Értem a célzást, de rossz a megközelítésed.
Magyarországon (hála az égnek) elég jó szintű az élelmiszerbiztonság, és a NÉBIH is teszi a dolgát.
Nem nálunk van a hunyó!
Magyarország egy porszem ebben a mézhamisítási gépezetben.
Valahol olvastam, hogy Németországban szinte nincs termelői méz, mind EU és EU-n kívüli országok mézeinek keveréke.
Valójában lepapírozzák a mézhamisítást.
Ebben viszont lenne az OMME-nak is szerepe, én is "lájtosnak" tartom ezt a hozzáállást.
Ki lehet jelenteni, hogy a brüsszeli tüntetéseknek nem sok haszna volt....sajnos.
A pénz, a haszonszerzés nem ismer határokat, de ebbe nem nyugodhatunk bele.
Állítólag az Európai Profik gyűlésén az osztrákok kiakadtak, és azt ígérték következményei lesznek a mézhamisításnak.
A Spanyol Méhész Egyesület például kínai mézzel kereskedik.
Nagyernyei Attila
Te Atilla, OMME Kemény Magja!
Mirül bregyogsz te itt, a Takács Klubján? Hogy a NÉBIH jól "teszi a dolgát"?
Hát magadnál vagy? Most nyert néhány pört a Gazdád ellen a hatóság, te meg itt dícsérgeted őket? Hát már benned sincs egy szemernyi lojalitás? Tanulj Brosstól szervilitást, ő már ugrik is "szakérteni/tanúskodni a bíróságra, ha a Főnök, Don Tessitore csettint egyet.
Már régen is így volt, azóta tudjuk, hogy az aszkorbinsav a természetes mézek természetes része, s ha a méhecske pl. aszkorbinsav-fűről gyűjti a nektárt, akkor az teljesen természetes, hogy az a nektár a többszázszorosát tartalmazza aszkorbinsavból, mint az átlagos nektárok, s ez a hiperkoncentrációjú aszkorbinsav a mézbe is átmegy, s a méhek töményítő (víztelenítő) tevékenysége folytán az aszkorbinsav-fűről gyűjtött természetes méz végül akár ezerszeres koncentrációt is tartalmazhat ebből a természetes (és vízben oldódó) vitaminból.Legföljebb kicsit savanyú pofát vágnak tőle...
És az a nyüves hatóság ilyeneket kifogásolt... Még szerencse, hogy Bross már akkor is rendkívül magas szinten értett a mézhez, úgy hallottam, hogy nem csak a paramétereihez, hanem az adás-vételéhez is, de hát valamiből akkor is csak köllött a pénz, amikor a jó elnökecske egyesületi források híján a saját zsebéből adott az egyesületének ötmilliót... A fizetéséből nem adhatta (ugyi ma sincs fizetése, s ahogy ígérte, választott tisztségviselőként soha nem is vesz fel fizetést...) valahonnan csak kellett keríteni, mert Koós Péter sem valószínű, hogy a nehezen összekuporgatott méz-pénzből egyedül ki tudta volna virítani az "adományt".
Nos, láthatod Klubvezérünk, hogy ilyen ostobaságot, mint hogy a "hatóság jól működik", itt nem szabad leírni!
Mint ahogy azt az ökörséget sem, hogy "Valahol olvastam, hogy Németországban szinte nincs termelői méz, mind EU és EU-n kívüli országok mézeinek keveréke. Valójában lepapírozzák a mézhamisítást."
A gazdád cége a letéteményese az "Ungarischer Honig"-nak Németországban, de mostanában Ausztriában is meg-megjelenik, igaz ott nem csak magyar, hanem eu-s és nem eus mézkeverékekkel is... Gondolom, nem arra akarsz utalni, hogy az Aranynektár/Golden Nectar/Fulmer Családi Méhészet egyszerűen csak lepapírosozná ezzel a mézhamisítást? Vigyázz, a Gazdi még tőled sem tűr ilyen kijelentéseket, s biztos, hogy nem kell egy olyan pör, amiben többet fizetnél, mint a családi garázdaság alkalmával.
Hát hogy mersz te ilyeneket leírni? Ráadásul azt sem tudod, hogy Bross apánk a németektől "adaptálta" az egész "mézesüveg-zárszalag projektet" ?
