Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715309 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #3510 Dátum: 2019. Július 13. 02:50 »
Gondolkodjatok el azon, hogy ha az OMME tevékenységéből levonjuk a Méhészeti Nemzeti Program feladatait, merthogy az a minisztériumi feladat átvállalása, akkor a mézkereskedők és a nővényvédősök szerecsenmosdatásán kívül csinál-e valamit az OMME?

Tudjátok, hogy mit is kéne csinálnia érdekképviselet címén az OMME-nak? Biztos tudjátok, tehát meg tudjátok mondani hogy Volt-e rá példa 2016 óta, hogy a méhészek érdekét védte volna az OMME? Lehet, hogy hiányos az én tudásom, legyetek szívesek soroljátok már fel lécci!

Szóval ne vegyétek bele a statisztikába az MMNP-t és a szerecsenmosdatásokat és soroljátok már fel, hogy ezeket leszámítva mikor védte az OMME a méhészek érdekeit? És ne vegyétek bele a rádióban tévében történt siránkozásokat és a repi megjelenéseket se. Én valahogy nem találok példát rá. De javítsatok ki és soroljátok fel lécci. Javítsuk a statisztikát és tornázzuk fel mínusz ezerről legalább a nullára az OMME statisztikáját. Nekem ez nem megy. Segítsetek!

Ha most nem találunk érdekvédelmet az OMME tevékenységében, akkor gondolkodjunk el azon, hogy hol csúszott félre az OMME? Utoljára mikor képviselte hatékonyan a méhészek érdekeit az OMME? Torgyán Jóska minisztersége alatt vagy valamikor előtte? lehet, hogy csak a rendszerváltás előtt? Akkor is voltak csúnya dolgok, hiszen Nikovitz Tónit, aki tudta, hogy mi az érdekvédelem, úgy kicsinálta a Buchinger-Vicze garnitúra, hogy belerokkant az OMME.

Szóval veszekedés helyett próbáljuk meg az OMME statisztikájának javítását. Soroljuk - ha van - a valódi érdekképviseleti tetteket Bross legújabb elnöksége alatti időszakból. Én nem találok egyet se. De ti biztos jobban tudjátok. Írjátok le! Oké?

- Mennyit javult a méhlegelőink minősége?
 - Mennyivel kevesebb méh pusztult el mérgezések miatt?
 - Mennyivel kevesebb probléma van a gyógyszereinkkel?
 - Mennyivel emelkedett a méz ára?
 - Mennyivel lett jobb minőségű a műlép?
 - Mennyivel kevesebb hamisított méz kerül forgalomba itthon és Európában?
 - Mennyivel kevesebb törökmézet gyártanak le a magyar méhészek?
 - Hány méhész önkéntes méhész szövetkezet jött létre?
 - Mennyivel lettek stabilabbak a magyar méhészkedés feltételei?

Ha elkészítettük a statisztikát, akkor döntsük el, hogy jól működik-e az OMME? Tisztázzuk együtt, hogy Kinek működik jól az OMME? A méhésznek? Ha nem, akkor bizony valamit változtatni kell! Nem akarom helyettetek a kérdésekre válaszolni. Segítsetek!

Jó reggelt!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3511 Dátum: 2019. Július 13. 12:52 »
Most nincs időm minden kérdésre válaszolni. Aki csak rombolni akar, annak nyilván semmi sem elég. És bármi is történik, mindíg lehetne többet tenni. És azzal lehet aztán ostorozni.

Te per pillanat az OMME létjogosultságát vonod kérdőre. Tán nem új országos szervezet alapítását tervezed, ami majd mindent megold?

Nézzünk néhány megkerülhetetlen tényt:

Sokkal több a méhészetet érintő riport, tv műsor. Ez mind "marketing". Az elkészített filmek. A mézes reggeli.

Ha nem lenne, nem lett volna OMME, akkor lehet, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program is olyan lenne mint a német, vagy a belga. A méhész nem kap semmit, központi dolgokra költik el az összes pénzt. Nem lenne a helyi egyesületeknek régiós rendezvénye, nem biztos hogy lenne Székesfehérvár, Jászberény, Gyula, Kaposvár, Szekszárd, csak hogy néhányat említsek - Németországban nincs!. Nem lenne utánfutó, anyatámogatás, gyógyszer cukor, semmi.

Minden nemzetközi helyzet és magyar helyzet ellenére betiltásra került a neonikotionid.

A területalapú támogatásnál bevezették a zöldítés programot, amivel nőtt a méhlegelő mennyisége. Lehet még rajta pofozni, de jó az irány. Bevezetésre került a területalapú támogatásban a hagyomnyos gyümölcsös, ahol nem kell már feltárcsázni a fák alatt és afák közét, ott maradhatnak virágok.

