Kiskakas!
Először is valamiért nem egy malomban őrölünk. Nem, amiről én írtam azt nem nevezi vallató keretnek aki ezt azért teszi be az anyátlan családnak, hogy azok ebből neveljenek maguknak anyát!
A másik, Őrösi a legkezdetlegesebb és a kicsi igényű "anyanevelési", anyához jutási módszereket is besorolja. Ennek előnyeit és hátrányit is ismerteti.
Szerinted, egy kezdőnek miért kellene kezdeni a legbonyolultabb eljárással az első kezdő próbálkozásait? Már bocsánat de nem arról beszélgettünk, hogy hogyan lehet a legtökéletesebb anyát nevelni!
Hanem egy kezdő első próbálkozását akartam, akartuk volna segíteni, egy egyszerűbb és biztosabb módszerrel ami nem veszi el a kedvét, az elején. Később akár bonyolultabb precízebb eljárásokat is alkalmazhat.
A másik amit fontos megjegyezni az anyanevelés módjai nem garantálnak fix minőséget sohasem . "Csak" a százalékos valószínűségről beszélünk.
A másik bökkenő abban hogy ragaszkodol az anyás dajka alkalmazásához, pedig ez csak egy momentum. Egy kezdő, de még haladó is, több ponton elfuserálhatja a nevelt anya minőségét.
Kezdő hogyan válassza ki az állományából a szaporításra érdemes anyát, illetve csaladot? Eleve néhány családdal rendelkeznek, (most nem, az egyből 100 családdal kezdő kreténekről beszélek) Eleve mivel most kezdtek, ezért nem ált módjukban megfigyelni több évre viszamenően az anyák a családok teljesítményét! Szóval most ráböknek talállomra egy jobbnak tűnőegységre. ..
De most várjuk el, egy kezdőtől az összes még profik által is alig betartott, vagy nem alkalmazott, bár kívánatos bonyolult eljárásokat is rögtön az első napon?
Már az is becsülendő egy kezdőtől hogy nem a "szokásos" primitív módon akar anyához jutni! Például selejtes rajbölcsőkből, miniatűr pótbölcsőkből!