, hogy tanácsot, szakmai segítséget kapjanak, ha szükséges. 

« Válasz #3309 Dátum: 2017. Április 30. 18:45 »
A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen, a közvetlen gazdasági hatása milliárdokban mérhető, közvetve a megporzáson keresztül az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében is nélkülözhetetlen - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerint
http://www.hirado.hu/2017/04/30/milliardokban-merheto-a-meheszkedes-gazdasagi-hatasa/#

« Válasz #3310 Dátum: 2017. Május 15. 19:40 »
A tu­dat­lan mé­hé­szek miatt nem lesz idén mé­zünk?
Országos probléma, sőt, egész Európában tömegesen pusztulnak a méhek – jelentette a -nak Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke.
https://ripost.hu/cikk-kevesebb-mezunk-lesz-iden/

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3311 Dátum: 2017. Május 16. 09:03 »
Bross a helyén van. Hiteles újságba, jókor nyilatkozik. Mindenki láthatja, csak meg kell nézni az előzző cikkeket. Úgysmint: Horror méhek támadtak kirándulókra. Vagy két napig üldözött egy méhraj egy autót.

Ez már Uraim, a  Szinvonal.

« Válasz #3312 Dátum: 2017. Június 01. 06:52 »
Már azt gondoltam a Fekete-Fehér Méhészklub létrehozásának céljától egyre távolabb kerülünk.
Semmi szakmapolitikai hír, semmi extra nem történik?
A nagy csendet a következő elnökségi ülés fogja megtörni.
Különálló napirendi pontként fogják "vizsgálni" a Fekete-fehér Méhészklub méhészeti közéletben betöltött szerepét.
Eddig mindig arról beszéltek, hogy törpe kisebbség, bolha pö..én a pattanás, meg olyan kevesek vagyunk, mint medvesajtban a brummogás.
Sebaj, állunk a vizsgálatok elé.
Gyorsan megjegyezni kívánom, hogy nem tudom mi a baj velünk?
Sejtéseim vannak, néhány prominens személynek fáj a "ráolvasás", de a jogvégzett elnökségi tagoknak tudniuk kell, hogy egy KÖZHASZNÚ SZAKMAI CIVIL SZERVEZET velejárója a nyitottság, átláthatóság.
Azt is tudom, hogy sokszor fáj a valóságról olvasni, jobb lenne ha csak olyan hírek mennének ki, amelyek a fényezésről, a puncsról, az óriási tenni akarásról szólnak.
A Fekete-Fehér Méhészklub továbbra is marad ilyen kritikus, semmi változásra nem számíthatnak azok akik támadást intéznek ellenünk, sőt külön meg fogunk róluk emlékezni, hogy mi a bánatuk.
Én sem maradtam tétlen, azonnal összeállítottam egy kis csokrot a Zöldről, főként Pöte írásaiból, amelyből egyiket törölték is, mert annyira gáz volt.
Tudjátok....Bross és bandája.
Na ha ez nem sérti a tisztelt elnökségi tagokat, mert akár őrájuk is gondolhatott Pöte, akkor velünk mi a bajuk?
Várjuk meg az elnökségi ülést, aztán mulassunk egy nagyot az újabb gyenge próbálkozáson.
Közel ezer méhész regisztrált tagunk van, és több ezren olvasnak bennünket.
Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy honlapunkat sem az OMME sem valamilyen hatóság megszüntetni nem tudja.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3313 Dátum: 2017. Június 01. 12:26 »
Úgy sejtem, hogy a június 16-i OMME (jelenleg közhasznú egyesület) elnökségi ülésén nagy csatára készülnek egyesek, holott behúzott farokkal kellett volna már régen elkullogniuk.

Vannak helyzetek, amikor célszerű kitérni a támadás elől, van amikor érdemes megelőzni a támadást. Mindenesetre a nemzetközi helyzet fokozódik és a ürgebőrbe vart kémektől kell védeni a szocializmus fellegvárát. Mondaná Virágh elvtárs.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3314 Dátum: 2017. Június 01. 20:55 »
QUQURIQ !!!

"Úgy sejtem, hogy a június 16-i OMME (jelenleg közhasznú egyesület) elnökségi ülésén nagy csatára készülnek egyesek, holott behúzott farokkal kellett volna már régen elkullogniuk."
No rajta!!!
Ki az a baromarcú, aki továbbra is az ellentéteket szítja?
Végre , kezdenének lenyugodni az indulatok, de vannak egyesek akik tovább feszegetik a múlt hibáit, nem tudnak a demagóg agyukban jövőképet alkotni!!!
Vagy nincs semmi dolguk?
Kit szemeltek ki megint kizárásra? (bocsi, kiket)?
Fizetésért kizárósdit játszani ovis élmény lehet! Inkább a neókkal foglalkoznának, intézményesen, szakmai hozzáértésük jeléül!
Vagy nincsen ilyen?
A Fekete - Fehér méhészklub a méhész társadalom 1/16 részvételével kíváncsi a szekrényekben titkosított, csontvázas partikra, amit a tagság önszántukból évente tagdíjként befizet!
Akkor most az ezer főt kellene kizárni az OMME-ből, mert tiltott irodalmat olvas a szabad idejében?
Hol itt a sajtószabadság???
Én külön élveznék eljárogatni egy OMME "elit" kontra Fekete-Fehér Méhészklub perre!
Végre a nyilvánosságra kerülhetnének az elmúlt évek disznóságai, korrupciói, szemtől-szemben hazudozásai!!!
Nyilvánosságra kerülhetnének a KFT megalakítása körüli "anomáliák" és azóta is a milliós ide-oda dugdosott, titkosított számviteli felelőtlen volt vezetés manipulálása!
Egyetlen egy közösségi fórum volt a méhészek lehetősége, ez a Fekete-fehér méhészklub ahonnan megtudhatták a méhészek, hogy mi is az igazság!
Ezért is lett megalapítva, mert az előző vezetés még válaszra sem méltatta azon méhészeket, akik megpróbálták a méhészek köz vagyonát megvédeni!
Felháborító, hogy még mindig olyanok ülnek a vezetésben, akik az OMME közhasznúságát direkt megfontolt szándékkal elveszítették az egyesülettel!
Aki felvetette azt a napirendi pontot, hogy tiltsák be az Fekete-Fehér klubot, "jobban tette volna, ha nem szólt volna"
Azért még az illetőt meg fogjuk nevesíteni, csak idő kérdése!

Kicsi kakaska a baromfi udvarból...