Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167791 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1710 Dátum: 2017. Augusztus 17. 10:07 »
Vivaldi!

Nem tudtam elle őrízni, hogy a személyem miatti hiszti volt az oka, hogy nem jött a lányod, de kb 200 gimnáziumi diák várta volna őt. Természetesen aki helyette jött ő is megállta a helyét.

Ami a nagyobb gond, hogy te a reklámnak, ingyen méz osztogatásnak, mézkirálynőnek, mézes reggelinek nem tulajdonítasz jelentőséget, sőt a hazai mézfogyasztást jelentéktelennek tartod.

Ezekben nincs igazad. A jó bornak is kell cégér. Minél szebb, minél látványosabb, annál jobb. A hazai minőségi borfogyasztás látványosan fejlődött. A hazai mézfogyasztás is fejleszthető. Inkább tegyél hozzá ötleteket és te is cselekedj. Nem szégyen!

Baldavári Laci hibázott, de ő se úgy értette, hogy te felmarkoltál egymillió forintot. De azt meg neked kell megértened, hogy ennyibe tényleg kerül a mézkirálynő összesen tokkal vonóval.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1711 Dátum: 2017. Augusztus 17. 16:21 »
Ez is egy vélemény, és mindig úgy kerek egy dolog, ha a másik oldal is reagálhat a vádakra.
http://magyaridok.hu/gazdasag/manipulacio-a-mezpiacon-2085250/
Nagyernyei Attila

« Válasz #1712 Dátum: 2017. Augusztus 18. 19:27 »
Néhány napot lazítottam a Balatonon.
Zamárdiban a szabadstrandon, ahol naponta több ezeren sétálnak, pihennek fürdenek a következő hirdetést fotóztam le.
A méhész nevét, és elérhetőségét kitakartam, az áraira koncentráljatok.
Amikor arról írok itt nektek, hogy mi a faluban, és a méhészetemben is 2.500 Ft-ért adjuk az akácméz, és a hársméz kilóját, kórusban zengitek, hogy.......nálatok a faluban, vagy éppen a városban ennyiért nem lehet eladni, mert sokan vagytok.
Ezen a partszakaszon ahol az ominózus hirdetést felleltem, alig hallatszik magyar szó, általában a tehetősebb réteg tölti ott pihenő idejét.
Nem drágállták az 1.300 Ft-ot egy korsó jó minőségű sörért, 500 Ft-ot egy cső kukoricáért, vagy 1.000 Ft-ot egy kürtös kalácsért.
A parti éttermek dugig voltak!
Méhészünk úgy döntött alig egy korsó sör árát kér a vegyes virágmézért.(mondjuk ha valaki viszi az uborkás üveget)
Mindig mondom, hogy ne szidjuk a kereskedőket, előbb magunk között tegyünk rendet.
Addig amíg 600 Ft-ért IS sokan odaadják a napraforgó termésüket, csak szomorúságomat tudom kifejezni.
Összefogás?
Miről beszélünk?
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1713 Dátum: 2017. Augusztus 20. 12:49 »
Geddekas írta a szakmapolitikában:
"Amikor VISSZAVÁGÁSKÉNT arról beszél akár egy OMME vezető akár egy mézkereskedő, hogy a méhészektől begyűjtött minták többsége nem felel meg a szabályoknak"

Itt egy olyan méhészek részére nyilvános írást /felhívást hiányolok, hogy emberek, ezt és ezt találtuk a mézekbe, leírná, hogy kb hogyan kerülhetett bele és mit tehetnénk, hogy a jövőben ez lehetőleg ne fordulhasson elő.
Ettől az írástól fejlődhetnénk, ennek hiányában meg minden megy tovább ugyan úgy! Csak egy szűk kör tud róla.
  Honnan/ miről kerülhettek a mézbe műanyagszálak meg hasonlók....

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1714 Dátum: 2017. Augusztus 20. 14:37 »
Kitin!