Újra bevezetésre került az állami megporzási díj. Pár országban van csak. Tán rajtunk kívül háromban. Növelni majd még lehet, de már van!

Szóval elő kell szedni az OMME éves beszámolókat az utolsó 10 évere, és zölddel aláhúzni azokat, amelyek pozitívak voltak.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

linen

• 123
« Válasz #3512 Dátum: 2019. Július 13. 16:15 »
Ne haragudj, de időhiányra hivatkozva kikerülöd Geddekas kérdéseinek akár részben történő megválaszolásást.
Ez helyett fényesíted Brosst, és csak az eddigi érdemeit sorolod.
Ez nagyon torzított vélemény így, mintha Attila szavait olvasnám.
Ez itt nem a reklám helye, ez a gőzölgő.
Mindenki tudja aki naprakész, hogy mit tett eddig a főnök.
De méginkább tudjuk, hogy mit nem tett meg a méhészekért, illetve mit tett ellenük.
Aki nem tudja az olvassa a gőzölgőt, sokszor csokorba lett szedve mi nem tetszik a méhésznek.
Tolok egy tetszik gombot Geddekas írására ha valóban azt írja amit én is érzek legbelül.
Sokszor kevésnek érzem a tetszik elismerést, de nincs "nagyon tetszik" gomb.
Ezért csak leírni tudom, hajrá Geddekas a szívemből beszélsz illetve írsz!

« Válasz #3513 Dátum: 2019. Július 13. 19:48 »
Geddekas több olyan dolgot kér számon az OMME-n amihez semmi köze!
- Mi köze az OMME-nak a méz árához?
Soha semmi köze nem volt, mert az OMME egy civil szervezet, nem kereskedőház.
- Ja az OMME állítsa meg a kínai szutykokat, és tegyen a mézhamisítás ellen.
Ehhez is nemzetközi összefogásra volna szükség, mert látható, hogy egy civil szervezet ehhez kevés.
Nem kell letenni róla, de más sebességre kell kapcsolni aminek szerintem az Európai Profik motorja szükséges.
- A méhész szövetkezetek létrehozását is az OMME-n kéred számon?
Ez vicc, vagy csak lendületből írogatsz?
- A technológiai hibás gyógyszerekért is az OMME felelős?
Ez a második vicc.
Gyakorlatilag mindennel és mindenkivel baj van.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3514 Dátum: 2019. Július 13. 20:39 »
Geddekas több olyan dolgot kér számon az OMME-n amihez semmi köze!
- Mi köze az OMME-nak a méz árához?
Soha semmi köze nem volt, mert az OMME egy civil szervezet, nem kereskedőház.
- Ja az OMME állítsa meg a kínai szutykokat, és tegyen a mézhamisítás ellen.
Ehhez is nemzetközi összefogásra volna szükség, mert látható, hogy egy civil szervezet ehhez kevés.
Nem kell letenni róla, de más sebességre kell kapcsolni aminek szerintem az Európai Profik motorja szükséges.
Megismétlem a lényeget. Amíg a gyantázott "méz" kimutatására nincs akkreditált kimutatási módszer, addig a felvásárlási árak még az inflációt se fogják követni.
Ki a jó fene harcolhat joggal a mézhamisítványok kimutatásáért, ha az OMME nem? Mit tehetne az OMME a változásért? Hány millió forint tudományos kutatási pénz felett rendelkezik az OMME? Ha egy évi ilyen összeget csak a gyantázott mézek kimutatására szentelne, akkor már lehet, hogy kezünkben lenne a megoldás. Azt követően már csak nemzetközi kampány és lobbizás kérdése, hogy az EU nagy mézfogyasztó országai kötelezővé tegyék az egész EU-ban. Mindannyian tudjuk, hogy ha a gyantázás kimutatható lesz, akkor a kínai méz már nem lesz versenyképes az EU méhészeinek mézével és pillanatok alatt felmegy a méz felvásárlási és bolti ára is. Hogy ez érzékenyen érinti a mézkereskedőket? Minket méhészeket végképp nem érdekel. Ez legyen az Ő problémájuk.

Idézet
- A méhész szövetkezetek létrehozását is az OMME-n kéred számon?
Ez vicc, vagy csak lendületből írogatsz?
Igen. Mit tett ezért az OMME? A vicc az, hogy semmit.

Idézet
- A technológiai hibás gyógyszerekért is az OMME felelős?
Ez a második vicc.
Szerintem a vicc az, hogy az OMME még soha nem lépett fel az állatgyógyászati gyógyszerek szigorúbb minősítése érdekében és a szigorúbb minőségbiztosítás érdekében. Ezek olyan jogi lépések, amire akár jogszabály kidolgozási kompetenciája is van az OMME-nak.

