Vasárnapi gondolataim.
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Több mint egy hete volt az OMME OV!
Azóta sincs egy kukk sem az ott elhangzottakról.
Nézzük mi történt az OV-n, ami a legnagyobb port kavarta.
Ez bizony a Tüntetés.
Megjegyezni kívánom, hogy a jelenléti íven 51 aláírás volt, viszont ebből 8 az "elnökségé".(Véleményem szerint még mindig IB-é!)
Tehát a 117 OV tagból csupán 43 voltunk jelen.
Ez azt jelenti, hogy alig több mint az elnökök 1/3-a!!!!!!!!!!
Milyen információt fognak azok átadni akik nem voltak jelen?
Mondhatnánk, hogy majd a szaktanácsadók.
Ne ámítsuk magunkat, néhány szaki volt csak az OV-n! (Megjegyzem Bross idejében kötelező volt minden OMME rendezvényen a szaktanácsadóknak részt venni, akkor még komolyan vették ezeket a dolgokat.)
Na de hát ugorjunk a jelenbe!
Szerintetek a kereskedők találkozóját az OMME "Hivatalba" és az egész tüntetés az OMME vezetésének e fejében fogalmazódott meg?
Na ezt felejtsétek el sebtiben, mert ez nem így van!
Az senkit ne tévesszen meg, hogy most már úgy adják elő, hogy az ő ötletük!
Ezt biza egy kereskedő kérte tőlük, de titkolják!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha ő nem kéri meg a díszes társaságot a mai napig semmi nem történik.
Privát üzenetből nem szoktam idézgetni, etikai okok miatt, arról nem is beszélve, hogy ez az info. úgymond "belülről" jött.
Tehát ez az írás arról szól, hogy gondolkodjunk el azon nem az OMME "Hivatal" elé kéne e szervezni a tüntetést, mert eddig nem csináltak semmit, most is egy kereskedő kényszerítette ki belőlük.
Elgondolkoztató okfejtés.
Annyi bizonyos, hogy több szaktanácsadóval beszéltem, és mind mást mondott.
Legutolsó információm, hogy valamelyik budaörsi multi elé mennének azok akik egyet értenek a helyszínnel.
Az én magánvéleményem továbbra is az, hogy ez egy jó önfényezésnek kiváló, de az igazi célját aligha éri el.
A Parlament, vagy a FM Hivatal elé kell menni!
A törvényeket, jogszabályokat ott módosítják, nem a multiknál, és nem a mézkiszerelőknél!
A tüntetés céljával továbbra is egyet értek, a helyszín az nagyon gáz.
Előttem hozzászólók már megfogalmazták miért kínos a jelenlegi vezetésnek a JÓ helyszínre tervezni a tüntetést.
A miniszterelnök is beszállt az akác-kampány-koalícióba, meg egy lépet is nyomtak a kezébe a fotó kedvéért most meg ugyan ezek tüntetnek?
Aláírunk egy stratégiai megállapodást, kaptok évi 1.5 milliárdot a Magyar Méhészeti Nemzeti Programra és ellenünk tüntettek?
Ugye milyen kínos?
Pedig be kell vállalni mert a méhészek azt szeretnék, hogy főként magyar méz legyen az áruházak polcain, és ha ez nem érhető el akkor legalább az üvegen legyen kötelező feltüntetni a származási országot!
Ezt nem a multik és nem a mézkiszerelők sara, hogy a jelenlegi UNIÓS és magyar előírások ilyen csapnivalók.
Végül is ez akarattal van így, mert akik döntenek ők is benne vannak a buliban.
Ezért nem lett semmi eredménye az első Brüsszeli tüntetésnek sem.
Így, hogy sem a méhészek, sem a küldöttek, sem a szaktanácsadók, sem az OV tagok 2/3 nem tud semmiről, az egész mutatvány zsákutca, esetleg egy magamutogató, önfényező választási kampány.
Ezek voltak vasárnapi gondolatim.
Nagyernyei Attila