Méhlegelő

• 2962 válasz
  • 1242706 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Méhlegelő
« Válasz #750 Dátum: 2015. Július 02. 20:05 »
Osztom Attila írását!
A mérleges kaptárnál egyenleg :'( Remélem holnaptól beindul a hordás, mert szemet gyönyörködtető napra táblák veszik körül méhesem!
Nagyon "vadak"voltak a méhek, legalább 30 szúrás!
Az első műlépet megkapták a családok :)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #751 Dátum: 2015. Július 02. 20:51 »
Sziasztok ! Nálunk is szépen virágzik a napra .  Most aztán , Hajrá !  Űdv . Antal

*

zümi

• 1382
« Válasz #752 Dátum: 2015. Július 02. 21:34 »
Antal!
Felétek már mérnek napraforgóról!!!!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #753 Dátum: 2015. Július 03. 19:29 »
Szia Zűmi ! Nem néztem még a kaptárba , mert későn jővők haza a héten . Csak rá pillantottam a családokra  kivűlről , és már mentűnk is tovább a traktorokhoz  javítani . Amit láttam , szépen mentek  . Bár nagyon kéne az eső !!  De  a virágok szépek , de a levegőben nagyon lehet érezni a hárs illatát . Nagyon várom a jővő hetet , és már  nézem is a családokat . Hiába  űgyeletes vagyok .  Nálad , mi a helyzet ?  Van gyűjtés , dolgoznak a méhek  ? Remélem jó hireket tudsz mondani !  Űdv .  Antal

« Válasz #754 Dátum: 2015. Július 03. 21:13 »
Szia Anti!
Tegnap volt nálam a méhészetemben Zümi.
Napraforgóról nem túl jó híreket hozott, és én ezt ma csak megerősíteni tudom.
A hárs is a végét járja a nagy meleg miatt.
A napraforgón alig mérnek a méhészek.
Méhcsaládtól függően egyenleg és 70 deka gyarapodás volt ma, és ez 8(!) mérleg eredménye!
Remélem ez hamarosan másként fog alakulni, de közel egy hétig ezt a bődült meleget mondja.
A kánikulával nem lenne gond, azt a szotyi szereti.
Nincs harmat!
A légköri szárazság, és az ÉK-i szél együttes hatása eredményezi, hogy nincs nektár.
Nem kell ehhez nagy tudományos megfogalmazásokat komponálni.
Nincsenek meg a nektárképződés feltételei.
Azok a méhészek járnak jól, akik folyók ártereibe, illetve mélyen fekvő területekre vetett napraforgóra vándoroltak.
Tudok ilyent néhányat, de ők hallgatnak.
Örüljünk annak ami van, az pedig a hárs.
Üdv:Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #755 Dátum: 2015. Július 04. 05:53 »
Sziasztok!

Ezt én is csak megerősíteni tudom, 3 nap alatt fél kiló emelkedés volt mindössze...,.

Nb18

*

bekesm

• 168
  • HUNOR/12
« Válasz #756 Dátum: 2015. Július 04. 10:54 »
 közepes család: ma reggeli mérés 8,3 összesen a napra emelkedés 06.27-től. Elmúlt 2 nap 6 kg. (jajjjj most nézem füstőlővel ;) mértem)

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #757 Dátum: 2015. Július 04. 11:30 »
Nálam egy közepes család alatt van a mérleg. 1,5Kg naponta a gyarapodás, 4-500 méterre van a legközelebbi tábla.
Nagy Zoltán

« Válasz #758 Dátum: 2015. Július 04. 20:07 »
Szia Attila ! Most el keseredtem egy kicsit . De azért remélem jőn a szép csendes eső . Hát ha nem jőn őssze akkor igy jártam ebben az évben . Tapasztalatnak jó volt , mert hiába erőssek a családok az van amit a nagy főnők akar . Hogy is mondja a kőzmondás ,  ember tervez Isten végez !  És punk -tum !  De azért jővő héten megnézem a családokat , mit és menyit gyűjtőttek .   Űdv . Antal

« Válasz #759 Dátum: 2015. Július 04. 22:32 »
Ne keseredj el Anti, ma jobb nap volt.
Üdv:Attila

« Válasz #760 Dátum: 2015. Július 05. 20:06 »
Ma ebben a nyári melegben a Szelidi-fürdés /3 kilóméterre vagyok a tótól a méhekkel/kikapcsolódás előtt és után is nézegettem egy kicsit a napraforgón lévő családokat. A délelőtti órákban narancssárgás virágport hordtak tömegesen , délutánra világosabb színűt hordtak és tömegesen úgy néztek ki mintha darazsak lennének. Több fajta napraforgó van a röpkörzetben, van még olyan is amely egyáltalán nem virágzik.
Mindenesetre szép látvány, mérleg híján mérési eredményt nem tudok mondani, egy biztos ha lassan is de telnek a kaptárak. Abban bízok, hogy a különböző táblák miatt elhúzódik a hordás.

Üdv. jani bátya

*

zümi

• 1382
« Válasz #761 Dátum: 2015. Július 06. 13:12 »
Idáig 5 méhész, 650 méhcsalád az enyémekkel együtt! Még jöhetne ennyi méhész, oszt senkinek sem lesz semmi!!!
Várhatom a gyarapodást :'(

« Válasz #762 Dátum: 2015. Július 07. 21:11 »
Ma megint megejtettem az ellenőrzést, szerintem 10-15 kiló között járnak a családok. Rendesen lottyannak a keretek rázásra.
A másik telephelyen nem ennyire rózsás a helyzet ott szerintem 7-8 kiló lehet eddíg, viszont a napra is legalább kétnapos késésben van a másikakhoz képest.
Holnapra jön a front az időjósok szerint, remélem nem úgy lesz vége a naprának mint az akácnak.
Én hétvégére tervezek pörgetni. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

Üdv. jani bátya

*

bekesm

• 168
  • HUNOR/12
« Válasz #763 Dátum: 2015. Július 13. 10:25 »
Sziasztok!
Édesköménymézzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Akinek már volt. Milyen tapasztalata van az üveges értékesítés terén. Illetve hordós kiszerelésben milyen áron veszik?
Kipergettem a „napraforgót” és meglepetés ért. A kipergetett méz színe, - illata, - íze nem napraforgó, össze nem téveszthető semmivel.
Köszönöm a választ.

« Válasz #764 Dátum: 2015. Július 13. 19:12 »
Piacon megveszik a köménymézet, de csak korlátozott mennyiségben. Nem tudom mennyi termett, de túl sokat ne hagyjál piacozni, a hordós árat viszont nem tudom.