Jó lenne, ha tisztába lennétek azzal, hogy bizony a gazdálkodó szervezetek érdek-képviseltének egyik legfontosabb feladata szabályozási javaslatokat adni a minisztériumok számára. Ha körbe néznétek, akkor számos példát látnátok rá a mezőgazdaságban is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

• 1000
« Válasz #3515 Dátum: 2019. Július 14. 06:52 »
Attila!
Azt gondolom, hogy a magyar méhészet az életéért küzd. Akkor pedig az a szervezet, amelyik elvileg azért van, hogy megvédje a méhészek életét, mégiscsak felelős azért, hogy felvállaljon életmentő dolgokat. Persze, lehet azt mondani, hogy ez egy lehetetlen küldetés. Ebben az esetben viszont úgy tisztességes, ha feláll a vezető, és azt mondja: én nem látom a megoldást, próbálja meg más valaki. Azt azonban, hogy tagi felhatalmazás nélkül, a saját meggyőződése szerint kisajátítsa az OMME képviseletét, azt egyszerűen felháborítónak tartom. Tehát olyan nincs, hogy úgy terjesztek be méz minőségi paramétereket, hogy arról a legfőbb döntéshozó szerv nem szavaz. Kétségtelen tény, ha emiatt a tagság nem tiltakozik, az is egyfajta legitimáció. Csak aztán nem szabad majd csodálkozni, ha egyszer hirtelen nem kell majd tagsági befizetési nyugtatömböket vásárolni.

« Válasz #3516 Dátum: 2019. Július 14. 07:23 »
Neo!
Ez egyszerűen nem igaz.
"Tehát olyan nincs, hogy úgy terjesztek be méz minőségi paramétereket, hogy arról a legfőbb döntéshozó szerv nem szavaz."
Szavazott!
Erre van az OMME Küldöttgyűlése, és ott szavaztunk róla.
Lehet azon vitatkozni, hogy ez egy speciális része a szakmánknak, és sokunknak lövése sincs hozzá, akkor miről szavaztunk.
Ez nem méhészkedés, hogy szűkítek-bővítek melyik keretet hova rakosgatom.
A méz minőségi paraméter kérdése egy betonkemény szakma, de nem méhészkedés.
Az a gond, hogy ehhez az elnökségen belül a legjobban a jogászok értenek, de soha nem tanulták, és meggyőződésem, hogy csak hangulatkeltésre használják.
Mivel ez egy speciális szakmai kérdés ehhez a témához értő tanult szakemberek véleménye szükséges, nem a laikusoké.
Senkit nem szeretnék megsérteni (emiatt magamat is beleértem) de egy kőműves, autószerelő, állatorvos, jogász, növényvédős, mérnök stb.) hogy tud felelős döntést honi?
Sehogy.
Kaptunk egy szakmai tájékoztatót és ez alapján szavaztunk.
A teremben ülők nagy része  a méz paraméterekhez nem ért, mert méhész és más a végzettsége.
Aki ezen megsértődik magyarázza el, (de el sem tudja mert nem ért hozzá) mi a baja vele.
Nagyernyei Attila

*

neo

• 1000
« Válasz #3517 Dátum: 2019. Július 14. 07:53 »
A Küldöttgyűlés megszavazta a konkrét paramétereket a szakmai tájékoztató alapján?

*

linen

• 123
« Válasz #3518 Dátum: 2019. Július 14. 08:09 »
"A méz minőségi paraméter kérdése egy betonkemény szakma, de nem méhészkedés.
Mivel ez egy speciális szakmai kérdés ehhez a témához értő tanult szakemberek véleménye szükséges, nem a laikusoké.
Kaptunk egy szakmai tájékoztatót és ez alapján szavaztunk."
Ki készítette el azt a szakmai tájékoztatót?
Ha az alapján laikusként megszavaztad akkor mi szükség van egyáltalán rád és a többi küldöttre ilyen szavazáshoz?
Lózung az egész, semmi részletesség nincs az írásodban, csak úgy akarod beállítani a dolgot, hogy kimosdasd a főnököt.
Szégyen és gyalázat, hogy olyan laikusok szavaznak mézparaméter témában amihez lövésük sincs hiszen ez a szakterület speciális szakma ahogy írtad is.
Minden termék ára csökkenni fog ha rontják a minőségi mutatóit.
Téged és a többi szavazót kell majd hibáztatni akkor amikor szépen lefele kúszik az akácméz ár a hozzá nem értésetek miatt amit csak azért szavaztatok meg mert a főnök előterjesztette.
Le kell váltani az ilyen elnököt aki a méhészek pénzén pont ellenük dolgozik és meg kell változtatni az egész küldötti szavazás rendszerét is.
Mondja ezt olyan ember aki nem OMME tag hanem rapsic Attila szerint, és mégis a tudatlanok szavazása
miatt fog sok lóvét veszíteni amikor a felvásárló majd szarért húgyért viszi csak el a jó magyar hungarikumot.
Sok embert fog ez érzékenyen érinteni amikor a zsebükben turkálnak, akkor majd kinyílik a szemük és a főnököd ellen fordulnak.

