Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715302 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2535 Dátum: 2017. Március 13. 21:45 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:34 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2536 Dátum: 2017. Március 13. 21:45 »
Vivaldi a legkevésbé jellemző aranyköpést idézte Buchingertől és ettől begőzölt. Buchinger okos ember volt, de soha nem sajnált dolgozni. Eredményei meghaladhatatlanok. Ennek titka, hogy Buchingernek nemcsak az esze volt, hanem a hihetetlen munkabírása is.

Ha ez a tény fáj Vivaldinak, akkor az jelent valamit. Érzékeny pontra tapintottam? Ne verekedéssel nyugtasd le magad, ha kéznél van az asszonyod. Köszi, de lelki érzékenységemet én is inkább az asszonyommal ápoltatom.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2537 Dátum: 2017. Március 13. 21:56 »
Igazad is van Jenő!

Annak párja nincs, amikor az ember saját szemével látja, a saját fülével hallja...
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2538 Dátum: 2017. Március 14. 08:14 »
Vivaldi a legkevésbé jellemző aranyköpést idézte Buchingertől és ettől begőzölt. Buchinger okos ember volt, de soha nem sajnált dolgozni. Eredményei meghaladhatatlanok. Ennek titka, hogy Buchingernek nemcsak az esze volt, hanem a hihetetlen munkabírása is.

Ha ez a tény fáj Vivaldinak, akkor az jelent valamit. Érzékeny pontra tapintottam? Ne verekedéssel nyugtasd le magad, ha kéznél van az asszonyod. Köszi, de lelki érzékenységemet én is inkább az asszonyommal ápoltatom.

Nem. Én nem azért gőzöltem be. Én a hülyékre gőzölök be, akik személyeskedni kezdenek.
 De én megértelek, zseni vagy, hasonlítasz Sthephen Hawkinghoz, csak neked még nem kell számítógép. Mint a rossz gyerek, aki ugyan rossz, de ha meg akarják fegyelmezni, rögtön a gyerekségére hivatkozik.
Amúgy meg annyit egész biztosan pergetek, mint te a geddekasaidból, amik szart se érnek. De erre már bizonyosan rá jöttél.

« Válasz #2539 Dátum: 2017. Március 14. 09:33 »
De én megértelek, zseni vagy, hasonlítasz Sthephen Hawkinghoz, csak neked még nem kell számítógép. Mint a rossz gyerek, aki ugyan rossz, de ha meg akarják fegyelmezni, rögtön a gyerekségére hivatkozik.

Ez jó duma Vivaldi, néha meg tudsz lepni. Csak sajnos nem igaz. Valójában a Stephen Hawking szintű IQ-val rendelkező emberek már elég sok mindenre tudnak hivatkozni, különböző kontextusokban és olyan összefüggésekre is, amelyek nem mindenkinek ugranak fel elsőre a „képernyőn”. Ezért aztán az ilyen emberek nem tanulnak meg csúsztatni, mert bonyolultabb a csúsztatással szórakozni, mint a bizonyítható állítással előállni. Akik csúsztatnak, azok más ligában játszanak... De, nem ám belemagyarázol nekem ebbe valamit különböző kontextusokban! :)
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 14. 09:36 írta Litterae »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2540 Dátum: 2017. Március 17. 22:57 »
Az elnökségi ülésen Bross felvetette, hogy furcsa módon ez OMME könyvelőjét egy váci cég csinálja, akit annak idején Mészi Laci talált meg. Korábban OMME székház közelében levő cég csinálta a könyvelést. Miért cserélte le az OMME szomszédságában levő könyvelő céget Mészi? Válasz nem érkezett.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2541 Dátum: 2017. Március 18. 13:23 »
A Ződ méhészfórumon írták a mai napon:
Idézet
a méz kerekasztal után, most volt egy gyűlés, ahol a vezetőségi tagok ezt "megvitatták". Azt nem értem, hogy ott miért nem született döntés arról, hogy Péter mit kell hogy képviseljen? Miért nem lett meghatározva az OMME, a méhészek álláspontja a következő 21-ei tárgyaláshoz? Így Péter megint úgy megy a tárgyalásokra, hogy azt mond amit akar. Remélem megy vele más is, meg a Cserényi doktort is.
Miért?
Mert nem egyedül megy Bross, hanem megy a tejes elnökség március 21-én is és március 23-án is.
Kíváncsi leszek, hogy ki mennyire fog tökösen viselkedni. Szerintem az elnökségi tagok többsége ott se lesz. Cserényi viszont biztosan menni fog.

