Elsősorban a dajka erőségétől függ az elfogadás, és természetesen legyen hordás, és ne feledkezzünk meg a dajka szirupos itatásáról sem. Dúsítsuk fel a dajkacsaládot mesterségesen fiatal méhekkel, más családoktól elvett kelőfiasokkal, és legyenek megszorítva. Ne legyenek a tűzőnapon. A jó dajka elfogadóbb, kevésbé érzékeny az apróbb dolgokra. De azért ne nagyoljuk el, igyekezzünk a lehetőségeinken belül a legjobbra törekedni.
Fontos a jó tenyészanyag is, pontosabban ez az első lépés a tenyészcsaládok kiválasztása, elsősorban jó mézelő legyen! Ha ez megvan akkor nagyjából a többi tulajdoság is megfelelő. Vadcsaládtól neveljenek a mazoisták. Kezdőnek főleg elég ennyit figyelmebe venni, nem kell feltétlen kubitális indexet méricskélni. Eleve több éven keresztül kellene megfigyelni a tenyésztésre kiválasztott családot, anyát. Ahol évente cserélik az anyát, ez nem megy. A kezdőnek meg szintén nem.
Tanfolyamon beleverik a fejébe hogy a rajbölcsőből kelt anya nem jó, aztán nevel magának leöregedett anyátlan családoknál pótanyát, ami akkora mint egy légy. Az esetleges jó rajbölcsőket meg lerombolja. (A jó rajbölcső fogalmát már nem ismétlem, régebben már tárgyaltuk)