Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959363 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #2055 Dátum: 2016. Február 13. 11:25 »
Vivaldi!

Te nem több, mint 3 éve hinted az igét. Állítólag huszonéve vagy OMME tag. Mi a jó fenét csináltál 20 évig az OMME háza táján? Ahogy a szavaidból a következtetést levonom, semmit. SE JÓT, SE ROSSZAT.

Ezek alapján Bross Péter felé a számonkérésednek nincs semmi alapja. Ha tettél volna bármit is, ha igyekeztél volna a közös ügyekben a szerinted jó irányba bármit is tenni, akkor teljesen megalapozottan állhatnál ki akármelyik oldal mellett, de így nem vagy elég hiteles. Ha dolgoztál volna és mindig csak hibáztál volna, még akkor is hitelesebb lennél, mint így.

Csuja László azt tapasztalta eddig, hogy
 - a közhasznúság tekintetében a jelenlegi OMME vezetés az elmúlt 3 évben hétszer változtatta meg a véleményét. Ezzel a közéleti következetlenséggel hogyan lehet egyetérteni? Sehogy!
 - a neonikotinoid ügyben a jelenlegi OMME vezetés az elmúlt három évben szinte minden hónapban mást mondott és mást cselekedett. Olvassátok el a Méhészújságot. Sokszor elég volt csak a címlapot elolvasni, mert ebben az ügyben volt a legkövetkezetlenebb. Ezzel a közéleti következetlenséggel hogyan lehet egyetérteni? Sehogy!
 - az OMME gazálkodása minden jogos kérés ellenére átláthatatlan. Ezzel a közéleti következetlenséggel hogyan lehet egyetérteni? Sehogy!

Mit támogat és mit remél Csuja László?
Ha a választás után kialakuló új vezetés következetes lesz, akkor rengeteg vitát és rengeteg időt spórol meg, továbbá sokkal több eredményt tud nyújtani a kis méhészeknek a közösen megoldható ügyekben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2056 Dátum: 2016. Február 13. 12:33 »
Kedves Vivaldi!

Igen, nagy baj a mézpiaci helyzet, viszont azt kijelenteni, hogy nem kell foglalkozni a neonikotinoidokkal???
Ez egy világméretű probléma. Szép szóval Globális. Persze megteheted, hogy homokba dugod a fejed. Viszont ha kipusztulnak a méheink, nem lesz többé baj a mézeladással. Kiváncsi lennék, hogy a "többivel" alatt mit értesz.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2057 Dátum: 2016. Február 13. 18:46 »
Vivaldi ezt írja:
"Mindenesetre szomorú, hogy az alternatíva az Bross,, és ennyi okos képzett ember között nincs más kihívó."
Biztosan szomorú Bross-Dr.Hegedűs párosítás, a jelenlegi vezetésnek.
A méhészeknek meg biztosan jó lenne.
Azért tettem feltételes módba, mert addig van még egy választás.
Van aki azt hangoztatja, hogy  azért esik a mézár mert Bross mindig jött ezzel az ócska képletével.
Tavaly amikor 2000 Ft volt az akácméz akkor nem volt ócska a képlet?
Akkor is mondta, hogy mi várható, nézzétek vissza a Méhészetet, és írásainkat.
Legegyszerűbb úgy kampányolni, hogy azét van most lent a mézár, mert Petrus-Takács vezetésével tüntettek a méhészek Brüsszelben.
Óriási erő van a magyar méhészekben, már a világpiaci árakat is tudják befolyásolni.
Ez vicc.
Olyan mintha 10 kamionnyi méz mellett toporognánk egy macival, és azt gondolnánk mi befolyásoljuk a 10 kamionnyi méz árát.
Itt tart Vivaldi.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2058 Dátum: 2016. Február 13. 19:13 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Annyi szakmaiatlansággal kábítod a tagságot, hogy én már nem is győzködlek, mert felesleges időtöltés!
Te csak akkor fogod megszeretni az "Új korszak" vezetését ha a lányodból mézkirálynőt csinálnak...

A mézkirály Kiskakas!

« Válasz #2059 Dátum: 2016. Február 13. 19:46 »
kiskakas.
Végre valaki " kikaparta" egy karaktert sem érdemel meg az előző hozzászóló. Nem még győzködést!