Szerintem az OMME elnöksége nem énekelhet mást, mint amit a felvásárláskor a méhészektől a kereskedő megkövetel. Legfeljebb annyit változtathat, amennyit az OMME által begyűjtött több mint 300 minta átlaga mutat.

« Válasz #2542 Dátum: 2017. Március 18. 17:30 »
Rém egyszerű a történet, hogy miért nem született elnökségi döntés.
A többiek nem szakemberek a témában, megbíznak Brossban.
A zöldön és sok egyéb helyen olyan emberek nyilatkoznak, és mondanak véleményt a mézről, mint élelmiszerről, hogy halvány lilájuk sincs.
Az elnökség legalább bölcs.
Nem szeretném kielemezni az elnökség tagjait, de tudjuk, hogy mindenkinek más a végzettsége.
Például egy jogi diplomával rendelkezőtől nem várható el, hogy az mézminőséghez értsen.
Én ezt teljesen rendben találom.

Nagyernyei Attila

« Válasz #2543 Dátum: 2017. Március 18. 19:03 »

Rém egyszerű úgy gondolta, hogy mint magánszemélyt hívták ebben a fontos kérdésben nem pedig mint az OMME elnökét, egyébként ez jellemző az egész ténykedésére.   

Megbíznak Brossban?? Így, hogy nem is tudtak róla az Elnökségi tagok, nevetséges!!

Eddigi "munkája" alapján nem látom, hogy Bross jobban értene a mézhez mint bármelyik tag az egyesületben.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2544 Dátum: 2017. Március 18. 19:27 »
Egyáltalán nem magánszemélyként hívták meg Brosst. Ő képviselte az OMME-t. Mivel ott volt a tárgyaláson Cserényi is - akire egyáltalán nem számított - ezért jobbnak látta szélere nyitni az egyeztetést.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2545 Dátum: 2017. Március 22. 21:05 »
Ha valaki, valamiért úgy képzeli, minden rendben, akkor jobb ha leül egy kicsit, rögtön rá jön semmi nincs rendben.
És, minden egyre rosszabb.
 Még is vannak, akik még így is jól érzik magukat. Izegnek, mozognak, úgy csinálnak mintha ez lenne a természetes.
A nagy többség persze már csak hallgat, csendben ül. Aztán majd egyszer a jövőben , feláll egy ilyen hallgatag ember, és akkorát be mos az izgő mozgó fazonnak, hogy azonnal össze csuklik.

« Válasz #2546 Dátum: 2017. Március 22. 21:20 »
Vivaldi?
Te kocsmából tudósítasz?
Kezdek tőled félni.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2547 Dátum: 2017. Március 23. 16:17 »
Az OMME elnökségének egy része csöndesen a mai napon Csuja László "kivégzésére" készült, de megelőző csapás miatt ez nem következhetett be.
Mi is történt?
A 2016 november 13-i küldöttgyűlés határozatait súlyos jogsértések miatt Csuja László megtámadta a Fővárosi Törvényszéken és arra számított az OMME elnöksége, hogy most fogja a bírónő Csuja "fejét levágni", amit majd a 2017 április 9-i küldöttgyűlésen a bibliai ezüst tálcán  "további cincálásra fel lehet majd ajánlani" a megszokott vérgőzös hangulatkeltés közepette. "Vérszagra gyűlt az éji vad", de nem jött be a számítás.

Csuja László egy hónappal ezelőtt ideiglenes intézkedési kérelmet nyújtott be és kérte a bírónőt arra, hogy a 2016 november 13-i küldöttgyűlési határozatok végrehajtását függessze föl. A bírónő ezt a kérést elutasította, ami ellen Csuja László fellebbezett. Az Itélőtábla döntéséig - ami lehet akár fél év is - per első fokon szünetel.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 23. 16:44 írta Geddekas »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2548 Dátum: 2017. Március 24. 20:05 »
Ne hagyd magad Csu-ja! Ne hagyd magad Csu-ja! Ne hagyd magad Cs-ja.
 Legalább a bíróságon otthon vagy, ha már pergetni nem szoktál......

