Arra kérlek Kivancsi111, hogy őrizd meg a nyugalmad.
Légy olyan kedves, hogy mutasd meg merre olvastad azt, hogy azért javaslom az anyák korlátozását, hogy hosszabb életű méhek legyenek?
Ebből látszik, hogy semmit nem értesz, aztán erre építed egész válaszodat.
Vannak sorok ahol akár egyet is érthetnék veled, de e a következő gondolatod megint káosz.
Tehát a korlátozásnak egyetlen célja a többlettermés, ezt jól is írtad, de ami ez után következik...
Az, hogy ettől majd tovább élnek a méhek, azért írtam, hogy ne féljetek tőle, pont.
Természetesen a sértegetésed sem maradt el, amit ha nekem szántál rendben, ha a fekvős kollégáknak akkor meg visszautasítom!
"Napraforgón persze lehet a nagy láda nagy lépéből való eszetlen turkálást úgy beállítani,..."
Az eszetleneket másként bolondoknak hívják.
Sem magam sem fekvős kollégáimat nem tartom bolondnak ebben a szakmai vitában.
Nem fogom írásodat végig elemezni, mert az egódat nem kívánom lerombolni, valamint semmi mást nem jegyeztem meg mint amivel Te is egyet értesz, sőt a könyvből is ezt idéztem:
"A lezárt anyás, vagy sokáig anyátlan, esetleg árva család népe hosszabb életű valóban, mert egyes feladatokkal nem terheltek a dolgozók."
Aztán összehoztál egy olyan hozzászólást ami elképesztő.
Reggeli szösszenetedre kell még reagálnom, mert ez ugyan olyan mellébeszélés mint amit éjjel írtál.
Minden évben máskor köszönt ránk a tavasz, gondolom ezt észrevetted.
2013-ban március 15-én hófúvás volt, havat lapátoltunk.
Viszont vannak olyan képeim, amikor március 15-én rövid gatyában voltunk már.
A fiasítást akkor kell beindítani, ha megjött a valós tavasz, beindult a rendszeres virágporhordás.
Ez nem naptárfüggő.
Ezt a részét írásomnak "kifelejtetted".
Ezt a sort nem gondoltad komolyan ugye?
"Rég kiöregedett mirigyeikkel ismét méhpempőt termelniük."
Mi van kora tavasszal?
A legöregebb, életük utolsó szakaszában lévő méhek nevelik fel az új generációt.
Te teljesen másként méhészkedsz, mert eladod akác előtt azokat a méhcsaládokat amelyekkel termelhetnél is.
Én pedig a termelésre koncentrálok, állományom akkora, hogy simán átlátom, rajzás szinte kizárt mert mindig mindenhova odaérek.
Popravkov könyve kiváló, javaslom mindenkinek olvasásra.
Nagyernyei Attila