Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 410176 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #135 Dátum: 2014. Szeptember 04. 10:17 »
Geddekas!
Az üveg beszerzését úgy kellett volna hagyni ahogy volt az induláskor.
Senki nem reklamált, hogy nem kap számlát, és olcsóbb is volt mint most.
Az OMME kapott a nagy üveg után két forintot a kicsi után egyet.
Most? Annyit ami egy illemhely ajtaján van. O O
A Kft. egy agyrém, néhány bosszúálló ember ócska szüleménye.
Ha a jelenlegi MÉHÉSZET szaklapban egyesületünk több oldalt vásárolt volna, anyagilag sokkal jobban járt volna az OMME!
Ezen így bukik az OMME, rajta keresztül pedig a méhészek.
A lényeg, hogy legyen a Kft. körül sunnyogóknak fizetése! Az OMME vagyona kit érdekel?
Hála Istennek a régi mag összetart, és ha a méhészek is megértik vívódásainkat lehet ünnepelni.
Az IB újság a MÉHÉSZET-et akarta megleckéztetni, mert annak felelős szerkesztőjét le kellett (volna) járatni.
Ezért hívtam még a megjelenése előtt IB Bosszú-újságnak.
Nagyernyei Attila

*

irido

• 488
« Válasz #136 Dátum: 2014. Szeptember 04. 10:36 »
Azt hiszem félreértés történt részetekről. Én egy szó jelentését magyaráztam, nem tényekről vitáztam. Mást jelent elszigetelődni és elszigetelni. Semmi többet nem akartam ennél írni. Lehet, hogy más példát kellett volna felhoznom, mert így áthallásra adott okot. Nem ez volt a szándékom. Elnézést érte.

*

atya

• 1043
« Válasz #137 Dátum: 2014. Szeptember 04. 11:02 »
iridó!
Sajnos benne van a levegőbe az, hogy könnyen félre érthető, egy egy szó, vagy mondat.
A félreértés egyik oka talán az, hogy én egy meghatározott szövegkörnyezetben olvastam ugyan ezeket a szavakat, mondatokat.

Idézet
Vissza a lényeghez!.........Egyéni vélemény ettől függetlenül lehet. Talán remélhetjük, hogy sorsa a közösen létrehozott határozatainkat követően a teljes elszigetelődés lesz.

kíváncsi vagyok, hogy te ezt a pár mondatot, hogy látod, vagy hogy, miként magyarázod?
« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 04. 13:24 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #138 Dátum: 2014. Szeptember 04. 12:20 »
OMME Elnökünknek intelligenciájával nincs semmi gond. Tehát Ő pontosan tudja, hogy mit ír és azt is, hogy mit akar ezzel elérni.

OMME elnökünk nagyon más környezetben szocializálódott, olyan helyeken ahol a demokratikus viselkedés teljességgel ismeretlen volt. Nyers hatalmi játékokra specializálódott morált tanult meg és abba tökéletesen beleférnek azok a gondolatok, amiket ő nagyon őszintén papírra vet. Nincs itt semmi félreértés vagy elírás. Erőszakszervezetekben ez így szokás. El kell szigetelni azt vagy az(oka)t aki(k) a parancsot nem teljesíti. A maga módján Ő nagyon következetes. Csak éppen ez egy demokratikus alapszabályra épülő egyesületben ez a fajta magatartás teljességgel elfogadhatatlan.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

irido

• 488
« Válasz #139 Dátum: 2014. Szeptember 04. 13:57 »
Atya!
Én erre mondtam azt, hogy nem úgy kell érteni, hogy el akarnak szigetelni. Abban bízik, hogy a közös határozat esetén egy egyéni vélemény szükségszerűen elszigetelődik. Azért, mert az előbbit a többség hozza, az utóbbi egy-max. néhány ember véleménye. Ez fordítva is igaz lehet: ha a másik oldal tud többséget szerezni, akkor az innenső szigetelődik el. Minden ellenirányú tevékenység nélkül. Ő a közös határozat erejében bízik, és abban, hogy a többség a közös határozat mellett áll (értsd alatta azt, hogy IB határozat mögé álló tagság). Ha ő ebben téved, akkor Ő szigetelődik el, mert a másik oldalon áll a többség. Ami nagyon fontos: azt írta: talán remélhetjük!!! Ebben bízik, anélkül,hogy el akarna szigetelni benneteket. Ennél Ti sokkal durvább módon bántjátok Őt. Teljesen más kérdés a megfogalmazott tény, amit számonkértek rajta. Pontosabban Tőled emlékeim szerint sokkal szelídebb hangvételű hozzászólásokat olvastam, mint más tagoktól.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #140 Dátum: 2014. Szeptember 04. 14:59 »
Te túl lazán és naívan értelmezed az általa írottakat. Az elszigetelésen OMME elnökünk az erőszakszervezeti szolgálati múltjából fakadóan más korlátozó szankciókat ért.

