Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959504 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1155 Dátum: 2015. Április 30. 20:18 »
Meg  próbáltam az omme  veztőjével beszélni  telefonon, sikerült  is  kb 3 percet  beszélni vele, de  választ  nem kaptam, csak anyit  hogy  ne  szórakozak és le tete a  telefont, ez az  omme  vezető nem  ad  felvílágositást egy  omme tagnak meg még ov tag is  :o :o

*

atya

• 1043
« Válasz #1156 Dátum: 2015. Április 30. 20:31 »
Szerintem a baj az volt, hogy a beszélgetésbe belecsempésztél kérdéseket.
Mert mindenki tudja, hogy a kérdések csípik a szemét.
Az újságban is úgy van lefényképezve, egy pár becsukott kaptárral, hogy a füstölő sem pipál.
Igaz, az nem kérdez, de ha belemegy a szembe a füst, akkor igen igen csípi azt. Úgy mint a te kérdéseid is csíphették a szemét.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1157 Dátum: 2015. Április 30. 20:42 »
QUQURIQ !!!

Én meg nem akarom ezt a válaszlevelet izzé szedni, mert akkora baromágokat ír Dr. diplomával, hogy
 én süllyedek el a szégyentől!
Csak azért írt, hogy írjon valami idegen szavakkal tarkított baromságot!
Remélem, hogy Ő maga sem gondolta át amit írt, vagy túl sok vörös bort ivott közben a picéjében!
… Itt a levél Attila mait akartál, legyél vele boldog, úgy is annyit emlegetted!
És???
Most így mi fog történni???
Semmit mondó válaszra nem is lehet reagálni!
Patt!
Ilyen egy jó politikus és egy végtelenül silány OMME elnök!

A Koccintós Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #1158 Dátum: 2015. Április 30. 20:50 »
Úgy látszik most megtudhattuk azt is, hogy a hónap utolsó csütörtökje, a válaszlevelek kézhezvételének a napja.
Tehát ha valaki, levelet intéz az OMME elnökének, az ne legyen türelmetlen, mert a hónap utolsó csütörtökjén kézhez kapja, bármikor is írta.  ::)

« Válasz #1159 Dátum: 2015. Május 05. 07:32 »
Kiborult az OMME bilije?
Tisztelt Méhészek!
Elég volt a titkolódzásból!
Felfedek néhány titkot 2015-ös akácvirágzás előtt, hogy legyen mind gondolkodnotok amikor pergetni fogtok.
Ludányi doktor is talán meggondolja, hogy mikor pártolja ki legközelebb az OMME bűnös galerijét!
Ügyeletes feljelentgetőknek nevezi a heroikus harcot folytató Kontroll Csoport tagjait, akik minden erőnkkel védjük az OMME vagyonát?
Akkor most figyeljetek de nagyon!
Ezt írja a szakmai alelnökünk, amit párás, könnyes szemmel olvasok.
"Dr. Cserényi Péter a következő sorokkal jellemezte a negatívhngulat-keltőket:
"Az egyesületben mindig volt harc, de soha sem volt olyan, hogy megkérdőjelezzék a tisztességüket."
Nézzük mit ír ugyan ebben a beszámolóban Fáskerti László az EB elnöke.
"A könyvelés átnézését független könyvvizsgálóra bízták. Fáskerti László a kft. éves teljesítményét úgy jellemezte, hogy ha az egyesület berakta volna a pénzét a bankba, akkor ott 2 százalékot kamatozott volna, a kft.-ben pedig 20 százalékot." (Akkor mégiscsak ellenőrizte az EB a kft-t?)
Na ezek után nézzük a független könyvvizsgáló mit is állapított meg?
Nem idézem az egész jelentést, szerintem elég ütős lesz így is.
Tehát, hogy bánnak a méhészek tagdíjával ezek a tisztességes urak?
A következő sorok a Magyar Méhész kft. alapításának meghiúsulásáról szólnak.
Ezt áll a TITKOS könyvvizsgálói jelentésben!
"Mivel a NAV a bejegyzés alatt álló céget 2014. 01.02-ig tekintette adóalanynak, ezen időponttól kibocsátott számlák ÁFA tartalma önrevízióval bevallásra, és megfizetésre került, míg a beérkező,ÁFÁT-t tartalmazó számlák ÁFA összege már nem volt levonható. Ebből adódóan a beérkező számlák ÁFA tartalma a beszerzési árat 27%-al növelte, ami a kft-t terhelő költségekkel együtt jelentős veszteséget (8.427 eFt) okozott a be nem jegyzett gazdasági társaságnak, közvetve az Alapító OMME-nek, ugyanis a sikertelen alapításkori veszteséget az alapítónak kell elszenvednie."
Tehát nekünk méhészeknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi a következő lépés?
Mivel a méhészek tagdíját, az-az közpénzt rövidítettek meg közel 8 és fél millióval, ez az ügyészségre tartozik.
A tagság és a küldöttek félrevezetése szerintem a rendőrségre.
A fentiekből láthatjátok, hogy miért van zárt ajtó, miért titkolódznak!
A jelentés többi része végig arról szól, hogy mennyi szabálytalanság, és törvénysértést követtek el.
A személyi felelősöket is megnevezi a feltáró tanulmány, így könnyebb lesz a hatóság dolga, nem ismeretlenek a tettesek!
Senki nem kérdőjelezi meg a tisztességüket!
A nem létező dolgokat nem lehet megkérdőjelezni.
A Kontroll Csoport következő legsúlyosabb lépéséről hamarosan olvashattok.
Az OMME a Méhészeké!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1160 Dátum: 2015. Május 05. 08:28 »
Veszteségesen vállalkozni nem bűn, legfeljebb alkalmasság(Egyed és Mészáros urak alkalmatlansága). Viszont a könyvelés manipulálása és a TAGSÁG előli eltitkolása már törvénysértő. Az ilyesmit az ügyészség nagyon rossz néven veszi.

