Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714910 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2475 Dátum: 2017. Március 01. 12:03 »
Idézet
Szegény Cserényi is csak azért „kurvaanyázott” az elnökségi üléseken, hogy egy kicsit feldobja a hangulatot. Szegény, biztosan ellene is etikai vizsgálatot indítottak, hogy ez megengedhetetlen.
Nem is tudtam. Történt ilyesmi? Nyilván elévült már, de a légkört jellemzi. Lehet, hogy a mostani légkör sokkal békésebb, konszolidáltabb? Ezt nem dicséretnek szántam, mert most is sokszor logikusan érvelő viták helyett erős negatív hangulati elemekkel megfűszerezett rögeszmék cseréje zajlik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2476 Dátum: 2017. Március 01. 15:21 »
Vivaldi!

Szerinted az nem pondróság, amit az alábbiakban olvashatsz?
Idézet
Vasárnap a méhészethez kihelyezett kamera jelezte, hogy ember mászkál a méhesben már 20 perce. Az illetőt (helybeli lakos) nyakon csíptük és megkérdeztük, mi járatban. Elmondása szerint egy méhegészségügyi felelős kérte meg őt arra, hogy nézzen körül ebben a méhesben, mert méhegészségügyi veszélyt feltételez egy névtelen bejelentés alapján.

Kérdeztük, hogy ki az a méhegészségügyi felelős. Nehezen, de kimondta a nevét. Nagyon meglepődtünk, hiszen északra tőlünk a negyedik faluban van a vizsgálati területe. Telefonon aztán tájékoztattuk a méhegészségügyi felelőst, hogy a vizsgálat bár jogszerűtlen volt, de megtörtént. Szabadkozott és elmondta, hogy ez nem vizsgálat volt, hanem csak tájékozódás egy névtelen bejelentés alapján.

Továbbá azt is elmondta, hogy ő most már a NÉBIH-nél is dolgozik és hatósági ellenőri feladatköre van. Azt tudnotok kell, hogy a NÉBIH-nél dolgozó ellenőr bármilyen vizsgálatot csak utasításra kezdeményezhet. Nagy valószínűséggel nem rendelkezett ilyen utasítással, amikor ez az akció zajlott.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2477 Dátum: 2017. Március 01. 16:02 »
Hát én ezt nem tudom, hová tenni. Itt valaki hülye, Ez olyan mintha én elküldeném a szomszédot helyemben nyúlóst vizsgálni.
 Én nem hiszem, hogy ez így történt. Inkább a bejelentőt kellene megvizsgálni, nincs e valami baja.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2478 Dátum: 2017. Március 01. 16:15 »
De tudok ennél nagyobb pondróságot. Amikor az aranydiplomás méhészkollégád lehív, hogy rakjuk már fel egy székre a kipalackozandó mézet. Közben kap egy hívást, amit nem bír felvenni. Aztán amint leültünk, vissza hívja az illetőt, Mákos méhész kollégát.
De, hogy ne tűnjön úgy, hogy ők bizalmasan beszélgetnek arról, hogy hogy állnak a méhek kihangosítja, én is hallok mindent.
 Mákos kolléga ezt viszont nem tudja. Mikor szó esik az avartüzekről, Mákos kolléga azt mondja, hogy Zoli, mármint én gyújtogatom fel állandóan a parlagot.
 No , most ugye, nekem már égett el 14 család méh kaptárostól, igaz nem otthon, hanem Jászárokszálláson.
Október elején még a füvet nyírom a kaptárjaim körül, hogy tavasszal ne legyen a kaptár körül száraz fű amin a tűz elmegy tavasszal, amikor valami hülye gyerek mindig felgyújtja.
Harmadszor. Én már háromszor hívtam ki a tűzoltókat avar tűz miatt. És volt olyan eset amikor a lányom is kijött és ott siratta az erdőt ahogy az égett.
Erre föl Mákos kolléga aki ráadásul , de hála istennek nem került velem közelebbi kapcsolatban /családi ügy/, azt terjeszti, hogy én gyújtogatok, amit egy normális ember nem tesz.
A kihangosítás lehetővé tette, hogy elmondjam neki a véleményemet, miszerint a személyisége kimeríti egy jó nagy faszkalapét, és mostanság kerüljön, mert ha meglátom kirázom az autójából.

