Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959355 megtekintés
*

hang

• *
  • 23
Re:Szakma-politika
« Válasz #870 Dátum: 2015. Február 26. 12:57 »
Szia Varga!

A Február 20-i írásodra csak annyit szeretnék reagálni, hogy a fokozatosság kedvéért, egy negróval kéne kezdeni.

« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 26. 14:04 írta hang »

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #871 Dátum: 2015. Február 26. 14:41 »
Idézet
A mioldalunk egységesebb, a királyunk is egyre bátrabb, és hála az égnek nem meztelen, valamint sok "parasztra" méhészre számíthatunk!

Ez nagyon elgondolkodtató megfogalmauás a részedről Attila!
Vagy talán tényleg így gondolod??
Akikkel én beszélek, azok azt mondják, nekik nincs szükségük királyra, és ők nem parasztok. Egyébként tetszik az ahogy szétrombolod egy-egy ilyen megnyilvánulásoddal, azt amit a többiek felépítettek. Az egyyesület demokratikus szervezet, lásd az alapszabályát, bármelyiket. Itt nincsenek királyok, és nincsenek parasztok, itt egyesületi tagok vannak. Különböző tehettséggel, de azonos cél érdekében és egyenjogúan. Semmi szükség nincs királyokra, ez nem a középkor.
Ember kell a gátra, de nem gyáva!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 26. 14:53 írta hang »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #872 Dátum: 2015. Február 26. 15:45 »
QUQURIQ!!!

Figyi Hang!

Hol voltál idáig?
Pálya mellől könnyű bekiabálni!
Van akinek már 1523 hozzászólása is van!
Legyél szíves, és olvassad el visszamenőleg az írásokat, azután elmélkedhetsz a nagy egyesületi demokrácián!
A sorok között, ha tudnál olvasni, a méhészek nem leparasztozva vannak, mielőtt Attila rossz hírét keltenéd!
Ő egy sakk játékhoz hasonlította az ágazatunk szereplőit!
Tudod, sakk, (fekete-fehér négyzetek bábúkkal)!
Majd, ha teszel annyit az OMME - ért mint Attila, számon kérhetsz Tőle!
Igaz, egy kicsit tettél, a mézkirálynőn keresztül…
Tudom, csökönyös ember Vagy, úgy sem fogsz megváltozni!
Csak objektíven értékeld a dolgokat!

Üdvözöl: a jó ismerősöd a Kiskakas!

« Válasz #873 Dátum: 2015. Február 26. 16:45 »
Kedves Hang!
Én rombolom az OMME-t?
Na nézzük Te, hogy szólítod a sakktáblán a paraszt figurát?
Én azért tettem idézőjelbe, mert azt gondoltam így érthető, de látom gondjaid támadtak.
Azt írtam, hogy parasztok a méhészek?
Ne forgasd ki a szavaimat, mert sokan már elbuktak ennél gyengébb próbálkozásokat is.
Azért fogalmaztam így, mert sok méhész már érti miről is van szó, és rájuk tudunk számítani, de ahogy vélem te nem tartozol közéjük. Nincs ezzel semmi gond. Egyébként a paraszt nem egy pejoratív kifejezés, dolgos, kétkezi embereket takar. Próbálkozzál más módon belém kötni, ez így nem fog menni!
Aztán a meztelen királyt ismét perbe fogták.
Éppen most kaptam a hírt, hogy újabb tárgyalásra lesz hivatalos.
Állítólag a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezletet támadta meg az egyik OV tag.
Teljesen egyet értek vele, és legalább nekem sem kell az etikai bizottságnak sokat beszélnem, csupán a bíró fölolvassa az elnök bűneit.
Itt folytatjuk ha akarsz részleteket megtudni.
Az OMME egységéről meg nekem ne papolj, majd ha önzetlenül készítesz egyen nyakkendőt, esetleg egy újabb mézes üveget, hogy csak néhány dolgot említsek.
Próbálkozzatok mással. Ez már a végjáték, de ha nekem nem hisztek majd kimondja a bíróság azt amit évek óta pofázunk!
Még az EB jelentés is vissza van.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

« Válasz #874 Dátum: 2015. Február 26. 18:24 »
Kedves Hang!

"Az egyyesület demokratikus szervezet, lásd az alapszabályát, bármelyiket. Itt nincsenek királyok, és nincsenek parasztok, itt egyesületi tagok vannak. Különböző tehettséggel, de azonos cél érdekében és egyenjogúan. Semmi szükség nincs királyokra, ez nem a középkor."

