Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167782 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2550 Dátum: 2022. Március 04. 21:13 »
QUQURIQ !!!

Múlt héttől Bp egyik piacán az egyik méhész akciózni kezdett, (aláírt az áraknak)
Akác 3200 Ft/ kg, Vegyes 1800 ft/kg.

Jogában áll, Ő tudja!
2000x1000 asztalméret 27000 ft/hónap. Ő épületet bérel...
Ő tudja...

Kiskakas

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2551 Dátum: 2022. Június 18. 12:20 »
Ársapkás cuccokat kivéve jelentős drágulás van mindenhol, érezni hogy kevesebbet költenek az emberek.
A másik meg a régi nóta......mikor nincs akkor kéne és mindenki keresi, amikor van akkor meg a kutyának se kell.
Üdv:robi

« Válasz #2552 Dátum: 2022. Június 20. 21:30 »
Ezzel a hirdetéssel maximálisan egyet értek!
"Sajnálattal látom az egyre olcsóbban hirdetett akácmézeket a kínálatok sorában.
Tisztelettel kérnék mindenkit ha olcsóbban szeretné eladni a mézét ne írjon árat a hirdetésbe !
NE RONTSA LE ELŐRE A MÉG MEG SEM HIRDETETT
FELVÁSÁRLÁSI ÁRAKAT !

Köszönöm"

Nagyernyei Attila

« Válasz #2553 Dátum: 2022. Július 07. 05:50 »
A másik rovatban írtam, hogy a mézár alakításában látok gondokat!
A kollégák(?) szinte könyörögnek, hogy a kereskedő tőlük vigye el a mézet.
Ezzel gyakorlatilag leverik az árat, semmilyen alku pozíciót nem tudnak érvényesíteni.
Az EURO tegnap elérte a 410 forintot!!!!!
Már csak az árfolyamon óriásit kaszálnak a mézkereskedők, mi pedig lehajtjuk a fejünket, hogy ....nem adnak többet?
A frászt!!!!!
Ne adjátok oda ennyiért!
Olvasom, hogy Svédországban sztrájkba kezdtek a gázkitermelő melósok.
Svédország az EU gázszállításának 1/4-ét adja.
Szerintetek ebben a helyzetben megadják nekik a 4%-os béremelést amit követelnek?
Miért írtam ezt le?
Szerintetek mi nem kapnánk többet a mézünkért ha összefognánk, és közösen mondanánk, hogy ennyiért nem adjuk????
Simán.
De addig amíg az a duma, hogy én is el akarom adni, ne reménykedjetek.
Én a hársat akác árán adom 3.500 Ft-ért!
Van aki ezt a kiváló mézfajtát 2.200-ért.
Nooormááális?
Azért mert sok lett...jön a válasz.
És tavaly?.....ekkor csend.
És jövőre?....újabb csend.
Ezért kéne megbecsülnünk MOST a termésünket és a méhek munkáját amikor kegyes volt velünk a sors!
A méz árát mindig a méhészek (termelők) alakítják, így akinek megéri 1.700-ért odaadni a Hungarikumot (akácot) hát adja!
Végül is a kereskedőnek is meg kell élnie.
Csak utána ne panaszkodjunk!
Az akácméz jelenlegi felvásárlási, elfogadható reális hordós ára 2.500 Ft.
Még itt is megérné a kereskedőnek, de ha könyörgünk, telefonálunk, pitizünk akkor mit várunk?
Nagyernyei Attila

« Válasz #2554 Dátum: 2022. Július 07. 08:07 »

Olvasom, hogy Svédországban sztrájkba kezdtek a gázkitermelő melósok.
Svédország az EU gázszállításának 1/4-ét adja.
Szerintetek ebben a helyzetben megadják nekik a 4%-os béremelést amit követelnek?
Miért írtam ezt le?

Miért írtad ezt le? ???
Fogalmam sincs.
Szerintem Svédország nem termel ki jelentős mennyiségű földgázt. Az Norvégia lesz. Ott próbáltak sztrájkolni. Leverték őket, mint a mézárakat.

https://www.vadhajtasok.hu/2022/07/06/leallitotta-a-gazipari-dolgozok-sztrajkjat-a-norveg-kormany

« Válasz #2555 Dátum: 2022. Július 07. 11:24 »
Sziasztok!

