OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458248 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #480 Dátum: 2016. November 13. 21:47 »
És ez Téged boldogsággal tölt el? Gondolom igen, ha csak azért fölhívott valaki, hogy ezt elújságolja és örömet szerezzen. Én inkább szánalmasnak találom az egész procedúrát. Na de ez csak az én véleményem, ami tudjuk, szart sem ér. Annak akinek a véleménye számított volna, az mélyen kussolt, sőt ..... >:( Nekem a mai nap tanulsága az volt ott a Lurdy házban, hogy ku...ra kihasználták, hülyére vették Csuja Lacit, elvégezte helyettük a szemét munkát, aztán nincs több szükség rá. Azt hiszem, hogy most nem tudok indulatok nélkül írni, tehát abbahagyom....

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #481 Dátum: 2016. November 13. 22:08 »
Idézet
mintha Csuját kizárták volna az OMME ból vagy mi.
Az OMME Küldöttgyűlése most nem zárt ki senkit. Az Etikai Bizottság hozott ugyan egy ilyen határozatot, de a fellebbezési határidő még nem telt le és lesz fellebbezés. A fellebbezésről a Küldöttgyűlés tavasszal fog tárgyalni. Egyébként meg az Etikai Bizottság eljárása a hatályos alapszabálynak sem és a hatályos törvénynek sem felel meg, tehát a Törvényszék biztosan megsemmisíti a döntést.

A mostani OMME vezérkar részéről súlyos taktikai, sőt lehet, akár stratégiainak is tekinthető baklövés volt ennek a kizárási határozatnak a meghozatala. Szerintem néhányan ezzel tisztában vannak, de még mindig nem elegen, ahhoz, hogy ezt visszavonják.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #482 Dátum: 2016. November 13. 22:49 »
Üdv Uraim!

Állítólag volt még egy érdekessége ennek a KGY-nek! Hogy nem tört felszínre az itteni nagy vehemencia, amit itt az Urak képviselnek! Illetve bocsánat, volt néhány gyenge próbálkozás a botránykeltésre némely témákban, csakhogy a közönség nem volt rá vevő!
És amikor az Etikai Biz. bejelentette, hogy Csuja Lászlót kizárásra javasolja, állítólag senki nem sorakozott mögé a védelmére! Pedig ezen a fórumon szinte egy emberként álltak ki mellette, hogy nem hagyják kizárni, stb., amikor pár napja ez téma lett. Akkor hol is van az a nagy támogató tömeg ezen a fórumon, amiről a tisztelt urak próbáltak győzködni pár napja?! Ja? Hogy mégsem létezik?! Hm, hm... Akkor mégiscsak jól éreztem!  ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #483 Dátum: 2016. November 13. 23:22 »
Folytatom a riportot.
Bross Péter többször kihangsúlyozta, hogy egy évre van szüksége, hogy az ügymenetek helyrerázódjanak, egy év kell a megnyugváshoz. Bár volt 7 elnökségi ülés eddig, de nem volt elég intenzív a munka. Az alapszabály az igazodási pont. Szerinte a megnyugvást az fogja adni, ha a 2014-es alapszabály le lesz bélyegezve. Ígérte a bíróság, hogy ez gyorsan meg fog történni. Viszont a 2015 évben szült két alapszabályt nem  vonja vissza a bíróságról az OMME.
Az új Nemzeti Programról szóló rendelet december végén, január elején fog megjelenni. Lesznek változások az elméleti képzés támogatásában.
A tudományos kutatási programok ki lettek választva 60 milió Ft értékű szerződéssel.
A mézpiac döglődik. Ha tökéletes lenne a magyar méz, akkor se lenne rá elég vevő, de a minőséggel is baj van. Megjelent a magas fruktóz tartalmú méz, ami bizony nem biztos, hogy tisztán méz. Jelenleg áll a mézkereskedelem mert a mézraktárak tele vannak. 100 000 tonna kínai méz ömlik az EU-ba és ez megfojtja az EU mézexportáló országait.

Hegedűs Dénes beszámolt az atkahelyzetről. Súlyos. Áprilisra 18 milliárd Ft értékű méh pusztulhat el az előjelek szerint. Javasolni fogja a nyúlóssal kapcsolatos szabályok módosítását és a méhegészségügyi munkacsoport felállítását.

Tóth Péter bejelentette, hoyg a monitoring vizsgálatok hamarosan megelennek és számos új eredményt olvashattok benne.

Három fontos döntés született.
1.
Antidömping kezdeményezés lehetőségét vizsgálja meg az OMME vezetése.
2.
Gyantaszűrt mézet ne lehessen forgalmazni méz megnevezés alatt.
3.
Legyen Gödöllőn önálló Méhészeti Intézet a 27 hektáros parkban.

