OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458225 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #585 Dátum: 2017. Április 11. 14:49 »
Tóth Zoltán (Fényeslitke) és még mások is hozzászóltak a közhasznú jelentés vitájához. Nagy gondok vannak a közhasznúsági feltételek teljesítése körül. Ezen akkor lehetne javítani, ha szorosabb gazdálkodása lenne az OMME-nak és szervezné az OMME rendezvényekre az önkéntes munkásokat. Egyiket se lenne lehetetlen teljesíteni, de hiányzik a jó gazda gondosságát tükröző szemlélet.
1.
Az OMME költségvetése most csak 27 mFt hiányt mutat, vagyis ennyivel költ többet, mint a bevétel, de a 2017 évre megszavazott kiadási terv teljesülése megduplázza a hiányt. Néhány év és az OMME kassza kiürül vagy tagdíjat kell emelni. A jelen légkörben tagdíj emelést elfogadtatni szinte lehetetlen.
2.
Az önkéntesek beszervezéséhez csak szándék kellene, hiszen alkalom és feladat bőven van.

Dr. Mészáros László tiltakozott ennél a napirendi pontnál. Kijelentette, hogy egészen más számadatokat ismer.
Vagyis az OMME a kiküldött anyaghoz képest jelentősen megváltoztatta a sarokszámokat. Állítása szerint több éjszakát és nappalt töltött el a mérleg vizsgálatával és nagyon másképp értékeli a helyzetet.

Vámosi Albert Szálkáról érkezett küldött kérdezi, hogy a könyvelés hiányosságaiért ki felel? Most jut eszembe: Tényleg,  Ficzere elnök úr egy szóval nem említett felelősséget és vizsgálatot, pedig kellene. 150 000 Ft-os tiszteletdíjért már illene ilyen tevékenységet is végezni, nemcsak jóváhagyni a mérleget.

Elhangzott, hogy Tóth Péter olyan útiköltséget is elszámoltatott az OMME-nél, ami a magán előadásához kellett. Ezen ment egy kis hajhúzogatás. Pásztor Barna küldött kérte a Küldöttgyűlést, hogy ne csináljanak ügyet, mert Tóth Péter nagyon áldozatos missziós munkát végez. Szerintem tényleg áldozatos munkát végez, de az eredmény nagyon csekély az OMME részére. Sőt.... De ezt most ne ragozzuk.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 11. 14:57 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #586 Dátum: 2017. Április 11. 22:20 »
Pöte írt egy beszámolót a zöldön!
Tanulékony fiú, mert teljesen az én stílusomat követi.
A valamikori alsó tagozatos tantónénim intelmei jutnak eszembe, amikor nem a saját fejét használta egy tanuló.
.....Ha másról puskázol, vagy lesel el valamit, sosem leszel okos....mondta neki a tanító néni.
Egyszer már kimoderáltattam írását, amikor "Bross és bandáját.." írt de nem tanult belőle.
Most ezt hozta össze, ennyire tellett neki:
"Nagyernyei Attila sérelmezte annak az ötletét, hogy emelni kellene/lehetne az üvegek árát. (Mindezt azzal szemben, hogy korábban pont ő és társai követelték azt, hogy a kft hasznot produkáljon. Akkor pont azt nem értették meg, hogy ez csak úgy fog működni, hogy a méhészeket sarcolja meg. Nem értem ezt a tudathasadásos állapotot!)"
Nagyon szépen megkérem Pöte méhésztársat idézze be írásaimat, hogy hol talált erre utaló gondolatokat.
A tudathasadásos állapot egy elég merész kijelentés részéről.
Megkérem Bezzeg Lászlót ismét szóljon Pöte méhésztársnak, mert elfogyott a türelmem.
Mivel név szerint a világhálón emleget "bolondnak" minősít, írását lementettem, de nem kívánom felhasználni ha holnap törli.
Ez a jogi része, nézzük a lényeget.
Azt szeretném tudni, hogy Pöte méhésztárs volt e vállalkozó, vagy vannak e ez irányú ismeretei?
Szeretném megkérni, lapozza végig a Fekete-Fehér Méhészklub Kft. ügyek rovatot, ott megtalálja 3 évre visszamenőleg, hogy nekem mi a véleményem a Kft. működéséről.
A Küldöttgyűlésen is hallhatta, hogy megkérdeztem az elnökséget, és a küldötteket, hogy most hol vagyunk?
Annak tapsoltok, hogy a Kft. csak úgy tud nyereséges lenni, hogy felemelik az üveg árát, lehúzza a méhészeket?
Ez a méhészek érdeke?
Király Lászlónak valóban azt mondtam, hogy hallgasson, mert végig hátrafordulva zavarta beszédem, és folyton azt mondta, hogy a Kft. az OMME tulajdona, tehát a méhészeké.
Én mégsem neveznék senkit tudathasadásosnak, csak tájékozatlannak.
Figyelni fogom a Zöldet mikor törlitek!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #587 Dátum: 2017. Április 12. 06:43 »
Többen kérdezik tőlem mi a jó Istent csináltam volna ha én vagyok a levezető elnök?
Akkor röviden válaszolnék.
Az Küldöttgyűlést el sem kezdtem volna!
A pénzügyi beszámoló adatit az utolsó pillanatban is módosították, a Kft. gazdálkodását megkozmetikázták.
Bross Péter az ülés elején bejelentette, hogy csak azokról a dolgokról hozhatunk döntéseket, határozatokat amelyet az ÖSSZES küldött előzetesen megkapott.
Itt kellett volna berekeszteni az ülést, és a felelősökkel kifizettetni egy rendkívüli küldöttgyűlés összehívásának költségeit!
Én simán megléptem volna.
Ezt kérdeztétek, ez volt a válaszom.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #588 Dátum: 2017. Április 12. 08:54 »
Azokban a napirendi pontokban, amiben voltak kiküldött anyagok, lehetett volna dönteni. Amiben nem küldtek ki, abban viszont nem. Például a 8. napirendi pontot mindenképpen törölni kellett volna.