Olvasom Attila írását a mézárakról és ezzel kapcsolatban nekem is van gondolatom. Próbálom egyszerűen megfogalmazni.
Először is ugye azt érteni kell, hogy a kereskedő az a kereskedő a méhész az meg a méhész. Ugye a kereskedő szeretne minél olcsóbban mézhez jutni, hiszen minél több mézet vesz "olcsón" annál több profitot realizálhat. Talán ez annyira nem bonyolult. Mi pedig a méhészek vagyunk és minél magasabb áron tudjuk értékesíteni a mézünket annál több haszonra tehetünk szert.
Na most, miért adna a kereskedő kapásból (az Attila által jelenleg optimálisnak gondolt) 2500 Ft -ot a méz kilójáért amikor 2000 Ft -ért is jelentős mennyiséget tud vásárolni? Hát nem a maga ellensége, majd hülye lenne rögtön annyit kínálni érte. Ezt sokan nem értik vagy nem akarják érteni nem tudom, de ez akkor is így van. Nem írhatjuk neki elő, hogy milyen árat kínáljon, sőt még kötelező is legyen megvásárolnia a mézünket. (hacsak nem lobbizik valaki az érdekünkben a hatósági ár ilyen módon történő alkalmazása mellett)  :D
Azt is gondolom, hogy nyilván amit most írtam/írok az nem népszerű. Hát persze, hogy tudom. Ugyan nem is a "népszerűség" a cél, csak értekezzünk már egy kicsit a témáról.
Tehát a kereskedő kínál egy árat amit senkinek sem muszáj elfogadnia. Ne adja oda annyiért a mézét ha az nem tetszik neki. Ez nem a kereskedő problémája. Tehát nem kell azért szidni valakit (sokan ezt csinálják) mert szerintünk keveset kínál a mézünkért.
De vajon mi az oka annak, hogy sok méhész tudván azt, hogy 2500 Ft -al jobban járna mégis eladja 2000 -ért? Az, hogy hülye?
Vélhetően az, hogy pénzre van szüksége. Különféle okokból, nyilván ez mindenkinél más de pénz kell. Mindenki maga ismeri az anyagi helyzetét és a lehetőségeit. Mások anyagi gondjaival meg nem foglalkozik senki a kereskedő meg pláne nem. Az nem az Ő dolga, sőt ezt ki is használja. Ez van és nemcsak nálunk hanem mindenhol.
Én sem szándékozom 2000 -ért mézet eladni de ha valaki ezt teszi az nem azt jelenti, hogy hülye hanem annak oka van és nem tudunk vele mit kezdeni. (hacsak kölcsön nem adnánk némi pénzt a méhésztárnak, hogy húzza már ki addig amíg a méz ára majd valamikor esetleg eléri a 2500 Ft-ot)  :-\ ::)
Ami az üveges mézárakat illeti...
Gondolom azt is mindenki tudja, hogy idén januártól 200 ezer Ft a minimálbér. Brutto 200 ezer. Ez nagyon sok embert érint. Sajnos. A szakmunkás minimálbér (garantált bérminimum vagy mi) meg 260 ezer. Brutto 260 ezer. Ez is nagyon sok embert érint. És szintén sajnos. Azért sajnos, mert mindkét összeg a kutyának a náthás fasz@. Ráadásul napról napra kevesebbet is ér mert tegnap du. 416 Ft volt az euro, jelenleg meg 414 de 2 másodperc múlva ez már változik. A számtalan alacsony nyugdíjjal rendelkezőről meg már nem is érdemes beszélni.
Vajon miért adja Attila (csak az írása miatt őt írtam) üvegben a mézeinek kilóját 3500 Ft -ért amikor az vélhetően nem annyit ér, hanem inkább 7000 ft-ot. Miért becsüli le a méhész a munkáját a befektetését, az idejét, a szaktudását, a szorgalmát 3500 Ft -al?
Gondolom azért, mert több pénzért nem tudja eladni bármennyit is gondoljon arról, hogy az egyébként a számára mennyit ér.
És egyre nehezebben fogja/fogjuk tudni eladni.
Azért mert jelentős embertömegnek egyszerűen nincs rá pénze. És egyre csak kevesebb lesz még kiflire is meg egyéb más nélkülözhetetlen dologra. És ez nem jóslás meg találgatás, hanem ez már jó ideje tisztán látszik.
Nekünk az lenne a fontos, hogy egy jól működő országban, erős gazdaságban éljünk. Akkor tudunk mézet eladni ha a vásárlóinknak van pénze. De sajnos erre itt nincs igény.
Mi nem előre megyünk... Mégcsak nem is hátra (az talán még jobb is lenne)  ;)
Mi erősen lefelé zuhanunk...