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2549 Dátum: 2017. Április 01. 13:52 »
Méhészgyűléseken kérdezik OMME vezetőket, hogy Csuja miért perli az OMME-t. Soha nem a teljes igazságot mondják el vezetőink, sőt mindig elhangzik az a rosszindulatú rágalom, hogy Csuja azért perel, mert nem kapott semmilyen feladatot az OMME-ban. Ez valóban csúf rágalom. Minősíti az illetőket, akik ezt terjesztik. Legutóbb Kalocsáról kaptam ilyen hírt, ahol nem kis jövedelmű választott tisztségviselő szájából hangzott el ez a rágalom.

Nézzük történelmében a dolgot. Csuja minden pert örömmel megszüntetett a tavalyi választások után. Ennek ellenére már a következő hónapban megtámadták őt. Előretolt ék volt Tomipapa. Majd öten, Bezzegh László, Lászlóffy Zsolt, Tóth Péter, Mészáros László, és Sebők Péter indított frontális támadást. Rádi Tibor és csapata is hadrendbe állt Csuja ellen. Csuja visszatámadt és felvetette az összeférhetetlenségi ügyeket, valamint Sebők Péter nyilatkozatainak ellentmondásait. Az őszi küldöttgyűlés előkészítése és lefolytatása minden ízében törvénytelen volt. Csuja László ízekre szedve a történteket keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken a határozatok megsemmisítése tárgyában.

Ha bárkinek van egy csepp esze, felmérheti, hogy Csuja ezeket a lépéseket nem tette volna meg, ha a pénzre hajtott volna.
Mit tett volna, hogy pénzhez jusson?
Választások után személyesen egyenkénti tárgyalásokkal gyorsan kiegyezett volna mindenkivel és jelentkezett volna valamelyik álláspályázatra pl. a kft vezetésére és meg is nyerte volna. Az elnökség meg vígan csücsülne a babérjain és Csujával együtt nyalná fel havonta azt a lét ami összejön a tagdíjakból és amit megszavaz a Küldöttgyűlés.
De nem ezt tette!!! 
Miért nem tette?
Mert az érdekképviseleti eredmények a legfontosabbak számára. Az egyetlen mércéje az egyesületi tisztségviselői munkának, hogy milyen eredményeket mutat fel a szervezet.

Tényleg! Ha már itt tartunk, nézzük meg, hogy mit is mutathat fel az OMME az érdekkéviselet terén?

Mivel jelenleg az érdekképviseleti munka rossz, ezért a méhésznek rosszul megy a sora.
 - Hiába van 1,4 mrd Ft EU-s ágazati támogatás, ha ezen a télen 20 mrd Ft tőkevesztést szenvedett el az ágazat. Kit támadnak emiatt? Dr. Hegedűs Dénest.
 - Minden évben 10-20 mrd Ft-nyi veszteséget szenvedünk el a mérgezések miatt. Kit támadnak emiatt? Csuját.
 - 10 éve zuhan a méz felvásárlási ára, mert az OMME csak dumál, de nem tesz semmi érdemi lépést a mézhamisítványok forgalma ellene, sőt azokat fékezi akik érdemi lépéseket tesznek. Kit támadnak a valós ellenség helyett? A fényeslitkei Tóth Zoltánt.

Mi a gyáva ember stratégiája? Könnyebb megölni, keresztre feszíteni a sorstársat, egyet aki közülünk való, kikiáltjuk bűnösnek, hiszen az védtelen, de a valós ellenség fel van fegyverezve, azt kockázatos lenne megtámadni, azt nem is támadjuk meg. A valós ellenségek meg röhögnek a markukba, hogyan gyengíti saját magát az OMME. Sőt! Még tolják is az ívet, verik a habot, hogy a tájékozatlanabbja is bedőljön a hamis propagandának.

Szégyen az ami történik. Az OMME-t ma kicsi hitű és nagyon gyáva emberek vezetik. És amíg így lesz, addig eredményes érdekképviselet nem is lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 01. 13:57 írta Geddekas »