vivaldi
Mind az amit leírtál, nagy tájékozatlanságra utal. Említettem már a törvények betartása, és betartatása az nem vezethetne idáig. Sajnos te is csak a saját sérelmeidet veszed figyelembe, és ezt szajkózod, nem az összefogáson töröd a buksidat. Meg kérlek engem ne hasonlíts azokhoz akik engedély , és egyébb hiányosságokkal vándorolnak, mert ez engem is felháborít. Tudom , és már sajnos tapasztaltam, milyen mások miatt helyben járni.
Albert
Én nem állítottam, hogy engedély nélkül vándorolsz. Én azt állítom, hogy te és a hozzád hasonlók, rögtön nekem estek ha leírom azoknak a szempontját akik meg otthonukban vannak ellehetetlenítve.
Mert ugye mit mondjon az helyi méhész, akinek 40 éve egy helyen vannak a méhei és lepakolnak mellé 1000 családot a bajaiak.
És ez létezik megmondom a nevét is ha nem hiszed.
Mert ugye, nektek már az is baj, ha csak valaki beszélni mer ezekről a dolgokról, lévén ez szerintetek tabu téma. Mert milyen jó dolog is elmondani, hogy nekünk mindenhez jogunk van mint vándorméhészek, nektek meg hazai nógrádi méhészek kuss van.
Mert ugye milyen semmiházi ember az a helyi méhész aki nem örömmel, és virágcsokorral fogadja az ideérkező egész alföldet, sőt ahogy látom még Somogyból is ide jönnek, legalább is Attila szavaiból ezt veszem ki. És egyáltalán nem indok az sem, hogy innen is mennek máshová.
Ugyan is ha csak a számokat nézzük. egy gyenge akác miatt is, a Karancsvölgyében, és Rárós, és Ipolytarnóc közötti km széles és úgy 8km hosszú vonalban, ez egy röpkörzet középről számítva, 10-14000 család van lepakolva, a helyi 2500 család mellé. Egyedül 4 éve a T felső részére, Rárós és ipolytarnóc között 4400család vándorolt be. És arról nincs is adat, hogy a határon, vagy innen 1km-re lévő ipoly parton, odaát mennyi méhész van lepakolva, ezek is a mi akácunkra.
És akkor innen meg jó években lemegy az alföldre 2000 család, de az sem 6 négyzetkilóméterre, hanem elszórva a sokkal nagyobb alföldön.
Ebben persze nem minden méhész grál lovag. Nem beszélve egy "B" kezdőbetőjű alföldi méhészről aki célul tűzte ki, az egész Karancs völgyének elfoglalását. Több ezer családdal.
És még csodálkoztok, hogy az itteniek már nem nagyon örülnek a vándorméhészeknek.