Nagyernyei Attila kérte, hogy a napirendet lehessen kiegészíteni. Bross szerint nem lehet. Csuja elmondta, hogy lehet kiegészíteni a Küldöttgyűlési meghívó megérkezését követő 7 napon belül. Ha az elnök nem fogadja el a kiegészítést, akkor viszont a küldöttgyűlés elé kell terjeszteni a napirendi javaslatot és a Küldöttgyűlés felveheti napirendre 50 % + 1 szavazat esetén.

Cserényi Péter is hozzászólt és beszélt az atkahelyzetről, ami szerinte nem olyan vészes, mint Hegedűs doktor szerint. A Fumagilin engedélyezett gyógyszer lesz Magyarországon. Meglepődtem, hogy nem volt olyan népszerű a megszólalása mint amikor még alelnök volt.

Jött az alapszabály mint napirendi pont. Csuja kifogásolta dr. Soós jelenlétét és kifogásolta, hogy levezető elnököt akartak belőle faragni. Bejelentette, hogy etikai vizsgálatot fog kérni Soós ellen az Ügyvédi Kamaránál. Soós maradt, de nem lett levezető elnök. Ő magyarázgatta az alapszabály pontjait. Túlzottan nem érdekelte a küldötteket, hogy adott esetben akár törvénytelen dolgokat is megszavaznak. Mindent megszavaztak, boldogan és elégedetten mentek ebédelni.

Ebéd után Mészáros József beszámolt a kft-vel kapcsolatos tervekről. A múlttal kapcsolatos kérdésekre nem kapott senki választ. Ha eddig is lehetett akárhogyan is működni, akkor miért ne lehetne ezen túl is? Amíg a küldöttek bármit megszavaznak, fölösleges másképp dolgozni az OMME-ban és a kft-ben. Folyik a munka és a pénz, hatékonyságra senki sem kíváncsi. Én így látom a helyzetet. Ez egy vélemény és nem állítás.

Takács Ervin Pápa: Méhész szövetkezet 1-2 millió Ft-tal olcsóbban tudta megvenni a cukrot a gyártótól, mintha az OMME kft-től vette volna. Szabó Karcsi ezt saját tapasztalatból megerősítette.
Csuja megszólalt: Tőlünk méhészektől lojalitást kér az OMME Kft. miközben a kft nem hajlandó őszintén kiteríteni a saját gazdálkodásának hibáit. Tessék kiteríteni a pelenkát ide az asztalra, ha nem szaros, nem lesz büdös. Ha nem terítik ki, akkor egyértelmű a következtetése mindenkinek. Bizalomhoz kellene valamit tenni.

EB elnök Ficzere beszámolt. Látszik, hogy ért a dogához, de azért Ő se a demokrácia klasszikus letéteményese szerintem. Sajnos, mint korábban írtam, nem javasolja se a kft, se az informatikai rendszer pénzügyi vizsgálati jelentésének közreadását.
Beszámolt arról, hogy 128 mFt tagdíj folyt be eddig. Ez szép összeg. Vajon hányan vannak akik csak 1 méhcsalád után fizetnek tagdíjat? Ha jól sejtem nagyon kevesen szerencsére. De nem lennék meglepve, ha a példa ragadós lenne.

Hagyok holnapra is csemegéket. Jó éjt!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #484 Dátum: 2016. November 14. 00:14 »
Üdv Uraim!

Állítólag volt még egy érdekessége ennek a KGY-nek! Hogy nem tört felszínre az itteni nagy vehemencia, amit itt az Urak képviselnek! Illetve bocsánat, volt néhány gyenge próbálkozás a botránykeltésre némely témákban, csakhogy a közönség nem volt rá vevő!
És amikor az Etikai Biz. bejelentette, hogy Csuja Lászlót kizárásra javasolja, állítólag senki nem sorakozott mögé a védelmére! Pedig ezen a fórumon szinte egy emberként álltak ki mellette, hogy nem hagyják kizárni, stb., amikor pár napja ez téma lett. Akkor hol is van az a nagy támogató tömeg ezen a fórumon, amiről a tisztelt urak próbáltak győzködni pár napja?! Ja? Hogy mégsem létezik?! Hm, hm... Akkor mégiscsak jól éreztem!  ;)
nem most kell felsorakozni csuja mögé hanem majd a szavazáskor te szerncsétlen, most volt szavazás?

