Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167812 megtekintés
*

RoB

• *
  • 9
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2655 Dátum: 2023. Február 02. 18:14 »
Nem a másikat

« Válasz #2656 Dátum: 2023. Február 02. 18:16 »
A Mézvilágot ?

« Válasz #2657 Dátum: 2023. Február 02. 18:20 »
Én nekik adtam el 2 000-ért, de ezt már írtam. Egy szóval sem mondta  a felvásárló, pedig sokat pletykáltunk. Ez biztosan később volt. Mondjuk a Wild mindig megbízható partner volt, megérdemelte szerintem.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2658 Dátum: 2023. Február 02. 18:42 »
Én meg a Nektár Flórát hallottam.

Csak a "kicsiket" kellene támogatni. ;D    De ne is szóljunk semmit! Mi, méhészek is kaptunk ! (a "pofánkra")

A nem ársapkás cukorból ki is fut 2 kg-ot. Ami igen nagyvonalú! :D ;D

*

huber

• 144
« Válasz #2659 Dátum: 2023. Február 02. 20:49 »
Csak a "kicsiket" kellene támogatni.
Egy fűnyíró kistraktorral?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2660 Dátum: 2023. Február 02. 21:07 »
Szerintem beérné minden méhész még+2kg cukorral. :)

*

leo

• 210
« Válasz #2661 Dátum: 2023. Február 19. 21:45 »
"Fogyasztó becsapva, termelő meglopva. Érdekképviselet nulla, és mindenki hallgat. Az oltások működnek. Én kihagytam.
Ja és: "vétkesek közt cinkos, aki néma"
Eddig az idézet.
Oltások kihagyva . Nálam is. Meddig mehet igy? Szerintem sokáig.Amig nem érünk a nullára.Sőt utána is.  Kis humor:  Józsi? ki halt meg? A nagy Kovács Pisti.Szaladj nézd mit visznek utána?

« Válasz #2663 Dátum: 2023. Február 22. 23:17 »
Jól mondod "Róka". Duma. Kereshetne már Vitya egy odavalót Nagypista helyére. Méhészminiszter. Ja. Brossról meg ne is beszéljünk.
Szégyen. Kellene egy új csapat. A régiek összefoghatnának .Talán már Nagyernyei is felébred lassan. 
Duma az ukrán méz. Ukrajnán keresztül jön vámmentesen a rizsszirup. Aki nem látja az hülye.
Ezt nézzétek!
https://www.delmagyar.hu/helyi-gazdasag/2023/02/az-agrarminiszter-szerint-a-meheszeknek-mar-nem-erdemes-a-mezre-alapozniuk-fotok?fbclid=IwAR1Q7-yqj5vaFmHv23Q3R4QGnGxPwJ5y8mMq8C7SdgaXEvNAp2UeVNiEDJM

"Nagy István ezzel kapcsolatosan megjegyezte, mivel annak árát a méhészek visszaigényelhetik, ők lényegében bármilyen áron megvehetik, nem szükséges az olcsó cukrot vadászniuk. "

Emberek: Tényleg ezt mondta?
« Utoljára szerkesztve: 2023. Február 22. 23:24 írta seed150 »

« Válasz #2664 Dátum: 2023. Február 28. 18:48 »
Mindenki kesereg, hogy nem veszik a mézet, lassan eladhatatlan üvegben is. (ami részben igaz)
Aztán ma kerestek, hogy nőnapra szeretnék ha egy méhész is kiállítana, árusítana a megyeszékhelyen.
Helypénz nincs, fűtött az épület.
Megmondom őszintén én is gondolkodtam rajta, de az egész hétvégi programomat át kellett volna szerveznem, így nemet mondtam.
Lázas telefonálgatásba kezdtem, hátha valakit érdekel.
11 méhésznél próbálkoztam, és feladtam.
Nincs itt semmi gond (még) méhésztársak!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2665 Dátum: 2023. Február 28. 19:20 »
Üdv.
Lehet a 11 méhésznek is át kellett volna szerveznie a hétvégéjét.

« Válasz #2666 Dátum: 2023. Február 28. 19:23 »
Ha nem tudják eladni a mézüket és itt egy lehetőség, akkor mit szerveznek át?
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2667 Dátum: 2023. Február 28. 21:59 »
Szerintem azért nincs országos lázadás mert a többség aki a földön jár és lett neki sok az odaadta 2000 ért. Miért ne? Itt a háború árnyékában egy primitív hazugságokkal megnyert választások után, csőd közelében kormányzott országban ugyan mire vártak volna??? Erre?
De amúgy "békeidőkben" se adtak volna többet érte.
Itt 3500 volt üvegben az akác annyiért adtam volna. De le kellett mennem 3000 forintra, ott mind elkelt. Engedni kellett mert tudumásul kellett venni hogy az átlagnak sz@r van a palacsintában méghozzá nagy.
A nyugati országok boltjainak polcait hiába nézegessük....ennyi euro meg annyi.....nekünk itt kell boldogulni.
Azok meg erős stabil gazdag országok, a mi kis hazánk orbánland, legfeljebb a propagandában erős de abba nagyon.
Ilyen szétszakított írígy országban amúgyis nehéz őszintén beszélni,  ha van azért kell hazudni ha nincs akkor meg azért. Én azt mondom akik vándoroltak rendesen ahogy kell azoknak lett mézük és pénzük, lekvárban azok vannak inkább akiknek volt 1-2 pergetés és gatya. Ott baj van mert annyiért nem adta ugyanis kevés van neki, szeretne több pénzt.
Szóval aki ment és ért a méhekhez annak lett is, ettől rosszabb év sose legyen.
Még így se hogy úgy kezdődött az év  leszórtak a repce elején.

Üdv:robi

« Válasz #2669 Dátum: 2023. Március 09. 19:59 »
Többször kérdeztem itt tőletek....ki a mi igazi ellenségünk?
Több is van sajnos, de mi méhészek is tehetünk arról, hogy itt tartunk.
A mézhamisítás miatt "szívunk" már rég óta, kínai, ukrán meg mit tudom én mi miatt meg szintén.
És azok a méhészek akik 2.000 Ft+üveg áron adják az akácmézet, vagy azok akik kettőezeröccázéé házhó viszem....ők nem az elelnségeink?
Ezt döntse el mindenki, de ha ez az irány folytatódik, hogy egymásnak alávágunk, akkor nem kell sokáig várni, egy része a méhészeknek egyszerűen tönkremegy.
Egy ágazatot támogatással fenntartani lehetetlen.
Akik bennünket meg tudnának menteni, azok a vevők.
De ha ilyen áron hozzájutnak ehhez a kincshez, akkor végünk lesz.
Nagyernyei Attila