Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959329 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3060 Dátum: 2017. Január 22. 15:21 »
Hát neked könnyű, ha csak ennyi rejtély van.

Nézd, mindig annyi rejtély van, amennyit azok generálnak, akik érdekeltek a titkolódzásban. Pedig az egyesületek esetében már az egyesület fogalma alaphangon kizárja a titkolódzást a tagok között az egyesület működése, tevékenysége tekintetében. Az egyesület jogintézményét a közös döntéseken alapuló, közös ügyek vitelére találták ki, nem mellékesen önkéntesen belépő, azonos jogú tagok részvételével. Tehát, ha a tagok egy része eltitkol valamit az egyesület működése során a többi tag elől, vagy a tagok egy része elől, akkor alapjaiban megsértik az egyesület működési elveit.

Az országban lévő több ezer egyesület között vannak olyan egyesületek is –ilyen például az OMME-, amelyek társadalmi hasznossága túlmutat azon, hogy csak a tagjaik számára végeznek hasznos tevékenységet, ezek az egyesületek a tagjaikon túlmutató társadalmi hasznossággal bírnak. Ilyen esetben az állam –és esetünkben az EU is- dönthet úgy, hogy költségvetési forrásból, tehát az adófizetők pénzéből is támogatja az ilyen szervezeteket. Ekkor az egyesület nem csak a tagdíjaiból, hanem azoknak az adófizetőknek a pénzéből is gazdálkodik, akik nem is a tagjai.

Ezért elengedhetetlen az ennek megfelelő közhasznú működés az OMME esetében is. A közhasznúságnak viszont az egyesületek alapelvein felül is vannak kritériumai. A nyilvánosság tekintetében például nem csak az egyesület tagjainak van joga megismerni az egyesület működését, hanem a társadalom széles körének is. Tehát nyilvánossá kell tenni az egyesület működését. Vannak olyanok, akik az utóbbi időben csendesen „közhasznúság pártivá” váltak, ez örvendetes, viszont még emlékszem arra is, hogy mondjuk öt éve, amikor erről beszéltem, akkor még azt sem tudták, hogy egy egyesületnek füle van e vagy farka.

Talán elnézik nekem, hogy nem tartom a nagy szellemi kalandjaim között számon annak a szemlélését, hogy az évek során lassan valamit kezdenek megérteni az alapelvekből. Az állami és uniós támogatásoknak viszont „ára” is van. Rossz hír azoknak, akik a Csuja Lászlón nem tudnak túllépni és benne sikerült megtalálni a mumust, - pedig mily sok szép „ellenséget” lehetne még találni-, hogy egy civil szervezet döntése nem válthat ki közigazgatási (államigazgatási) jogi aktust, tehát nem lehet kizárni egyesületi döntéssel állami és uniós támogatásokból senkit, így a támogatásokhoz mellékletként csatolt egyesületi tagságból sem.

Valójában, ha a Csuja önként kilép az OMME-ből, akkor is ott ülhet magyar állampolgárként az újra közhasznú egyesület törvény által előírt nyilvánosan tartandó bármelyik testületi ülésén. Így az elnökségi üléseken is, és továbbra is „tudósíthat”. Na, de, hogy ne riogassam tovább az újdonsült „közhasznúság pártiakat”, nem kell megijedni, a törvény szellemének megfelelően kell eljárni és nyilvánosságra kell hozni a testületi üléseken készült hiteles jegyzőkönyveket, és akkor nincs szükség tudósítóra, minden érdeklődő önállóan is tájékozódhat.  :)   
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 22. 15:36 írta Litterae »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3061 Dátum: 2017. Január 22. 15:42 »
Az előbbiekkel egyet értek.
 Csuja László pszichiátriai jellemzőitől most eltekintenék. Nekem úgy tűnik azzal van itt a probléma, hogy túltolta a nevezetes biciklit. Azt is megértem, hogy a kizárását indítványozók, elkeseredésükben tették amit tettek, ugyan is Csuja nagyon fafejű tud lenni,   /nem ezt akartam írni, de azt mondták a hülyézést kitörülik/.
 És itt mindjárt rá is lehet mutatni arra, hogy milyen állapotban, és milyen törvényi alapokon nyugszik az omme szervezeti felépítése. Minden más rendben lévő rendszerben meg lehetne  a Csuját fegyelmezni. De egy ilyen katyvazban , nagyon úgy tűnik nekem, hogy ő nevet utoljára.
 Feltéve, ha ér neki annyit az omme tagság, /nekem nem érne/ hogy fogad egy jobb ügyvédet.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3062 Dátum: 2017. Január 22. 16:05 »
Vivaldi!

