Szakma-politika

• 4550 válasz
  • 2144823 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #1005 Dátum: 2015. Március 26. 23:29 »
QUQURIQ !!!

Attila!

Én ezekkel a hazug antidemokratikus maga mutogató bandával nem ülök le, egy asztalhoz.
Tárgyalni meg minek Velük, úgy sem az lesz amit megigérnek!
Ennyit a tárgyalásról!
Méhészkedjél inkább, neked nem hullik az öledbe a mások pénze...

Az önérzetes Kiskakas!

« Válasz #1006 Dátum: 2015. Március 27. 06:47 »
Kiskakas!
Büszke vagyok arra, hogy a 10% alatti törpe kisebbség tagja vagyok!
Miért? Mert mi képviseljük az igazi OMME-t.
Türelmes vagyok, bár az elején sürgettem a változást.
Szép lassan megtelt a bili, most meg menekülnének a tartalma elől.
Most már jó ideje nyíltan felvállaljuk a jelenlegi vezetéssel szemben a konfliktust.
Mi nem az OMME-t akarjuk szétverni, hanem a mostani vezetést eltakarítani.
Ez nagy különbség! Szerintem ezzel védjük a méhészek közösségét.
Nem hagyjuk a tagdíjunkból való pocsékolást, felemeljük szavunkat,hogy a "pór nép" szavai is hallható legyen.
Lassú víz partot mos, elv itt is működik.
A KUSS nekünk, még keményebbé tette csapatunkat!
Dr. Cserényi Péter kimutatta az igazi személyiségét.Akkor, abban a pillanatban előjött az igazi arca!
Valójában minden mögött ő áll, az elnök egy bábú, vagy similabda.
Dr. Mészáros Lászlónak önálló gondolata nincs, automata irányításban van.
A demokratikus irányítás elemeinek szikrája sem tapasztalható a jelenlegi OMME vezetésben.
Nem tudom, hogy Dr. Mészáros Lászlónak munkabérként kifizetett
9.144.000Ft a tagdíjunkból tükrözi e a méhészek érdekében tett tevékenységét.
Közhasznúságunk elvesztése, gödöllői, majd budapesti rendkívüli küldöttértekezlet összetrombitálása miatta.
És ami a legizgibb még mindig nem látható a Kft. tevékenysége számokban.
Ma közös IB-EB ülésen kifundálják,hogy palizzanak be bennünket?
Akinek ellenőrizni kéne miről diskurál az ellenőrzés alá vonttal?
Vagy ez csak egy álca?
Az EB-nek is mennie kell!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1007 Dátum: 2015. Március 27. 10:53 »
Nem értettem, hogy miért van a mai napon összevont IB EB ülés. Szép lassan kiderült, mi az oka.

A választott tisztségviselőknek feladatvállaló és összeférhetetlenségi nyilatkozatot kell benyújtania a bíróságra. Be is nyújtotta, már aki benyújtotta, mert van aki nem. De a nyilatkozatban meg kell jelölni a határidőt, hogy meddig vállalja az illető a tisztséget. Ha nem jelöl meg határidőt az illető, akkor az alapszabály szerinti határidőig tart a megbízás. Az OMME Ellenőrző Bizottságának négy tagja nem az alapszabály szerinti nyilatkozatot tette, nekik 2015 március 31 volt a vállalt határidő. A fennmaradó két taggal működésképtelen lenne az OMME ellenőrző szerve.

Mos állítólag egyfajta megállapodást akarnak kötni. Mármint, ha a 4 EB tag nem tud megegyezni az IB-vel, akkor a bennmaradó két taggal működésképtelen lenne az OMME ellenőrző szerve. Megjósolom az eredményt: Megegyeznek. Holnap pedig jön a duma, hogy mindezt az OMME érdekében teszik.

Ha te ..... mint IB, akkor én ...... mint EB ...... Júj, de csúnya.

Ha a tagság feje fölött kötnének a vezetőink paktumot az a belső korrupció tipikus esete lenne.
DE Nem! Ilyen nem történhet meg. Ilyenre nem is merek gondolni, pedig sajnos ilyesmit értettem ki a mai beszélgetésekből.

