Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715192 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1410 Dátum: 2016. Augusztus 26. 18:32 »
"Gondolom, nem akarja letagadni, hogy ez az Ön írása. Akkor mondja már meg végre,
1. honnan tudja "úgy"?
2. honnan ismerte a nyertes pályázó személyét?
3. honnan volt képes megítélni a nyertes jelölt alkalmasságát?
4. honnan veszi, hogy az alkalmassága ellenére azért nem nyert a "Valaki", mert "Valakije" "Valakinek"?"

Na akkor egy kis logika aminek Ön híján van!

1. Nem kell ahhoz tudnom, hogy ki nyert ha tudom azt hogy ki nem!
 Nem is érdekelt, hogy ki a győztes! Ezt többször kifejtettem!
2. Az eljárást tartottam kifogásolhatónak amikor a másik fél is azt mondta, hogy nem a legalkalmasabb jelölt nyert, és ezt a pályázóval is közölték, akivel beszélő viszonyban vagyok!
3. Konkrétan azért nem nyert, mert valaki valakije, és ez volt az indok. Kérdezzen utána! Még mindig nem foglalkoztunk a másik személy adataival, ki ő és mit csinál!
4. A jelölt alkalmasságát az OMME tisztségviselői állapították meg és az utána következő háttérbeszélgetés alapján derült ki, miért a másik jelölt nyert! Még mindig nem foglalkoztunk a másik személlyel! Olvasson vissza!
5. Azt már gondolom mindenki tudja miért írtam hogy érintett vagyok mert miatta nem vették fel a jelöltet.

Azt nem vette észre, hogy mindenki csak a saját magáról szóló infókat osztja meg?

Arról hogy Ön honnan szerzi az adatait.

Kérem fedje fel hol szerepel nyilvánosan az, hogy a Gödöllői Arborétumba kinek hol van a méhészete és egyáltalán van-e ott valaki rajtam kívül?
Hát innen kis kertész ŰR!
Nagy város Gödöllő, számos méhészeti telephellyel........bukta van!

Még mindig fenn tartom, hogy Önt az OMME adatbázisából szedett infókkal látják el!

Az unokájához gratulálok, de van egy olyan értésem nem lesz büszke magára!  :-[

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1411 Dátum: 2016. Augusztus 27. 06:50 »
Kérdezném a méhésztársakat, hogy esetleg volt-e még valaki aki észre vette, hogy az OMME tagnyilvántartójából származó egyébként sehol nem nyilvános adatot használtak fel ellene?
Szabó György

« Válasz #1412 Dátum: 2016. Augusztus 27. 18:55 »
"Gondolom, nem akarja letagadni, hogy ez az Ön írása. Akkor mondja már meg végre,
1. honnan tudja "úgy"?
2. honnan ismerte a nyertes pályázó személyét?
3. honnan volt képes megítélni a nyertes jelölt alkalmasságát?
4. honnan veszi, hogy az alkalmassága ellenére azért nem nyert a "Valaki", mert "Valakije" "Valakinek"?"

Na akkor egy kis logika aminek Ön híján van!

1. Nem kell ahhoz tudnom, hogy ki nyert ha tudom azt hogy ki nem!
 Nem is érdekelt, hogy ki a győztes! Ezt többször kifejtettem!
2. Az eljárást tartottam kifogásolhatónak amikor a másik fél is azt mondta, hogy nem a legalkalmasabb jelölt nyert, és ezt a pályázóval is közölték, akivel beszélő viszonyban vagyok!
3. Konkrétan azért nem nyert, mert valaki valakije, és ez volt az indok. Kérdezzen utána! Még mindig nem foglalkoztunk a másik személy adataival, ki ő és mit csinál!
4. A jelölt alkalmasságát az OMME tisztségviselői állapították meg és az utána következő háttérbeszélgetés alapján derült ki, miért a másik jelölt nyert! Még mindig nem foglalkoztunk a másik személlyel! Olvasson vissza!
5. Azt már gondolom mindenki tudja miért írtam hogy érintett vagyok mert miatta nem vették fel a jelöltet.

Azt nem vette észre, hogy mindenki csak a saját magáról szóló infókat osztja meg?

