OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 467136 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #150 Dátum: 2016. Június 12. 09:04 »
Bocsánatot kérni először Lászlóffy Zsoltnak kéne, Bross Pétertől!
Véleményem szerint reménytelen, pedig a bocsánat kérés az egyik legnagyszerűbb emberi erény.
Zsolt ezzel nem rendelkezik, tőlem és a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjaitól sem kért bocsánatos aljas tettéért.
Természetesen nem Gabika a tégla!
Tőle bocsánatot kérni,egy törékeny hölgytől?
Ne viccelj Texas Ranger!
Még ők érzik magukat megsértve!
Állítólag az elnökségi ülésen is kritizálták a Fekete-Fehér Méhészklub stílusát.
Persze akiket kritizálnak, azok nehezen viselik a kiképzést.
Ezek az urak azt felejtik el, hogy amit mi itt állítottunk az mind szóról szóra igaz volt.
Most, hogy Mészáros ex elnök beismerte, hogy a Kft. veszteséges már csak egy kérdésem volna hozzá.
Mit keres még az elnökségben?
Meddig kíván hazudozni, és félrevezetni bennünket?
Pedig egyházi neveltetésben részesült. (Ő mondta.)
Az OV-n megkérdezem Tőle.
Nagyernyei Attila

« Válasz #151 Dátum: 2016. Június 12. 11:12 »
"Becsület szó (ex) elnök úr???"

Emlékszel?  ;)

Na mindegy!  :-[
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

zümi

• 1382
« Válasz #152 Dátum: 2016. Június 12. 13:59 »
Idézet
Cserényi dr. pontosan olyan minőségben jelent meg az elnökségi ülésen, mint Csuja László, lévén mindkettőjük OMME tag. Ráadásul úgy hallik, hogy a Doki kevesebbet is szólt hozzá, mint Csuja.

Csuja ha jól tudom, Gödöllői Egyesület elnöke+egészségügyi felelős! Talán egy kicsit magasabb rangban van a sima mezei méhésznél! ::)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #153 Dátum: 2016. Július 11. 22:51 »
Ma volt újra Elnökségi ülés. Előre bocsátom, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb hangulat volt, mint az előzőn. Az előző olyan volt, mint amikor a haramiák rávetik magukat a kiszemelt áldozatokra. Ahogy utóbb megtudtam, pontos forgatókönyvvel készült rá Mészáros Cserényi féle csapat. Teljes egyetértésben törekedtek arra, hogy Bross Pétert kikészítsék. Majdnem sikerült. Cserényi ma igyekezett visszafogni magát, de az előző ülésen képtelen volt viselkedni. Önmagából kifordulva pocskondiázott embereket. Meglepődtem a mai szereplésén. Persze néhány témánál leállíthatatlan volt, pl. gyógyszer-cukor, neonikotinoidok, méhlegelő szabályozás. Ma már rögeszmének tekinthető érveit hangoztatta.

Megtörtént a Tukacs Zsófia utódlása ügyében hat jelölt meghallgatása. Döntés is született. Ezt Bross Péter fogja nyilvánosságra hozni. Hat jó képességű jelölt volt. A jelöltekről nyugodt légkörben döntöttek.

Ebéd után kényes téma következett. Legyen-e kamerás felvétel az elnökségi ülésekről? A Mészi féle csapat egyértelműen elutasította. Mivel ők vannak többségben a felvetés elbukott.

A Nemzeti Program módosításairól hosszan ment a vita. Először a korlátozásokra tettek javaslatot. Javasolják, hogy legalább három év gyakorlatot mutassanak fel bizonyos támogatások igénybevételéhez a pályázók. De növelik a méhcsaládszámot is, amivel bizonyos támogatások igényelhetők lesznek.

Hosszan ment a vita arról, hogy milyen mértékben vehet részt az OMME a tudományos kutatások irányításában és arról, hogy legyen-e kutatási koordinátor. Erről a döntést elnapolták. Sajnálom. Szerintem értelmetlenül elfolyik a kutatási pénz, ha nincs korrekt mederben tartva.

Hosszan ment a vita arról, hogy a nagy rendezvények száma nő és a költségvetési kereteket szétfeszíti, ezért határt kell szabni a támogatásoknak.

Nem tudom leírjam-e, hogy az OMME honlap működőképességét senki se dicsérte. Szerintem a rendszergizda nincs a helyzet magaslatán a havi 245 000 Ft-ért.

Kiderült, hogy a mézbor készíthető, de nem forgalmazható, mert nem szerepel az élelmiszerkönyvben.

