Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959198 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #2580 Dátum: 2016. Július 21. 08:45 »
QUQURIQ !!!

"A szakadás mint egyetlen lehetőség most újabban a vereség után kezd felmerülni egyesekben".

A hatalom vágy, sok embert elvakít, mindegy mi az ára...

"Vajon az OMME "ellenes" társaság az elmúlt 4 évben miért nem lépett ki és hozott létre egy új szövetséget"?

A tisztújító választások éjszakáján ugyanezt a kérdést tette fel Kiskakasnak az OMME ügyvédje Soós úr is!
Mint végén kifejtette, hogy gyanította, hogy ez a maroknyi "sereg" mi ellen küzd, oly kitartóan. Sok-sok jelből, információból levonta a konzekvenciát. A múltat is felvázoltam Neki, hogy a "kép" összeálljon számára.
Így már azon sem csodálkozott, hogy pár ember, kitartó munkája felvilágosította a küldöttek szemét.
Azzal is szembesülhetett mindenki, hogy Ők nem maguknak kapargatták a gesztenyét, senki nem került bele a vezetésbe. A "maroknyi" csak javasolt, tisztességes, jó méhész szakembereket a vezetésbe, hisz Ők képviselnek bennünket négy éven keresztül.
Ez lett a tagság akarata, bárkinek tetszik, vagy nem!
Innentől egy a csapat, egy felé kell húzniuk az érdekünkbe!
Aki nem így tesz, vagy tett a közösségünkért, a tagság kiemeli a vezetésből, és mehet!...
Annyi minden szorítja az ágazatunkat, csak tenni akaró vezetők maradhatnak! ::)
Fizetett semmittevőkre, vagy hátráltatókra nincs szükség!

Ez Kiskakas szónoklata mára!  :-X

« Válasz #2581 Dátum: 2016. Július 21. 17:56 »
Vivaldi ezt kérdezi:
"És ha mindenkit elzavartok aki a másik oldalon áll, akkor helyre áll a béke?"
Teljesen mellette vagy a témának!!!!!!!
Senkit nem szeretnénk elzavarni a tisztességes méhészek közül.
A "másik oldal" nagy része becsületes, szavahihető és az egyesület létéért aggódó kolléga.
A "másik oldalnak" az a nagy baja (mint Neked is Vivaldi) hogy felületesen ismeritek az eseményeket.
Nem hagyhatom ki, de ez olyan mint a politikában ha valaki az M1-et nézi egy kábításnak lesz alávetve.
Ti az OMME-ra úgy tekintetek, mint egy inkubátorházra, a méhészek zárt közösségére.
Az OMME már régen nem zárt közösség, mert Mészárosék idején a politika nagyon beférkőzött!
Tudja mindenki, hogy széllel szemben nem lehet.....
De ami sok az sok.
Tehát én azt üzenem a "másik oldalnak", hogy ők nincsenek is!!!
Azért nincsenek mert nincs két oldal, csak hiszékenyek, akik felülnek a hazugságoknak.
Ebből adódnak a félreértések, kelletlenségek.
Ha valaki kritikusan fogalmazott, és a valóságot próbálta kitárni a méhészek elé, ő már ellenség, az OMME-t szét akarja verni.
Én momentán a hazug, nagyképű, méhészek pénzén dőzsölő zsarnokokat utálom.
Ha én ezzel a másik oldalon vagyok, vállalom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2582 Dátum: 2016. Július 21. 20:34 »
Vivaldi! Két táborról beszélsz, valóban van két tábor? Ha van, akkor mi alapján? Politikai síkon, vagy annak alapján hogy kinek a volt, vagy a jelenlegi elnök a szimpatikus? Vagy ez a kettő egy és ugyanaz?  Nyilván elsőre zokni kérdésnek tűnik, de tényleg még a mai napig sem tudom, hogy milyen csoportokat választ ketté az a betemethetetlen árok.
Méhészkedni pártfüggetlen módban szoktam. Bár határozott és fix állásponton vagyok, nem igazán gondolom hogy feltétlen bele kellene keverni a méhészkedést is. De nyilván nem mindenki így gondolja.
A küldötteket jellemzően helyi egyesületi elnök jelöli ki, nagy választási lehetősége egyébként sincs. 100 tagból jó ha 4-5 mobilizálható, vagy fogalmazhatunk úgy is hogy rásózható a megbízatás. A tagság természetesen bárkit megszavaz, a gyűlések vasárnap délelőtt vannak többnyire, igyekezni kell haza mert elhűl a leves. Ügyesen  a szavazásokat ha necces a téma, ezért szokták úgy szervezni hogy direkt időben csússzon az egész, ne legyen kedve a tagnak húzni az időt, így csontnélkül bármit, bárkit el lehet fogadtatni. (Tapasztalat R.T. gyűlésekről.)
Az tájokozottság az különböző szintű lehet, mert a nem internettudók csoportja az elnök vagy a Méheszet újsából vagy az ismerős méhészektől hallottak alapján alkot véleményt, vagy közönyt.
Nagy igazságokat írsz ! Bár fájó,de hasonlóan látom!

üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2583 Dátum: 2016. Július 21. 21:29 »
Vivaldi! Két táborról beszélsz, valóban van két tábor? Ha van, akkor mi alapján? Politikai síkon, vagy annak alapján hogy kinek a volt, vagy a jelenlegi elnök a szimpatikus? Vagy ez a kettő egy és ugyanaz?  Nyilván elsőre zokni kérdésnek tűnik, de tényleg még a mai napig sem tudom, hogy milyen csoportokat választ ketté az a betemethetetlen árok.
Méhészkedni pártfüggetlen módban szoktam. Bár határozott és fix állásponton vagyok, nem igazán gondolom hogy feltétlen bele kellene keverni a méhészkedést is. De nyilván nem mindenki így gondolja.
A küldötteket jellemzően helyi egyesületi elnök jelöli ki, nagy választási lehetősége egyébként sincs. 100 tagból jó ha 4-5 mobilizálható, vagy fogalmazhatunk úgy is hogy rásózható a megbízatás. A tagság természetesen bárkit megszavaz, a gyűlések vasárnap délelőtt vannak többnyire, igyekezni kell haza mert elhűl a leves. Ügyesen  a szavazásokat ha necces a téma, ezért szokták úgy szervezni hogy direkt időben csússzon az egész, ne legyen kedve a tagnak húzni az időt, így csontnélkül bármit, bárkit el lehet fogadtatni. (Tapasztalat R.T. gyűlésekről.)
Az tájokozottság az különböző szintű lehet, mert a nem internettudók csoportja az elnök vagy a Méheszet újsából vagy az ismerős méhészektől hallottak alapján alkot véleményt, vagy közönyt.

Nincs két tábor? A mismákolás sehová nem visz. Próbáljatok szembe nézni a dolgokkal. Megyéket lehet elkülöníteni hova tartozás szerint. Amint a Bross annak idején lemondott abban a pillanatban megszűnt a tekintély elvű irányítás, és soha nem lesz már úgy mint azelőtt, bár vannak akik abban reménykednek.
 Lassan szürreálissá válik a dolog. Szüsziphosz hiába dolgozik, és ez  pedig a Dante pokla, ahol olyan embereket kényszerítenek együtt működésre, akik maguktól soha sehol  a világon nem ülnének le egy asztalhoz. Ez is egy fajta pokol. Ezért mondom, a világon egyedül álló egyesület az omme. Egy olyan egyesület, ahol legtöbbnek úgy hiányzik az egyesülés, mint a beton tömb a süllyedő hajón.
Persze kicsit túlzok, de nem nagyon.
 A tagságról leírt gondolataiddal egyetértek, annyit azonban hozzátennék. Úgy is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy a tagság nem érzi , és az omme fennállása óta most érzi legkevésbé úgy, hogy beleszólhat bármibe is. Ezért egyetlen dolgot csinál. El megyeget a tagegyesületének gyűlésére, ha elmegy, és azt ami meg az Omme központjába van azt magasról szarja le. Mást úgy sem tehet. És amit hall a a gyűléseken vagy összejöveteleken azt tudja. Azt pedig az egyesületének a vezetőitől hallja.
 De nem kell félni, úgy sem fogja érdekelni, hazamegy és mással foglakozik. Talán jobb is így. Mert előfordulhatna, hogy néhány forrófejű méhész autóba ül, és kizavar mindenkit az erdőbe, aki most az omme irodájába hegyel.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2584 Dátum: 2016. Július 21. 21:34 »
QUQURIQ !!!

