Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715183 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3750 Dátum: 2019. Október 25. 18:41 »
Ha igazak a hírek miszerint jövőre a támogatást ügyfélkapun keresztül kell beadni, és mg a lustábbaknak is a falugazdához kell menni, és nem a szaktanácsadóhoz, akkor milyen morális, etikai, vagy törvényi indokkal kérik az omme tagságot a támogatások igénylésénél?
Ha az omme ki lesz kerülve, mert a támogatási kérelmek nem rajtuk keresztül mennek, hogyan koordinálja az omme azokat?
 Végezetül, hogyan lehet elhitetni a méhészekkel, hogy az omme tagságra szükségük van?
És még egy. A szaktanácsadók munka köre mi lesz?

« Válasz #3751 Dátum: 2019. Október 28. 18:06 »
Látom egyes méhészek méhcsaládjait és nem értem, miért nem egészségesek. Megkapták az 500 Ft-os támogatást az egészségük megőrzésére és mégsem. Hogyan lehet ez? Jövőre a duplájából kétszer olyan egészségesek lesznek, úgyhogy szerintem baj nem lehet!

« Válasz #3752 Dátum: 2019. Október 29. 06:55 »
Nem kötelező felvenni!
Alanyi jogon jár, de ne is törődj vele.
8.000 méhész másként gondolta, és élt a lehetőséggel.
Mindent lefikáztok, aztán nyüszítetek.
Az OMME OV-n elhangzott, hogy kérik több témában is a javaslatokat, az egyik a mézhamisítás elleni harc.
A te javaslatod Fülemüle?
Azt látjuk, hogy a támogatást nem kéred.......
Nagyernyei Attila

« Válasz #3753 Dátum: 2019. Október 29. 09:44 »
Szerintem nem hallottátok tőlem, hogy tavaly panaszkodtam volna. Pedig fele állományomat elveszítettem. Pontosan leírtam a neonikotin mérgezés tüneteit, mikre kell figyelni, mik a szembetűnő  jelek. Nem igazán kaptam rá hallgatóságot. Vegyük tudomásul,  ezzel a pénzzel nem tudjuk megvédeni méheinket, ha a kiváltó okokat nem szüntetjük meg, kaphatunk 10.000 Ft-ot is az egészségvédelmükért , akkor is pusztulnak a méhek. Attila, Te szoktad hangoztatni milyen károsak ezek a mérgek, szinte nem is vesznek tudomást róla a felhasználók. Nem a növényvédő szerek ellen kell lobbizni, hanem olyan mérgeket felhasználni, amelyek rövid idő alatt lebomlanak. Akik zöldségeznek tudják miről beszélek. Könnyebb úgy gazdálkodni - "csak el kell vetni". Ezzel a szlogennel reklámozták anno a neokat. Lehet, hogy többe kerül a többszöri növényvédelem, de ha normálisan csinálják ez egyeztethető össze a méhészettel. Rövid távon úgyse lehet a teljes biogazdálkodásra  átállitani a növénytermesztést, de az előbbi járható út lehet.

« Válasz #3754 Dátum: 2019. Október 30. 06:39 »
Valahogy félrecsúszott ez a téma.
Én a deminimis támogatásokról írtam, te meg a méhmérgezésekről.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3755 Dátum: 2019. Október 30. 08:41 »
Látom szerinted a kettő nem függ össze. Én nem minimis néven emlitettem, hanem a méhek egészsége megőrzése címszó alatt.

« Válasz #3756 Dátum: 2019. Október 30. 09:16 »
Valahogy félrecsúszott ez a téma.
Én a deminimis támogatásokról írtam, te meg a méhmérgezésekről.
Nagyernyei Attila

Te Átilla!

Ha "félrecsúszott", csakis benned csúszhatott félre...! Fülemüle arra hozott ui. példákat, hogy miért nem elegendő ez a támogatás semmire a méhek egészségének védelmében.

Az egykori induló  "méhészeti gyógyszerek fipronilszennyezése okozta mérgezéseket kompenzáló egyszeri és csekély összegű Lyukasmogyoró-támogatás", majd az ehelyett kitalált  "megporzási alamizsna", illetve ennek a kampányszövegnek elvetésével a "neokotonoid hatóanyagú csávázószerekre kiadott szükséghelyzeti engedélyek okozta felháborodás csitítására osztogatni kívánt  szemkiszúró Pistafillérek" aztán  végül a "méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatás" kampányszlogenek elárulják, hogy milyen lázasan keresték Brossék és a jó méhész-miniszterék a politikai tőke kovácsolására alkalmas nyelvi eszközöket.