Sajnos a vezetőink egyáltalán nincsenek tisztába a demokrácia szabályaival. Az EB-nek sem etikai, sem jogi értelemben nincsenek, nem lehetnek feltételei! Ha az EB valami szabálytalanságot lát az IB működésében, akkor szóvá kell tennie.
Hogyan?
Előbb a belső demokratikus eszközök alkalmazásával. Ha az egyesületen belüli belső út nem működik, mert az IB nem hajlandó  az EB által hibásnak ítélt gyakorlatot megszüntetni, akkor külső eszközöket kell igénybe vennie. Ha az EB úgy látja, hogy a belső problémák belül nem oldhatók meg, de súlyosak és megoldandók, és ennek ellenére nem veszi igénybe külső jogi utat a szabálytalanságok megszüntetéséhez, akkor cinkosak ők is a szabályok megszegésében.

Vagyis az EB-nek nem szabad, nem lehet megállapodnia az IB-vel, hiszen az ilyen megállapodás annak a nyílt bevallása, hogy baj van, nagy baj van, de .....
és folytatni se merem a mondatot, mert valójában folytathatatlan.

Le kellene mondania az Eb-nek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1008 Dátum: 2015. Március 27. 10:57 »
Sziasztok!
Holnap a küldöttértekezleten egy tagot be kell választani az IB-be, és kettőt az etikai bizottságba.
Az EB jelentésben olvashatjátok,hogy az OMME elnöke elmulasztotta elkészíteni, vagy elkészíttetni az új
SZMSZ-t!
Ismét kérdezem tőletek, hogy lehet akkor a meghívóban megjelölt 1. napirendi pont alapján Jelölő és Szavazatszámláló Bizottságot választani,ha nincs választási szabályzat?
Ez kapufa tisztelt OMME vezetők!
A holnapi ülésünk semmis, de legalább egy jót beszélgetünk.
Ha a régi alapszabály szerint akarják a választást lebonyolítani,megint baj van!
Az új szerint hozták össze a küldöttgyűlést.
Ez a csuka fogta róka esete.
Jó lenne ha rádöbbennének a küldöttek, és a tagság, hogy egy alkalmatlan társaság vezeti a 12.000 fős méhészközösséget.
Csetlenek, botlanak, ha pedig szólunk, hogy ez így nem frankó,
KUSS nekünk?
Már az is eredmény lenne, ha megúsznák a holnapi napot botrány nélkül.
Még ma szerezzék be szükséges seduxen mennyiséget, szükségük lehet rá.
Én nagyon bizakodó lettem, hogy repülni fog mind,csak nem Koreába.
Egyikük már nem vállalja repcsit, ő még nem tudja, hogy lehet repülő nélkül is repülni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1009 Dátum: 2015. Március 27. 11:19 »
Friss hírek a kriptából. A Hivatal altemplomában megkezdődött a szentté avatás(:-() !!!

Elkészült a könyvvizsgálói jelentés. Azt hiszem, hogy nem teszik ki a honlapra, de még csak emailben sem küldik ki sem az elnököknek, sem a küldötteknek. Sajnos nem mondhatom el, hogy mi van benne, de higyjétek el, oka van a 100 évre titkosításnak... A megfélemlett Sz. Vereb

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1010 Dátum: 2015. Március 27. 11:49 »
Már ennyi is elég ahhoz, hogy NEM-mel szavazzunk az OMME költségvetésére.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1011 Dátum: 2015. Március 27. 12:19 »
Jelenleg az OMME összes szervére, testületére a 2005-ben elfogadott alapszabály vonatkozik.

A 2014 őszén szabálytalanul megszületett új alapszabály majd csak akkor alkalmazható, ha a bíróság megvizsgálta azt, a jogszabályoknak megfeleltette, nem lát benne ellentmondást, helyesnek látta és jogerős végzésben kimondja, hogy OK. Addig a régi alapszabály van érvényben, tehát a régi belső szabályzatok is érvényesek. Vagyis nem szükséges sem az IB-be, sem az Etikai Bizottságba új tagot választani, ha egyetlen tisztségviselő se mondott le. Viszont az Ellenőrző Bizottság gyakorlatilag működésképtelen 2015 március 31 után, hiszen az amit a tagok többsége tett, gyakorlatilag megszünteti mandátumukat.