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #2060 Dátum: 2016. Február 13. 21:07 »
Most akkor nem tudom, hogy egyszerű méhész vagyok-e vagy küldött, vagy lehetek-e a kettő együtt. Az is elgondolkodtató, hogy az OMME tagság éveinek száma milyen értékmérő lehet egy közösség életében. Bizonyára sokan vannak azok akik az OMME tagdíjat hosszú éveken keresztül fizették, fizetik és az OMME-val való kapcsolatuk ebben ki is merült.
Személy szerint jó magam 2014. novemberben, Gödöllőn vettem részt első alkalommal küldöttgyűlésen. Mit mondjak, számomra döbbenet volt. Ha visszagondolok a "Méhész" lap akkor éppen kiadott számára, és ott az első oldalon az elnöki cikkre, ahol kalapácsos sámánokról esett szó, na az már előre vetített valamit az ottani hangulatból. Gyorsan hozzá teszem, azóta sem lett jobb, szerintem.
Most aktuálisan lehet találgatni és elméleteket gyártani arra, hogy mi lesz, vagy mi lehet majd áprilisban, és persze a hogyan tovább kérdéséről.
Ehelyett azonban célszerű lenne előre tekinteni és a sokat hangoztatott problémákra megfelelő megoldást találni.
Még emlékszem az egyesületekről szóló ma már hatályon kívül helyezett jogszabály azon mondatára, amely úgy szólt, hogy az egyesület alapszabálya biztosítja a demokratikus működés feltételeit. Lehet, hogy nem teljesen pontos,de a lényeg bent van.
A mostani törvényi rendelkezésben ez a strófa már nem szerepel, és úgy tűnik, hogy ezt sokan be is tartják látható módon, és pont ezért nem érzik hiányát, nem akarják meghallani a felkiáltásokat.
Az egyesület működésének alapvetései legalább annyira fontosak, mint az érdekképviselet, a kutatás, vagy a méz ára és még sorolhatnám.
Itt jöhet, vagy lehet jön is az új vezetőség egyik feladata, hogy az egyesület működésének legalapvetőbb szabályait megfelelő módon dolgozzák ki, megfelelő döntési kompetenciákat adjanak a különböző szervezeti egységeknek, amelyeket be is tartanak, be is tartatnak. Erre jogtechnikailag természetesen adott megoldás lehetősége, csak alkalmazni kell és akkor lehet béke az akácfák hegyén.
Abban közösen bízhatunk, hogy a küldöttek az egyszerű méhészek közül kerültek, kerülnek ki és a döntések meghozatalakor nem a szavazógép mechanizmus fok működni, hanem a józan gondolkodás érvényesül.

Dr. Horváth Zsolt

« Válasz #2061 Dátum: 2016. Február 14. 08:19 »
Vivaldinak erre a "beszólására" a neonikotinoidok rovatban válaszolok!
"Jó van, nekem mindegy, nekem meg a többi tagnak úgy se lesz eladva méze, mert ugye ez lenne a legfontosabb, és nem a neonekotionok meg a többi dolog."
Katasztrófa, hogy még mindig itt tartunk!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2062 Dátum: 2016. Február 14. 18:45 »
Még egy kérdés. Hogy kezdődik a következő Elnökség névsora?
 Bross Péter Elnök.
Csuja László Általános elnökhelyettes?

« Válasz #2063 Dátum: 2016. Február 14. 18:49 »
Vivaldi!
Szerintem igen igen előre szaladtál az időben.
Szerintem a névsort majd a küldöttek fogják megalkotni ha eljön az idő.

Üdv. jani bátya

*

zümi

• 1382
« Válasz #2064 Dátum: 2016. Február 14. 19:03 »
 Bross Péter Elnök.

Vivaldi!
Látom nagyon kivagy hegyezve Csujára!
Úgy gondolod ilyen jellegű babérokra vágyik?
Szerinted nem tudják helyén kezelni Csuját?
Én amondó vagyok, ha a neok témába beleakarja ásni magát és asszisztál neki a megújuló vezetőség, hát jól teszi!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2065 Dátum: 2016. Február 14. 19:07 »
Vivaldi!
Egyet kell értenem Jani bátyával.
Úgy fog kezdődni a névsor, ahogy a küldöttek döntenek.
Akinek valaki nem szimpatikus, vagy az egyesülete nem javasolja, másra kell húzni az ikszet.
Egyszerűen nem értem mi azzal a gond, ha valaki felkerül a jelöltek közé.
A jelöltség nem egyenlő a megválasztással.
Szerintem lesz 50 körüli jelölt az elnökségbe (már most 35 van!) és még hol a leadási határidő.
Én személy szerint egyet nem szeretnék.
Azt, hogy megmondják a teremben kire KELL szavazni.
Ez már megtörtént, akkor nem lett botrány.
Természetesen kampányolni lehet, sőt szükséges, hogy megismerje a méhésztársadalom azokat, akiknek a bizalmat adja.
Az nem mindegy, hogy ezt kik, és kinek az utasítására teszik.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2066 Dátum: 2016. Február 14. 20:32 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!
Ezt Te írod!

"Még egy kérdés. Hogy kezdődik a következő Elnökség névsora?
 Bross Péter Elnök.
Csuja László Általános elnökhelyettes"?

Folytatás?

Vivaldi: portás...

Üdv. Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2067 Dátum: 2016. Február 14. 21:07 »
 Honnan tudtad, hogy meg van a személy és vagyon őr bizonyítványom is?
 Úgy is rég használtam, de vállalkozásba nem megyek, csak fő állásúnak.
 Tb+ nyugdíj+ ebédjegy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2068 Dátum: 2016. Február 14. 21:13 »
QUQURIQ !!!

Attila ezt írja!

"Szerintem lesz 50 körüli jelölt az elnökségbe (már most 35 van!) és még hol a leadási határidő".

Arra kérek, minden egyesületi tagot, hogy mert (sógor, koma, jó barát...) ne így értékeljük a jelöltjeinket!
Csak a megbízható, hozzáértés, szakmai tekintély lehet az elsődleges!
Az emberség, az alázat, a közösség szeretete jó ha párosul az általunk jelöltben...
...ha mind az 50 fő minden ilyen igénynek megfelel, és belőlük kell kiválasztanunk a leg megfelelőbbeket, csak kiváló vezetésünk lehet az elkövetkező 4 évre!!!... :D

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2069 Dátum: 2016. Február 14. 21:52 »
 Bross Péter Elnök.

Vágyaidat fogalmaztad meg?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.