« Válasz #2479 Dátum: 2017. Március 01. 16:44 »
Rosszindulatú emberek nem nyugszanak.

Vasárnap a méhészethez kihelyezett kamera jelezte, hogy ember mászkál a méhesben már 20 perce. Az illetőt (helybeli lakos) nyakon csíptük és megkérdeztük, mi járatban. Elmondása szerint egy méhegészségügyi felelős kérte meg őt arra, hogy nézzen körül ebben a méhesben, mert méhegészségügyi veszélyt feltételez egy névtelen bejelentés alapján.

Kérdeztük, hogy ki az a méhegészségügyi felelős. Nehezen, de kimondta a nevét. Nagyon meglepődtünk, hiszen északra tőlünk a negyedik faluban van a vizsgálati területe. Telefonon aztán tájékoztattuk a méhegészségügyi felelőst, hogy a vizsgálat bár jogszerűtlen volt, de megtörtént. Szabadkozott és elmondta, hogy ez nem vizsgálat volt, hanem csak tájékozódás egy névtelen bejelentés alapján.

Továbbá azt is elmondta, hogy ő most már a NÉBIH-nél is dolgozik és hatósági ellenőri feladatköre van. Azt tudnotok kell, hogy a NÉBIH-nél dolgozó ellenőr bármilyen vizsgálatot csak utasításra kezdeményezhet. Nagy valószínűséggel nem rendelkezett ilyen utasítással, amikor ez az akció zajlott.

Hát ilyen az élet.

A történethez még annyi hozzátartozik, hogy én értem ki elsőnek és számonkértem a faszit, hogy mi a vihart csinál, mire egy pökhendi és flegma stíludban közölte, hogy Ő ellenőriz méhegészségügyi szempontból és neki meg vannak a kapcsolatai is az erdő tulajdonosával és majd íntézkedik. Na azt hiszem ez volt az a pont, amikor, hogy őt idézzem agresszív lettem, de szerintem ez érthető. Nem hiszem, hogy egy olyan embernek, aki egy másik méhész telephelyére beteszi a lábát a tulaj tudta és engélye és tudtanélkül (bármilyen célból) annak nekem kéne pátyolgatnom a lelki világát. Az vállalja a következményeket. Kértem, hogy igazolja magát, ezt nem tudta megtenni, de állította, hogy méheüs megbízásából teszi. És  biztosított róla, hogy a készített fotókat át is adja neki. Itt azért gyorsan felvilágosítottam, hogy ezt egy kicsit benézte, mivel pont a méheüs telephelyén garázdálkodik és ezt akkor rögvest meg is teheti. És lássatok csodát milyen gyorsan változik az ember véleménye, már nem is volt semmi kivetni valója. Biztosított róla, hogy minden a legnagyobb rendben van és ezt a megbízójának is meg fogja mondani.

Ezt csak azért írtam, hogy mindenki tisztában legyen azzal, milyen emberek vannak közöttünk. És most nem arra a szerencsétlenre gondolok, akit a kedves ,,kolléga" kihasznált. Egyébként ha magadra ismersz, szívesen meghallgatnám az álláspontodat.

« Válasz #2480 Dátum: 2017. Március 01. 16:58 »
Hát én ezt nem tudom, hová tenni. Itt valaki hülye, Ez olyan mintha én elküldeném a szomszédot helyemben nyúlóst vizsgálni.
 Én nem hiszem, hogy ez így történt. Inkább a bejelentőt kellene megvizsgálni, nincs e valami baja.

Gondolom Te is biztos vagy benne, hogy ez nem az eü vizsgálatról szólt.
1. A vizsgálatot a területileg illetékes méheü felelős végzi, nem pedig xy.
2. A vizsgálatról a tulajdonost értesíteni kell, a vizsgálatot a jelenlétében lehet elvégezni.
3. A vizsgálatot végző személy egy megbízott szakember és nem egy szakbarbár, akit felhasználnak.