A két mérlegről úgy kellett volna hozni határozatot, de ilyen sajnos most nem történt, hogy a küldöttgyűlés az elnökséget és az OMME hivatalát utasítja a mérlegeknek a vitában felmerült módon való korrekciójára és az Ellenőrző Bizottságot a külön vizsgálatra. Kötelezni kellett volna az Elnököt, a feladat koordinálására és a korrigált beszámolók beküldésére és a küldöttek részére a korrigált beszámolók és EB újabb jelentésének a megküldésére. Ez lett volna a szabályos eljárás.

Mivel nem így történt, ezért most van néhány kényes pont, ugyanis a mérleg korrigálás nékül lett elfogadva és utasítás sem lett adva a korrekcióra. Így az OMME elnöke azt a mérleget köteles beküldeni, amit beterjesztett az elnökség. Változtatás vagy utasítás a változtatásra nem lett megszavazva. Az pedig hibás. Sajnos vélhetően szándékos hibák is vannak benne, amik a kft deficitének eltüntetését szolgálták. Legalábbis ez a gyanú már a küldöttgyűlésen felmerült.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #589 Dátum: 2017. Április 12. 09:12 »
Ennél rosszabb a helyzet. A közhasznúsági beszámolót nem módosította a küldöttgyűlés. Így a mérlegben és a közhasznúsági beszámolóban más számok szerepelnek. Ezt fogadtatták el a küldöttekkel. Nagyon gáz, mert így nem lehet leadni.

Azt, hogy sutyiban hozzányúljanak a közhasznúsági beszámolóhoz, nagyon nagy törvénytelenség lenne.

Az furcsa volt, hogy az EB elnöke azt mondta, hogy miután elkezdődött a regisztráció, és elkezdték kiadni a javított lapokat, utána még Ő valakikkel - ezt nem értettem, hogy kivel, módosított a számokon. Utána még volt EB ülés is? Mert az EB nélkül nem lehet érvényesen elfogadni a beszámolót.

« Válasz #590 Dátum: 2017. Április 12. 09:25 »
Pöte írt egy beszámolót a zöldön!
Tanulékony fiú, mert teljesen az én stílusomat követi.
A valamikori alsó tagozatos tantónénim intelmei jutnak eszembe, amikor nem a saját fejét használta egy tanuló.
.....Ha másról puskázol, vagy lesel el valamit, sosem leszel okos....mondta neki a tanító néni.
Egyszer már kimoderáltattam írását, amikor "Bross és bandáját.." írt de nem tanult belőle.
Most ezt hozta össze, ennyire tellett neki:
"Nagyernyei Attila sérelmezte annak az ötletét, hogy emelni kellene/lehetne az üvegek árát. (Mindezt azzal szemben, hogy korábban pont ő és társai követelték azt, hogy a kft hasznot produkáljon. Akkor pont azt nem értették meg, hogy ez csak úgy fog működni, hogy a méhészeket sarcolja meg. Nem értem ezt a tudathasadásos állapotot!)"
Nagyon szépen megkérem Pöte méhésztársat idézze be írásaimat, hogy hol talált erre utaló gondolatokat.
A tudathasadásos állapot egy elég merész kijelentés részéről.
Megkérem Bezzeg Lászlót ismét szóljon Pöte méhésztársnak, mert elfogyott a türelmem.
Mivel név szerint a világhálón emleget "bolondnak" minősít, írását lementettem, de nem kívánom felhasználni ha holnap törli.
Ez a jogi része, nézzük a lényeget.
Azt szeretném tudni, hogy Pöte méhésztárs volt e vállalkozó, vagy vannak e ez irányú ismeretei?
Szeretném megkérni, lapozza végig a Fekete-Fehér Méhészklub Kft. ügyek rovatot, ott megtalálja 3 évre visszamenőleg, hogy nekem mi a véleményem a Kft. működéséről.
A Küldöttgyűlésen is hallhatta, hogy megkérdeztem az elnökséget, és a küldötteket, hogy most hol vagyunk?
Annak tapsoltok, hogy a Kft. csak úgy tud nyereséges lenni, hogy felemelik az üveg árát, lehúzza a méhészeket?
Ez a méhészek érdeke?
Király Lászlónak valóban azt mondtam, hogy hallgasson, mert végig hátrafordulva zavarta beszédem, és folyton azt mondta, hogy a Kft. az OMME tulajdona, tehát a méhészeké.
Én mégsem neveznék senkit tudathasadásosnak, csak tájékozatlannak.
Figyelni fogom a Zöldet mikor törlitek!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

