Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959161 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Szakma-politika
« Válasz #1605 Dátum: 2015. November 03. 11:04 »
Lilahagyma!

Nem tisztem Csuját védeni, és szerintem nem is szorul rá!
Szerintem valami értelmezési probléma lehet, mert a beidézett mondat így kezdődik,  "Sajnos" !
Arról hogy ez a mondat így kezdődik szerintem nem Csuja tehet. De ez is csak nézőpont kérdése.  :-[

Én úgy látom a vezetőség részéről, ezeket a szabálytalanságokat direkt csinálják, mert ha nem így lenne akkor már régen utána járhattak volna annak, hogy kell szabályosan vezetni egy ilyen nagy számú egyesületet.
Amíg nincs elegük a küldötteknek a jogsértésekkel, (melyekkel veszélyeztethetik az egyesület működését is) vagy amíg nincs végérvényes bírósági ítélet ezen ügyekben, addig ők ezt fogják csinálni, mert megtehetik. 
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 03. 11:11 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1606 Dátum: 2015. November 03. 12:26 »
Atya nem a Geddekas hozzászólását minősítettem, hanem arra mutattam rá, hogy nem fog döntés születni az elkövetkező küldöttgyűlésen.
Nagyernyei A: nem kell tavaszig várni meglátjátok.
Meglátjuk!?

« Válasz #1607 Dátum: 2015. November 03. 12:50 »
Lilahagyma!
Ezt természetesen továbbra is fenntartom, de úgy látom magyarázatra szorul, hogy mire nem kell várni tavaszig.
Abban nem reménykedtem, hogy november 14.-én bekövetkezik a változás, az erőviszonyokat fogjuk csupán reálisabban látni.
Lesznek szavazások, és az sok mindent eldönthetnek.
Most erről többet nem kívánok kikotyogni.
A brüsszeli és budapesti demonstrációkból komoly tőkét kovácsolt a jelenlegi vezetés, az önfényező propaganda nem is marad el.
Petrus Lajosnak és Takács Ferencnek köszönhetően remélem azért nem avatjuk őket szentté!
Az ötlet és a siker az ő érdemük.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1608 Dátum: 2015. November 03. 13:20 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:11 írta kivancsi111 »

« Válasz #1609 Dátum: 2015. November 03. 13:22 »
111

« Válasz #1610 Dátum: 2015. November 03. 18:59 »
Kivancsi111!
Nem tudom értékelni írásod, nem értem miért idézed.
Én már akkor jelentkeztem amikor arról volt szó, hogy fizetős lesz.
Úgy emlékszem 50.000 Ft körüli összeggel kellett volna személyenként beszállni.
Ezért köszöntem meg az OMME-nek, hogy hozzájárult a "seggünk szétüléséhez".
Én momentán 29-én hajnali 3/4 1-kor indultam Szedres cityiből, és másnap hajnali fél 2-kor érkeztünk Brüsszelbe a szállásra.
Nem sajnáltatom magam, mert jó hangulatban, vidám csapattal töltöttem az időt.
Egy célunk volt, hogy sikeres legyen az akció!
Üdv: Attila

« Válasz #1611 Dátum: 2015. November 03. 20:41 »
Én már akkor jelentkeztem amikor arról volt szó, hogy fizetős lesz.
Úgy emlékszem 50.000 Ft körüli összeggel kellett volna személyenként beszállni.

Ez pontosan így volt. Körülbelül 50.000 Ft befizetendő költség szerepelt személyenként az előzetes kalkulációban (busz és szállás). Ezen felül mindenkinek a saját étkezése, és az nem titok, hogy Brüsszel nem egészen magyarországi árszínvonalon mozog. Ezekkel a költségekkel kellett számolniuk a három erre szánt napjuk mellett a jelentkezőknek. Ilyen feltételekkel nyilván kevesebben vállalták, akkor is, ha a demonstráció céljával egyébként egyetértettek.

Az események sodrásában az OMME elnöke úgy döntött, hogy a busz és szállásköltséget az OMME kifizeti. Ez jó döntés volt, a demonstráció eredményes volt, lásd a nagy sajtó visszhangot és nem utolsósorban a kormányzat segítő hozzáállását is. Ha a Fekete József által szervezett busz, valamint a szállásuk költségeit az Agrárkamara fizette –nem tudom, hogy így volt e, erről lehet hallani- akkor a Kamara is hasonlóan jól döntött.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1612 Dátum: 2015. November 03. 20:49 »
QUQURIQ !!!

