Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715159 megtekintés
*

kas62

• 146
Re:Gőzölgő
« Válasz #3855 Dátum: 2019. November 12. 21:17 »
Ő,OMME tag
Ő,a Te egyesületed tagja
Ő, bújócskázott
???????????
Te milyen alapon nevezed "véglény"-nek
Te milyen alapon mondod,hogy az "egész ágazatunkat besározza"??????

ENNÉL SOKKAL NAGYOBB PROBLÉMÁK VANNAK!!!!!!!!!

« Válasz #3856 Dátum: 2019. November 12. 21:36 »
Kedves kas62!

Vannak hatalmas gondok az ágazatban, de egy ilyen ótvar állapotban lévő "méhészet"-re azt mondani, hogy ez nem hatalmas kockázati faktor, illetve tényező, na az nemes egyszerőséggel blődség.
A közvetlen szomszédjában lévő méhésznek, hidd el, ennél most nincs nagyobb problémája.
Most pedig meg kell védenem Attilát. Nem, ő nem az "ő" egyesületének a tagja. Amiket leírt, van alapja és komoly igazságtartalma. Sajnos ezt, aki nem érintett, nem fogja úgy átérezni.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3857 Dátum: 2019. November 13. 00:22 »
Kedves Kas62!

Kérdéseid egy részére válaszolva:

"Ő,OMME tag"

Kit érdekel, hogy OMME tag? Ha befizeti a tagságit, az feljogosítja, hogy felrúgjon minden alapvető méh-egészségügyi szabályt?

"Ő,a Te egyesületed tagja"

Kit érdekel, ha a Tolna Megyei Méhészegyesületben tag? Ez feljogosítja erre a magatartásra? Ha tényleg nálunk tag, biztosan meg fogjuk vizsgálni a lehetőségét, hogy kizárjuk.

"Ő, bújócskázott
???????????"

Hogy bujócskázott-e, kérdezd meg az illetékes egészségügyi felelőst! Tud mesélni! A régi és az új is!

"Te milyen alapon mondod,hogy az "egész ágazatunkat besározza"??????"

Igazad van! Ez fantasztikus PR! Igazi gyönyörű méhes! Szép, ápolt, gondozott! ;) Nem kell méhésznek lenni, hogy az, ami ott van, ocsmánynak hasson.

"ENNÉL SOKKAL NAGYOBB PROBLÉMÁK VANNAK!!!!!!!!!"

Nekünk ez most itt nem kicsi, de valóban van még bőven probléma.

Azt meg sem merem kérdezni, hogy azért véded, mert haver???
Bocs, de erre NINCS MENTSÉG. Aki így tartja a méheket, az fizethet OMME tagdíjat, de nem érdemli meg a méhész megnevezést.

"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

buksi

• 466
« Válasz #3858 Dátum: 2019. November 13. 03:11 »
Nem is tudom miért van az Omme-nak etikai bizottsága Ficere Úrral az élen, talán csak azért,hogy Ő is csak előadásokat tartson? ::) ::) ::)

*

Bicska

• 601
« Válasz #3859 Dátum: 2019. November 13. 06:47 »
Kimondtad, amire gondolok Buksi!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3860 Dátum: 2019. November 13. 07:12 »

« Válasz #3861 Dátum: 2019. November 13. 07:24 »
Hát mit is mondanék tisztelt méhésztársak kas62 beszólása után?
Felháborító!!!!
Ezt a vég..t kipártolja amikor ezt írja: (Ha ennyire zavar nem ismétlem.)
"Ő,OMME tag
Ő,a Te egyesületed tagja
Ő, bújócskázott
???????????
Te milyen alapon nevezed "véglény"-nek
Te milyen alapon mondod,hogy az "egész ágazatunkat besározza"??????
ENNÉL SOKKAL NAGYOBB PROBLÉMÁK VANNAK!!!!!!!!!"

