Kértem az OMMÉ-t, hogy szüntesse meg a
jogsértő magatartását, a valótlan dolgok közzétételét weblapján nagy nyilvánosság előtt. A mai napig nem tették meg, így kénytelen vagyok más módon válaszolni.
Az Ellenőrző Bizottság május 6-i jegyzőkönyvében az alábbit írja:
Szabályszerű meghívás ellenére nem jelentem meg, mint lemondott EB tag. Ez a megállapítás kimeríti a nagy nyilvánosság előtt történő hamis vád fogalmát. Csodálkozom, hogy miután elmagyaráztam az OMME hivatalának, hogy miért tüntet fel hamis színben a fenti mondat - kérésem ellenére az
OMME vezetése nem volt hajlandó levenni a
HAZUGSÁGOT a honlapról. Miért is
HAZUG az EB jegyzőkönyv?
1. Szabályszerűen csak azokat lehet meghívni, akiknek a meghívására léteznek szabályok: Bármely OMME vagy nem OMME tagot meghívhatja az OMME EB valamely ülésére. Ez azonban nem szabályozott sem az alapszabályban, sem máshol. Csak az EB tagok meghívásánál lehet szabályszerű meghívásról beszélni. Így sem Egyed Árpádot, sem engem nem lehetett „szabályszerűen” meghívni. A szóhasználat HAZUG!
Az Agrárkamara elnökét sem lehet szabályszerűen meghívni!!! Nincs rá szabály, így a kulturált ember szabályainak kell érvényesülnie:
2. Ha egy
kulturált szervezet meghív valakit egy testületi ülésre, akkor két dolgot kell csinálnia: megtudakolni, hogy az adott időpont megfelelő-e neki, és ezt követően megcímezni egy meghívót, majd azt elküldeni neki. Mindkettő hiányában meghívásról semmi esetre sem lehet beszélni.
Viszont
ha már tollat kellett ragadnom 
az EB jegyzőkönyvével kapcsolatban, akkor hadd jegyezzem meg, az
EB magatartása ellentétes a magyar joggal 
:
Az EB arra tett a küldötteknek
ígéretet, hogy ellenőrzi az OMME működését. A törvény szerint ezt minden más szervtől függetlenül teszi és kizárólag a küldöttgyűlésnek van alárendelve. Ezzel szemben az EB egy évig folyamatosan kifogásolja az előtársaság KFT (Magyar Méhész KFT) működését, pénzügyeit, veszteségét, károkozását. Mivel az EB minden kérdést nem tud saját kútfőből eldönteni, könyvvizsgálói vizsgálatot kért. Teljes, záradékolt könyvvizsgálói jelentést. Ezt ugyan nem kap, de MOST JÖN A JAVA:
Az elnök megismeri a töredék könyvvizsgálói jelentést. Ezután az
elnök maga alá söpri az egész EB-t és
utasítja 
: Nem adja oda a könyvvizsgálói jelentést az EB tagoknak, hanem titoktartási nyilatkozatot írat alá az EB tagjaival: magyarul az EB tagok nem mondhatják el a könyvvizsgálói jelentés tartalmát a küldötteknek (sem). Az OMME EB és annak elnöke
Fáskerti László utasításokat fogadott el az OMME elnökétől.
Ez ellentétes az egyesületi joggal! Az EB nem közli a küldöttekkel a saját maga által bevont könyvvizsgáló jelentésének tartalmát, hanem az OMME elnök kérésére titokban tartja.
Az EB tagjai azzal sincsenek tisztában, hogy nem fogadhat el utasításokat senkitől – legfőképpen nem a kivizsgálással érintett kft egyik felelős közreműködőjétől.
Többek között ugye ez a szereptévesztés volt a lemondásom indokolása, amit az OMME vezetése kérésem ellenére sem tett közzé. Ennyit a tagság tájékoztatásáról.
Elégtelen!