Csak, hogy nehogy feledésbe merüljön, hogy is volt ez a...."Az események sodrásában az OMME elnöke úgy döntött, hogy a busz és szállásköltséget az OMME kifizeti".
A "sodrás" meg Takács Feri volt!
Egyenes adásban az OMME elnökének szögezte a kérdést, hogy az OMME ugye kifizeti a busz és a szállás költségeket?
Mészáros erre se kö...se nyelni nem tudott!
Mit is mondott?
Igen, az csak természetes!
Az adás végén meg kérdőre vonta Takács Ferit, hogy hogyan hozhatta ilyen helyzetbe...
Mészi csak ne panaszkodjon, mert Ő meg 13 000 méhészt hozott ilyen helyzetbe!

A helyzet elemző Kiskakas!

« Válasz #1613 Dátum: 2015. November 03. 21:37 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1614 Dátum: 2015. November 03. 23:48 »
Olvasom Fáskerti úr levelét.

Felfoghatatlan SZÉGYEN, hogy az OMME IB,EB azon vacakol, hogy is kéne egy sikeres tüntetés költségeit kifizetni. többszázmilliós költségvetéssel gazdálkodik, elpazarol havonta
 - az előzetesen ígért 100 000 Ft helyett 836 000 Ft-ot Egyed Árpádra,
 - milliókat kiadványokra,

DE 3 millió Ft-ot sajnál a brüsszeli tüntetésre.

Tudjátok, hogy ez mekkora szarrágás ez?

Bezzeg amikor a Mellifera felszámolásánál kellett volna megmenteni a méhészek vagyonát, cserben hagyta a méhészeket és rendkívül könnyedén hagyott veszni sok-sok millió Ft-ot.
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 03. 23:58 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1615 Dátum: 2015. November 04. 07:07 »
Kivancsi111!
Valóban elkezdtem valamit, és be is fogom fejezni, ettől rettegnek.
Nagy még az arc, hogy nincs alternatíva, meg nálunk nincs jobb, közben vonalkódos az alsónacijuk.
Tüntetés az OMME elé?
Én amikor tüntetést akartam szervezni, mondjuk 2007 január első napjaiban, akkor meg is töltöttük a bíróság előtti teret Szekszárdon, vagy Tatabányára is egy fél buszt én töltöttem meg, és a táblákat is én csináltattam.
A brüsszeli demonstrációra is "delegáltam" élesben 8 főt, azon kívül még 12-őt!
Tehát ha én tüntetést akarok szervezni azt végre is szoktam hajtani.
Valóban volt róla szó, terveztük, viszont a szervezésig nem jutottunk el, mert beláttuk, hogy ez igazán veszélyeztette volna az OMME létét.
Sokan nem is értik meg mi a probléma, felkapja a média, és mi lettünk volna a rossz fiúk, nem azok akik a súlyos, sokszor törvényeket sértő szabálytalanságokat elkövetik ellenünk.
Most is van bőven ilyen, de ez már egy magasabb szint, az ügyvédek-jogászok párharca.
Dr.Soós Tibor védi az OMME vezetőit, mert ezért fizetik a mi tagdíjunkból, hogy őket védje ne a méhészeket.
Miről tudható, hogy az OMME Kontroll Csoport tevékenysége kínos a jelenlegi vezetésnek?
Ismét indul az elnöki "Roadshow"!(remélem jól írtam)
Szájfény, kollagén és puncs van a kelléktárában.
Indul az elnökök találkozója!
Nagykanizsa lesz a nyitó rendezvény színhelye.
Már előzetesen beharangozták, hogy NEM Petrus-Takács páros agyában pattant ki a brüsszeli demonstráció gondolata, hanem az OMME vezetőkében!
Arra továbbra is kíváncsian várom a választ mióta tudják, hogy hamis mézek vannak az áruházak polcain.
Állítólag több mint fél évet csücsültek az erről szóló angol nyelvű jegyzőkönyveken!
Egyet kérek az OMME elnökétől!
Ezeken a találkozókon az igazat, a szín tiszta igazat mondja, és gondoljon arra, hogy etikai vizsgálat folyik most is ellene pont azért,mert az igazmondás igen nehezére esik!
Tehát az OMME Kontroll Csoport figyel, fülel!
Mivel az EB láthatóan nem működik csak maszatol, ránk hárul a feladat, hogy felhívjuk a méhészek figyelmét mit művelnek választott vezetőink!
További szép napot!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1616 Dátum: 2015. November 04. 08:38 »
Előző írásomhoz még egy kis adalék!
Nézzétek meg a 2015.november 14.-i OMME Küldöttértekezlet meghívóját!
Kezdjük azzal, hogy ezen a küldöttértekezleten akarják legitimálni azokat a súlyos szabálytalanságokat, amit folyamatosan elkövettek, mi pedig feltártuk!
Nem megyek rajta végig, mert az egész kiakasztó bicskanyitogató!
6. OMME Alapszabály módosítása a közhasznú státusz visszaszerzése érdekében.
Természetesen ezzel egyet értek, de mitől jött meg az eszük?
Egy év kellett ehhez, hogy belássák az OMME urai mekkorát vétettek ellenünk?
7. OMME Tisztségviselők megerősítése
Valójában egy új, szabályosan előkészített választást kellett volna rég elindítaniuk, mert mi IB tagokat választottunk teljesen más hatáskörrel, nem Elnökséget!
Ezért változtatták meg az OV teljes szerkezetét!
10. Elnöki tiszteletdíj
Eddig, hogy vette fel a millióit az OMME elnöke?
Folyamatosan mondtuk, sokszor követeltük, hogy az elnök nem veheti fel a tiszteletdíját a küldötgyűlés jóváhagyása nélkül!!!!!!!!!!
Akkor eddig csak úgy belemarkolt a pénzünkbe?
Fáskerti Lászlónak ezt többször én is személyesen jeleztem, most odaért hozzá is a hír.
Kicsit súlyosabb a pénzek ilyetén való kivétele a kasszából, mert közpénzről van szó, a méhészek tagdíjáról.
Mindig mondtam, hogy ez egy bátor társaság!
15. Budapest-Brüsszeli demonstráció
Ezzel meg mi a baj?
Nem az OMME kezdeményezte talán?
Aztán mégis módosítani kellett a 2014. évi mérleget?
Mi történt?
Akkor amikor szóltunk, hogy kur..a szabálytalan, simán átnyomták a küldöttek torkán!
Olyant szavaztattak meg a küldöttekkel amit még ők sem láttak!
Szerintem arról kéne szavaznunk, hogy most vagy mindjárt menjenek.
Ez nehéz lesz, mert indul az elnöki puncstúra, hogy a szavazógépeket élesre állítsák.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #1617 Dátum: 2015. November 04. 11:28 »
Idézet
2015.november 14.-i OMME Küldöttértekezlet meghívó
6. OMME Alapszabály módosítása a közhasznú státusz visszaszerzése érdekében.
Ezzel hogy ezt most a vezetőség javasolta, elismerték hogy direkt szűnt, (szüntették) meg az OMME közhasznú státusza.
Remélem tudja Rádi Tibor, hogy ez etikai, és fegyelmi vétség, amit vizsgálni kell. 2014 tavaszi küldöttgyűlés egyértelműen állásfoglat az OMME közhasznú státusz megtartása mellett.  ???
"Kedves" OMME vezetőség, most mit csináljanak azok a küldöttek akiket átvertetek azzal, hogy azért nem kell a közhasznúság, mert akkor húsvétkor, húsvéti tojást fognak festeni??   :o     
Akik íjlen meggondolásból szavazták meg a vezetés által készített alapszabályt, most mit gondolhatnak??
Vagy mostanra már kaptak tojásfestéket.  :-[

