Méhlegelő

• 2967 válasz
  • 1246247 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Méhlegelő
« Válasz #1530 Dátum: 2017. Május 07. 19:52 »
Bezzegh László az informatikai bizottság elnöke. Azt ígérte, hogy először a honlap lesz rendbe téve, utána a rendszer többi része. Ígérete szerint már mindenek tökéletesen dübörögnie kéne. A szerződés is meg van kötve állítólag, sőt már a küldöttgyűlés előttre kellett volna kész lennie az új honlapnak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

lygo67

• 144
« Válasz #1531 Dátum: 2017. Május 07. 21:19 »
Bezzegh László az informatikai bizottság elnöke. Azt ígérte, hogy először a honlap lesz rendbe téve, utána a rendszer többi része. Ígérete szerint már mindenek tökéletesen dübörögnie kéne. A szerződés is meg van kötve állítólag, sőt már a küldöttgyűlés előttre kellett volna kész lennie az új honlapnak.

A honlapot az idei évben eltelt 4 hónap alatt(mert ugy tudom, hogy 2016.dec.31 -el bontották a szerződést az előző "üzemeltetővel")  már egy gimnazista is rendbe tette volna és NEM "összekattingatós" weboldalt!!!
Dehát mint ahogy más -sokkal fontosabb dolgok (méh eü. helyzet, "Kinai nem kínai?" méz, ....stb.)- ez sem oldódott meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1532 Dátum: 2017. Május 08. 06:59 »
Az akác illatozik a déli országrészekben, Baranyában, Tolnában Bács és Csongrád megyében. A Kiskunságban, Jászságban fehéredik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #1533 Dátum: 2017. Május 08. 07:09 »
Hát Geddekas... Pont az a baj, hogy nem igen illatozik (Szekszárd)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1534 Dátum: 2017. Május 08. 08:40 »
Nekem azt mondta valaki, hogy Tegnap illatozott.

« Válasz #1535 Dátum: 2017. Május 08. 08:59 »
Nagykanizsa - Devecser útvonalon az akác végig megfázott , 2-3-méterig zöld felette a nagy fák  "hallgatnak" !!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 08. 09:07 írta mézengúz »

« Válasz #1536 Dátum: 2017. Május 08. 09:02 »
Nem csak látszik.... :'(

*

nata

• 176
« Válasz #1537 Dátum: 2017. Május 08. 19:52 »
Szombat délután már fröccsentek a keretek akácról. Tegnap 5 után jó idő lett, akkor is mentek, mint a golyó. Nincs mérlegem, de ma jóval kg feletti nap volt, pedig csak délután jártak igazán. Nagyon nem hiányzik ez a pár nap hűvös idő.

« Válasz #1538 Dátum: 2017. Május 08. 20:55 »
Hali.
Itt is mentek szépen (Baja). +3 kg a mérleg. szombaton volt tisztítópergetés már akácos volt az íze.
Reméljük az időjárás nem járkál sokat!

*

Nb18

• 797
« Válasz #1539 Dátum: 2017. Május 08. 21:38 »
Sziasztok!

Én Bajától nem messze vagyok, de még nem pörgettem.
Tegnap végigjártam a környékemet (már ahol lehetett közlekedni a sártól) és úgy láttam, hogy még erős látogatottsága volt a zöldülésnek induló repcetáblákon megmaradt virágoknak.
Megvárom ezt a két nap hűvösebb időt és utána veszem el a mézet.
Addigra bízom benne, hogy az összes virág eltűnik a repcéről....
Aztán jöjjön a jó idő!

Nb18

« Válasz #1540 Dátum: 2017. Május 08. 21:53 »
Nem szeretnék senkit megsérteni, de ha a napi gyarapodást le is írjátok, legyetek szívesek a dekákat is közölni.
Nagyon nagyvonalúnak tűnik, hogy 3 vagy 5 kilót hoztak.
Annyira meg kell becsülnünk az idei akácot, hogy írjunk dekákat is.
Ez nagyon vagánynak tűnik, hogy csak kilókat közöljük, de úgy hitelesebb, ha 2.8, vagy 3.2 kilót írtok.
Aztán ismét kielemezhetjük, hogy mikor történt a mérés.
Ez egy aznapi gyarapodás, vagy előtte való este egalizálás utáni.
A mérés akkor percíz, ha minden nap ugyanabban az időpontban rögzítitek az eredményt.
Az teljesen becsapós ha valaki odamegy a méhekhez és azok mozognak, akkor teszi egálra a mérleget.
Lehet, hogy már 1 kiló méh kint szorgoskodik, ezt pedig le kell vonni!
Emiatt este mérünk, majd másnap, harmadnap és minden nap ugyanakkor.
Reggel nem piszkáljuk a mérleget, esetleg azt ellenőrizzük mennyi az apadás.
Esős, csapadékos időjárásban egy 5 kilós nap után akár 1 kiló fogyás is lehet reggelig.
A méhcsalád "kifújja"  éjszaka a friss nektárból a vizet.
Ezt a méhes halk morajlásából is tudhatjuk.
Gyönyörű hang, zene füleimnek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1541 Dátum: 2017. Május 08. 21:57 »
Repcék többsége még sárga !!!!!!    Az akác meg nagy semmi !!!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1542 Dátum: 2017. Május 12. 21:38 »
QUQURIQ!!!

A gyűjtő méhek száma meg csak egyre szaporodik...

Kiskakas

*

nata

• 176
« Válasz #1543 Dátum: 2017. Május 17. 09:23 »
Ahogy elnézem az Alföldi akácok állapotát, hétvégétől Vivaldinak lesz bőven társasága...

« Válasz #1544 Dátum: 2017. Május 17. 10:11 »
Miért mi a baj az alföldi akácosokkal?