Ne csináld már Nagy Király, a Német Méhészszövetség (DIB= Deutscher Imkerbund) 1925 óta építi az "Eredeti Német Méz"="Echter Deutscher Honig" brand-et, tehát kifejezetten az eredeti hangsúlyozásával alkotott igazi védjegyet. Éppen ebből volt a legutóbb a botrány: a DIB tagjai kifogásolták, hogy az Aldi Süd az "Eredeti Német Méz"="Echter Deutscher Honig" brand használatával akciózott virágmézeket. Olvass utána, mi is volt a kifogás és mivel próbálták kifogni a tiltakozás vitorlájából a szelet:
https://www.aldi-sued.de/de/angebote/angebote-von-mo-65/detailseite-kw19-mo06052019/ps/p/deutscher-imkerbund-echter-deutscher-honig-0605201/https://www.bienenjournal.de/aktuelles/meldungen/echter-deutscher-honig-bei-aldi-sued/https://www.saarlandimker.de/echter-deutscher-honig-bei-aldi-sued/Nos, mint látszik, van még eredeti német méz is (az összes mézfogyasztásuk mintegy 20 %-át adja), az "akciózást" két olyan év bő termése tette lehetővé, mely gyakorlatilag ott is feltorlódott méztételekben kulminált... S érdekes, hogy ott is a méhészek kifogásolták, hogy a "nagyfejűek" belementek egy olyan akcióba, ami a több, mint kilencven éves védjegy értékét rontja. Az Aldi rögtön a "biodiverzitás" és a megporzók támogatásának kártyáját rántotta elő a mandzsettából, miként nálunk is a jó miniszter akkor, amikor a fipronil-botrány és a megporzási alamizsna a körmére égett...
Hogy lásd, mit is kellene Gazdádnak és magadnak is olvasnotok, mellékelem a Deutscher Imkerbund honlapját és biztatnálak benneteket, olvasgassátok figyelmesen, értően. Már csak azért is érdemes, mert végre Bross azt is megtudhatná, mennyi a német mézfogyasztás:
https://deutscherimkerbund.de/160-Die_deutsche_Imkerei_auf_einen_BlickA német egyesület (nem az egyedüli, kizárólagos) történetét követve pedig arra is érdemes figyelmezni, hogy ha nem kényszertevékenység a méhészet, akkor hogyan is alakul a szervezett méhészek száma. A megélhetési lehetőségek "diverzifikálásával" pedig majd szépen beáll a méhészek, méhészetek és méhcsaládok száma is...
Azt sem értem, honnan veszed a merészséget a Méhészek Nagy Megmentőjének brüsszeli fellépését kritizálni? Hiszen te is ott voltál, te is kockásra ülted az ülepedet, s most ezt írod?
"Ebben viszont lenne az OMME-nak is szerepe, én is "lájtosnak" tartom ezt a hozzáállást.
Ki lehet jelenteni, hogy a brüsszeli tüntetéseknek nem sok haszna volt....sajnos.
A pénz, a haszonszerzés nem ismer határokat, de ebbe nem nyugodhatunk bele."
Hogy lehet ilyen butaságokat leírni, neked nem ezt a szerepet írták a gazdáid, neked nem szabad kételkedni bennük, neked azokat kell letorkollni, akik kinyílt szemük révén egy ideje kitűnően látják, hogy ti -a Királyaink és az ő Mujkójuk- tökéletességgel mezítelenek vagytok...
Hogy emlékezz, a tarsolykából elővettem pár hozzászólásodat, hogy emlékeztesselek: nem sokkal ezelőtt büszke voltál az eredményeitekre, arra, hogy "győztetek Don Tessitore zászlaja alatt. Meg szoktam kérdezni, hogy a beígért 100 %-os méz-értéknövekedés ("a méhész udvarán") ugyan hol késhet, de te nem ilyen anyagias megközelítésben utasítottad vissza a demonstráció kritikáit (bevallom, a leginkább "lájtos" vartyogásokból válogattam...)
Nagyernyei Attila
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #189 Dátum: 2016. Február 07. 21:14 »
A kampány részévé vált a kínai mézhamisítási botrány, és a brüsszeli tüntetés is.
Az OMME vezérkara azzal kampányol, hogy Takács Ferenc által szervezett brüsszeli tüntetés az oka az alacsony mézárnak!
Kérdezem én, Fekete József nem tagja az OMME jelenlegi vezetésének aki a Salgótarján és környéke csapatot toborozta Brüsszelbe?
Csúnya dolog a valóság elferdítése.
Azt is mondják, ha Bross visszajön, Takács kezére játssza az OMME-t!
Tegnap a Tavaszváró Méhésznapon Péter világossá tette, hogy vissza kell álltani az OV hatáskörét, és olyan jogokkal felruházni, hogy az soha ne történhessen meg, hogy kereskedő befolyása alá essék az egyesület.
Szerintem azzal kéne foglalkozniuk, hogy mennyire átvágták a méhészeket, amikor valótlan piaci információkat közöltek velük.