Teljesen jogos a felvetésed.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1715 Dátum: 2017. Augusztus 21. 12:57 »
Nemrég voltunk nyaralni a "sógoroknál". Sokat nem találkoztunk a "háziakkal", de hazaindulás előtti este valahogy mégis összeültünk beszélgetni, és szóba került a "hobbim" (mivel nekem az). Volt nálam pár üveg, vittem a rokonságnak (így volt megbeszélve), de legalább meg tudtam nekik mutatni, hogy milyen a végeredmény. Akác volt, meg egy "vegyes", akác-selyemfű, utóbbi épp csak annyira, hogy színesebb és illatosabb legyen  ;) Megszaglászták, és kérdezték, mennyiért mennek errefelé ezek a fajták. Mondom, olyan 7-8 euró egy kiló. Igencsak meglepődtek, hogy milyen olcsó. Illetve, jelezték, hogy ezt a vegyeset meg szeretnék venni, mit kérek érte? Csak legyintettem, hogy amennyit gondolnak. Másnap, amikor rendeztük a számlát, beszámolták 10 euróval. Valahogy ki tudnék egyezni ilyen árfekvéssel itt is... Hozott üveg nem szükséges, azt adok hozzá...
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #1716 Dátum: 2017. Augusztus 23. 08:19 »
Ismét pár napot lazítunk.
Most délnek vettük az irányt, Makarskára.
Természetesen itt is arra voltam kíváncsi, menyiért adják a mézet boltban, valamint a termelők.
Az árak jobban viszonyulnak az itteni nemzetközi turista forgalomhoz,mint otthon a Balatonon.
Akkor kezdem.
Ha fotót is szeretnétek jelezzétek.
A termelőknél a vegyes méz 80 Kuna.
Tegnap este hatalmas kirakodó volt a tengerparti sétányon, Makarska város napja.
A helyi termelők, halászok, kozmetikumokat készítők, kézművesek, és természeten méhészek is árultak.
Valamilyen helyi specialitás 104 Kuna, a vegyes virág itt  is 80 Kuna volt.
A váltás 42-45 Ft!!!!!
Mi magyarok nem hiszünk magunkban, pedig az akácmézünk, vagy hársmézünk simán lepipálja az ittenieket.
Ha nekünk megfelel 1.400 Ft azért amiért itt több mint 3.000Ft-ot kérnek akkor pedig ne keseregjünk.
Természetesen az árakat a tenger és a Balaton összehasonlításában tettem.
A sör viszont eszméletlen drága.
A boltokban 450 Ft alatt nincs, de általában 600-700 Ft/ üveg az elfogadott ár.
Az éttermekben nem tudom.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 23. 08:23 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1717 Dátum: 2017. Augusztus 24. 08:52 »
Előző írásomhoz, egy kis kiegészítés.
Tegnap találtam már egy boltban olyan mézet is ami 120 Kuna volt.
És még valami fontos.
Természetesen 900 grammos üvegekről beszélgetünk.
Itt még nincs egységes, (OMME-s) üveg.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #1718 Dátum: 2017. Szeptember 23. 17:32 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1719 Dátum: 2017. Október 04. 21:16 »
Szeretném felhívni a sok újdonsült mézkiszerelő, piacozó és árletörő szerencselovag méhész figyelmét az alakuló üzemanyagárakra.
Úgy adják 1600-1700 Ft-ért az akácméz kilóját, hogy a gázolaj ára ismét 355-365 között mozog!
Ausztriában ma 1.03 és 1.08 között lehetett tankolni.(szegény sógorok...)
Ja és egy tank üzemanyaggal 100 km-el többet lehet autózni, olyan ciki a minősége.
Mi továbbra is tartjuk akácfronton a 2.500-as árat.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1720 Dátum: 2017. Október 08. 19:04 »
Kitin!

Teljesen jogos a felvetésed.

Ne haragudjatok, több, mint 400 példányban lett kiküldve a méhész küldötteknek. Azt, ha a küldött nem beszéli meg ügyeit, infót azokkal a méhészekkel, akik őt küldték, az a küldöttrendszer szereplőinek a kudarca.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1721 Dátum: 2017. Október 08. 19:39 »
János!