Leveszik az illetőt a javasolt előadók listájáról. Nem engedik be az illetőeket az egyébként nyilvános testületi ülésekre. Fel se veszik javaslatát a napirendi pontok közé. Felfüggesztik a tagsági jogait. Etikai eljárásban megbélyegzik. Rövidebb, hosszabb időre kizárják az egyesületből stb.

És ebbe a sorba illeszkednek az olyan tetten érhető és pontosan bizonyítható hazugságok is, amit pirulás nélkül, gátlástalanul elkövet nagy nyilvánosság előtt. Ilyen volt legutóbb az ahogy a szaktanácsadók bérezéséről nyilatkozott. A hatalomnak az ő gyakorlatában hazudni is joga van a hatalom biztosítása érdekében.

Ő hajlandó mindent megtenni a hatalom birtoklása érdekében addig, amíg a tagság ezt szavazataival legitimálja. Ha valaki számon fogja kérni, akkor úgy fog védekezni, hogy az ő intézkedéseit a tagság megszavazta. Persze hogy megszavazta a tagság, ha félre lett vezetve.

Ha a tagság felfogta volna, hogy egyetlen év alatt sok tízmilliós vagyonveszést szenved el az OMME a kft létezése miatt, ha tudta volna, hogy ekkora béreket nyomnak ki maguknak az általuk megszavazott vezetők szinte a semmiért, akkor nem biztos, hogy megszavazták volna.

Ha a jelenlegi ámokfutás folytatódik, akkor néhány év alatt az OMME elveszíti a 30 év alatt felhalmozott teljes vagyonát. Hova tűnik ez a vagyon? Hát ezen nagyon érdemes elgondolkodni. És azon is, hogy ezt tavaly az OMME Országos Vezetőségi ülésén már előre jeleztük néhányan és a mostani tavaszi küldöttgyűlésen éppen ezért nem szavaztuk meg sem a zárszámadást, sem a közhasznúsági jelentést, sem a 2014 évi tervet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #141 Dátum: 2014. Szeptember 04. 17:42 »
A kft-vel kapcsolatos félrevezetés ott kezdődött,hogy a Méhészet című újság és a vele járó kft megvásárlásáról történt a küldöttgyűlési szavazás. Ott és akkor azért került ez megszavazásra, mert az ötvenmillió forintos egyszeri kiadás évi 10 millió forintot hozott volna éveken keresztül az OMME konyhájára, előreláthatóan tagdíjemelés nélkül. Tehát nem tünt  rossz befektetésnek. Az üzlet ilyen vagy olyan okok miatt elmaradt. Az átverés csak az, hogy ez a pénzügyi tervezetben a szavazás eredménye kft alakítás címszó alatt szerepelt és ezzel megvezették a helyi vezetőket az OV-n, erre hivatkozva szavaztatták meg őket a kft alakításról holott ezen művelethez szintén küldöttgyűlési határozat kellett volna. A melliferára emlékezők nem szavazták volna meg de az eltelt évek alatt sok fiatal méhész van akik nem tudnak az eseményekről akiket símán megvezettek ezzel.
Már a kft alakításkor is problémák merültek fel, jelenleg ez a harmadik kft a tudomásom szerint.
Ezek a bakik nem erősítenek meg abban a hitben, hogy a legalkalmasabb személyt választották ki az ügyvezető személyének maguk közül, mert pályáztatás nem történt ezen munkakör betöltésére, és ellentmond az SZMSZ 55 pontjának is. Ennek magyarázatára hazudta az elnök úr a küldöttgyűlésen azt ,hogy a szaktanácsadóknak az MVH-val van szerződése. Ez nem igaz mert a szaktanácsadók válakozói szerződésüket az OMME val kötik.
Három IB tag lehet plusz az elnök lehet vállalkozói vagy munkaszerződésben az OMME-val. Jelenleg 4 van plussz az elnök. A többszöri felhívásra sem hajlandó a vezetés ezen a szabálytalan helyzeten korrigálni.
Olvashattad januárban az elnök úr értékelését és beszámolóját az OMME honlapon. Negyven milliós eredményről plussz a kft alakításainak költségeiről írtak ott. Lényeges eltérés mutakozott a pénzügyi beszámoló és az honlapon leírottak között, holott téli hadjárata során végig ezt hangoztatta . Ez csak pár példa, de nagyon sok van még talonban.
Én személy szerint nem tudok neki hinni ennyi bizonyított mellébeszélés után, és csodálkozom azon is ha valaki hitelt ad szavainak.

