Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959356 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #2400 Dátum: 2016. Április 19. 13:29 »
Ez a javaslatod, sajnos alapszabály ellenes!!  :'(

Nekem sem szimpi ha valaki be esik az ajtón és úgy kezdi osztani az észt!

A mostani elnök úr ha jól tudom, mint IB tag azért bele tanulhatott az OMME ügyvitelébe, megismerhette a tagokat, célokat.

Viszont az elkövetkezendő időszakra vannak olyan tervek, hogy mint mindenhol csak olyanok indulhassanak komoly eséllyel a tisztségekért, akik le is tettek valamit a közös asztalra.

Ezért lenne fontos az OV tekintélyének visszaállítása, mert ott ha komoly munka folyna és nem csak tájékoztatás, kinevelődhetne a vezetőség új generációja ráadásul úgy, hogy országosan megismerhetőek lennének a képességeik!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2401 Dátum: 2016. Április 19. 13:36 »
Nekem ez továbbra sem meglepő. Ugyanis ha a számok alapján nézzük, az a kérdés is felmerül, vajon a 13.000 OMME-tag mindegyike aktív, vagy csak egy igen kis hányaduk foglalkozik ilyesmi témával? Ha csak kevesen tartják úgymond szívügyüknek az érdekképviseletet (most legyen az ön-, vagy épp közérdek, amit képviselnének), a többség pedig inaktív, akkor az a jóval több, mint 100-ból történő merítési lehetőség máris lecsökken... hát, igen kevésre. S még abból sem lesz minden alkalmas személy olyan, aki
a) jelölt (akinek van is indíttatása),
b) széles körben támogatott (akire van fogadókészség),
c) vezetőnek egyébként is megfelelő (aki emberileg és szakmailag is képes vezetni).

Ha ezek megvannak, szerintem most is lehet bárki jelölt. Ha nincsenek meg... akkor viszont mit hiányolsz?

A demokrácia nem jó, csak nincs jobb. Az adott demokrácia milyenségéről persze lehet vitázni, de mint rendszer, állítólag a legkevésbé rossz.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2402 Dátum: 2016. Április 20. 14:02 »
Jól van. Most ittam meg egy üveg szűretlen Staroprament. Így most nem idegesít semmi. Válasz később.

« Válasz #2403 Dátum: 2016. Április 20. 16:23 »
Egészségedre Vivaldi!
És ne idegeskedj, ez nem egy vérre menő vita, hanem egy méhészbaráti eszmecsere. Ne vedd már annyira komolyan ;)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2404 Dátum: 2016. Április 21. 13:58 »
Gondom az, hogy a Staroprament igen jó sörnek ismertem meg. Ám a gond az, hogy a Borsodi sörgyár forgalmazza. Most ez igazi cseh sör vagy nem az?
 Amúgy a sopronitól, /ami azért itthon gyártott sörök között a csúcs/ így is jobb.
 Ám érdekes módon , ha átmegyünk Sátorosbányára kis pacalra knédlivel, vagy deszkáért és Rappon megállunk, és bemegyünk a kocsmába. a franc se tudja mi miatt, de mindjárt más a sör íze. Lehet az Kozel vagy akármi amit nálunk is kapni.
 Nem értem..... nem értem.
 Arról már nem is beszélek, hogy Corgon milyen finom.
 De menjünk más felé. Nem tudom ki ivott már igazi, piros fehér zöld címkés Csíki sört. Na az sör.
  Nem tudom mit csinálnak Magyarországon a sörrel? Talán bele hugyoznak? Ezek azt hiszik elég az üveg alakját megváltoztatni és nekünk így is jó.

« Válasz #2405 Dátum: 2016. Április 21. 14:08 »
Egy ideje nem iszom sört, mert magam felé történt vállalásként kipróbáltam, mi van, ha egy évig kihagyom. Sikerült, meg közben áttértem a fröccsözésre / azóta is maradtam annál ;) / és úgy megszoktam a sörmentességet, hogy ennek már vagy 3-4 éve, sőt, amikor legutóbb mégis kaptam egyet valamiért, alig tudtam meginni, kifejezetten zavart az egész, így a véleményem nem igazán mérvadó, de úgy rémlik, a Soproninak van (volt?) az "1895" jelzésű, Saazer-komlós változata, na azt akkoriban a magyar sörök között a legjobbnak tartottam, ugyanazon, vagy magasabb szinten volt a külföldiekkel.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 21. 14:26 írta Jam Clerk »
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #2406 Dátum: 2016. Április 21. 21:53 »

" Nem tudom mit csinálnak Magyarországon a sörrel?"
Kukoricával szaporítják.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2407 Dátum: 2016. Április 22. 07:57 »
Nem. Én a külföldi sörökre értem. A magyar az savanyú oszt kész.
 De a külföldi sörök amint átlépik a határt mind leromlanak. Azért mondom, itt csinálnak velük valamit.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2408 Dátum: 2016. Április 23. 21:46 »
Vivaldi!