Ha ezt Te ilyen jól tudod, akkor miért itt kell ezt hangoztatnod, erre legalkalmasabb hely az OV vagy inkább a küldöttgyűlés. Ha ez a véleményed a legutóbb elfogadott alapszabályról az bizony arra vall, hogy bizony még csak el sem olvastad. Az idézett negyedik mondatodat a Gödöllői "királyi megnyilvánulás után kellett volna hangoztatnod de bizony olyan hangnemmel hogy bele zengjen a terem!

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #875 Dátum: 2015. Február 26. 18:24 »
QUQURIQ!!!

Figyi Hang!

Hol voltál idáig?
Pálya mellől könnyű bekiabálni!
Van akinek már 1523 hozzászólása is van!
Legyél szíves, és olvassad el visszamenőleg az írásokat, azután elmélkedhetsz a nagy egyesületi demokrácián!
A sorok között, ha tudnál olvasni, a méhészek nem leparasztozva vannak, mielőtt Attila rossz hírét keltenéd!
Ő egy sakk játékhoz hasonlította az ágazatunk szereplőit!
Tudod, sakk, (fekete-fehér négyzetek bábúkkal)!
Majd, ha teszel annyit az OMME - ért mint Attila, számon kérhetsz Tőle!
Igaz, egy kicsit tettél, a mézkirálynőn keresztül…
Tudom, csökönyös ember Vagy, úgy sem fogsz megváltozni!
Csak objektíven értékeld a dolgokat!

Üdvözöl: a jó ismerősöd a Kiskakas!
Bocsánat. Megígértem, hogy nem írok többet, de valami megütötte a fülem. Ki, mit tett a mézkirálynőn keresztül?
Ha valaki azt hiszi, hogy elmentem mint "Vivaldi", és vissza jöttem mind "hang" az kurvára nagyot téved. Ez nekem nem szokásom, a "hang" nem én vagyok. Ezt azért jó lenne bizonyítani, ha már valaki ilyet állít azt bizonyítsa is be.
Amúgy meg. A küldötti rendszer, az sem túl demokratikus, szerintem. De ehhez hozzá jön még a kézfelnyújtásos "titkos" szavazás is.
Viszont a "király" sem egyéb mint Freudi elszólás.
Nagyon szépen letükrözi mindkettő, azt az állapotot ahogy gondolkodik mindenki az egyszerű tagdíj fizető tagokról.
 Nem akar itt senki semmi féle demokráciát. Királyt akarnak. Én nem. Köszönöm, megyek inkább az erdőbe.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #876 Dátum: 2015. Február 26. 19:23 »
QUQURIQ!!!

Kerekecske dombocska, merre alszik a nyulacska?
Úgy látszik felébredt! Vagy quqol?
Ki a fenét érdekel Vivaldi?
Azt hiszi, hogy „csak egy lány van a gáton”
Egy méz királynő létezett-zik???
Szundikálj tovább, nem Rólad van most szó!

Üdvözöl a Kiskakas!

« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 26. 20:09 írta atya »