« Válasz #485 Dátum: 2016. November 14. 08:53 »
 Maci a méhesben!
Csak egy mondatot emelnék ki rosszindulatú hozzászólásodból.
"Illetve bocsánat, volt néhány gyenge próbálkozás a botránykeltésre némely témákban, csakhogy a közönség nem volt rá vevő!"
Szerinted az botránykeltő, hogy néhány küldött (közöttük én is) meg merte kérdezni, hogy legalább azt árulja el az EB elnöke, hogy veszteséges, vagy nyereséges a Kft?....a válasz elmaradt
Ezt nevezed te botránykeltésnek?
Ficzere Péter a következőket mondta beszámolójában, ebből idézek egy mondatot..
"Meg kell vizsgálnunk,hol van az a határ, ahol a Kft. kitermeli a működési költségeit?"
Tehát tisztelt méhésztársak, itt a válasz!
A Kft. még a működési költségét sem termeli ki, tehát VESZTESÉGES!
Aztán, ha kitermelné a működési költségét, azt pedig a méhészek kárára.
Miért?
Mert a Kft. jelenleg az üvegforgalmazásból éldegél, úgy, hogy közben bennünket megsarcol, mert egy újabb szereplőként kinyújtja a markát, amit mi fizetünk!
Arra a kérdésre, hogy miért nem tudhatják meg a küldöttek a Kft. gazdálkodásáról szóló könyvvizsgálói jelentést, érdekes választ kaptam, ami nem igaz!
Ficzere Péter elmondta, hogy ..."Attila a kezében lobogtatta a jelentést."
Amiről az Elnök Úr beszélt, az egy éve történt, a mostani jelentést szerettem volna látni, de a témáról elterelő válasznak biztosan jó volt, az én kíváncsiságomat nem elégítette ki, és nem tudom elfogadni.
Az írásvetítőn olvashattuk, hogy a kft. vizsgálatát az EB nem tartja szerencsésnek napvilágra hozni.
Mészáros József ügyvezető mutatott néhány szép számot a Kft. gazdálkodásából, de az valóban botrányos.
Elmondta, hogy "Az a cél, hogy osztalékot tudjon átadni a kft. az OMME-nak!"
Erre még várhattok egy kicsit, mert a veszteségből nehéz osztalékot fizetni.
Elfelejtette kiemelni a bevételi oldalon a tagdíjunkból elszipkázott 30 millió forintot, amit szóvá is tettem.
Az ismét botránykeltő, hogy javasoltam, addig ne kapja meg a tagdíjunkból Dr.Soós Tibor a sikerdíjat, amíg a bíróság nem teszi rá a pecsétet a tegnap javítgatott OMME Alapszabályra.
Megjegyzem, még a szünetben aláírták a szerződését.
Az szerintem a sokkal botránykeltőbb, hogy mindenki mellébeszélt!
Olyan mint egy előre elkészített forgató könyv, a "BÉKE" nevében.
Azt nem tudom, hogy minek tépem a számat, minek járok ezekre az ülésekre, minek cseszem el a szabadidőmet, ha konkrét kérdésekre kitérő válaszokat kapunk, ami valóban botrányos.

Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #486 Dátum: 2016. November 14. 11:00 »
Pöte számára az alábbi volt az egyetlen vastagbetűs hír az küldöttgyűlésről:
Idézet
Az Etikai és Fegyelmi bizottság többek között Csuja Lászlót véglegesen kizárta az egyesületből.
Lehet, hogy aludt vagy sörözött vagy trécselt, de ennyit fogott fel a történtekből. Pedig az is elhangzott, sőt vita is volt róla, hogy a határozatok nem jogerősek. Bross elmondta többször is, hogy a kizárásról a tavaszi küldöttgyűlés dönthet. Csuja meg elmondta, hogy a törvény meg se engedi más szervnek a kizárás jogát, csak és kizárólag a küldöttgyűlésnek.

« Válasz #487 Dátum: 2016. November 14. 12:00 »
10 ÉV után újból voltam küldöttgyűlésen ,  teljesen ledöbbentem , maradt minden a régi , szomorúan jöttem haza , most mit mondjak a méhecskéimnek , sajnos semmit !!!!!!!!!!!!!!!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #488 Dátum: 2016. November 14. 17:13 »
Mézengúz! Én nem vagyok meglepődve. Annak idején Buchinger György és társai ilyenre trenírozták az OMME-t. Ebben a stílusban üldözték el Nikovitz Tónit, Stork Sándort és még sok jószándékú cselekvőképes tehetséges embert. Egyenes vonalat lehet húzni Buchinger-Vicze-Cserényi-Mészáros és hamarosan beáll ebbe a sorba a mostani elnökünk is, ha időben észre nem veszi magát.

Mi van most? Megkövezések, hamisan vádaskodók hatalmának védelme, látszatdemokrácia, ígéretek, amit senki nem tart be.

PARADIGMAVÁLTÁS AZ OMME VEZETÉSÉBEN NEM TÖRTÉNT ÉS NEM IS FOG TÖRTÉNNI. MIÉRT?

De Ez a szakmai fórum is hamarosan be fog zárni, ha folytatom. De nem baj. Már kész vannak azok a facebook csoportok, ahol lehet majd a méhészeti szakmapolitikát folytatni. 