Mi is segítettünk, amikor a nem OMME tag "rabsicok" érdekében szót emeltünk, s látható azon lázas, ám meglehetősen tétovának tűnő útkeresés is, ami végül ehhez a generál "de minimis" támogatáshoz vezetett. Az út közbeni dilemmák illusztrálására egy megvilágosodott miniszteri nyilatkozat-részlet:

"A rendelet előkészítésének korábbi szakaszában fölmerültek olyan javaslatok is, hogy bizonyos méhcsaládszámnál kevesebbel dolgozó méhészek ne kapjanak támogatást, bizonyos méhcsaládszám fölött pedig csak kisebb összeg járjon.

„Én azonban azt vallom, hogy amikor beporzási támogatásról beszélünk, és a fenntartható fejlődést, az ökológiai egyensúlyt szeretnénk szavatolni, akkor minden egyes méhcsalád tevékenységére szükség van, ezét nem akarok különbséget tenni”
– fogalmazott Nagy István. Vagyis minden egyes méhcsalád után járni fog az 500 forint, mindenki számára."

( forrás:  https://magyarmezogazdasag.hu/2019/06/02/mindenkinek-jarni-fog-beporzasi-tamogatas?fbclid=IwAR0qOjs_25eogFW63-hoe0zayKKBzSrZ_CSKo7l7STj_x3vZX0eQXtRkSw4  )

Szóval "félrecsúszkálsz" te minden alkalommal, mikor felfedezik a patádat a köntös alatt. Olyankor aztán félrebeszélsz, ködösítesz, csúsztatsz, hápogsz-gágogsz, kotyogsz- kotkodálsz ilyeneket, mint ez is:

Nem kötelező felvenni!
Alanyi jogon jár, de ne is törődj vele.
8.000 méhész másként gondolta, és élt a lehetőséggel.
Mindent lefikáztok, aztán nyüszítetek.
Az OMME OV-n elhangzott, hogy kérik több témában is a javaslatokat, az egyik a mézhamisítás elleni harc.
A te javaslatod Fülemüle?
Azt látjuk, hogy a támogatást nem kéred.......
Nagyernyei Attila

Mi a rosseb lenne az összefüggés a "csekély összegű alamizsna" és a mézhamisítás között...?

« Válasz #3757 Dátum: 2019. Október 30. 11:41 »
Ebből az "alamizsnából" ami neked jár a 3 méhcsaládod után, még a puttonyodat sem tudod megtölteni.
Ellenben egy kapanyélre esetleg futja.
De látom a profikhoz is hozzászólsz....
Mindenbe belekotyogsz, osztod az észt, de a megoldás neked sem az erősséged.
Egyszerűen kíváncsi még itt valaki nálunk rád?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3758 Dátum: 2019. Október 30. 13:11 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:44 írta kivancsi111 »

« Válasz #3759 Dátum: 2019. Október 30. 13:14 »
Ezt írja kivancsi111:
"Na és mi a reakciód, amikor naponta többször is megalázóan sarokba szorítanak téged?"
Mesélj, valamiről lemaradtam?
Az előbb valóban sarokban voltam, elbújtam az unokám elől. :P
Nagyernyei Attila

« Válasz #3760 Dátum: 2019. Október 30. 13:23 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:44 írta kivancsi111 »

« Válasz #3761 Dátum: 2019. Október 30. 13:27 »
A brűsszeli tűntetés mint a falra hányt borsó!!!! Nagy a baj a fejekbe!!! Nem véletlenűl a kiszerelő előtt kellene tűntetni ahol a baj van ???

« Válasz #3762 Dátum: 2019. Október 30. 13:33 »
Attila!

Én is vártam egy választ tőled a kérdésemre, de a mai napig nem érkezett! Már ne haragudj, de addig maradnak számomra Viktor megállapításai "hitelesnek", amíg nem cáfolod azokat. A fölényes, "joulopukkis" válaszokkal sokan nem érjük be.

« Válasz #3763 Dátum: 2019. Október 30. 13:37 »
Aha, most már értem.
Ezt írja Kivancsi111:
"Te én nem mesélek, én tényeket írok."
Ezért barátod neked fehér Viktor?
Ő sem volt ott, te sem így vagytok totálisan hitelesek!
Aztán miért kéne szégyellnem magam?
Valami konkrétat tényleg írhatnál!
De ne olyant mint a méhcsaládjaimnál, hogy ...nyomorékok.
Azt sem láttad de te a "tényeket" írod....aha
Cézé!
Méz-paraméterekben kérdezd a muskétásokat!
Ők a témában a legjártasabbak....szerinted.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3764 Dátum: 2019. Október 30. 13:44 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:43 írta kivancsi111 »