Nem az én egyesületem tagja, és emiatt is "tökölődtünk" ennyit és kértük a HATÓSÁG segítségét.
Szerinted a hatóság a jogkövető, tisztességes méhészeknek ad sárga csekket?
Ez az "ember" most megkapja ami megjár neki.
Azt írod, hogy nem ez a legnagyobb probléma, hogy a keretek szanaszéjjel dobálva, a kaptárak nyitva, és a röpkörzetén belül legalább 30 méhészet található, köztük egy anyanevelő teleppel?
Nekünk embereknek bármennyi pénzünk is lehet, az egészségünket nem tudjuk megvenni.
Mindenekelőtt a családunk, a saját és a méheink egészsége a LEGFONTOSABB!
De van egy tiszteletteljes ajánlatom Kas62 kollégának.
Felajánlom, hogy ingyen és bérmentve a saját költségemen odafuvarozom a méheidhez vég..barátod kacatjait, ha ennyire kipártolod és egyet értesz vele.
Rohadtul nem érdekel, hogy birtokháborítást fognak indítani, (csak megjegyzem, hogy a hatóság ellen érdekes lesz), úgyis járkálok a bíróságra.
Egyszerűen valahol el kell kezdeni a rendrakást, mert az a méhészkedésünk alapja!
Aztán ha az estleges per esetén a bíró úgy dönt, hogy ez így rendben, akkor neked lesz igazad kas62!
Jelenleg nem túl jól áll vég...barátod szénája, mert pestiesen mondva a "hatóság is berágott"!
Egyébként ettől csúnyább jelzőkkel is illettük a "kollégádat", mert mi ezektől a ketyegő bombáktól elhatárolódunk.
Közösségünk védelmében, a Tolna Megyei Méhész Egyesület Elnökeként tiltakozom, hogy aki hanyagságával, veszélyezteti a tisztességes MÉHÉSZEK tevékenységét, kipártolják!
El kell takarítani a Föld színéről ezeket a renitenseket, és a törvény szigorával a lehető legnagyobb büntetést kiróni rá.
Akkor rend lesz, egyébként végünk.
Nekem erről ez a véleményem.
Ui. Azoknak a méhész kollégáknak, méhegészségügyi felelősöknek, a megyei hatósági főállatorvosnak és mindenkinek aki az akcióban részt vett köszönetemet szeretném kifejezni!!!!
És még nincs vége!

Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2019. November 13. 07:45 írta Nagyernyei Attila »

*

Attila

• 285
« Válasz #3862 Dátum: 2019. November 13. 07:52 »
Az ilyen méhészeti romokat gyorsított eljárásban kellene megsemmisíteni.
A területeket bejárni, ellenőrizni, keresni az ilyeneket.
Igazából ott helyben összerakni és felgyújtani. Hiszen azt egyből lehet látni a kaptár állapotán, hogy "képvisel-e értéket".
Persze meg kell a tulajt is keresni, ha lehet, mert lehet több ilyen telephelye is.

A rendes eljárásban értesítik a tulajt, hogy tegyen rendet. Rendben. Nem teszi. Majd szólnak még egyszer. Közben eltelik egy hónap, amikorra már a környék egyetlen kutató méhének sincs esze ágában sem arra járni. Alapvetően rendetlen ember hogy tud rendet tenni?

A méheü.-i felelősnek kellene ilyen esetekben tudni dönteni, a tulaj felkeresése, meg az eljárás lefolytatása, dokumentálása mellett. Persze nem 100Ft/családos díjazás mellett lenne ez elvárható.