A veszteséges vállalkozás mérleg adatainak meg kellett volna jelennie az OMME beszámolójában és a vállalkozói tevékenységet bemutató mérlegsorokon. A megfelelő helyeken nem látom a megfelelő adatokat a küldöttgyűlési anyagban. Lehet, hogy szerepelnek az összegek valahol máshol az mérlegben, de ha szerepelnek is, nem teszi semmissé a törvénysértést.

A TAGSÁG tudatosan, előre megfontolt szándékkal félre lett tájékoztatva. Újabb bukta. Mészáros Laci nagyon nagyra értékeli saját vezetői képességeit, úgy tűnik ebből is elégtelenre vizsgázott.

De Fáskerti László és társai az OMME EB-ben vele együtt viszik el a balhét, mert egy vak hangot se szóltak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1161 Dátum: 2015. Május 05. 19:07 »
Egy idézet az idén január 3.-án Fekete Józsefhez intézett kérdéseim közül, amelyet bizony bizony támadásként élt meg és azóta színét sem láttuk a fórumon.

"Nem vetődött e fel benned az első életképtelen KFT /az OMME-nak csak költséget hozó/ létrehozása után, hogy nem biztos a legalkalmasabb személy lett megbízva a második vezetésével?
Hogyan szűnt meg az első KFT? Igaz, hogy bevonták az adószámát? Ha igen, mi volt az oka ennek? Ha nem akkor miért az OMME fizette ki a számláit?"

Semmi másra nem lenne szükség csak azokat az embereket kellene korrektül tájékoztatni akiknek a tagdíját tékozolják. Ja , hogy ahhoz fel kellene állni és szembe kellene nézni az emberekkel és el kellene mondani az igazságot. Egyszerűbb hazudozni? Általános iskola alsó tagozat /a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát/. Bár szerintem ez nem mond semmit ezeknek.
Vajon milyen gerinccel rendelkeznek ezek az emberek, még a meztelen csigában is több van gerincből.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1162 Dátum: 2015. Május 06. 07:59 »
Tisztelt Méhészek!
A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét közlök néhány részletet a független könyvvizsgáló jelentéséből.
Úgyis jellemezhetném írásomat, hogy bili borítás 2.
Amikor az OMME vezetők kft. alapításon agyaltak, felhívtuk a figyelmüket, hogy nem történt piackutatás, hatástanulmány, az egész katyvasz nagyon előkészítetlen.
Nem hallgattak ránk, most meg áll a bál?
Remélem a méhészek kárát megtérítik, ha nem bírósági úzon fogjuk kikényszeríteni!
Na ennyi bevezető után nézzük mit írnak a szakemberek akiket nem tudtak elkussoltatni.
Csak szemezgetek belőle, mert a nyugalom megzavarására alkalmas részeket kihagynám, azt legújabb információm szerint az ügyészség fogja vizsgálni.

