Szakma-politika

• 4548 válasz
  • 1969792 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1980 Dátum: 2016. Január 26. 15:36 »
Bepötyögi a gépbe és nincs hiba üzenet!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1981 Dátum: 2016. Január 26. 15:49 »
Na, így már világos... :D
Köszönöm!

« Válasz #1982 Dátum: 2016. Január 27. 09:24 »
Kivancsi111 ezt írja:
"Tud olyan dolgokról, amelyekről neked fogalmad sincs Attila, de nem kérdezel, hanem még inkább belekavarodsz. Már régebben írtam, hogy a kibontakozóban lévő "váltó csapat" tagjai,- akikről Te még mindig nagy durranásként beszélsz,- már rég köztudott. Borzalom...Ezekkel a sejtetésekkel csak azt a maréknyi olvasót tudod....."
Ne akassz hasba Jenő!
Általában mindenkinek az a gondja velem, kivéve téged, hogy mindenről tudok.
Még az OMME elnöke is ezt emlegette Vácon!!!!!!!!
Te tudod a jelölteket?
Még le sem adtuk a listát és Te már tudod?
A látnoki képességeidről eddig nem tájékoztattál minket.
Azt nem tudom, hogy miért próbálsz folyton lejáratni, de ezzel magad teszed nevetségessé amikor ezt írod:
"Tudod ezekre írtam régen, hogy szakmailag is lenne mit fejlődnöd, de a kezdőcskéket ha így szeretnék vezesd nyugodtan a szakadékba "szakmapolitikailag is", tényleg mára már sokan vagyunk."
Ez méltatlan hozzád Jenő!
Soha nem jártál a méhészetemben, nem ismered a technológiám, csak a sajátodéról ömlengsz.
Ha tudnád nekem a Tiedről mi a véleményem, nem írnál ilyeneket, de Te azt gondolod a Tied a csúcs.
Véleményem szerint meg katasztrófa, körülbelül a felét termeled a lehetőségeidnek, de tudom Te szaporítasz, meg eladsz.
Hagyd abba a fikázásomat, és kérdezz meg olyanokat akik nálam jártak, és akkor nyilatkozz sületlenséget.
Most nem megyek bele az oktatásodba, hogy miket vétesz, de rossz példaként szoktam emlegetni az ilyeneket.
Visszatérve a szakmapolitikára.
Mivel Te is a jelenlegi csapattal szimpatizálsz, és  együttérzésedet fejezed ki a mutyizással, titkolódzással, sumákolással, és nem kívánsz változást, nagyon nehéz helyzetbe hozol.
Azt szeretném tőled megkérdezni Jenő, Te egyáltalán felnézel magadon kívül valakire?
Ilyen emberrel még soha nem találkoztam aki mindenkit megkritizál, és csak az a frankó amit ő mond.
Ja de igen!
Dr.Cserényi Péterrel.
Te ugyan ez a kategória vagy.
Üdv:Nagyernyei Attila

« Válasz #1983 Dátum: 2016. Január 27. 09:54 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:58 írta kivancsi111 »

*

robi 75

• 1014
« Válasz #1984 Dátum: 2016. Január 27. 10:12 »
Sziasztok! Bocs hogy beleszólok, de ez meddő vita szerintem.

Jenőnek az állóméhészetében tökéletes a 2x12-es hunor, jobbat egyszerűbbet, ebben a formában én sem tudok, húst is tud meg mézet is, bár az korlátozott akármilyen fogást csinál, vagy elérik vagy sem.
De egy vándornak közel sem biztos hogy vissza lépés a 18-as meleg nagyboci :D, lehet megunta az embertelen lomolást, méztéri fiók pakolást, meg egyáltalán, sokkal egyszerűbb méhészkedni, meg vándorolni is fekvőben.
Egy vándor megteheti hogy 4 hunor keretre korlátozza a mamit akácra, meg is kell a maximális méztermés érdekében, hisz ez a fő bevétel. A családok könnyebben helyre jönnek a következő legelőn.
De Jenő (bá hi-hi) nyilván nem csinálja hisz összeesnének a családok, legalábbis nem úgy festenének ahogy szoktak, utánna oda a hús, gondolom...

« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 27. 10:28 írta robi 75 »
Üdv:robi

« Válasz #1985 Dátum: 2016. Január 27. 10:22 »
Folytassuk a Gőzölgőben!
Ott fogok válaszolni.
Üdv:Attila

« Válasz #1986 Dátum: 2016. Január 27. 10:34 »
111

*

robi 75

• 1014
« Válasz #1987 Dátum: 2016. Január 27. 11:02 »
Jenő! Jó munkát!
Értem mit mondasz.
Én a lomolás alatt az egész évet értem, kezdve a mézterek helyigényével, egy sima családvizsgálatnál is le kell emelni a mézteret, nyilván nem a földre :D, ez egy komoly állománynál azé csak munka. Nálad oké ki van építve minden, kéznél van minden meg az út is jó.
Vándortanyán már nem ilyenek a feltételek, azé csak 2-300 család gurtnizása is jó munka. Anyásítást értem én is így csinálom mert ebben így a legegyszerűbb.
De azért a "viszel rá egy másik családot", az megint fiók emelgetéssel jár, nem olyan mint a zárkát rádobni a keretek tetejére.
Szerintem vannak emberek akik egyszerűen megunják a mézterek emelgetését, még ha csak egy mozdulat is, és hajolni sem kell vele :D.
A fekvőhöz meg jóformán nem kell semmi, álarc, füstölő, csavarhúzó, meg egy két régi ruhás szekrény a lépeknek, őket is megértem.

*

bekesm

• 168
  • HUNOR/12
« Válasz #1988 Dátum: 2016. Január 27. 11:08 »
Nemrégen kezdtem a méhekkel foglakózni, méhésznek nem merem magam nevezni.
Ahogy olvasom írásaitokat felvetődik bennem egy kérdés? vagy kettő  ::) mi az a rakodó? mi az a fekvő?  ;) és még talán van egy kis kérdésem mire való ez?  :'(

*

robi 75

• 1014
« Válasz #1989 Dátum: 2016. Január 27. 11:10 »
Szia!

« Válasz #1990 Dátum: 2016. Január 27. 11:24 »
111

*

atya

• 1043
« Válasz #1991 Dátum: 2016. Január 27. 11:28 »
Uraim ez a tpoic a "szakma-politika" szerintem.
Nem érdekel ki kezdte, és az sem hogy miért folytatta valaki!
Keressétek meg a megfelelő helyet az írásotoknak, mert ha nem, függetlenül attól ki kicsoda, szabira megy!!!

Moderátor
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1992 Dátum: 2016. Január 27. 12:32 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:57 írta kivancsi111 »

*

bekesm

• 168
  • HUNOR/12
« Válasz #1993 Dátum: 2016. Január 27. 12:39 »
Kedves Jenő! Kedves Attila!
Vitátokba nem kívánok részt venni. Jenő tudod, hogy minden téren nagyra tartalak, sokat tanultam tőled. A technológiám teljesen eltér a tiédtől, ami természetes, kevés 30 – 40 (most 42) családdal rendszeresen vándorlók. Amiért előzőleg írtam, az az, hogy komoly méhészekhez nem méltó ez a hangnem, az ahogy megnyilvánultok.

« Válasz #1994 Dátum: 2016. Január 27. 12:43 »
Bekesm!
Én már a gőzölgőben vagyok!
Gyertek utánam.
Ott szabad ez a hangnem, ami valóban nem a szakma-politikába való.
Üdv:Attila