Üdv.: Attila

*

linen

• 123
« Válasz #3863 Dátum: 2019. November 13. 08:22 »
Talán nem vagyok rosszindulató ha kívánok kas62-nek egy főállású méhészetet 2-300 családdal amit saját pénzéből és munkájából vért és izzadságot nyelve teremtett meg és mellé egy ilyen jó szomszéd méhész társulatot.
Nem tudom mekkora méhészete lehet a kollegának, de biztos nem sok ha így védi a haverokat.
Egy ilyen ámokfutó társulat minden méhész rémálma.
Mindenesetre Attila megnyilvánulásából a véglény kifejezés itt a fórumon leírva igen erős kifejezés.
Négyszemközt beszélgetve simán elmegy, még egyet is tudok érteni vele, de ez itt akár egy újabb per melegágya is lehet függetlenül a trehány méhész társulat magatartásától.

« Válasz #3864 Dátum: 2019. November 13. 08:45 »
Nem is tudom miért van az Omme-nak etikai bizottsága Ficere Úrral az élen, talán csak azért,hogy Ő is csak előadásokat tartson? ::) ::) ::)

Kimondtad, amire gondolok Buksi!

Buksinak a buksikájára egy simogatás, Bicskának egy frissítő "megfenés"... Megdolgoztak érte...

Kár, hogy az OMME szervezeti felépítését és szervezeteinek működését viszont egyikük sem ismeri, ám a buksisimogatás, "köszörülés" visszavonásával megvárom a következő reakciójukat, hátha ki tudják köszörülni a csorbát...

Tanulmanyozzák: http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2014/10/Etikai-szab%C3%A1lyzat.pdf

Az egyesületnek tehát valóban van Etikai és Fegyelmi Bizottsága. A Bizottság szabályzatában valóban benne is van az ilyen esetek elleni fellépés szándéka.

Csakhogy ezt a Bizottságot nem "Ficere"(sic!) és nem is Ficzere Péter vezeti, hanem Rádi Tibor. Aki járt már küldöttgyűlésen, az láthatta, hogy Ficzere Péter az Ellenőrző Bizottság beszámolóját szokta előadni, Rádi Tibor az Etikai- és Fegyelmi Bizottságét... Még egyszer sem cseréltek... Ráadásul könnyen felismerhető és megjegyezhető testi adottságokkal rendelkeznek, a méretbéli különbség alapján összetéveszthetetlenek...

Ha pedig beleásták magukat a szabályzatba, tudni fogják, hogy Rádi Tibor mikor indít fegyelmi eljárást (e kiemelt cselekedet ui. nem etikai, hanem fegyelmi vétség !). Csak nem ússzák meg a szabályzat tanulmányozását:

Idézetet írta: E-F Szabályzat

Eljárás megindítása

6.§. Etikai, illetve fegyelmi eljárást csak egyesiileti tag ellen lehet inditani.

Etikai- és fegyelmi eljárást az OMME Elnökségénél, illetve az Etikai- és Fegyelmi
Bizottság elnökénél, minden egyesiileti tag kezdeményezhet, irásban, kellő
indokolással.

Külső szervek, személyek, nem az OMME szervezeti életével kapcsolatos
bejelentéseit, esetleges fegyelmi útra terelését az Elnökség birálja el.

Az OMME-hez beérkezett panaszokat az iktató könyvben etikai és fegyelmi ügyek
gyűjtőnév alatt kell iktatni.

A panasz-beadvanyt beérkezését követő 3 munkanapon belül meg kell küldeni az
Etikai és Fegyelmi Bizottság elnökének.

Ficzere Pétertől pedig legjobb lenne elnézést kérniük, egyrészt azért, mert még azt se tudták, milyen poszton vezető tisztségviselő az Egyesület Ellenőrző Bizottságának elnökeként, másrészt azért, mert illenék vezetéknevét helyesen leírni, s a keresztnevének illesztésével pontosítani, kire is szeretnének utalni. A tulajdon- és keresztnevek fontos identitásjelölő funkcióval bírnak, érdemes megtisztelni viselőjüket a helyes használatukkal...