Tényleg nem látod,hogy a legtöbb egyesületnél az információk
a küldötteken keresztül nem áramolnak se le,se fel.
Egyedül a szaktanácsadokon keresztül lehet bármit is elintézni,azért
mert ők ott vannak a gyűléseken.
Úgy tűnik többnyire,nagyrészük teszi a dolgát és hozzák-viszik
az infokat.
Reménykedjünk jó ügyekre,tisztességes feladatokra
használja őket a mindenkori vezetőség.
A múlt választáskor sajnos nem így volt.

Csányi Antal

« Válasz #1722 Dátum: 2017. Október 08. 21:45 »
Hopáááááá!
Milyen jó, hogy mindenki üvegben adja el a termését!
Ez volt a cél, jó irányba megyünk....vagy mégsem?
Ma délelőtt a pécsi vásárban tekeregtem, és természetesen a méhészeket is megnéztem.
Nagyon örvendek, hogy Pécs ilyen messze van Szekszárdtól!
Ez ami ott van, kriminális.
Saccolni tudom csak hány méhész küzd egymással, de ez a szám olyan 20 körüli.
Az egyiküknél szinte kígyózó sorok voltak, így hát én is beálltam a "vevők" közé.
Árak?
Csak akkor írom le ha nyugodtan tudtok tőle aludni.
Ha 3 kiló virágmézet viszel, 3.500 Ft-ot kell fizetni.
Az akác 1.600 Ft és 2.000 között, de alkudni is lehetett!
Aztán nem bírtam tovább, mondtam hogy én is méhész vagyok, és mi 2.500-ért adjuk akácmézünket már 5 éve , és 1.500-ért a virágmézünket.
Mintha kézigránát robban volna.
Egyből az alacsony felvásárlási árakkal magyarázta, meg a sok hülye aki alám vág....mondta a méhészünk.
Javasoltam neki, hogy adja olcsóbban, akkor ő lesz a nyerő.
Erre kiakadt.
Azért vannak a vásárban szép sárga akácmézhez egyáltalán nem hasonlító vegyes virágmézek, de voltak szép csomagolású hófehér akácméznek tűnők is.
Nem szeretnék ilyen helyen a konkurenciával küzdeni, hadakozni.
A szekszárdi piacon ezekért az árakért tettlegességre kerülne sor.
Pedig városunkban is van egy mézfutár, (aki állítólag veszi is a mézet) és éppen illeszkedik a pécsi kollégák árszintjéhez.
Mindenféle mézet lehet nála vásárolni, nekem az almás levendula, meg a sárgabarackos levendula tetszett a legjobban.
Hogy abba mi lehet ne kérdezzétek.
Nagyon felhígult a szakma, ez látszik a bizniszező méhészektől, a méhbetegségen keresztül, a lopásokig.
34. méhész szezon után így visszatekintve, hogy honnan indultunk anno, csak szörnyülködni tudok.

Nagyernyei Attila

« Válasz #1724 Dátum: 2017. Október 09. 16:22 »
Este a TV2-n is téma lesz a hamis méz!
Nem hiába volt Bross Péter az OMME elnöke Brüsszelben.
Felkészítette Erdős Norbertet, aki továbbvitte az ügyet.
Lehet csesztetni az elnököt, hogy az "OMME nem csinál semmit...."
Egy ilyen akcióval többet tett, mint az előző ciklusban bárki.
Józsi bácsi pedig még mindig azt szajkózta, hogy .....azsóta zsuhan a mézsára mióta Bross visszajött...
Aha.
Józsi bácsi nagy hangjától zeng a környék, közben a vad gyűlölettől nem vette észre amikor a leváltott elnök nyugalomra intette a méhészeket, hogy.....ne adjátok 1.500-ért mert lesz ez még több is.
Akkora árzuhanás még soha nem volt, de Józsi bácsi inkább széttépte a szavazó cédulát, mert nem hitte el, hogy vége az ámokfutásnak.
Jaj pedig Szekszárdon amikor szétszakítottak bennünket, hogy szaladt Mészi fogadására.
Végre egy kézzel fogható eredmény!
Ehhez nem kell jól ülni a szeren, meg pusszantást sem kaptok.
Csá csocsesz fiúk.
Nagyernyei Attila