És elnézést ha valakit megsértettem volna.

« Válasz #2556 Dátum: 2022. Július 09. 21:48 »
Az eszmefuttatásod jó. Csak a méznél még bejátszik a hamisítás is. Ha beérkezik egy pár 10 000 tonnás hamis, de hatóságilag megfelelő tétel, akkor az a 2500 forintos ár csak nem akar létrejönni.

« Válasz #2557 Dátum: 2022. Július 10. 07:13 »
Ezt írja Belphegor:
"Na most, miért adna a kereskedő kapásból (az Attila által jelenleg optimálisnak gondolt) 2500 Ft -ot a méz kilójáért amikor 2000 Ft -ért is jelentős mennyiséget tud vásárolni? Hát nem a maga ellensége,..."[/color]
Ki mondta, hogy a kereskedő a maga ellensége????
A MÉHÉSZ a maga ellensége, hogy ennyiért elherdálja a termését.
Nekem erről ez a véleményem.
Egyetlen mezőgazdasági terméket mondjatok a mézen kívül aminek csökkent a felvásárlási ára.
A mézé is azért csökkent mert a méhész a maga ellensége, és nem akarja elhinni, hogy sokkal többért is el lehetne adni.
Ne azokra a  "csóró" magyar fogyasztóra alapozzátok a piacot akiknek a víz,villany, gáz számla befizetése is gondot okoz!
A méz egy magas minőségű, egészségvédő, gyógyhatású termék, ami még nem is romlandó.
Simán lehetne 2.500 a felvásárlási ára az akácméznek, de ha nektek ennyi elég akkor meg ne reklamáljatok.
Ha ennyiért valaki leadja, akkor neki megfelel az ár.
Ezen kár görcsölni.
A legextrémebb termelő a következő volt.
Kérdezi tőlem ki vesz kp-ba mézet és mennyiért?
Mondtam, hogy ki és mennyiért.
Válasza...az kur...a jó ár ekkora termésnél.....mondta.
A következő amin kiakadtam.
Szólhatnál neki, hogy van nálam x hordó, ha elviszi mind adom kicsit kevesebbért is.
Akkor ki kinek az ellensége?
Nagyernyei Attila

« Válasz #2558 Dátum: 2022. Július 10. 11:08 »

Ha ennyiért valaki leadja, akkor neki megfelel az ár.

Szerintem is kevés a 2000. 3000 sokkal jobb lenne. Vagy 4000. Esetleg 5.-6.-7....stb.

De azért van aki elégedettebb a 2000-el 40 kilónál, mint tavaly a 10 kilóval 2200-al. Be kellene szorozni!
Segítek. 22 000, vagy most 80 000.
Ja és még akkor milyen szép eredmény jön ki, ha ezt csaknem még százzal is megszorozzuk. Az a 100 a hordók száma. ;D

« Válasz #2559 Dátum: 2022. Július 11. 07:54 »
Nekem nincs szükségem a segítségedre.
Ilyen beszólásokért megy le a méz ára!!!!!!!!!!!!!
40 kilós átlag, és a kereskedő rögtön csak 1.500-at fog ígérni.
Gratulálok!
A szerénység, az alázatosság, az üzleti érzék nem az erősséged.
A dicsekvés, a beszólás az inkább.
És még van akinek ez tetszik.
Buchinger György amikor leírta, hogy mennyit pergetett, majdnem meglincselték.
Semmi nem változott.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2560 Dátum: 2022. Július 11. 09:08 »
Soha nem is fog változni nálad semmi, és ha téged próbálnak erre rávenni, akkor úgy járnak mindahányan, mint Berci. Neki írtad, amivel Őt is sikerült elzavarni a fórumról.
Engem nem kell jobb belátásra bírnod, ezzel sokan megpróbálkoztak már, sikertelenül.

Tudod vannak olyanok, akik ismerik a múltat, és amikor próbálod becsukni a méhészek szemét, akkor ezt nem hagyják. Majd alkalomadtán elmesélem azt a Buchinger-es sztorit, ahogy Nikovitznak mesélte, amikor megkérdezte Tőle Anti Bácsi: "Te Gyuri! Miért volt erre szükség?"
Az a 131 kg mese volt. Leírta akkor a "noteszos ember" a Stork újságjában.