Úgy pörögnek az eseménye, hogy kénytelen vagyok bemásolni, mire reagálok.

Zöd Pötéje azt sugallja, hogy a kft kizárólag üvegből tud pénzt csinálni. Azaz, ha marad az üvegár, akkor veszteséges a kft. Márpedig a méhészeknek nem érdeke az üvegár emelése. De az érdeke, hogy végre ne pióca legyen az OMME testén, mint varroa a méhen, mert akkor össze kellene fognunk, és gyéríteni, gyéríteni, pusztítani.

A kft jelenleg VÉRSZÍVÓ ATKA az OMME testén.

Ha a kft nem tud más tevékenységből nyereséget produkálni, akkor meg kell szüntetni.  Felfogták ám ezt az elméleti vállalkozók! Ötleteltek is rendesen. Máséval a csalánt, az külön érdekes...

Nekikezdtek a cukornak. Dilettantizmus, tervezés hibája. Ki volt az elnökségből, aki ebbe hajszolta Egyed Árpádot? Miért nem állt fel, haptákba vágva a lakkcipőt, megigazítva a mellényt, hogy "Kedves küldöttársaim, Én voltam az elnök, amikor belehajszoltuk a kft-t a cukorforgalmazásba, én tárgyaltam a cukorgyárral. Nem jött be, ennyit és ennyit buktunk rajta. Az általam felvett milliókból ezt az összeget visszafizetem a kft-nek."

Ti megtudtátok, hogy mit fog a kft 2017 évben csinálni? Amiről beszéltek, az gyógyszer forgalmazás volt, eszköz webáruház. Valaki felvetette a cukrot is, ugyanakkor arról azt mondták, hogy veszteséget termelt. Akkor most mi lesz? Izabella elmondta, hogy ezt, meg ezt kell csinálni. Most akkor csinálja, vagy nem, és marad csak a cukor?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #591 Dátum: 2017. Április 12. 13:34 »
B
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 14:55 írta oszkár »

« Válasz #592 Dátum: 2017. Április 12. 20:36 »
Oszkár!
A Kft. csak és kizárólag a méhészek lehúzásából él.
Három éve ezen agyalnak, hogy lehet úgy megsarcolni a méhészeket, hogy ezt a küldöttek is megtapsolják.
Most a Ludy Házban megtapasztalhattuk.
Semmi elképzelés, semmi koncepció, semmi.
A Kft. egy agyrém, egy szűk, makacs érdekcsoport játéka a méhészek pénzén.
Gál Izabella ügyvezető "aranyköpése", hogy.."Legyen egy jó termék, amiből kevés van a piacon."
Tehát ez fogja megmenteni a Kft.-t!
Ha valaki beiratkozik vállalkozási ismeretek suliba, ez a szlogen az első órában napirendre kerül.
A Kft. 3 éve hülyíti a méhészeket, évi 30 milliót fizetünk ezért.
A tagdíjunkba becsempészték a "lehúzásunk árát".
Kár ezt csűrni-csavarni, mindenki érti egyedül Pöte méhésztárs nem, aki tudathasadásosnak nevezett.
Majd megérti.Van még rá 3 órája, és 24 perce.

Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #593 Dátum: 2017. Április 12. 21:06 »
Kedves Oszkár!