"A szakadás mint egyetlen lehetőség most újabban a vereség után kezd felmerülni egyesekben".

A hatalom vágy, sok embert elvakít, mindegy mi az ára...

"Vajon az OMME "ellenes" társaság az elmúlt 4 évben miért nem lépett ki és hozott létre egy új szövetséget"?

A tisztújító választások éjszakáján ugyanezt a kérdést tette fel Kiskakasnak az OMME ügyvédje Soós úr is!
Mint végén kifejtette, hogy gyanította, hogy ez a maroknyi "sereg" mi ellen küzd, oly kitartóan. Sok-sok jelből, információból levonta a konzekvenciát. A múltat is felvázoltam Neki, hogy a "kép" összeálljon számára.
Így már azon sem csodálkozott, hogy pár ember, kitartó munkája felvilágosította a küldöttek szemét.
Azzal is szembesülhetett mindenki, hogy Ők nem maguknak kapargatták a gesztenyét, senki nem került bele a vezetésbe. A "maroknyi" csak javasolt, tisztességes, jó méhész szakembereket a vezetésbe, hisz Ők képviselnek bennünket négy éven keresztül.
Ez lett a tagság akarata, bárkinek tetszik, vagy nem!
Innentől egy a csapat, egy felé kell húzniuk az érdekünkbe!
Aki nem így tesz, vagy tett a közösségünkért, a tagság kiemeli a vezetésből, és mehet!...
Annyi minden szorítja az ágazatunkat, csak tenni akaró vezetők maradhatnak! ::)
Fizetett semmittevőkre, vagy hátráltatókra nincs szükség!

Ez Kiskakas szónoklata mára!  :-X

"Aranybarítom" azért nem szakadtatok le, mert nem lett volna a kezetekbe az uniós támogatások koordinálása, tehát a pénzosztás. Enélkül meg lettetek volna 13-an.
 Mert végeredménybe ti is csak ezért harcoltok.

Ez meg az én rövid szónoklatom mára.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2585 Dátum: 2016. Július 21. 21:59 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi „ős OMME-s”!  ::)

"Aranybarátom" azért nem szakadtatok le, mert nem lett volna a kezetekbe az uniós támogatások koordinálása, tehát a pénzosztás. Enélkül meg lettetek volna 13-an.
 Mert végeredménybe ti is csak ezért harcoltok.

Látod már megint elgurult a jó indulatod…
Szerinted, kis Barátom, Franciaországban hány egyesület  veszi fel az Uniós támogatást???  :o
…ahány egyesület, annyi oszt támogatást egy nagy biliből…
Tehát, ha ez így neked nem tetszik, ne szövegelj, hanem harcra fel, úgy is kielemezted, hogy a klubotokat is Te találtad fel…
Nyomás találj ki új egyesületet, és intézzed el a támogatásotokat!  :-X
Hidd el, Te sikerre viszed, nekünk nem volt bőr a képünkön megtenni!  :-[
Csak, hogy tudd, a kontrollból egy páran nem vettek fel még támogatást.
Nem úgy mint Te, mint bizonygattad, azért a végén kiderült, hogy még is ácsingóztál az Uniós pénzekért.
Nincs is ezzel semmi gond, mások is kihasználják a lehetőséget, mert azért van!

Így, „Ez meg az én rövid szónoklatom mára.” ez a szónoklat csak szónoklatocska…

Üdv! Kiskakas!

« Válasz #2586 Dátum: 2016. Július 22. 00:22 »
Kiskakas!
Ezt Írod:
" Szerinted, kis Barátom, Franciaországban hány egyesület  veszi fel az Uniós támogatást??? "
A Francian Intézetben mellettem ültél amikor elhangzott,hogy Franciaországban két egyesület van.
Nekünk nem lehet ez a célunk!
Az a néhány önérdek képviselő, hazug kikerül az egyesületből, helyreáll az egység.
Nekünk nincs más feladatunk mint a valós tények közlése.
Ezek alapján dönthetnek a méhészek, küldöttek, hogy merre tovább.
Vivaldi döntött.
Őt a hazugság nem zavarja.