« Válasz #877 Dátum: 2015. Március 02. 08:24 »
Tisztelt Méhészek!
A tegnapi OV beszámolómat olvashattátok, most egy kis kiegészítést engedjetek meg.
Fáskerti László EB elnök említette, hogy Dr. Mészáros László OMME elnök  a tavalyi OV-n kijelentette, ráérünk az új alapszabályunkat megalkotni 2016-ig!
Amikor etikai vizsgálatot szeretnének ellenem indítani, hasonló dolgokra gondoltam!
Mivel már egyszer leírtam,nincs mit tagadnom: "Az OMME bűnös galerije."
Akinek ne inge nem veszi magára! Ha sor kerül rá bővebben kifejtem, viszont megjegyezni kívánom, hogy
akkor kérem Fáskerti László urat is ebben az ügyben meghallgatni, mivel egy az álláspontunk, csak ő "lájtosabban" fogalmazott,tőlem meg ezt szokták meg.
Na nézzük tovább!
Én pedig most kérjek Dr. Cserényi Péter ellen etikai vizsgálatot a következő OV-n elhangzott kijelentéséért?
"Ki kell zárni ezeket, nem mind csak egy-kettőt, aztán kuss lesz!"
"Ki kell zárni az ilyeneket az OMME-ból, 10% alatti törpe kisebbség!"
Szerintem doktor úrnak nagyon kéne vigyáznia ezekkel a fenyegetésekkel!
Pont ezek miatt támadom(támadjuk) őket!
Ha ma Magyarországon Parlamentáris demokrácia van, akkor a kisebbségnek a véleményét is meg kell hallgatni, még ha az sérti is finomra hangolt füleit.
Bizony! Nekem nem lesz kuss doktor úr! Négy elnöknek már elege lett ebből, és az egész IB, valamint szaktanácsadói hálózat beleremeg, a hasonló kijelentéseibe!
Aki nem ért Önnel egyet annak kuss? Nekem nagyon hasonlít ez a jelenlegi 2/3-os szemléletre!
Természetesen alázat kéne és behódolás, és én az ÖN szemében egy közösségbomlasztó konok fickó vagyok!
Nem erről van szó! Egyszerűen egy független egyesület elnökeként képviselem a Tolna Megyei méhészeket, és felemelem a szavamat a vélt, vagy valós szabálytalanságok ellen.
Én teljes nyilvánosságot kérek! Nagyon örvendetesnek tartom az EB mostani megnyilatkozását!
Független könyvvizsgáló a Kft. dolgaiban, és felelősségre vonás kezdeményezése a közhasznúságunk elvesztése miatt.
Azt már mindenki, aki a méhészeti közéletben picit is otthon van látja, hogy teljesen szabálytalanul működik az OMME!
Miért? Mert a régi alapszabály szerint nem működhet, mert az közhasznú szervezetre érvényes!
Az új meg nem hatályos!
Most már mindenki számára világos, hogy Dr.Mészáros László mekkorát hibázott?
Ezért nem tudják eldönteni mit mondjanak, csak maszatolnak!
Csupán ezt közöltem egy kicsit keményebben, de végre az EB is teszi a dolgát!
Így nincs más, mint teljes mellszélességben támogatnunk kell őket.
Tegnap különben kaptam tőlük egy szóbeli meghívót a következő EB ülésre.
Nagyernyei Attila

« Válasz #878 Dátum: 2015. Március 02. 08:41 »
Szerbusztok!
Azért a mai világban nem tudom ki engedheti meg magának az éves eredményeinek értékelésekor , hogy a várható eredmény 4 vagy 8 millió Ft. Nagyon szeretném , hogy nekünk is ehhez hasonló gondjaink legyenek privátban.
Üdv Csabi

« Válasz #879 Dátum: 2015. Március 02. 10:54 »
Itt is úgy tűnik, hogy aki nem ért egyet a vezetéssel, annak nem hogy csak "kuss", hanem ki is kell csinálni...
De semmi sem tart örökké!

« Válasz #880 Dátum: 2015. Március 02. 11:06 »
Mikor azt a kijelentést tetted,amiért most etikai eljárást kezdeményeznek ellened, magánemberként nyilatkoztál vagy mint a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke?
Ki ellen indúl etikai eljárás?
Ezt lehet már tudni?
ja... és mi a pontosan megfogalmazott "vád"?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #881 Dátum: 2015. Március 02. 11:15 »
Etikai eljárást csak természetes személy ellen lehet az alapszabályunk szerint indítani.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #882 Dátum: 2015. Március 02. 13:34 »
Ha megszűnne a mostani vezetés a következő vezetés hogy alakulna. Lenne egy nagy erős királyunk,lenne szélkakasunk ,meg atya,fiúk,szentlelkek. De ha nem lenne OMME és az MVH fizetné a támogatásokat,akkor milyen egyszerű lenne  :)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #883 Dátum: 2015. Március 02. 13:59 »
QUQURIQ!!!

Keretbak!

A méhészeti érdekeidet Gobbi Hilda, meg Fedák Sári képviselné!
...és ezekkel meg lehetsz elégedve!
Kiskakas!

« Válasz #884 Dátum: 2015. Március 02. 14:47 »
Keretbak!
Olyan vezetés lenne, akik meghallgatják a méhészeket, nem kussoltatnak le, nem zavarnak ki és nem tiltanak ki senkit OMME rendezvényekről.
Meghallgatják a tagság alulról jövő igényét, nem felülről erőszakolnak ránk döntéseket.
A jelenlegi vezetés arroganciája zülleszti a közösséget igazán!
Aki közfeladatot lát el, annak  tűrnie kell a kritikát, és arra frappáns választ kell adni, nem ordítva kikelni magából!
Az OV szünetében sokan távoztak,mert szakmai munka nem folyt, csak személyeskedő, kicsinyes viták.
Szerintem ha ilyen antidemokratikusan fognak továbbra is működni, és kizárással fenyegetnek mindenkit akinek más a véleménye, akkor mindegy ki vezeti az egyesületet csak ne ők.
Nagyernyei Attila