Üdv. jani bátya

« Válasz #142 Dátum: 2014. Szeptember 04. 21:30 »
Jani bátya!
Köszönjük!
Ebben minden benne volt.
Meg kéne nyomnunk elnökünk orrát?
Ha így megy tovább az OMME-t gyászoljuk, nem ünnepeljük.

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 04. 21:34 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #143 Dátum: 2014. Szeptember 05. 07:12 »
Arisztaosz!
Ez az utolsó mondata.
 "A mindenáron való hiteltelenítés szándéka pedig lehet, hogy éppen inkább ellenérzést szül. "
Talán az összes hozzászólása közül ez illik Önre a legjobban, tehát magáról írt nekünk.
Arról készítsen legyen olyan kedves statisztikát, hogy hányan olvassák a Fekete-Fehér Méhészklubot.
Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az OMME elnöke lefűzi írásainkat. Lehet könyvet készít belőle?
Vagy készül a bírósági tárgyalásra?
Én büszke vagyok azokra a harcias szókimondó méhészekre akik vállalják a megaláztatást, lejáratást mert az igazságért küzdenek. Az OMME pedig tele van hazugsággal. Többször írta már nekünk Arisztaiosz, hogy Ön azonosul ezzel a bűnös szemlélettel, ami most megmérgezi az OMME közösségét.
Én abban teljesen biztos vagyok, hogy az igazság órája már ketyeg. Nagyon szomorú és véleményem szerint most már gyors vége lesz ennek a kiskirálykodásnak.
Ennyi sértődött ember van ÖN szerint?
Most már "pofa nélküliségük" odáig fajult, hogy az alkalmazott kutatásokra sebtiben elszórt milliókról sem tájékoztatják az OV tagokat, küldötteket!
Hát mi ez az IB? Megmondom én Önnek! Az OMME betegsége!
Atya Úr Istennek, az-az mindenek fölöttinek érzik magukat. Vissza kell őket kényszerítenünk a méhészek közé a földre, mert most a mindenhatót játsszák.
Az IB szereptévesztésben van. Ennek a testületnek mint már többször írtuk, a végrehajtás lenne a feladata!
Az OV és a küldöttértekezlet határozatinak végrehajtása!
Mit csinálnak most? Egyedül döntenek, határoznak majd az OV tagokat és a küldötteket lekenyerezve megszavaztatják a borzalmasabbnál,  borzalmasabb ötleteiket.
Mondjuk a 3 szakival könnyedén elbánnak, mert ők egy csöppet sem "függenek" az IB-től.
Szerintem az OMME most nem érdekvédő, hanem egy non stop kabaré, olyan viccekkel, hogy sokszor sírni volna kedvem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #144 Dátum: 2014. Szeptember 05. 07:55 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Vannak olyan esetek amikor magamat kell moderálnom.
Miről is van szó?
Azt írtam nem rég, hogy az IB az OMME betegsége. Ezt most is tartom.
Ez kiegészítésre szorul, mert például Kollár Imrétől azonnal elnézést kell kérnem!
Soha semmi gondom nem volt az Ő tevékenységével, tiszteletet érdemel.
Nem fogok végig menni az IB-t kielemezni, mert csupán néhány betegséget okozó meghatározó emberre gondolok ekkor, és nem szerencsés az általánosítás. Arra már ne számítsunk, hogy őket kilöki magából a test (OMME), mert krónikus betegséget nehéz gyógyítani.
Vívódik a "szervezet", óriási viták vannak, de mindig győz az erőszakosabb, befolyásosabb.
A nagy hangú emberekkel pedig senki nem vitázik szívesen, inkább tűrnek a szerényebb IB tagok.
Sajnos Ők vannak kevesebben.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #145 Dátum: 2014. Szeptember 05. 09:24 »
Szép napot mindenkinek!

Nem szeretném most írásomat egy, vagy két, jelenlévőnek írni, hisz tudom, hogy ami itt zajlik (íródik) azt kb 5 percen belül, az ország különböző pontjain fogják tudni, még olyanok is, akik nem regisztráltak a klubra.
Már Kodály Zoltán is megmondta, "a népdal, szájról, szájra száll"!  Külön köszönet ezért a hírvivőknek!!