Az EB tagjai látják a szabálytalanságokat és érzik a veszélyt. Viszont dr. Mészáros László még nem és ezért meri titkosan kezelni az OMME iratait.

« Válasz #1012 Dátum: 2015. Március 27. 12:29 »
Kicsit bebambultam mostanában, ezért nem tudom,hogy kötelező volt-e a könyvvizsgálat vagy önkéntes?Ha kötelező,akkor gyönyörködhettek majd benne,mint ahogy a mérlegben és az eredménykimutatásban is. ;) Én részemről kivárom.Amint felkerülnek a dokumentumok,akkor megcsodálom és esetleg lesz véleményem is.Addig :-X
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1013 Dátum: 2015. Március 27. 13:34 »
Igen. A gyerek súlyos beteg. Éppen ezért titkos a vizsgálati eredmény.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1014 Dátum: 2015. Március 27. 14:00 »
QUQURIQ !!!

Kedves „hírszerző” SzurkeVereb79!

Tudom, hogy most nem viccelsz a megfélemlítéssel!
Tényleg igen csúnyán megfélemlítettek!
Ennek ellenére én, a szép piros nagytarajú átvállalom a titok leírását!
Először is keményen 100 –as akácszeggel le kell szögeznünk, hogy az OMME még egy szép kerek „a” betűt sem titkosíthat!
Nem, hogy 100 évre, de még 10 percre sem!
Miért?
Mert az alapszabályban, sem a régiben, sem az újban nem szerepel a titkosítás!
Ki a f…….képzelik magukat, hogy a Magyar Alkotmányos jogot is át akarják hágni!
Az új alapszabályt már meghágták segítséggel, azért olyan amilyen…
Vissza térve a könyvvizsgálói ellenőrzésre súlyos számszaki disznóságok kerültek ki többszöri mutatvánnyal…
A Kft alakuláskori Áfa játéka, ide-oda utalgatása az ügyvezető totális hozzá nem értése pénzügyekben való jártasság alap vető minimális ismeretének a hiánya….
Az EB már Gyulán javasolta Egyed Úr menesztését!
Az IB felelősége, hogy még mindig a székéhez kapaszkodik!
Miért is maradhatott?
Mert Egyed úr is IB-tag! 
Az állat sem eszi meg a maga kölykét…
Így aztán tovább randalírozhatott az OMME vagyonával Egyed!
Lásd, jól el intézte a jelöletlen drága német cukrot!
Most megint valaki másnak kell a sz….gatyáját kimosni!
Meddig tűri az EB?????????????????
Tehát, semmi sincsen rendben az OMME háza táján, bár mennyire is állítani fogják!!!
Ezek után senki ne szavazza meg ezt a kozmetikázott beszámolót, se a pénzügyi jelentést, a Kft pénzügyi jelentését még maga az ügyvezető sem tudja, úgy összekevert benne mindent!
100 év még a diófának is sok!

A titkosítatlan Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 27. 14:05 írta kiskakas »

« Válasz #1015 Dátum: 2015. Március 27. 14:17 »
Úgy néz ki,hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam.(Vagy ti vagytok egy kicsit túlpörögve.) :-[
Én mindössze feltettem egy eldöntendő kérdést és arra kívántam utalni,hogy amennyiben a kérdésre igen a válasz,akkor baromira nem kívánságműsor,hogy publikus lesz-e a könyvvizsgálat eredménye.Ha nem is rakják ki a kirakatba,akkor is elérhető lesz.Az eredménykimutatás és a mérleg tuti,hogy beszerezhető lesz még a nyáron(a dicső "előtársaság"eredménykimutatása is fent van...),mert ha nem, akkor nem csak én leszek morcos...
Szerintem nem céloztam arra egy szóval sem,hogy kinek mihez van,vagy nincs köze.
Az alapítás körülményeiről alkotott véleményem kb. ismert.(Viszont mint,ahogy bizonylat nélkül nem könyvelünk,úgy beszámoló nélkül nem értékelünk beszámolót...)Mivel nekem egyelőre nincs birtokomban semmilyen hiteles adat a vállalkozás elmúlt évével kapcsolatban,ezért azt nem is tudom értékelni.Szerintem jobb lenne ezen mihamarabb túlesni,hiszen úgyis hozzáférhető lesz.