A cselekmény elleni egyesületi fegyelmi eljárás tehát OMME tag ellen indítható, de amennyiben eltekintünk a Klubmegvezető mocskolódó nyelvi fordulatairtól, akkor ö írta le a helyes eljárásrendet:

Az állattartási szabályok betartását a települési jegyző felügyeli, annak is megvannak a törvényi szabályai, míg a méhek tartásának állategészségügyi szabályait jelenleg a 70/2003 (V.28.) FVM rendelet fogalmazza meg.

A törvényi, rendeleti  környezet:

http://www.omme.hu/category/jogszabalyok/mehtartas-jogi-szabalyozasa/ benne a legfontosabb méhegészségügyi rendelettel:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300070.fvm

Az állategészségügyi szabálysértések esetén a hatósági állatorvos kihívása az egyedül törvényes módszer, esetünkben nem a jegyző jár el. Amennyiben a bejutását a területre nem biztosítja a tulajdonos, akkor a rendőrséget hivja ki a hatóság, s akkor léphet be a területre, hogy felderítse a cselekményt. A méhegészségügyi felelős sem léphet be, neki is a hatósági állatorvost kell értesítenie, s az elzárt területre csak vele léphet be. A hatóság megalapozott vétség, bűncselekmény esetén bírságot szabhat ki, esetünkben állategészségügyi bírságot, mely  mértékének felső határa a csillagos ég is lehet, amennyiben esetleg zárlati betegséget is felderít a vizsgálat.

Az állatvédelemmel és az azzal kapcsolatos hatósági eljárásrenddel egy "olvasmányos" magyarázat is foglalkozik, az esetleges perre való felkészüléshez ezt sem árhat tanulmányozni:

https://jegyzo.hu/allatvedelmi-hatosagi-eljaras/

Mindenesetre csak befejezett hatósági eljárás esetén lehet az egyesületnél fegyelmi eljárást kezdeményezni, nem kell tehát elébe menni az eseményeknek.

A "férgezés", "véglényezés", "aljadékozás" pedig sehová nem vezet, nem az "alpári" jelzők  fröcsögése teszi rendbe a dolgokat, hanem a korrekten lefolytatott hatósági eljárás. Amennyiben az "elkövető" elfogadja a hatóság által kivetett bírságot, nem kerül bíróság elé az ügy. Ha a tevékenységtől akarják eltiltatni a méhészt, az már egy nehezebb procedúra lehet, ott már belép az önkormányzati jegyző is (lásd előbb).

Mindenesetre végszóként ki kell hangsúlyozni, hogy az illusztrált eset egyáltalán nem védhető, a probléma jelzésének sorrendje: méhész>méhegészségügyi felelős>járási hatósági állatorvos. Állatvédelmi ügyekben a települési jegyző. Minden egyéb (jogtalan behatolás, önbíráskodás) csak a hivatalos eljárásrend érvényesülését, a hatósági eljárás sikerét veszélyeztetheti, tehát érdemes kerülni. A mocskolódó jelzők pedig semmire sem jók, kizárólag használójuk mentális állapotának jellemzésére alkalmas...