"A gazdasági társaság nem készített Számlarendet, ezáltal nem tett eleget a Számviteli törvény 161.§(1)bekezdésében szereplő követelményeknek."

(Megjegyezni kívánom, hogy reményeim szerint az ellenem irányuló etikai vizsgálat részét fogja képezni ez a dokumentum, akkor nekem sokat nem kell beszélnem, hogy mire is gondoltam.)
Na de nézzünk még egy két "csemegét".

"Összegezve az előző felvetéseket, megállapítható, hogy a társaság(ok) alapítása gazdaságilag megalapozott elképzelés volt, de az alapítás dokumentálása és a társaság üzemeltetése nem volt kellőképpen átgondolt."

Tehát magyarán.
Pancserok hoztak össze a tagdíjunkból maguknak egy olyan kft-t.ami részben egy személy ellen szól, részben csináltak egy bukott elnökjelöltnek egy munkahelyet.
A személyi felelősöket is megnevezik, így a hatóságnak sem lesz túl nehéz dolga.

"A társaság ügyvezetője ott követte el a hibát, hogy addig nem lett volna szabad megkezdenie a társaság gazdasági tevékenységét,amíg az alapítás és a számlanyitás körülményei nem tisztázódtak."

Látható, hogy sok súlyos szabálytalanságra, néhol törvénysértésre utal a tanulmány, köztük azzal, hogy az OMME bankszámláját használta a kft.
Most már érthető, hogy a március 28-i OMME Küldöttértekezleten miért maradt ki a kft. pénzügyi beszámolója, miért titkolództak.
Erről majd holnap.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #1163 Dátum: 2015. Május 06. 08:28 »
Tisztelt Méhészek!
.........................................................
Tehát magyarán.
Pancserok hoztak össze a tagdíjunkból maguknak egy olyan kft-t.ami részben egy személy ellen szól, részben csináltak egy bukott elnökjelöltnek egy munkahelyet.
.........................................................
Én mára már ezt biztosan megkérdőjelezem!!
Véleményem szerint a pancserok, mi méhészek vagyunk, akik hagyják hogy ezt műveljék.
Mert akik ezt csinálják, azok tudatosan csinálják, mert tudják, hogy mi méhészek pancserok vagyunk, tisztelet a kivételeknek.

« Válasz #1164 Dátum: 2015. Május 06. 17:05 »
"A társaság ügyvezetője ott követte el a hibát, hogy addig nem lett volna szabad megkezdenie a társaság gazdasági tevékenységét,amíg az alapítás és a számlanyitás körülményei nem tisztázódtak."

Naná, hogy sietni kellett vele hiszen havi ötszázezer kimaradt volna az ügyvezető úr zsebéből. A felsorolt esetekben  szerintem nem igen játszhat szerepet a jóhiszeműség és a közösség érdeke, egyértelmű szándékosságról van szó. Ha pedig nem ért valamihez akkor nem szabad elvállalni akármennyit is fizetnek érte.
Én meg fizettetném vele és mindazokkal az emberekkel akik asszisztáltak a vezetésből ehhez a dilettantizmushoz a többlet költségeket. Mivel az EB szerint az elnök ellenőrzi a kft-t, hát az elnöki fizetés éppen talán elég lenne a költségekre.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1165 Dátum: 2015. Május 06. 21:40 »

Jani Bátya!

Hol van már az a pénz!

« Válasz #1166 Dátum: 2015. Május 12. 19:31 »
Kértem az OMMÉ-t, hogy szüntesse meg a jogsértő magatartását, a valótlan dolgok közzétételét weblapján nagy nyilvánosság előtt. A mai napig nem tették meg, így kénytelen vagyok más módon válaszolni.

Az Ellenőrző Bizottság május 6-i jegyzőkönyvében az alábbit írja:
Szabályszerű meghívás ellenére nem jelentem meg, mint lemondott EB tag. Ez a megállapítás kimeríti a nagy nyilvánosság előtt történő hamis vád fogalmát. Csodálkozom, hogy miután elmagyaráztam az OMME hivatalának, hogy miért tüntet fel hamis színben a fenti mondat - kérésem ellenére az OMME vezetése nem volt hajlandó levenni a HAZUGSÁGOT a honlapról. Miért is HAZUG az EB jegyzőkönyv?