« Válasz #3519 Dátum: 2019. Július 14. 08:34 »
Ezt írja linen:
"Szégyen és gyalázat, hogy olyan laikusok szavaznak mézparaméter témában amihez lövésük sincs hiszen ez a szakterület speciális szakma ahogy írtad is."
Az egész küldötti rendszer hasonlít a parlamenti képviselőkhöz.
Szerinted az OMME alapszabályának JOGI részéhez ki ért közülünk?
Akkor ott mit szavazunk meg?
Számtalan olyan egyéb szakmai döntés születik amelyhez sokunknak nincs meg a megfelelő végzettsége, rálátása a témára ezt ki kell mondani feketén-fehéren.
Emiatt vannak a tájékoztatók, mondjuk a lebutított OV(Ahova sok elnök és szaktanácsadó el sem jön) akkor mi alapján döntenek majd?
Én legalább veszem a fáradtságot és elolvasom a kiküldött anyagokat, felkészülök, és figyelek.
Egyébként a hozzászólásodban kézzel tapintható a rosszindulatúság.
Így nehéz bármit is válaszolni.
Az a kérdésem hozzád, hogy tedd ide fel azt a javaslatodat amit alapszabály módosítás ügyben előterjesztettél, hogy a felsorolt anomáliáid megszűnjenek.
Ja, hogy csak hablatyolsz ilyen nincs?
Akkor csüccs!
Nekem számtalan van, egyik például az elnökségi ülésekről élő képet és hanganyagot adó WEB kamera.
Szerinted hányan szavazták meg?
A főnökömmel egyébként tegnap előtt voltam az állatkertben.
Még élőben nem látott oroszlánt.
Előtte mondtam neki, hogy ne attól az állattól félj amelyiknek nagy a szája.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3520 Dátum: 2019. Július 14. 08:46 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:54 írta kivancsi111 »

*

neo

• 1000
« Válasz #3521 Dátum: 2019. Július 14. 09:00 »
Mondjuk választ nem kaptam, de ha valóban megtörtént a szavazás, akkor azt gondolom, hogy mégiscsak rendben van a dolog. Ugyanis ebben az esetben érvényesül a tanácskozási jog, ahol elhangzanak a pro és kontra érvek. A bajom nekem inkább azzal van, hogy a mezei méhészt ki kérdezte meg, mi a véleménye róla? Tehát első körben ő az érvek alapján dönt, és a küldött ezt a döntést viszi magával. Én így tartanám legitimnek. Ha mások szavaznak helyettem, anélkül, hogy megkérdeznének, az nekem azt jelenti, hogy nem érvényesül az a szavazati jogom, amit a törvény biztosít számomra. De, mint mondom ehhez az kell, hogy minden felmerülő alternatíva előnyeit és hátrányait is meg tudjam ismerni. Tehát nem közvetlenül a laikus határozza meg a paramétereket, hanem szakemberek terjesztenek elő alternatívákat. Én, a mezei méhész pedig kiválasztom a nekem szimpatikus alternatívát. Nem más mondja meg, hogy márpedig az egyes számú javaslat szolgálja az én érdekeimet. Azt gondolom, hogy itt néhányan szereptévesztésben élnek. Aztán, hogy most meg sem vagyok kérdezve, de van egy felkent testület, amely elvileg legitim döntéshozó, akkor ha ez a testület (Küldöttgyűlés, nem Elnökség) kellőképpen ki tudta  tárgyalni a témát, akkor rendben van. Egyébként nem! Én eddig úgy tudtam, hogy a négyek javaslatáról nem volt szavazás.

« Válasz #3522 Dátum: 2019. Július 14. 09:01 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:54 írta kivancsi111 »

*

linen

• 123
« Válasz #3523 Dátum: 2019. Július 14. 09:03 »
Nem vagyok tag, ezért nem tudok mit előterjeszteni.
Viszont mivel a hozzá nem értésed érint engem is és ez a gőzölgő ha nem tévedek ezért van alapja a hozzászólásomnak.
Kérlek ne tévessz össze magaddal amikor a szőnyeg szélén állsz és hülyeséget mondasz, na akkor hallod a mondatot a főnök szájából: na akkor csüccs!
Nyudodj meg eljön az idő amikor láttok oroszlánt az irodában de akkor nektek már lőttek!

*

linen

• 123
« Válasz #3524 Dátum: 2019. Július 14. 09:05 »
Neo!

Számomra egyértelmű Attila írásából, hogy volt szavazás.
"Kaptunk egy szakmai tájékoztatót és ez alapján szavaztunk."