« Válasz #3865 Dátum: 2019. November 13. 08:48 »
Ezt írja Attila:
"A rendes eljárásban értesítik a tulajt, hogy tegyen rendet."
Ez most egy RENDES eljárás, mert már régen felszólították (na jól van az Urat), hogy rakjon rendet.
Most rendet rakatnak vele, ha nem mozdul akkor a hatóság rak helyette rendet, persze a méhész Úr költségén.
Valóban a véglény kifejezés egy kicsit erős volt, de vállalom.
A körzetben lévő méhészek valóságos lincshangulatban vannak, ezen nem is csodálkozok.
Senki nem szeretné ha ilyen szomszédjai volnának.
Nem kell őt dédelgetnetek, kim kell közösíteni, és eltakarítani a kacatjaival együtt.
Én simán közmunkára ítélném környezetkárosítás miatt.
Rengeteg műanyag szövött zsákot is felhalmozott kint, a "méhesében", ami simán környezet pusztításnak számít.
Régóta renitensként van elkönyvelve mifelénk, itt volt az ideje, hogy megleckéztessék.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3866 Dátum: 2019. November 13. 08:55 »
Kedves Fehér Viktor!
Minek ömlengtél ilyen hosszadalmasan, amit egy sorban is le lehetett volna írni?
Mivel nem vagy OMME tag ehhez meg mi közöd?
Segítek, semmi.
Engem meg ne utasíts rendre, majd a bíróságon ha megkérdezik tőlem mit miért írtam, esetleg válaszolok.
Ha téged kérdeznének azt is mond el szépen a bírónak majd, hogy én miért használok ilyen durva, otromba kifejezéseket.
Babusgassátok csak ezeket a drága cimboráitokat!
Akkor lesz igazán probléma, ha nem csapunk le a törvény minden szigorával ezekre a renitensekre.
A Tolna megyei dolgokba meg ne kotyogj bele, bízd ezt a hatóságra, ők teszik a dolgukat.
És tanácsokat ne adj mi az eljárás rendje!
Hivatalos levélben felszólították, nem mozdult.
A méhegészségügyi felelős felhívására nem mozdult!
Most kézigránátot raktak a zsebébe, vagy mi ez a pánik?
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 13. 09:09 írta Nagyernyei Attila »

*

kas62

• 146
« Válasz #3867 Dátum: 2019. November 13. 10:09 »
Köszönöm a kedves szavakat, elismeréseket, jókívánságokat, zeneszámokat, videókat,képeket minden kollégának! Nem kenyerem a magyarázkodás, de azt kell mondjam, hogy ez nagyon félre lett magyarázva…

Gondolatébresztőnek szántam a kérdéseket. Elég jól sikerült. Ha veszitek a fáradtságot, és az elejétől végigolvassátok figyelmesen a témával kapcsolatos hozzászólásokat, rájöttök, hogy miért !
De akkor részletezem egy kicsit a gondolataimat.

Szeretném kijelenteni az elején a következőket:
1.       NEM ISMEREM A MÉHTARTÓT
2.       NEM A HAVEROM
3.       ESZEM ÁGÁBAN NINCS KIPÁRTOLNI, MEGVÉDENI
4.       ABSZURD DOLOGNAK TARTOM, HOGY ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TARTSANAK MÉHEKET
5.       AZOKAT A KOLLÉGÁKAT NAGYON SAJNÁLOM, AKIK KÖRÜLÖTTE VANNAK, ÉS REMÉLEM, NEM SZÁRMAZIK BELŐLE GONDJUK

És akkor szép sorjában:

OMME tagság
Bicska írta: „Hogy az OMME vezetőség mit lép??? Kiderül. Legfeljebb kerül egy újabb a rovás a fájukra.”
Ha nem tag, mit tud csinálni? Ha tag, maximum kizárja. Attól meg fog oldódni a probléma. Érdemes ilyennel időt húzni?

Egyesületi tagság
Ha tag, akkor ismerni kellene. Tudni róla, hogy mit művel, és nem hagyni. Ebben az esetben mi történt? Mifelénk ezt megpróbáljuk, csendben,minél szűkebb körben megoldani.

Bújócskázás
A képekből/videókból ítélve nem novemberi keltezésű a probléma… Szerintem kellett, hogy legyen kötelező őszi vizsgálat. Miért vártak a kollégák eddig a hatóság bevonására?
Attila,ezt Te írtad régebben:

„Azért vannak problémák méhegészségügyi vonalon.
Végül is bátrak a méhészek.
Papírok nélkül vándorolnak, majd dolguk végeztével távoznak, de  addigra a terület zárlat alá kerül.
Aztán ha telefonon közlik vele, hogy óriási szabálytalanság amit tett..... legyint egyet.
Csak nem Tolna-megyében, ahol felkészült eü. felelősökkel találkoznak.
Úgy is mondhatnánk, hogy ezt benézte a méhésztárs.
Reményeim szerint ezek után jogkövető magatartást tanusít majd a renitens kolléga.
A sárga csekknek azért van némi jótékony hatása is.
Nagyernyei Attila”

A kommentekből meg kiderül, hogy az eü.-s cimbora… Valaki még a nemi szervét is rátette, hogy nem lesz belőle semmi. Ez csak nekem furcsa?