"Várjatok, lesz az akácméz ára 1.500-nál több is!"
Nem kéne maszatolniuk, ez a fő ok, hogy beragadtak a méhészeknél a készletek.
Mindenki várt, amikor már itt a klubbon is olvasható volt, hogy nagy sűrű felhők közelednek.
Fórián Zoltán cukorpiaci elemző előadása rendkívül tanulságos volt számomra.
Nem ártana egy kis tréning az OMME urainak, mielőtt ekkora marhaságokkal tömik meg a termelők fejét, majd ezt úgy adják elő, hogy ezt egy kereskedő okozta.
Egyáltalán milyen érdekképviselők azok akik valótlan piaci információkkal csapnak be bennünket?
Cserényi doktornak állítólag tettek egy nemes gesztust.
Jelölik az OMME tiszteletbeli elnökének.
Ő ettől elzárkózik, mert be szeretne kerülni a következő csapatba is.
Azt mondta nélküle tönkre megy az OMME.
Szerintem meg tőle megy tönkre.
Nagyernyei Attila
Kicsit később:
Nagyernyei Attila
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1851 Dátum: 2017. December 19. 08:27 »
A mézhamisítás témába most nem nem mennék bele, viszont Kivancsi111-nek van egy olyan mondata, amelyet a két busznyi magyar és a külföldi méhésztársak nevében visszautasítok!
Ezt:
" A sok idióta meg veletek megy -ellenetek tüntetni- önmaga ellen, és ki sem lát a sötét fejéből, de van véleménye, és "kockásra" üli a fenekét a mi pénzünkön kirándulva, na meg még büszke is erre."
Eddig azt mondtad soha többet nem írsz ide!
Ilyen alpári szöveggel légy szíves kíméld meg a Fekete-Fehér Méhészklubot!
Azt gondoltam kulturált, nagyívű méhész vagy Jenő, de tévedtem!
Az utunkba a te pénzed biztosan nincs benne, mert részben a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból lett támogatva, valamint a Nemzeti Agrárkamara adott rá pénzt.
Remélem azok a méhésztársak is olvassák lebecsmérlő írásod akik a kínai méz Európából való kitiltása ellen tüntettek.
Ha olvasod a híreket, láthatod, hogy döntés január 22-én az lesz az Európai Parlament ülésén, melynek alapja a Brüsszeli tüntetés, és az az anyag amit Bross Péter az OMME elnöke készített Erdős Norbert EP képviselőnek.
Szégyelld magad!
Nagyernyei Attila
És még egy, nem azért, mert "három a magyar igazság", hanem hogy világosabban lássanak a velejedig:
Nagyernyei Attila
Re:Hír-les
« Válasz #3707 Dátum: 2018. Június 06. 07:24 »
Köszi a hírt Atya!
Szerintetek ez nem egy óriási siker?
Íme a méhészek brüsszeli tüntetésének egyik hozadéka!!!!!
Ez volt az egyik alapvető követelésünk, hogy írják rá az üvegre a származási országot.
Az nem elég, hogy EU és EU-n kívüli országok.
Ezek után kíváncsi leszek ki fogja majd választani a Távol-Kelleti országokból származó mézkeveréket.
Nagy siker, ne fikázzuk le.
Nagyernyei Attila
Van több is, alkalmasint Jenővel lassacskán ki tudjuk adni a "Nagyernyei Összes Művei" bőrkötéses díszkiadást (saját bőrbe kötve), csak még várunk a Hazafias Népfront áldására és támogatására. A bőrkötéshez a bőröd már meglenne, a HN anyagi támogatása késik...
Egyébként az összes nyűglődésünk ellenére Jenővel, Gyurikával, együtt rendkívül tisztelünk, s miután életutad állomásait különös figyelemmel és gondossággal követjük, most megosztanék egy briliáns cikket a mi Kemény Magunk, Ustorunk, Karógyökerünk és Domain-Tulajdonosunk, Nagy Kerálunk életútjának kezdő, cseppet sem botladozó, hanem határozott lépésekkel haladó, már akkor is energiatakarékos módszerekkel manipuláló, a lőszeres-(valójában persze szerszámos-)-ládák iránti alapvető vonzalmáról (már tudom, mire is jó a te bringás múltad)...:
https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFVV8xWi1OajQ3eDJ3dXM2SUFXdUlHVnY4WUZ3/view?usp=sharingLátod, nem szabad idejekorán feladni, s ha egykor "A"-t mondtál, maradj továbbra is az "A"-nál...! Oszt' bringára fel, ha már visszataláltál a gyökerekhez!
Szedd már össze magad...! Föl is öltözhetnél...! Pá !