Nagyernyei Attila

« Válasz #2587 Dátum: 2016. Július 22. 08:22 »
A kérdés persze meg is fordítható: akiknek nem tetszenek az "új szelek", ugyanúgy különválhatnának a jelenlegi OMME-től. Ha mégis maradnak, annak (sok egyéb mellett) hasonló oka is lehet, mint amit a másik oldal fejére is olvastak itt, vagy rosszul gondolom?
Erre a helyzetre szerintem leginkább Eliott Vance és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo párbeszéde illik:
- Javasolhatnám, hogy változtassa meg a hajviseletét, kedves Elliot?
- Még mit nem! Változtasd meg te a tiédet!

Ha már egy helyről fújnak a szelek, jó lenne egyfelé is haladni, nem összevissza evezni.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #2588 Dátum: 2016. Július 22. 09:26 »
Csak nem két kopasz beszélgetését idézted?  ;D

Már várom a Kft. jelentést. Kíváncsi vagyok hány eddig nyugodt méhésztárs haja fog az égnek állni?

Azt is jó lenne tudni, hogy a Pinokkió csapat séróját az Ellenőrző bizottság, utána a Fegyelmi bizottság tervezi-e elrendezni?
(És itt nem simogatásra gondoltam!)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2589 Dátum: 2016. Július 22. 13:23 »
A kérdés persze meg is fordítható: akiknek nem tetszenek az "új szelek", ugyanúgy különválhatnának a jelenlegi OMME-től. Ha mégis maradnak, annak (sok egyéb mellett) hasonló oka is lehet, mint amit a másik oldal fejére is olvastak itt, vagy rosszul gondolom?
Erre a helyzetre szerintem leginkább Eliott Vance és Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo párbeszéde illik:
- Javasolhatnám, hogy változtassa meg a hajviseletét, kedves Elliot?
- Még mit nem! Változtasd meg te a tiédet!

Ha már egy helyről fújnak a szelek, jó lenne egyfelé is haladni, nem összevissza evezni.

Körülbelül 2 éve ezt magyarázom.
 Az egyesület azért egyesület mert jól érzi magát benne az ember. Elmegy és, találkozik ismerőseivel, barátaival elbeszélget, gyűlésezik, eldolgozgatnak, vagy akármit csinálnak együtt. Némi tolerancia szükséges azért, de mivel ez önkéntes, ezért akik nem érzik jól magukat előbb vagy utóbb ott hagyják, vagy be se lépnek. Legalább is így volt amikor még volt MHSZ, vagy önkéntes tűzoltó egyesület vagy akár polgárőr egyesület.
Ha az Omme tagegyesületeit tárgyaljuk, megfigyelhető, hogy vannak megyék, ahol több esetenként 4 egyesület is van, és ennek egészen biztosan az is az oka, hogy egy egy egyesületben azok vannak tagnak, akik legjobban megférnek egymással. Tehát mi történik a tagegyesületek szintjén? Az ami történni szokott. Ha egy egyesületben többen végképpen nem egyeznek, akkor szétválnak. Viszont ezzel megteremtődik a béke egy formája, és így a tagegyesületek nagyon jól tudnak dolgozni.
 De, mivel a tagegyesületek nem egyformán gondolkoznak, esetleg más az érdekük, de a küldöttet ezek küldik, és véleményük nem egyforma, már eleve nem egyeztek tagegyesületek szintjén sem, akkor a küldöttek is különbözőek, olyanok mint azok akik az egyesületet alkotják. Ezért nem egységes az Omme már a küldöttek szintjén sem.
A baj ott kezdődik, amikor a vezetőséget kell megválasztani. Mert ugye az egyik küldött aki ilyen egyesületből jött az ezt, az olyan küldött ami amolyan egyesületből jött amazt, támogatja.
 És itt kezdődik a gond.
 Az így a különböző küldöttek által megválasztott vezetőség arra itéltetett, hogy együtt dolgozzon. Maga a vezetőség nem egy fajta. Nem is lehet, mert olyan mint azok a küldöttek akik megválasztják őket. Na ez valóban olyan, mintha megátkozta volna valaki őket, mert ez maga antagonisztikus ellentmondás.
 No most itt két dolog tehető.
Az egyik, hogy kitúrjuk, megsemmisítjük az ellenfelet. Ez viszont csak píruszi győzelem, ha győzelem. Mert ugye ebben a rendszerben sem az összes tagságot, sem az összes küldöttet sem meg semmisíteni, sem kitúrni nem lehet. Ezért a baj gyökere az bizony megmarad. Mert kisbarátom, a miért is mondana le a másik fél, amikor egyáltalán nincsen kisebbségben. A fésülködős példád ide bizony, semmire se jó.
 A másik az, hogy szétválunk. Ám itt aztán kibaszott vita lenne arról, hogy melyik fél a jogutód, ami a pénzosztogatás jogát, fenntartja magának.
Pénzosztogatási jog nélkül pedig, annyit sem ér az egész mint egy kis darab kutya szar. Mivel most ki merem jelenteni, enélkül csupán töredék tagság maradna.
Tehát a kérdés , kurva bonyolult. Ez magában hordozza az állandó háborúskodást. Aminek soha nem lesz vége erre felteszek akármit.
 Én ehhez csak jó idegeket kívánok mindenkinek, de hogy én nem csinálnám az biztos.