Véglény
Nekem ez most is erős…

Egész ágazat besározása
Sokkal kisebb problémát okoz az ÁGAZATnak, mint egy mézhamisítási botrány. ( A kollégáknak tudom, hogy óriási probléma!) És mint tudjuk, azokat általában eltusolják…

Sokkal nagyobb gondok
Hogy fajulhatott idáig a történet?

Ha beszélgettetek állatorvosokkal, akkor biztosan tudjátok, hogy nem túl jó a helyzet. Kicsi a kapacitás, túl vannak terhelve.  Eü.-t találni már nem nagyon lehet, ők szintén nem bírnak a feladattal. Nem beszélve a megalázó 100Ft-ról. Mindenki a másikra akarja tolni a gondokat…

« Válasz #3868 Dátum: 2019. November 13. 10:47 »
Kas62 válaszát elfogadom, és mind az 5 pontjával egyet értek!
Valóban elmentünk egymás mellett, de még mindig vannak apró tévedések.
Nem az én tagom!
Nem az én egyesületemből van a renitens méhész eü. felelőse.
Gondolom most már kezd körvonalazódni a helyzet.
Nem szerettem volna konfrontálódni a másik, belőlünk kivált csapattal, mert a méhegészségügy nem ismeri az egyesületekben dúló vitákat.
Meguntuk a "tökölődést" ezért kértük a hatóság segítségét.
Ma is voltak már, és lesznek az ügyben egyeztetések a hatósággal, hogy minél gyorsabb lehessen a rendrakás.
Ezen a vonalon elindulva a Szekszárd környéki kacatos méhészek pakolásszanak, mert a hatósággal közösen megyünk ellenőrizni.
Azért, hogy hivatalos legyen, és a szolgálati utat betartsuk ehhez kellett idő.
Most zöld a lámpa, ebben  pillanatban amikor írom a sorokat kaptam a hatóságtól azt az információt, hogy ma délután 14 óráig kapott határidőt a takarításra.
Ennyi.
Részemről semmi tüske nincs kas62 hozzászólásában, csak szeretek a tényekre hagyatkozni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3869 Dátum: 2019. November 13. 10:53 »
Kedves Fehér Viktor!
Minek ömlengtél ilyen hosszadalmasan, amit egy sorban is le lehetett volna írni?
Mivel nem vagy OMME tag ehhez meg mi közöd?
Segítek, semmi.
Engem meg ne utasíts rendre, majd a bíróságon ha megkérdezik tőlem mit miért írtam, esetleg válaszolok.
Ha téged kérdeznének azt is mond el szépen a bírónak majd, hogy én miért használok ilyen durva, otromba kifejezéseket.
Babusgassátok csak ezeket a drága cimboráitokat!
Akkor lesz igazán probléma, ha nem csapunk le a törvény minden szigorával ezekre a renitensekre.
A Tolna megyei dolgokba meg ne kotyogj bele, bízd ezt a hatóságra, ők teszik a dolgukat.
És tanácsokat ne adj mi az eljárás rendje!
Hivatalos levélben felszólították, nem mozdult.
A méhegészségügyi felelős felhívására nem mozdult!
Most kézigránátot raktak a zsebébe, vagy mi ez a pánik?
Nagyernyei Attila

Aranyos Átilla, Szekszárd Szegényes Szájtépője!