Erre gondolsz?

https://youtu.be/rvVAex4r0_8
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2409 Dátum: 2016. Április 23. 21:51 »
Vivaldi!

Van a világon olyan dolog, amire te azt mondod, hogy: "na ez fasza, vagy tetszik, vagy jól működik"?
Hozzászólásaid azt tükrözik, hogy nincsenek. Legalábbis itt még nem osztottál meg velünk semmit!
Konkrétan a méhészeti témákról beszélek.

Nb18

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2410 Dátum: 2016. Április 24. 16:07 »
Én elhiszem, kicsit elvettem a kedveteket a győzelem feletti üdvrivalgástól.
 Én nem mondanám, hogy ne örüljünk ha van rá ok, vagy ne búsuljunk, ha meg arra van ok.
 De, mindkettő felett áll az igazsággal való szembe nézés. Mert, bár lehet, hogy ez lelomboz, de ehhez lehet tervezni.
 És most kicsit túltoljátok a szekeret, és ez nem jó Brossnak sem higgyétek el.
 A kutya szarra meg, /ezt most nem személyre értem, ha nem csak úgy általában a dolgokra/ nem jó rá fogni, hogy az kalapos inas, mert abba előbb vagy utóbb úgy is belelép valaki..
 Ha pedig csak az én életemből a környezetemből veszek példát, ami sokkal gazdagabb lett anyagi eszközökben, de hatványozottan szegényebb az emberi kapcsolatok, a közösség és az élet minőségét illetően.
 De azt se higgye senki, hogy ezeket azért mondom, hogy nekem magamnak, családi dolgokban valami bajom lenne. Hála istennek nincs ilyen.
 Csupán szemlélődő alkat vagyok, és elgondolkodom a világ sorát illetően. És úgy látom semmi örömre nincs oka senkinek a jövőt illetően.

« Válasz #2411 Dátum: 2016. Április 24. 17:15 »
Vivaldi!
A pozitív gondolkodású emberek a sikeresek.
Ha így gondolkodsz:
"És úgy látom semmi örömre nincs oka senkinek a jövőt illetően. "
Akkor tényleg semmi jóra ne számíts.
Véleményem szerint pedig nagyon sok örömünk lehet még a jövőt illetően.
Én őszintén bízom az OMME új vezetőiben, mert nagy kaliberű, elszánt emberek.
Javaslatainkkal, és aktív tenni akarásunkkal segítsük munkájukat.
A méhészet- méhészkedés mindig is egy hullámzó ágazat volt.
Egyszer fent, egyszer lent.
Aki ügyes, és bízik a jövőben, annak sikerei lesznek.
Kicsit nézz előre, ne csak a kaptárt bújd, vegyél erőt a méhcsaládok robbanásszerű fejlődéséből, és örülj a pillanatnyi sikereknek.
Én nem tartozok a "senki" közé!
Örülök, hogy gyönyörűek a méhcsaládjaim, a galagonya eddig szépen mézelt.
Csak pozitívan gondolkodj, és lesz örömöd a jövőt illetően.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2412 Dátum: 2016. Április 24. 17:39 »
Ismerem ezt az érzést. Kormányváltáskor szokott előjönni.
Majd elmúlik.

« Válasz #2413 Dátum: 2016. Április 24. 18:10 »
Áttettem a hirdetést az Szakmai Kérdések - Adok-Veszek-Cserélek topic-ba.

Üdv: Bicska
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 27. 09:55 írta bicska »

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #2414 Dátum: 2016. Április 25. 09:24 »
Én elhiszem, kicsit elvettem a kedveteket a győzelem feletti üdvrivalgástól.

Vivaldi!

;D ;D ;D ;D Ne viccelj! "Kicsit" túlértékeled magad! Egyáltalán nem vetted el a jó kedvemet (viszont megnevettettél és ezt köszönöm, ez a hét is jól kezdődik.), ki kell, hogy ábrándítsalak nem vagy hatással rá!  :D egyébként szerintem máséra sem  ;D ,de ezért ne nagyon szomorkodj, most neked (is) egy kicsit "savanyú a szőlő", de majd megédesedik, -vagy nem, sajnálom de ez, a te bajod......

Szép napot!
üdv: tsá
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 25. 09:29 írta tsá »