« Válasz #2590 Dátum: 2016. Július 22. 17:19 »
Az alábbiakhoz csak annyit, hogy a tagság tájékoztatásának elmaradása miatt fordulhat elő az, hogy két táborra szakadhat az egyesület.

Pl. A Legdrágább elnök úr azt mondja ráér az alapszabály és marad a közhasznúság, amit a küldöttek meg is szavaznak (az OMME közhasznú státuszát).
Aztán vannak olyan küldöttek aki otthon a sajátjukat (közhasznúságot) megszavaztatják, az Ő egyesületük küldöttei végighallgatják, hogy erre ráérünk még......egy se szól, hogy mi már.....meg hogy Nógrádban, Békésben,......a határidő miatt kellett megszavazni és Ők mind egy szálig végig hallgatják a hazugságokat és nem szólnak.
Akkor miről beszélsz, hogy van ilyen küldött aki így látja meg van olyan küldött aki meg úgy látja....

Szerintem vannak olyanok akik az OMME jólétéért dolgoztak /dolgoznak / és dolgozni fognak, aztán vannak akiket félre vezettek fényes lakkcipősök, aztán azokról sem szabad megfelejtkezni akik szándékosan LOVAGoltak a közakarattal szembe a saját érdeküket szem előtt tartva.

Ha a mondóka fele hazugság a másik fele hintőpor, hogy tudnák a tagok és küldöttek eldönteni a legjobb szándék mellett is mi jó nekik és az egyesületnek.

Én meg ezt látom a legnagyobb problémának!

Nem lesz itt háborúskodás, csak igazat kell mondani, mindig! Ennyi!  ;)
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2591 Dátum: 2016. Július 22. 17:52 »
Az alábbiakhoz csak annyit, hogy a tagság tájékoztatásának elmaradása miatt fordulhat elő az, hogy két táborra szakadhat az egyesület.

Pl. A Legdrágább elnök úr azt mondja ráér az alapszabály és marad a közhasznúság, amit a küldöttek meg is szavaznak (az OMME közhasznú státuszát).
Aztán vannak olyan küldöttek aki otthon a sajátjukat (közhasznúságot) megszavaztatják, az Ő egyesületük küldöttei végighallgatják, hogy erre ráérünk még......egy se szól, hogy mi már.....meg hogy Nógrádban, Békésben,......a határidő miatt kellett megszavazni és Ők mind egy szálig végig hallgatják a hazugságokat és nem szólnak.
Akkor miről beszélsz, hogy van ilyen küldött aki így látja meg van olyan küldött aki meg úgy látja....

Szerintem vannak olyanok akik az OMME jólétéért dolgoztak /dolgoznak / és dolgozni fognak, aztán vannak akiket félre vezettek fényes lakkcipősök, aztán azokról sem szabad megfelejtkezni akik szándékosan LOVAGoltak a közakarattal szembe a saját érdeküket szem előtt tartva.

Ha a mondóka fele hazugság a másik fele hintőpor, hogy tudnák a tagok és küldöttek eldönteni a legjobb szándék mellett is mi jó nekik és az egyesületnek.

Én meg ezt látom a legnagyobb problémának!