*

izso60

• 573
« Válasz #489 Dátum: 2016. November 14. 17:42 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Már megint mellébeszélsz!
A klubvezető már elmondta párszor"ez nem szakmai fórum!
De Te ezt nagyon jól tudod hiszen a szakma helyett jogászkodni próbálsz minden zsigeredben,pedig mint sok máshoz ahhoz sem értesz.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #490 Dátum: 2016. November 14. 17:49 »
Folytatom a riportot a Küldöttgyűlésről:

Ficzere beszámolójánál tartottam. Persze írásban semmit nem kaptunk, tehát folytatódott az andalító mesedélután. Ha akarom elhiszem, ha akarom nem, hiszen dokumentálás nem történt. És ki fog emlékezni akár egy hónap múlva is arra amit Ficzere mondott? Na ezért jó egyesek számára az ilyen küldöttgyűlés. Olyan mint az egyszeri mesében: Hoztam is meg nem is, adtam is, meg nem is, mondtam is meg nem is. Ficzere szerint tévedések és hibák történtek, de bűncselekményre utaló jelek nincsenek. Ebbe a küldöttek belenyugodtak. Persze azért illene a tagság elé dokumentumokat letenni. Aki bemegy az OMME központba az elolvashatja.
A küldöttek az EB beszámolót egy ellenszavazattal elfogadták.

Következő napirendi pont a javadalmazások megszavazása volt. Szinte násztáncba hajló kölcsönös túlzott udvariaskodással az elnökség javasolta az EB javadalmazását megszavazni és az EB pedig javasolta az elnökség javadalmának a megszavazását.

Csuja felszólalt, hogy az elnökség egy tagja, azon ember, aki 2015-ben csak 1 méhcsalád után fizetett tagdíjat, ne kapjon tiszteletdíjat. Szégyen ugyan, de a küldöttek megszavazták neki is a havi 50 000 Ft/hó díjazást. Az illető pedig megfenyegette Csuját, hogy a gatyát is le fogja róla perelni. Hát ennyit az OMME etikai helyzetéről. Ez az ember volt az első aki a mostani választások után etikai eljárást kezdeményezett Csuja ellen.

A Küldöttgyűlés fénypontja Rádi Tibor számára, hogy ő ezen túl kap havi 50 000 Ft tiszteletdíjat és a bizottság tagjai 25 000 Ftot havonta. Hát ezért a pénzért már lehet jól is dogozni.

Egyébként meg nem értem miből van ennyi pénze az OMME-nak? Ha mindeni követni fogja az előbb említett elnökségi tag példáját, akkor erről az összegről le lehet mondani hamarosan.

Ezek után következett Rádi Tibor, aki sokszor elcsukló hangon számolt be az Etikai Bizottság munkájáról. 11 panaszbeadványból 6 fűződik Csuja László nevéhez, amelyekben vagy bepanaszolt vagy panaszos Csuja László. Kizáró határozat is van közöttük, visszavont panaszok is vannak, és elutasított panaszok is. Rádi Tibor nem éppen elfogulatlan az ügyekben és ezt őszintén szóban is kifejezte.

Ezt követték a kitüntetések. Ez a napirend nem sokat ér, ha a kitüntetendő személyekről előzetesen nem kapnak a küldöttek semmilyen írott tájékoztatást. Mind meg lett szavazva.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #491 Dátum: 2016. November 14. 17:51 »
Üdv.Uraim!
Geddekas!
Már megint mellébeszélsz!
A klubvezető már elmondta párszor"ez nem szakmai fórum!
De Te ezt nagyon jól tudod hiszen a szakma helyett jogászkodni próbálsz minden zsigeredben,pedig mint sok máshoz ahhoz sem értesz.
Jól esik neked onnan Tiszakécskéről beszólogatni?

« Válasz #492 Dátum: 2016. November 14. 19:54 »
Attila!

A ti legnagyobb bajotok, hogy elmaradt az általatok hőn áhított nagy paradigmaváltás! Hiszen néhányan leírogatjátok ide, hogy semmi nem változott az elmúlt időszak óta! Lehet, hogy szépen kihátrált mögületek az a személy, akiben a legnagyobb bizodalmatok volt?  :o Valahogy nem érződött már az a nagy harci kedv, mint eddig...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #493 Dátum: 2016. November 14. 20:33 »
Igen. Elmaradt. Ez van. Az OMME továbbra is az FVM kifizető hivatala maradt. A megalkuvásnak sok formája van. Most éppen ilyen.

« Válasz #494 Dátum: 2016. November 14. 20:47 »

Bocs, hogy ezt a humor rovatba írtam. Bross azt mondta nem hírdet csapatot, mert szélesre nyitja az eggyüttműködés kapuját. Ezt komolyan kell venni.

...Lehet, hogy szépen kihátrált mögületek az a személy, ...

...és becsukta az "eggyüttműködés" kapuját. :P