Azért nem lehet Csuját megfegyelmezni, mert Csuja fegyelmezett, viszont az OMME Fegyelmezetlen. Nem jogkövető és még saját szabályait sem tartja be. És ezt minden választott tisztségviselők pontosan tudják és asszisztálnak a jog és alapszabály sértéshez. Többek között azért sem lehet innen Csuját kizárni, mert ez a szervezet - ahogy előbb leírtam - velejéig korrupt. Maga az uniós támogatásról szóló rendelet kényszeríti a szervezetet korrupcióra. Ezt nevezi a politika intézményes korrupciónak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3063 Dátum: 2017. Január 22. 17:25 »
 Ne keverd ide a korrupciót meg egyéb marhaságokat. Úgy látom te sem érted. Ha nem lehet téged kizárni azért nem lehet, mert az egyesületi törvény nem enged bele szólást másik egyesület belügyeibe. Téged személyesen csak az  egyesületed tagjai zárhatnak ki, ha önálló egyesület vagytok. Ám ez az egyesület tagsága le is válthat elnöki tisztségedből. És nem akarok tippeket adni, de törvényesen csak az egész egyesületedet lehet kizárni az egyesületek szövetségéből.
 Kizárni téged csak akkor lehetne , ha egy nagy országos egyesület tagjai lenne mindenki.

« Válasz #3064 Dátum: 2017. Január 22. 17:34 »
  Van itt egy figyelemreméltó dolog: mégpedig. a tisztségviselők,és elnök választási rendje. Erről is szót kell ejteni, szabályozni kell.

A választást lehet szabályozni, úgy is alakítani...hogy:
1, ....vagy programmal pályázik valaki az X tisztségre,
2, ....vagy ..itt van a kész alapszabály (célokkal feladatokkal) - ezt kéri az OMME tagság végrehajtani,megjelenítve a személyi felelősséget is!

megj: Az 1.pontnál  saját program alatt értelemszerűen szinte csak hangsúlyokat,módszereket lehet értelmezni.   Pontozni is lehet a jelentkezőket a kiírásnak való megfelelőség szerint.

üdv. E. János

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3065 Dátum: 2017. Január 22. 17:54 »
Vivaldi!

Ne haragudj, de nem ismered a korrupció szó igazi jelentését. Persze az is korrupció, ha az orvos hamarabb csinálja meg a műtétedet, mert tettél egy vastagabb borítékot a zsebébe. De a korrupciónak rendkívül változatos formája van. Ha egy döntéshozó az egyik tisztségében döntést hoz, míg a másik tisztségében a kiadott utasítást végre is hajtja, ez is korrupció, hiszen a saját képére, lehetőségére, hasznának megfelelően alakíthatja a döntést. Ezt törvény tiltja. Nem véletlenül. Vajon miért? Szerintem te is tudod, hogy miért. Sőt látod. Sőt kifogásolod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3066 Dátum: 2017. Január 22. 18:32 »
Én legfeljebb a békát tudom lefizetni, hogy tegye arrébb a seggét. De te úgy látom járatos vagy az ügyekben. Úgy látom van ott Gödöllőn egy csomó szép gyerek.
 Én meg azt mondom, csak kellene oda egy pár bomba, hogy szétszaladnátok már valamerre.
 Én részleteket nem tudok. Amit hallok azt is ritkán használom fel.
 Személyesen Brossal sincs semmi bajom, ha nem az egész omme-s rendszerrel van, és ő az elnök, meg ő találta ki.
 Azt tudom, hogy sumákságért nem kell neki se a szomszédba menni.
Amit én elmondok az az, hogy mi látszik messziről, innen a béka segge alól. Az az érdekes, hogy annyira rossz tákolmány ez az Omme, hogy néha innen is beletrafálok a közepébe.
Arra vigyázz Csuja, ha bele ásod magad a sz@rba, te is sz@ros leszel.