A jelenlegi negyven kiló meg valóság, de csak azoknak van, akiknek úgy szét rajoztak a méheik, mint az enyémek. Másoknál még a 18-astól is sokkal jobb lett az akác.

Tényleg azt hiszi valaki, hogy a felvásárlók nem méhészek, és olyan rossz viszonyban vannak a cégükkel, hogy hülyíteni kel, ill. lehet azokat? Ennyire buták lennének a méhészek, és a felvásárlóik, kereskedőik? Vagy ennyire lehet butítani a méhészeket? Ebben az országban a hírek olyan gyorsan terjednek, amit a maradi gondolkodásúak követni sem képesek. Aztán meg innét, és a többi fórumról fognak infókat gyűjteni...hogyne.
Azokkal van baj, akik már teletöltötték a felvásárlók udvarait 1700-as akáccal. Bizony ám kedveskéim!
Amikor Attila leírtad a norvég gázkitermelők sztrájkját, amivel akkor még úgy tudtad, hogy elérik céljuk, akkor válaszoltam neked. Most mellékes a svéd keverése a norvéggal, amit ugye azonnak beszólásként értékeltél, amikor kijavítottam. Nem gondolkoztál még el azon, hogy az általad sztárolt egyesületi vezetőinknek kellett volna esetleg valamit lépni? Vagy ilyen esetben azonnal letörték volna őket, mint a norvég sztrájkbizottságot? Talán kellene szólni a norvég gázkitermelőknek, hogy kérjenek gázjóléti támogatást. Bent hagynak 4 kiló gázt, aztán ezért jár nekik MAJD valamikor, ha kérik egy kis túlélési píz.
A méz ára szokták mondani annyi, amennyiért a méhész odaadja. A kutyának a .....Amennyiért a kereskedő megveszi. Na meg a vevő háztól. Próbálkozz Te csak a 4000 meg akárhányas akáccal! Majd környezetedben jobb piaci lehetőséget adsz a 3000eknek, akik ezt kihasználják. Másokat viszont felesleges altatni.
Aztán az üzleti érzék meg lehet nem az erősségem. Biztosan igazad van. Azért erre ne fogadj!

Egyébként az elmúlt évek rossz termése következtében kimerültek a méhészek. Sokan kénytelenek legalább valamennyit eladni, akármi áron is. Ezért nem lehet senkit hibáztatni. Én megértem őket.
Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy ősszel jelentős emelkedni fog az akác ára, mert sokkal kevesebb család termelt, mint más években. Soha nem volt ekkora méhpusztulás mint az idei tavaszra. Szinte verekedtek a méhcsaládokért. Az az állatjóléti támogatás -ha tényleg komolyan ellenőriznek- szétzilálja a méhcsaládok értékesítését tavasszal, ha sokan pályáznak. Azok bátran beadják, akik méheket adnak el minden évben, mert biztosak a tudásukban, a jó telelésben. Akik vásárolni, illetve visszaszaporítgatni szoktak, azok vagy nem adják be, vagy nem tudnak majd vásárolni. (Vannak itt a fórumon is szépszámmal akiknél óriási veszteségek voltak tavaszra, nem is írnak egy szót sem.) Na aki majd nem tud vásárolni méhcsaládokat, az nem fog termelni sem. Aki pedig nem tudja eladni a felesleget, annak a szétrajzott állománya kevesebbet fog termelni. Ha még egy rossz év is következik esetleg, az lesz ám csak rossz azoknak, akiknek nincs üzleti érzékük, mert nem tudják elővenni majd az ideit, ami biztosan feszít a hordók fenekét, ha kell évekig. Nekem úgy érzem van üzleti érzékem Attila, be is tároltam, nem rontom az idei mézárat. Azt meg még a vásárlók is tudják, hogy akinek volt idén méhészete, annak lett szépen méze is.
A szerénységet meg nem kéne keverni az állandóan vergődő, panaszkodó rossz méhésszel. Azok nem szerények, hanem balekok.