Arról hogy Ön honnan szerzi az adatait.

Kérem fedje fel hol szerepel nyilvánosan az, hogy a Gödöllői Arborétumba kinek hol van a méhészete és egyáltalán van-e ott valaki rajtam kívül?
Hát innen kis kertész ŰR!
Nagy város Gödöllő, számos méhészeti telephellyel........bukta van!

Még mindig fenn tartom, hogy Önt az OMME adatbázisából szedett infókkal látják el!

Az unokájához gratulálok, de van egy olyan értésem nem lesz büszke magára!  :-[

Aranyos Chuck!

Gondolom, ezt a borotvaéles logikát csodálta mindenki Önben ezidáig is. Sajnos, ennek a fajta "logikának" mindig is híján voltam...

Tényleg komolyan gondolja, hogy ezt a maszlagot bárki is beveszi? Ön szerint ténylegesen "itt mindenki csak saját magáról szóló infókat osztott meg" másokkal? Ön, Micike, Nagyernyei, Bogár Tamás (?) csak saját magát "mutatta volna föl" itt? Hogy a fenébe nem voltam képes ezt fölismerni?

Nem, Komám, itt az Önök részéről mindenki olyan információkat szellőztetett, mely a koordinátori pályázat nyertesét szándékozott rombolni, s vesztesét az egekbe emelni, ráadásként Bross "üldöztetését" is demonstrálva.
Vetyeng itt "másik félről", aki a "háttérbeszélgetés" során bevallotta, hogy azért nem a "legalkalmasabb jelöltre" voksoltak volna, mert Ő valamikor valakinek a valakije lett volna...! Honnan veszi ezt az ökörséget? Olyan "életszagú" e verziója...

Ki és kivel, mikor és hol "háttérbeszélgetett" a választásról? Netán ez a pályázati elbírálás egy amolyan "apás szülés" lett volna, a "szülőszobában" (vagy előtte) meg ott toporgott volna Texas Ranger, Nagyernyei Attila, Bogárka és Micike? Vagy netán amolyan "magzatmázosan" a választás után kijött Bross és közölte, miért nem sikerült a baba olyanra, ahogy szerette volna? Vagy netán amolyan véresen-mázosan kijött volna a "másik fél" is, töredelmesen bevallani, hogy kizárólag Texas Ranger miatt vetélt volna el a "magzat"?

Ennyi marhaságot kinek a torkán szeretne ledugni?

Önök, Kedves Komám, összehordtak hetet-havat, hogy hangulatot gerjesszenek a "másik féllel" szemben, s Bross melletti szimpátia-demonstrációra inspirálják azt az olvasót, aki nem képes a dolgaik mögé látni. Dehogy is saját magukról osztottak meg infókat, ellenkezőleg, megpróbáltak úgy tálalni egy -megjegyzem, teljesen demokratikusan született- döntést, mely nem Bross szándékának megfelelő eredménnyel zárult. Ráadásként erősen elgondolkodtató, hogy nem-e az Elnök úr kifejezett szándékával és közreműködésével történt a kiszivárogtatás. Fókuszáljon csak egy kicsit Micike "Döntéshozójára"...!

Komám, ideje ráébredni, hogy ez a demokrácia, melyre a választáskor szavaztunk. Már néhányszor elmondtam, hogy ez az OMME immáron nem a régi OMME, reményeink szerint a régi királyság már nem jön vissza, bármennyire is szeretné azt néhány régi barát, szervilis famulus.

Önmagát meg ne értékelje ennyire túl, egy "toronymagasan legalkalmasabb" jelölt nem veszít csak azért, mert Texas Ranger az e-mail címében is nevesíti őt. Lehet, hogy a régi királyságban ennél jobb ajánlólevél nem is kellett volna, de gondolom észrevették, hogy ma már nem ilyen alapon választanak munkatársat a Hivatalban.