« Válasz #1016 Dátum: 2015. Március 27. 14:45 »
Úgy rémlik erről nem én tehetek.Mégis az én torkomnak ugrottál neki virtuálisan. Ezt játsszátok le az illetékesekkel.
Nektek is csak azt tudom javasolni,hogy amiről nem rendelkeztek elegendő információval,arról nem szabad(na) szavazni.(Ezt tudtam volna javasolni a kft-t anno megszavazó OV tagoknak is...mennyivel más lenne minden.)

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1017 Dátum: 2015. Március 27. 15:14 »
Aki eddig nem ébredt fel ideje lenne ha megtenné! Én már nagyon unom, hogy hülyének akarnak nézni olyanok, akik a saját önös érdekeiken túl semmit nem tartanak fontosnak, és sajtosan értelmeznek jogszabályokat, saját maguknak alkotnak jogszabály ellenes szabályzókat és mindezeket le is akarják nyeletni velem, velünk.
Ha csak a holnapi meghívót nézem, annak 4. napirendi pontját, úgy ebben a gazdálkodás 2014 évi adatai kerülnek terítékre.
És ha már van, márpedig van könyvvizsgáló ( 2015 évi kiadási terv 74. pont) úgy kell, hogy legyen könyvvizsgálói jelentés is, ami a gazdálkodási beszámolóval együtt nyilvános. Arról nem beszélve, hogy a beszámolót, ha az elfogadást nyer, a könyvvizsgálói záradékkal együtt meg kell küldeni az OBH-nak, így aztán megint csak nyilvános.
A könyvvizsgálói jelentés már nem a III./.... valamely ügynökének jelentése, amelyet valamikor titkosítottak, a félre értések elkerülése érdekében teljesen közérdekű adat.
Az OMME üdvöskéi, akik lehet, hogy a magasságos földre szállt helytartóinak képzelik magukat teljesen bizonyosan nem hozhattak, hozhatnak ilyen jellegű döntést, még akkor sem ha a saját szemetüket akarják szőnyeg alá seperni.
A rendes takarítók a szőnyeget is felveszik, a szemetet eltakarítják. Látva az eseményeket a szőnyeget egyedileg kellett megrendelni, hogy a szemetet eltakarja még ideig óráig. De az is csak addig tart......

Dr. Horváth Zsolt

« Válasz #1018 Dátum: 2015. Március 27. 15:19 »
Hol is írtam butaságot madárkám?Pls világosíts meg!
Egyébként kötelező volt az,a ...könyvvizsgálat vagy sem?Mennyi volt a cég árbevétele?Tudom,megint butaságot kérdezek,de lassan majdcsak hozzászoktok. ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1019 Dátum: 2015. Március 27. 15:41 »
A könyvvizsgálat nem volt kötelező, de az EB kérte. Épp ezért furcsa, hogy még az EB tagok is csak ma ismerhették meg a tartalmát, és azt is csak vetített képes formában. Tudod azért, nehogy kiszivárogjon. De nyugi! Ki fog szivárogni.

Egyébként meg az OMME OV óriási többséggel szavazta meg a kft alapítását. Már akkor is nagyot tudott alakítani Csipolla mester.

Most nincs más teendő, még a napirendet se szabad elfogadni. Mivel szabálytalanul lett összehívva, ezért haza kellene küldeni az embereket már 10 órakor. De ezt nem kéne, inkább beszélgessünk. A Jelölő és Szavazatszámláló Bizottság felállításának sincs értelme.

Jogszerűtlen volt a Küldöttgyűlés összehívása is.