Ha a KFT forgalmazná a méhészeti eszközöket, csődbe menne sok méhészbolt. Időről időre így is hiánycikk volt a műlép, keretléc. Ehhez oltári logisztikai bázis, emberanyag kell, a tőkéről nem is beszélve. Nagyon jól fel kellene mérni (országosan) az igényeket, ami szinte lehetetlen. Egy ilyen kereskedelmi tevékenység jó, ha 3-4 év után termel hasznot. Addig pedig jó, ha vegetál. A KFT-vel talán az sántít a legjobban, hogy valós üzleti terv nélkül született. Ha mégis volt ilyen, akkor meg nagyon egyszerű a dolog, mert össze kell hasonlítani a célkitűzéseket az elért eredményekkel, és máris kiderül a vélt, vagy valós siker.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

linen

• 123
« Válasz #594 Dátum: 2017. Április 12. 21:12 »
Sajnos nem csak a Kft él ebből.
Fejezzük már be, hogy csak az OMME-n keresztül lehessen bármilyen támogatásat igénybe venni.
Hány tag maradna ezután?
Nem az OMME ellen vagyok, de jelenleg csak ez tartja egyben az egészet és ez szégyen.
Nagyon nem jó ez az egész így ilyen formában.
Agrár támogatást is csak fidesz tagság ellenében lehet igénybe venni?
Kb ilyen az OMME tagság is jelenleg!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #595 Dátum: 2017. Április 12. 21:33 »
Az agrárhoz nem kell semmilyen pártba lépni, ők erre nincsenek rászorulva, e- nélkül is hülyére lophatják magukat, direkt erre csinált törvényekkel bebiztosítva.

Közbe lesem a tévét, pont ezzel kezd a nép .......e tele lenni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 12. 21:38 írta robi 75 »
Üdv:robi

*

oszkár

• 1226
« Válasz #596 Dátum: 2017. Április 12. 21:43 »
A
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 14:59 írta oszkár »

*

linen

• 123
« Válasz #597 Dátum: 2017. Április 12. 21:43 »
Köszönöm Robi, hogy rávilágítottál a lényegre.
Ez az OMME is kicsiben.
Nagyon jó az alapötlet,csak manapság már a támogatások miatt tagok a méhészek és minden másra tojnak rá.
Ráadásul páran még rá is ültek az egészre és vígan élnek belőle, holott a méhészek érdekképviselete a cél eredetileg.
Képmutatás az egész rendszer jelenleg és rég nem képviseli a méhészt egyes szám egyes személyben.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #598 Dátum: 2017. Április 12. 21:46 »
Határozatképesség
Pöte írta:
Idézet
Csuja legújabb kifogása a személyét érintő szavazással kapcsolatban az, hogy tévesen számolták bele az EB tagjait az éppen jelenlevők közzé. Merthogy szerintem minden jelenlévő szavazott csak az EB-t alkotó 5 személy nem. Akkor ismét:
Pöte írta:
Idézet
Dózsa Tamás Károly elnökségi tag egyszerűen nem szavazott ( ezzel kapcsolatban számomra az a legelszomorítóbb, hogy mikor kérdezték, hogy ki nem szavazott akkor csak akkor volt hajlandó felemelni a kezét amikor erre felhívtam a figyelmét, lévén majdnem vele szemben ültem az első sorban...)

Valamint én úgy emlékszem, hogy - miközben a körülöttem ülőkkel mi is heves diskurzusban voltunk - pont arról beszélt Bross és Fekete, hogy a NAK üléseken is meg szokták kérdezni, hogy ki az aki jelen van, de szavazni nem szavazott, majd fel is tették ezt a kérdést nyilvánosan, erre kellett unszolnom Dózsa Urat, hogy nyilatkozzon. Ekkor a teremben többen is felemelték a kezüket. Többen mint 5 fő....

Nem baj az, hogy ha valamit éppen nem vett észre az ember, mert tényleg sokan vagyunk összezárva ( nem zárva mert többen is kivonultak ezzel próbálva akadályozni a munkát ) de amiről nem tudunk azt nem szép dolog tényként közölni....

Kedves Pöte!

Mivel a szavazás előtt nem történt határozatképesség vizsgálat, amit pedig a törvény előír, továbbá a terem átjáróház volt, így az egész szavazás törvénysértő volt vagyis teljesen mindegy, hogy mennyi volt a szavazás végeredménye. Érthető voltam remélem.

Mikor a szavazás után felvetődött az, hogy ki nem szavazott, a létszám tisztázását megzavarta, hogy sokan vissza is jöttek a terembe, mert érdekelte őket az eredmény. Így aztán ők is felemelték a kezüket. De ez már hab a tortán, teljesen mindegy is volt.

*

Bicska

• 601
« Válasz #599 Dátum: 2017. Április 12. 21:52 »
Szia Oszkár!

Nem! :) Statikus vagyok. :D

Viszont vállalkozom, és őszintén szólva piackutatás, és üzleti terv nélkül vállalkozni öngyilkosság.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"