Nem lesz itt háborúskodás, csak igazat kell mondani, mindig! Ennyi!  ;)

Rangerkám te állom világban élsz, nem értesz vagy nem akarsz érteni?
Ettől világosabban nem lehet levezetni, hogy az ellentét a szervezeti felépítésből fakad.
 Hisz amikor egy valamely megyében már a tagegyesületekben sem egyeznek meg és szétválnak három négy felé különböző tagegyesületre, akkor ez teljesen felgyűrűzik a vezetőségig.
 Amiről te beszélsz az álomvilág és főleg azóta álmodtok ilyet mióta Bross az elnök.
Te elhiszed, hogy majd be jön az, hogy "fogjunk össze, majd azt csináljátok amit én mondok." Ezelőtt ugyan is szó nem volt az összefogásról, ti voltatok a kurva nagy ellenzék. Most meg majd természetesnek veszitek, hogy mióta Bross az elnök, minden rendben, paradicsomi állapotok vannak és nem kell mást tenni mint veletek összefogva egy irányba húzni, ami természetesen a nektek megfelelő irány. Te ugye arra nem jössz rá, hogy a másik oldalt te, vagy ti, ezzel teljesen hülyének nézitek.
Lehet szépen állom világban lózungokat mondogatni, mint te is tetted az előbb, de a valóság barátom az valóság lesz, és ahhoz sem okosnak, sem jósnak nem kell lenni, hogy bármilyen általánosságokat is mondotok, az semmit nem számít. Az egyetértés elnapolva hosszú évekre.

« Válasz #2592 Dátum: 2016. Július 22. 18:43 »
A legjobb szervezeti felépítés sem menten meg semmilyen egyesületet, ha arra alkalmatlanok kerülnek vezető pozíciókba.
Pinokkiók! Ők a legnagyobb problémák, mert pénzt veszíteni lehet azt könnyű pótolni, de a bizalmat ráadásul a saját tagjaikkal szemben......
mind ezt a saját hasznukért beáldozva....  :-[

Ha jól értem a másik problémád az neked, hogy az általad kigondolt bármilyen ötlet nem jut el a vezetőséghez és még szavazni sem lehet róla.

A jelenlegi és a régi rendszer is úgy volt kialakítva, hogy akárki nyújthatott be javaslatot, amit első körben a helyi egyesület megtárgyal utána mehet OV, Küldöttgyűlés. HA ott elfogadásra kerül akkor az elnök a vezetőséggel végrehajtja amiről aztán a küldöttgyűlésnek beszámol ezt ellenőrzi az Ellenőrző bizottság.

Ennek így kéne működni.
Most itt a lehetőség ezt számon kérni!
Nem mondom, hogy a most megválasztott vezetőséget ha olyat csinál ne lehessen kritizálni, mert akkor ugyan olyanok lennének mint a Pinokkió csapat a lakkcipőikkel. Ami úgy-e kár lenne.

Csak igazat kell mondani, mindig! Ennyi!

Az meg hogy álomvilágnak nevezed azt, ha valaki az igazságot szeretné hallani a hazugságokkal szemben elárul rólad is pár dolgot.

Félrevezetett, átvert emberekről hallottál-e már?
(Egy egyesületből 3-4...Kérdezz rá az érintetteknél, mi is volt ott a baj?)
Nem baj majd a Kft újból összekovácsolja az egyesületet, pár érintett rovására.......
de nekik meg amúgy is sok van a rovásukon úgy hallottam.  ;)

Szabó György

« Válasz #2593 Dátum: 2016. Július 22. 19:49 »
Hát gyerekek én amondó vagyok,hogy akit csak a pénz meg a hatalom motivál,az inkább piszok gyorsan nyergeljen át a pártpolitikába,akiket esetleg kicsit a méhek és a gazdáik sorsa is érdekel,azok meg tegyék már félre a régi sérelmeiket és próbáljanak meg a közös célok mentén együtt dolgozni.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2594 Dátum: 2016. Július 22. 21:59 »
Hát gyerekek én amondó vagyok,hogy akit csak a pénz meg a hatalom motivál,az inkább piszok gyorsan nyergeljen át a pártpolitikába,akiket esetleg kicsit a méhek és a gazdáik sorsa is érdekel,azok meg tegyék már félre a régi sérelmeiket és próbáljanak meg a közös célok mentén együtt dolgozni.
Így van. Egy ideális világban. De ez nem az. Viszont itt úgy látszik mintha olyanok is nagy pénzekhez juthatnak akik nem férnek be a politikába. És itt nem kell semmiféle eredményt elérni. Itt úgy is lehet.