*

Berci

• 317
« Válasz #2561 Dátum: 2022. Július 11. 16:41 »
Nekem nincs szükségem a segítségedre.
Ilyen beszólásokért megy le a méz ára!!!!!!!!!!!!!
40 kilós átlag, és a kereskedő rögtön csak 1.500-at fog ígérni.
Gratulálok!
A szerénység, az alázatosság, az üzleti érzék nem az erősséged.
A dicsekvés, a beszólás az inkább.
És még van akinek ez tetszik.
Buchinger György amikor leírta, hogy mennyit pergetett, majdnem meglincselték.
Semmi nem változott.
Nagyernyei Attila

Ha tisztességesen ellátom a jószágot. Szeretettel gondoskodok róla és a jószág meghálálja és a termelt termék minőségére,mennyiségére, az elért árbevételre büszke vagyok, akkor áruld már el kedves Attila,hogy az miért dicsekvés? Nem loptam, nem csaltam, nem csaptam be másokat...mégis mi a bánatért ne legyek büszke?! miért tagadjam le, ha kérdezik,hogy mennyi mézet termeltek a méheim? Nem az elért eredményeim igazolják, hogy mennyire értek a méhekhez? A mellébeszélős "elégedett vagyok az elért eredménnyel" vagy "majd a hordók megmondják" maszatolás azok sajátja akik kitalálják,mint Szekszárd környékéről hírlik, hogyan lehet a fekvőből rakodót csinálni ( elárulom. Egymásra kell rakni,mert kipusztultak belőle a méhek), akiknek annyira szarok a méhei,hogy tavasszal mindenféle varázslással sem jönnek fel termelőre...NA azok irigykednek és szégyellik magukat,hogy ennyire tehetségtelenek! Az irigységük és szégyenük okán szólnak be azoknak,akik jobbak náluk.
Édesapámtól azt tanultam,hogy arra legyek büszke, amiért megdolgoztam...Büszke vagyok arra, hogy eddig családonként 8kg repcét, 20kg akácot, 18 kg vegyes mézet hordtak a méheim. A napraforgót még nem pörgettem ki. Hozzávetőleg ott a szokásos 15-20kg körüli mennyiségre számítok. Mindezt állóméhészként. ( Na ezt vállalom,hogy dicsekvés,mert a kutya sem kérdezte! :) )

A másik a felvásárlók árképzése: kb úgy tudom elképzelni,hogy összeülnek egy halászcsárdában. Megeszik a halászlevet majd a harcsapaprikást túróscsuszával, közben csevegnek a családról, az időjárásról és majd a kávézás közben a Don annyit mond, hogy "legyen a nyitóár 1800 és decemberre vigyük fel 2000-re"...a consiglierik meg helyeselnek. Nem kell ebbe többet belegondolni! Aki ettől többet gondol bele az fantáziál...

« Válasz #2562 Dátum: 2022. Július 11. 20:08 »
seed150-nek egy részletre a válaszom, ahol ezt írja:
"Az a 131 kg mese volt. Leírta akkor a "noteszos ember" a Stork újságjában."
Akkor nézzük a tényeket.
Buchinger György méhészetét akkor én szállítottam a saját szerelvényemmel Alsószentmártonból Dányba.
A mérleges amit felpakoltunk akkor 102 Kg-os volt!
A méhészet fekvő 24-es, a két család ekkor már egyesítve volt!
Tehát az eredmény 1 kaptárra vonatkozott.
Pont.
Bercinek a válaszomat a mellékelt képpel elintézem.
Ja, valóban van még 19 db NB18-as fekvőm, a méhek már rég elkeltek!
Edzett vagyok, az efféle rosszindulatú benyögéseken csak mosolygok.
Az OMME nem kereskedő cég, tudom ezt nehéz felfogni, de próbálkozz vele.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2563 Dátum: 2022. Július 11. 21:23 »

Szekszárd környékéről hírlik, hogyan lehet a fekvőből rakodót csinálni ( elárulom. Egymásra kell rakni,mert kipusztultak belőle a méhek),

Akkor nem csak Kalocsa környékén alakultak át így a fekvők rakodóvá :D

« Válasz #2564 Dátum: 2022. Július 11. 21:50 »

Bercinek a válaszomat a mellékelt képpel elintézem.

Berci már bizonyára alszik. Hadd kérdezzem meg! Ezekben nincsenek méhek, vagy szabadnaposak?
Miért raktál fel olyan kaptárakat, amelyekben nincsenek méhek? Esetleg éjszakai kép?