Nem kellene idéznem a böffeneted, de mégsem árthat, hátha nekiállsz módosítgatni a hozzászólásodat, ha valaki rávilágít, hogy nem tudod, mit is beszélsz...

Szóval olvasd át, amit írtam és mutass rá, hol "pártoltam ki", hol "babusgattam" én a "cimboránkat" !

Mintha ezt írtam volna: "Mindenesetre végszóként ki kell hangsúlyozni, hogy az illusztrált eset egyáltalán nem védhető..." Ezt a te szövegértésed "babusgatásként" értékeli? Te bárgyú lélek, azt írtam, hogy a méhegészségügyi szabályok semmibe vétele a méhsűrűség és a méhegészségügyi problémák függvényében elfogadhatatlan és megbocsájthatatlan, szigorúan szankcionálandó. Tudsz te olvasni?

Te Isten Szánalmas Szomorú Szekszárdi Szegénykéje! (kizárólag az alliteráció kedvéért, a pörödben fölhasználható, kérem a copyright-ot feltüntetni!)

Amit én kifogásoltam, az nem más, mint a véleményem szerint zakkant mentális állapotod következtében elbregyogott mocsokzuhatagod, ami a hatósági eljárásrendet ugyan semmiben nem befolyásolta, ám rávilágított, hogy neked az ambíciód, hogy Isten, OMME és Tolna Ustoraként beleégesd a lényed a méhészet történetébe. Hiszem, hogy benne leszel, ha Jenőt és Gyurit is visszaengeded, Ők is sokat tehetnek a hiteles ábrázolásod  érdekében... Hidd el, lesz aki megírja N.agyernyei Átilla, az utolsó tolnai méhész-csodasámán szomorú balladáját, aki vélelmem szerint mentális állapota következtében mindinkább megérik a gondnokság alá helyezésre... Elindult az árva, mint fair play csodabringás, lett belőle tolnai méhész-elnök-félisten (volt persze titkárka is azok mellett, akiket próbált összemocskolni), volt elnök-szaktanácstalan szaki, aztán valahol ez a sikertörténetnek induló heroikus eposz vakvágányra futott, s mára oda jutott szegényke, hogy kénytelen Takács Úr és az Ő csicskája, Bross -még elnök- interpretátoraként tengetni a zátonyra futott, sikereket tekintve mélyszegénységben szenvedő  hunoros (nem humoros!), szaktanácstalan méhész tragikus életét, akit családi garázdaként, szerencsétlen mocskolódóként és feketeöves tökönrúgóként is jegyeznek majd egykor az annalesek... Érdemes Geddekas történetét tanulmányoznod, az ő példája előrevetítheti, hogy egyszer minden Mujkónak kitelhet a böcsülete, s ha nem köllesz már senkinek, akkkor lesz idő, amikor csak a kerti út mellett köszöntőként használt kerti törpeként jöhetsz számításba az egyesületi életben...

Az OMME tagságot tekintve semmi relevanciája a brekegésednek, te harcoltál a közhasznú státuszért, most neked kell tűrnöd, hogy az egyesület közhasznú státusza következtében minden érintettségét igazolni tudó OMMÉN kívüli kívülálló is érintettnek és kompetensnek tekinthesse magát, s ezen logika alapján nem vitathatod el tőlem, hogy érintettnek és kompetensnek tekinthessem magam és szabadon véleményt nyilváníthassak. Ha ez nem tetszik, legfeljebb rugdoshatod a falat. Jelzem, hogy az fájhat is. Ha ríni támadna kedved, ne mutasd ki, vannak, akik kiröhögnek, vannak akiknek az endorfin-szintje emelkedik meg a falrugdosás következtében hullatott könnyeidtől, s a legtöbben magasról defekálják, fáj-e a falrugdosásod, avagy nem fáj...

Persze lesz néhány ember, aki véled rúgdos és rí... Nosza, rajta...!
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 13. 11:00 írta Fehér Viktor »