Személy szerint annak örülök a legjobban, hogy emberünk elég együttműködő és közlékeny volt.  ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2481 Dátum: 2017. Március 01. 17:11 »
És annak ellenére, hogy te Vivaldi nem mondtad ki, de maradjunk annyiban, hogy ez a szitu valóban pondróság volt.

« Válasz #2482 Dátum: 2017. Március 01. 18:37 »
Ki ment először a bíróságra ilyen marhaság miatt, mint ez a fórum?

Ne becsüld le a fórumok erejét Vivaldi  ;) Laci kizárását az OMME-ból pont azzal indokolták, hogy az xy fórumon NAGY nyilvánosság előtt rossz hírét keltette.  ;D Csak most visszanyalt a fagyi. Egyébként Tomipapa nem egyszer tett Lacira efféle megjegyzéseket, és voltak ettől sokkal durvábbak is, amibe a családját is belekeverte. Csak az hipp-hopp törlődőtt.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2483 Dátum: 2017. Március 02. 10:26 »
Azért azt elismerhetitek, hogy elszaladt veletek a ló. Mert átmentetek személyeskedésbe.
Mert ugye, ha azokat akikért az egész lenne, /más rendesebb helyeken így van/ nem érdekli, és ez kb 98%, akkor mi itt 10-en hiába tudjuk a valós helyzetet, hiába verjük a seggünket a földhöz veszünk össze stb. Ez úgy is csak annyit ér mint a szellentés a tornádóban. Ebbe bele kell nyugodni.
Arra jó, hogy leírja az ember a gondolatait. Vitázzon személyeskedés nélkül, érvek érvek ellen. Sőt esetenként jól szórakozzon az ember egy kicsit, ha már a valós élet nem valami szórakoztató. Ehhez még muszáj hozzá tenni. Félre értés ne legyen, az élet már több évtizede nem szórakoztató.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2484 Dátum: 2017. Március 02. 11:32 »
Vivaldi!

Nagyon szelktív az igazságérzeted. Egyik irányba nagyon érzékeny vagy, másik irányba maximálisan érzéketlen. Vagyis, ha Csuja kárára történik bármi, azt soha nem teszed szóvá, az szerinted erkölcsös, sőt ....

*

atya

• 1043
« Válasz #2485 Dátum: 2017. Március 02. 12:29 »
Zoli!

Ha te is tudod, hogy van baj, nem is kicsi.
Azt is írogatod hogy itt ezen a szinten ezt mi nem tudjuk meg oldani. Akkor szerinted miért baj az ha valaki egy magasabb szintre kívánja emelni a probléma megoldását, pl  a törvényesség útjára tereli a dolgot. Vagy akkor már az nem helyén való? Ennyi idő után az már erősen körvonalazódik, hogy a magasabb szintre emeléssel az OMME vezetésének meg gyűlik a baja. Ilyenkor persze a vezetésben elkezdik skandálni, és minden felé azt szajkózzák, hogy béke, legyen béke, legyen béke. Ja és még azt is, hogy az aki a bíróságra megy jogorvoslatért az milyen szarember, és szétveri az OMME-t. Szerinted mikor jönnek arra rá, hogy béke akkor lesz, ha nem nézik butának a méhészeket, meghallgatják őket konszenzusra törekednének, és mindent rendben, törvényesen csinálnának?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2486 Dátum: 2017. Március 02. 14:33 »
Azt hiszem emlékeztetnék mindenkit, hogy nem vagyok egy irányban elkötelezett, mivel én írtam meg először, hogy a mai hatályos törvények szerint nem tudom elképzelni, hogy Csuját ki lehessen rúgni.
 Ugyan is mindenki két egyesület tagja. No most Csuja kirúgható mindkét egyesületből, 50%+1 fő szavazata alapján.
 Tehát, egy részt az omméból is csak 50%+1 fő szavazata alapján lehet. De ha még azt össze is szedik, még mindig benne van a saját egyesületébe. Ahol megint kell 50%+1fő. Ez meg ugye elképzelhetetlen.
 De még abba sem vagyok biztos, hogy az omme összehívott annyi embert, hogy Csuját kirúghatják.
 Azért azt meg megint csak meg kell érteni mindenkinek, hogy nincs olyan hatályos törvény amiben az van, hogy egy több száz létszámú, vagy vegyük a 13500 főt. Ennek kell a fele, meg 1 fő. Hat ember, de még 16 sem rúghat ki sehonnan senkit. Csak képzeli. Amikor ezt a felépítést valaki lázálmában kitalálta, nem gondolta végig, hogy innen valaha valakit ki kell rúgni.