Statisztika!(szerintem)
Az egy olyan dolog, amit érdemes több szemszögből figyelembe venni. Sokszor volt már a történelemben, hogy görbe tükröt mutatott magyarázójának ez a fránya statisztika.
Mikor, és ki, vagy kik azok, akik állandóan fel emlegetik a statisztikai adatokat, remélve azt, hogy a mögötte levő, nem látszó, ámbár létező adatokat lehetőség szerint eltusolják.
Szerintem mindenki érti, nem is kell többet beszélni róla, hisz a tények, majd hitelesítik a statisztikát, vagy nem.
Azt is lehet látni, hogy valójában csak itt, ezen a helyen kerülnek elő olyan információk, amiket igen igen gondosan elfelejtenek közölni a méhészekkel.
Talán még azt a kicsi, de nem jelentéktelen dolgot nem szabadna elfelejteni, hogy mi is az a civil szervezet, és mi az, hogy nyilvánosság.
Lehet ezt kellene jól definiálni, (meghatározni) és úgy működni, ahogy a nagykönyvbe megvan írva.
Én úgy látom, hogy most nem kerek  ez a dolog.

« Utoljára szerkesztve: 2014. Szeptember 05. 10:27 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #146 Dátum: 2014. Szeptember 05. 11:40 »
Arisztaiosz!

Már kiderült, hogy te nem a gönyüi Mikulás, nem az ottani borvirágos orrú kertész vagy, hanem az omme vezérkarának szócsöve, tehát pontosan tudod, hogyan készült és készül a méhészeti nemzeti program és hogyan zajlik a végrehajtása. Azt is tudod, mit nem csináltok szabályosan, sőt azt is hogyan kellene szabályosan működni.

Ne hülyíts lécci senkit.

« Válasz #147 Dátum: 2014. Szeptember 05. 20:31 »
Arisztaiosz!
Piros lapot fog kapni!
Csak azért nem törlöm írását, mert ezzel azt bizonyítanám, hogy Önnek igaza van.
Ezt a bice bócázást, meg bunkózást hagyja abba.
Ne próbálja tönkre tenni a Méhészklubot!
Soha többet nem könyörgök Önnek!
Egyetlen sértő szót, vagy uszító kifejezést használ ezek után, azonnal törlöm a regisztrációját.
Vagy megjámborodik vagy röpül.
Nagyernyei Attila
Klubvezető

« Válasz #148 Dátum: 2014. Szeptember 05. 22:11 »
Próbálgat, fárasztgat Arisztaiosz?
Nem az írásai minőségével, inkább annak mennyiségével és hangnemével van gondom.
Igen elfogult vagyok, mert a saját katonáimat védem, azokat akivel együtt küzdök a demokratikus, szabályos működésért. Önnek láthatóan minden megfelel ami az OMME-ban történik. Ennek a honlapnak az egyik feladata, hogy más véleménynek is helyet adjunk különböző kérdésekben. Ez lehet szakmai, és szakma politikai.
Ön az OMME zűrös ügyeit pártolja, mi meg nyíltan beszélünk róla amit másként látunk.
Még az is lehet, hogy nincs igazunk, de az OMME-ban véleményünk sem lehet.
Aztán mi a gondja azzal, hogy én újra ringbe szállok?
Nyomja meg a pánik gombot az OMME-ban!  Majd föntről leszólnak, mint az egypárt rendszer idején?
Mellé lő Arisztaiosz! Ezt a Tolna megyei méhészek döntik el kit szeretnének elnöknek. Ha sportszerű lesz a küzdelem,nem úgy mint az első meccsen, akkor nincs mitől tartanom.  Én nem szoktam megfutamodni, vállalom minden tettem írásomat. Ellenfeleimet eddig is tiszteletben tartottam, tőlem pocskondiázást irántuk nem hallhatott. Mindenki mutassa meg mit tud, és döntsön a tagság. Ennyi.
Kössünk alkut. Várjon hétfő estig mert addig kár feszegetni a témát.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #149 Dátum: 2014. Szeptember 06. 02:35 »
Arisztaiosz csak szócső. őt irányítja az IB és besúgók dolgoznak a keze alá. Bábu, provokátor. Annak tudatában kell őt olvasni, hogy ő az OMME vezérkarának véleményét tolmácsolja. Sőt Arisztaiosz nevében más is irogat.