1. Szabályszerűen csak azokat lehet meghívni, akiknek a meghívására léteznek szabályok: Bármely OMME vagy nem OMME tagot meghívhatja az OMME EB valamely ülésére. Ez azonban nem szabályozott sem az alapszabályban, sem máshol. Csak az EB tagok meghívásánál lehet szabályszerű meghívásról beszélni. Így sem Egyed Árpádot, sem engem nem lehetett „szabályszerűen” meghívni. A szóhasználat HAZUG!
Az Agrárkamara elnökét sem lehet szabályszerűen meghívni!!! Nincs rá szabály, így a kulturált ember szabályainak kell érvényesülnie:

2. Ha egy kulturált szervezet  meghív valakit egy testületi ülésre, akkor két dolgot kell csinálnia: megtudakolni, hogy az adott időpont megfelelő-e neki, és ezt követően megcímezni egy meghívót, majd azt elküldeni neki. Mindkettő hiányában meghívásról semmi esetre sem lehet beszélni. 

Viszont ha már tollat kellett ragadnom  :P az EB jegyzőkönyvével kapcsolatban, akkor hadd jegyezzem meg, az EB magatartása ellentétes a magyar joggal :(:

Az EB arra tett a küldötteknek ígéretet, hogy ellenőrzi az OMME működését. A törvény szerint ezt minden más szervtől függetlenül teszi és kizárólag a küldöttgyűlésnek van alárendelve. Ezzel szemben  az EB egy évig folyamatosan kifogásolja az előtársaság KFT (Magyar Méhész KFT) működését, pénzügyeit, veszteségét, károkozását. Mivel az EB minden kérdést nem tud saját kútfőből eldönteni, könyvvizsgálói vizsgálatot kért. Teljes, záradékolt könyvvizsgálói jelentést. Ezt ugyan nem kap, de MOST JÖN A JAVA:

Az elnök megismeri a töredék könyvvizsgálói jelentést. Ezután az elnök maga alá söpri az egész EB-t és utasítja  ;D : Nem adja oda a könyvvizsgálói jelentést az EB tagoknak, hanem titoktartási nyilatkozatot írat alá az EB tagjaival: magyarul az EB tagok nem mondhatják el a könyvvizsgálói jelentés tartalmát a küldötteknek (sem). Az OMME EB és annak elnöke Fáskerti László utasításokat fogadott el az OMME elnökétől.

Ez ellentétes az egyesületi joggal!   Az EB nem közli a küldöttekkel a saját maga által bevont könyvvizsgáló jelentésének tartalmát, hanem az OMME elnök kérésére titokban tartja.

Az EB tagjai azzal sincsenek tisztában, hogy nem fogadhat el utasításokat senkitől – legfőképpen nem a kivizsgálással érintett kft egyik felelős közreműködőjétől.

Többek között ugye ez a szereptévesztés volt a lemondásom indokolása, amit az OMME vezetése kérésem ellenére sem tett közzé. Ennyit a tagság tájékoztatásáról.  Elégtelen! :'(
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1167 Dátum: 2015. Május 12. 20:56 »
Tisztelt Méhészek!
Ezért van etikai vizsgálat ellenem is?
Itt már semmi más nem segít csak a törvény ereje.
Ügyészség, bíróság, rendőrség, esetleg a méhészek szervezett tüntetése a közmédia bevonásával?
Én azt gondolom erre nagyon gyorsan sort fogunk keríteni, és az OMME székház elé egy "pofás" kis demonstrációt szervez az OMME Kontroll Csoportja!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjait tájékoztatni fogom Körmendy-Rácz János vészkiáltásáról,és akác után meglátogatjuk vezetőinket a Viola utcában.
Egyszer csak észhez fognak térni a küldöttek és a méhészek!
Nem engedjük a jogszerűtlen magatartást!
Nincs KUSS nekünk!
Elég volt!
Igen is az OMME a Méhészeké!
A tüntetés szervezésről hamarosan részletesen olvashattok itt!
Tatabányára és Brüsszelbe, valamint a Tolna Megyei Bíróság elé is szerveztem már demonstrációt.
Nem vagyok vicces kedvemben tisztelt OMME vezetők!

Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
                     elnök
Tolna Megyei Méhész Egyesület
             Szekszárd

« Válasz #1168 Dátum: 2015. Május 12. 21:35 »
"Az OMME EB és annak elnöke Fáskerti László utasításokat fogadott el az OMME elnökétől."

Ez  remélem most már kicsapja a biztosítékot a méhészeknél és rájönnek végre miről is szól valójában a mostani OMME.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1169 Dátum: 2015. Május 12. 22:09 »
Attila!

Én is megyek tüntetni!

Csányi Antal