A mézes reggelire készülni kéne, de a döntés el lett napolva. Jó hír, hogy a miniszter a mézes reggelin részt akar venni sajtó jelentlétében.

Meglepő, hogy a munkacsoportok elindítását nem támadta senki, csupán nem bíznak a működésükben. A következő havi Méhészújságban meg fog jelenni a felhívás és aug 31-ig lehet jelentkezni.

A hatóság szeretne a fajtamézekre - elsősorban az akácra - objektív mérhető paramétereket kapni. Erről nagy vita alakult ki. Az akácméz pollenösszetétele nagyot változott az elmúlt 30 évben. Kiderült, hogy ebben a tekintetben az organoleptikus értékelés és a labormérések nem egyeznek. Egyértelmű, hogy tudományos kutatás kellene ennek tisztázására. Addig marad a mai helyzet és a NÉBIH bírságol és a kiszerelő pedig sikerrel pereli vissza a büntetést?

Most két ordibáló témáról írok: lépesméz és neonikotinoidok. Cserényi nem állta meg, hogy ne ordítsa szét a lépesmézes vitát. Mi a lépesméz és mi az elfogadható technológia a lépesméz termelésére? Fikázás, személyeskedés volt a minimum, de ment tovább is. Egészen addig ment a vita, hogy lehet-e lépesmézet termelni Magyarországon? Szégyen, ha ebben nem lehet kialakítani egy józan és a méhészek számára is előnyös álláspontot. Most nem sikerült.

Neonikotinoid ügy vitája némileg mérsékeltebb hangnemben zajlott. Az OMME egy figyelmeztető levelet fog írni a minisztériumnak, hogy az EU korlátozás figyelembevétele a méhészek számára fontos. Semmi esetre sem öröm, hogy ha részletes információt nem fogunk kapni. Általános vita is volt a neonikotinoidokról az érvek ismétlésével, de érdemi álláspontváltás nélkül.

Az elnökség tagjai hallanak arról, hogy a napraforgó kevés helyen mézel jól és a méhbetegségek (virusok, nosema) is megjelentek, de erről részletesebb elemzés nem volt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #154 Dátum: 2016. Július 12. 18:20 »
Geddekas írásából ezt emelném ki:
". Legyen-e kamerás felvétel az elnökségi ülésekről? A Mészi féle csapat egyértelműen elutasította. Mivel ők vannak többségben a felvetés elbukott."
Na azért ez nem úgy van ám!!!
Mivel Bross Péter és csapata többségben van ebben a kérdésben a küldöttek fognak dönteni.
Persze, hogy Mészáros és volt alattvalói elutasították.
Így nem tudnának továbbra a hazugságaikat eltusolni, és félnek a nyilvánosságtól.
Pedig lesz kamera!
Nyugi fiúk, az OMME-t átláthatóvá tesszük, vége a mutyinak.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #155 Dátum: 2016. Július 13. 07:04 »
Aki valamilyen okkal, vagy ok nélkül ott volt az elnökségin, elárulhatna legalább egy okot amiért megszavazták a "nyilvánosság kizárását". Azt már tudjuk, hogy 5/6 arányban került elvetésre az élő internetes közvetítés.
Az hogy kik szavaztak ellene az engem igazán nem érdekel! Sokkal inkább az,hogy miért is?? 
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #156 Dátum: 2016. Július 13. 07:23 »
Bezzeg, Mészáros, Lászlóffy, Tóth, Fekete, Dr.Sebeeők ellene.
Nem az a lényeg, hogy miről szavaznak, hanem Bross ellen!
Még mindig Cserényi vezeti ezt az oldalt, aki most is aktívan részt vett az ülésen.
Nehéz elviselnie a megsemmisítő vereséget.
A változásnak még nincs vége!
A Kft. adatainak megismerése után lesz az igazi változás!
A hazugságuk nem maradhat büntetlenül!
A küldöttek fogják meghozni a döntést, ami számomra egyértelmű.
Aki, akik a méhészeket becsapják, valótlan adatokkal átvágják (ez Vivaldinak tetszik) a méhészeti közéletből ki kell rekesztenünk!
Az Elnökségi üléseket nyilvánossá kell tenni, akkor visszahúzzák majd az agaraikat.
Bízom a küldöttek többségének józan gondolkodásában, és a nyilvánosság erejében, mert ez a gáncsoskodó hozzáállás a méhészek ellen szól.
Érdemi munkának kell most már következnie, de ehhez további személyeket kell meneszteni, akik megakasztják a munkát.
Nekik egy a lényeg ne az legyen amit Brossék akarnak.
Ezért hozták létre az OMME-s újságot is.
Világos?
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #157 Dátum: 2016. Július 13. 08:51 »
Attila!