No, most én ezeket nem azért írom, mert Csuját kurvára szeretem, csak mert szerintem a törvény ezt írja elő.
 No, most ugye a tagok 99%-a hagyná a fenébe az egészet. Annyit nem ér az egész. De, Csuja nem hagyja, mert ha még ha még nem lenne igaza, mondom ha, ő akkor is tovább harcol. Ez meg az ő jelleméhez tartozik. Amúgy is ahogy hallom belülről ismeri a bíróságokat.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2487 Dátum: 2017. Március 02. 14:40 »
No most, még valami. Mi van ha kizárnak valakit az omméból? Főleg ilyen régi méhészt? Mindene megvan, úgy se igen vesz már semmit. Egyébként is meggondolandó a méhészetbe nagyot beruházni. Az egészségügyhöz az omme-nak nincs köze. Nem lesz gyógyszer cukor támogatás? Na bum. Veszít százezer forintot. Amúgy meg az is elgondolkodtató, hogy a gyógyszer cukor támogatásban olyan szert adnak, ami vagy semmit nem ér, vagy tömény méreg.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 02. 14:44 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2488 Dátum: 2017. Március 02. 16:27 »
Vivaldi!

Te nem arról írsz itt most, amiről éppen beszélgetünk. Két téma volt
1.
Tomipapa nemrég írott becsületsértő szöveget ami nem eseti, hanem egy hosszú-hosszú tudatos szervezett és nagyon aljas folyamat egyik jeles állomása, ami ellen Csuja fellázadt és magánvádas eljárásban bírói útra vitte.
2.
Egy szintén aljas eljárás, aminek szintén Csuja volt az áldozata, mely szerint a méhészeti munkájába próbáltak belekötni így már az év kezdetén.

Az egyik esethez kapcsolódóan nem Tomipapát ítélted el, hanem inkább Csujára mondtál elég súlyosan becsületsértőt.

Most előhozol egy harmadik témát, de lehetőleg azt is úgy, hogy az inkább Csujának okozzon kárt és nem azoknak, akik összetákolták az 50-es évek kommunista pereire hajazó koncepciós eljárást. Meg se fordul a fejedben, hogy Csujának igaza lehet és amit az elnökség öt tagja összetákolt és megkapták rá az Etikai Bizottság áldását is, az legalább annyira becsületsértő lehet, mint amit Tomipapa tett.

« Válasz #2489 Dátum: 2017. Március 02. 19:40 »
Itt azt nem fogják fel az okosok, hogy senkit semmiért (ami nem köztörvényes..........bár a sikkasztás, nagy értékre az már lehet, hogy az ....  ;)) kirúgni nem lehet, mert az egyesületi tagság feltétele a minden méhésznek alanyi jogon járó támogatásának (egyéb feltételek betartása, méhcsalád, eljárási rend megtartása a támogatás igénylése során!).

Az OMME-ből semmi képen nem lehet kirakni a méhészt, sőt ha a saját egyesületéből még is csak kizárják az OMME-nak kell biztosítani egy másik egyesületet ahová fel kell venni őt, mivel egyénileg nem lehet OMME tag.....

Addig ameddig OMME tagsághoz van kötve a támogatás, ami viszont helyi szervezet, vagy önálló OMME tagegyesületi tagsághoz van kötve.................... ;D ;D ;D ;D ;D

Igazi róka fogta csuka!  ;D

Vagy Csuja fogta mindkettőt?  ;D ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!