Soha nem is fog változni nálad semmi, és ha téged próbálnak erre rávenni, akkor úgy járnak mindahányan, mint Berci. Neki írtad, amivel Őt is sikerült elzavarni a fórumról.
Engem nem kell jobb belátásra bírnod, ezzel sokan megpróbálkoztak már, sikertelenül.
Tudod vannak olyanok, akik ismerik a múltat, és amikor próbálod becsukni a méhészek szemét, akkor ezt nem hagyják. Majd alkalomadtán elmesélem azt a Buchinger-es sztorit, ahogy Nikovitznak mesélte, amikor megkérdezte Tőle Anti Bácsi: "Te Gyuri! Miért volt erre szükség?"
Az a 131 kg mese volt. Leírta akkor a "noteszos ember" a Stork újságjában.
A jelenlegi negyven kiló meg valóság, de csak azoknak van, akiknek úgy szét rajoztak a méheik, mint az enyémek. Másoknál még a 18-astól is sokkal jobb lett az akác.
Tényleg azt hiszi valaki, hogy a felvásárlók nem méhészek, és olyan rossz viszonyban vannak a cégükkel, hogy hülyíteni kel, ill. lehet azokat? Ennyire buták lennének a méhészek, és a felvásárlóik, kereskedőik? Vagy ennyire lehet butítani a méhészeket? Ebben az országban a hírek olyan gyorsan terjednek, amit a maradi gondolkodásúak követni sem képesek. Aztán meg innét, és a többi fórumról fognak infókat gyűjteni...hogyne.
Azokkal van baj, akik már teletöltötték a felvásárlók udvarait 1700-as akáccal. Bizony ám kedveskéim!
Amikor Attila leírtad a norvég gázkitermelők sztrájkját, amivel akkor még úgy tudtad, hogy elérik céljuk, akkor válaszoltam neked. Most mellékes a svéd keverése a norvéggal, amit ugye azonnak beszólásként értékeltél, amikor kijavítottam. Nem gondolkoztál még el azon, hogy az általad sztárolt egyesületi vezetőinknek kellett volna esetleg valamit lépni? Vagy ilyen esetben azonnal letörték volna őket, mint a norvég sztrájkbizottságot? Talán kellene szólni a norvég gázkitermelőknek, hogy kérjenek gázjóléti támogatást. Bent hagynak 4 kiló gázt, aztán ezért jár nekik MAJD valamikor, ha kérik egy kis túlélési píz.
A méz ára szokták mondani annyi, amennyiért a méhész odaadja. A kutyának a .....Amennyiért a kereskedő megveszi. Na meg a vevő háztól. Próbálkozz Te csak a 4000 meg akárhányas akáccal! Majd környezetedben jobb piaci lehetőséget adsz a 3000eknek, akik ezt kihasználják. Másokat viszont felesleges altatni.
Aztán az üzleti érzék meg lehet nem az erősségem. Biztosan igazad van. Azért erre ne fogadj!
Egyébként az elmúlt évek rossz termése következtében kimerültek a méhészek. Sokan kénytelenek legalább valamennyit eladni, akármi áron is. Ezért nem lehet senkit hibáztatni. Én megértem őket.
Viszont elképzelhetőnek tartom, hogy ősszel jelentős emelkedni fog az akác ára, mert sokkal kevesebb család termelt, mint más években. Soha nem volt ekkora méhpusztulás mint az idei tavaszra. Szinte verekedtek a méhcsaládokért. Az az állatjóléti támogatás -ha tényleg komolyan ellenőriznek- szétzilálja a méhcsaládok értékesítését tavasszal, ha sokan pályáznak. Azok bátran beadják, akik méheket adnak el minden évben, mert biztosak a tudásukban, a jó telelésben. Akik vásárolni, illetve visszaszaporítgatni szoktak, azok vagy nem adják be, vagy nem tudnak majd vásárolni. (Vannak itt a fórumon is szépszámmal akiknél óriási veszteségek voltak tavaszra, nem is írnak egy szót sem.) Na aki majd nem tud vásárolni méhcsaládokat, az nem fog termelni sem. Aki pedig nem tudja eladni a felesleget, annak a szétrajzott állománya kevesebbet fog termelni. Ha még egy rossz év is következik esetleg, az lesz ám csak rossz azoknak, akiknek nincs üzleti érzékük, mert nem tudják elővenni majd az ideit, ami biztosan feszít a hordók fenekét, ha kell évekig. Nekem úgy érzem van üzleti érzékem Attila, be is tároltam, nem rontom az idei mézárat. Azt meg még a vásárlók is tudják, hogy akinek volt idén méhészete, annak lett szépen méze is.
A szerénységet meg nem kéne keverni az állandóan vergődő, panaszkodó rossz méhésszel. Azok nem szerények, hanem balekok.