« Válasz #3067 Dátum: 2017. Január 22. 19:07 »
Mivel az OMME ismét KÖZHASZNÚ civil szervezet, ......
"Nincs zárt ajtó nincs titok?"
Nincs Kft. adataival való sumákolás, kötelező a név szerinti szavazás?
Az ülésekre bárki bemehet?
Nem tilthatják meg a kép és hangfelvételt?
Hát akkor ez már nem is az az OMME?
Kérem válaszoljon Litterae méhésztárs.
Az OMME Szervezeti Felépítés Munkacsoport most már teljesen más alapokon kezdheti meg a munkáját.
Ez jókor jött.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3068 Dátum: 2017. Január 22. 19:26 »
Idézet
Úgy látom van ott Gödöllőn egy csomó szép gyerek. Én meg azt mondom, csak kellene oda egy pár bomba, hogy szétszaladnátok már valamerre.

Ezt lécci fejtsd ki pontosabban. Ez valami fenyegetés lenne? Mi bajod és kinek a gyerekeivel?

« Válasz #3069 Dátum: 2017. Január 22. 19:42 »
Mivel az OMME ismét KÖZHASZNÚ civil szervezet, ......

Igen, az előbbiekben felsorolt kritériumoknak meg kell felelnie az egyesületnek. Megjegyzem, hogy a tagokat tekintve eddig is így kellett volna működnie. S mivel közpénzeket is felhasznál az egyesület, mind nemzeti, mind uniós forrásból, ezért a működését a nemzeti hatóságok mellett uniós hivatal is ellenőrizheti. Ez így persze egy kicsit mereven hangzik, de ismertek a „játékszabályok”, ezeknek meg lehet és meg kell felelni maradéktalanul, és akkor nyugodtan lehet az egyesület feladataira koncentrálni.     

« Válasz #3070 Dátum: 2017. Január 22. 19:43 »
A kis palóc nem most fenyegetett meg minket terrorcselekménnyel?  :o

Tudod az ilyenekkel nem sokat TEKetóriáznak mostanság.

Úgy ahogy el lehet vinni egy számítógépet, Téged is összeszednek majd egy kis beszélgetésre a fekete fiúk!  :D

Zabszemed van vagy majd küldjünk?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3071 Dátum: 2017. Január 22. 19:48 »
Hát ti hülyék vagytok én erre már nem tudok mit mondani. Még a végén én leszek Oszama Bin Vivaldi.
 Azt, hogy Csuja annyira se érti a viccet, mint egy négyméteres kobra, arra már rá jöttem. De, hogy már te sem....

« Válasz #3072 Dátum: 2017. Január 22. 19:55 »
Tudod vannak olyan szavak amire már automatikusan keresnek ezek a fiúk............

Nem tudom min csodálkozol?  :o

A Texasi csendőrségen is van ilyen osztag.  ;D

A rossz viccet is értem, csak nem szeretem! >:(
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3073 Dátum: 2017. Január 22. 20:23 »
Mindegy rangerkám. Csak elmondanám neked. A"kis palóc" az 180 magas és 104 kg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3074 Dátum: 2017. Január 22. 20:27 »
Vivaldi! 
Idézet
Úgy látom van ott Gödöllőn egy csomó szép gyerek.
 Én meg azt mondom, csak kellene oda egy pár bomba, hogy szétszaladnátok már valamerre.
Még mindíg nem adtál választ! Vagy kérj bocsánatot! Én nem akarom érteni se a viccet, se a tréfát ilyen dolgokban.