« Utoljára szerkesztve: 2015. November 04. 11:35 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1618 Dátum: 2015. November 04. 19:49 »
Vajon megint meg szavazzák a küldöttek ezt az egészet?
Sok helyi szervezeti vezető azt se tudja, hogy miről van szó, még egy támogatási papírt se tud meg csinálni nem hogy alapszabály meg közhasznúság.

« Válasz #1619 Dátum: 2015. November 04. 20:23 »
Írom 2015.03.06.
...Közhasznúság kérdésében neki kellet volna megtenni mindent!!!! az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL kapcsolatos jogszabály tisztázását és a KÖZHASZNÚSÁG további fenntartását. De ez az IB- EB-nek nem tetszett, tetszik. Itt jön a mutyi a számítás. Mindent úgytesz ahogy az IB- Eb elvárt tőle cserébe PÉNZT PARIPÁT ELNÖKI SZÉKET a ciklus végéig. Kéz kezet mos, mondja a közmondás. Marad az IB-ben a szaktanácsadó, az EB-ben Gyula viszi a lóvét az Etikai Bízotság meg bemutató méhészet. " Szakmai" elő adások a szócsövek ( Király Laci) meg a többek, Kft majd nem kiment a fejemből, de nem akarok bele menni."
Valamiről lemaradtam? Történt itt valami ez ügyben, mert az elnökünk ígéretet tett, állásfoglalást kér az illetékes hatóságtól az összeférhetetlenség tisztázására. Kerek egy éve!!! Látta valaki, olvasta valaki???
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 04. 20:26 írta konihoney »