Számomra mindegy hogy ki, vagy kik irányítják a "másik oldalt" (az hogy valakiknek nincs önálló gondolata véleménye az az ő problémája, szegénységi bizonyítványa). Akiknek a nevét most itt felsoroltad, (amit egyébként tudtam, és szerintem papírforma) azoknak a véleményére vagyok nagyon kíváncsi, a MIÉRTRE!!
De leginkább Bezzeg, és Dr. Sebők véleménye érdekel ebben a témában. Számomra és sokak számára a MIÉRT a lényeg, és utána jöhetnek a nevek.
Szerintem keresniük kellene a nyilvánosságot, mert csak akkor maradhat meg ez a vezetés. Most hogy ezt milyen formában is teszik ez rajtuk múlik. Most Brossnak kellene nyilvánosságra hoznia a döntéseket, és azt hogy  kik milyen döntéseket hoztak. Nyilván az elnökségben mindenki úgy szavaz ahogy akar, de lehessen bárkinek megkérdezni azt, hogy ezt a döntését miért, milyen alapon hozta meg a méhészek érdekében. EZEK NEM KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜLI DOLGOK!!
Sokan kíváncsiak, még rajtam kívül azok is akik engem Elekes Lacinak, Atyának, ne adj isten, barátomnak szólítanak.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #158 Dátum: 2016. Július 13. 13:07 »
Jó napot Mindenkinek .  Kérlek írjátok le ki az új NP kordinátor    ..a keresztlányom tűkön ül a pályázók között volt

« Válasz #159 Dátum: 2016. Július 13. 13:21 »
Tegnap délutánra ígérték legkésőbb a választ.

« Válasz #160 Dátum: 2016. Július 13. 13:43 »
 ;D Vannak olyan kérdések amire tavaly óta nincs válasz! (HáGK)  ;D
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #161 Dátum: 2016. Július 13. 18:41 »
Kedves Atya!

Miért zárkóztak el a nyilvánosságtól? Egyszerű. Akkor nem lehet ordibálni, zsarolni, kulturáltan illik viselkedni. Amit pedig szóban indokként felhoztak, mind orvosolható vagy méltányolható lenne. Hiszen érthető, hogy a nemzeti program koordinátorának kiválasztásáról szóló vita ne a nyilvánosság előtt folyjon. De az szerintem a nyilvánosságra tartozik, hogy a Nemzeti Program rendeletéhez milyen javaslatokat tesz az OMME egyes tisztségviselője és mivel indokolja.  Ugyanígy például a nyilvánosságra tartozik, hogy a felállítandó munkabizottságoknak mi egyen a kompetenciája stb. Nyilvánosságra tartozik az is, hogyan szorítsuk keretek közé a regionális rendezvények támogatását. Stb. Stb.

Kedves Szabómehesz!

A személyi kérdésekben a testület a döntést meghozta, de a döntés nyilvánosságra hozatala az OMME elnökének, Bross Péternek és a munkáltatói jogokat gyakorló irodavezetőnek, Mészáros Józsefnek a feladata.

Az új koordinátor augusztus 15-vel kellene, hogy munkába álljon.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #162 Dátum: 2016. Július 13. 18:44 »
Sajnos a HAGK-val kapcsolatosan nincs előrelépés. Szerintem te is tudod, hogy miért.

« Válasz #163 Dátum: 2016. Július 14. 07:56 »
Tegnap beszéltem Bross Péterrel, és érdeklődtem az OMME irodába telepítendő kamera felől.
Kérdeztem a szavazást is.
Ő azt állítja szavazás nem is volt a kérdésben, viszont valóban nagy az ellenállás a "másik" oldal részéről.
Érveik között vannak megszívlelendők.
A téma többször lesz még napirenden.
A Kft.-vel kapcsolatos belső vizsgálat a finisébe érkezett.
A leváltott vezetésről mindig Gyurcsány elhíresült kijelentése jut eszembe.
Nagyernyei Attila

« Válasz #164 Dátum: 2016. Július 14. 08:51 »
A nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás eshetősége lehet a kalapba, a szándékos hazugságok mellett?

Mert tudnak az urak olyanról is meggyőzően nyilatkozni, ami nem igaz, sőt egy némely esetben a szándékos hazugság is tetten érhető volt (pl. Legdrágább elnök úr OMME közhasznú alapszabály, sunnyogó Fekete lovag, EB elnök.....Kft 8 millió).

Mindezekről felvétel?   ;D
Szabó György