Ami meg az én információimat illeti: Gödöllő tényleg nagy város, számos méhészeti telephellyel... Meg számos méhésszel... Nehogy azt higgye, hogy a számos méhész mindegyike teljesen ostoba, tájékozatlan és kizárólag Szabó-fan... Ha semmi másra, egy jó kis pletykálkodásra érdemes szóba elegyedni velük, s különösképpen nem is nevezhetők indiszkrétnek, ha olyan emberről beszélnek, aki maga is hajlamos a "kitárulkozásra". Hogy mire gondolok? Idézem az OMME tisztségviselők választása topicból:

"Tisztelt Méhésztársak!

Mivel a Zöld Fórumon nem tudok hozzászólni az ott folyó vitához, itt teszem meg.

Nagy a felháborodás, hogy van olyan tisztségviselő jelölt aki csak 1 család után fizet tagdíjat.
Hát az Én volnék. Nem azért nem fizetek több után, mert a kedves Legdrágább elnök urunk 7, 2 milliós "tisztelet díját" szándékozom szabotálni, hanem más oka van.

Kérem megnézni a mellékletet. A dátum a lényeg! 2013.9.14. az 1 család bejelentésének ideje. Én akkor még jóban voltam az azóta Legdrágábbá vált elnök úrral. (Apimondia, Kiev)

Az az egy csak azért van a nevemen, hogy méhésznek nevezhessem magam!

Abban az időben tudtam meg olyan dolgokat amikre ez volt az első válasz!

(Remélem amíg élek lesz mindig olyan méhészbarátom, akinek a nevén a gonoszoktól szeretet méheimet megóvhatom!)

Nyugi nem OMME téma!

(Aztán nem csak pénzzel lehet a közösséget építeni, bár tudom sokakat csak a pénz mozgat meg!)

Gondoljunk csak a legnagyobb "eredményre" szegény OMME zászlóra, a többit hagyjuk!

Kell-e még több magyarázat az 1 családra?"

És a másik, ugyanazon témából:

"Tisztelt Méhésztársak!

Bükk kollégán kívül van-e még valaki aki nem érti miért van csak 1 család a nevemen???  :D

Segítek kicsit Neki!

Némber van, vagy is volt a dolgok mögött!

.......

Én mindig pártoltam, pártolom és pártolni fogom a szabályok betartását.

Ha az a szabály, hogy a TIR-ENAR-ba bejelentett családszám után kell fizetni, amit az őszi vizsgálatokkal kell mindig összhangba hozni, akkor nem igazán értem mi kifogása lehet bárkinek is?

Korábban mellékeltem a TIR-ENAR adatlapomat.
.........."

Nicsak, eszerint van magyarázat a családszám ismeretére is, mi több, azt is elárulta, hogy "szeretet méheit"  barátja(i) nevén sikerült megóvnia a gonoszoktól... Édes Istenem! Ezt Ön szabálykövetésnek nevezi? S még dicsekszik is vele...? Innen nagyon könnyű a következtetések levonása: a nagyformátumú, kicsit paranoid méhészmester "szeretet méheit" gyorsan frissen átíratta egy (vagy több)  "méhészbarátja" nevére, hogy megvédje azokat a "Gonoszoktól, s a Némbertől"! Gondolom, azok a barátok "költözhettek" Ön mellé az Arborétum területére... Gondolom, a szabálykövetés jegyében az átruházásnak valami papiros-nyoma is lehet... Természetesen azt is feltételezem, hogy az ajándékozás után az illeték is lerovásra kerülhetett, mert a "Némber" miatt nem valószínűsíteném az adásvételt, inkább ajándékozást vagy vagyonértékű jog átruházását vélelmezném. Az ajándékozás és vagyoni értékű jog átruházásának szabályairól adnék egy linket, érdemes azt tanulmányozni:
http://nav.gov.hu/data/cms278744/38._IF_Az_ajandekozasi_illetek_2013.pdf.
Végül is az egyik videó tanúsága alapján mintegy 164 méhcsaládról lehetett szó, de miután nincs információm a kérdéses időszakban tartott méhcsaládjainak pontos számáról, a videóban szereplő számmal kalkuláltam...

Mi a fenének ennyi "ingyen" információ után bármilyen adatbázisban turkálni? Csak el kell menni valamelyik méhészeti rendezvényre, ott egy jót beszélgetni a méhészbarátokkal, kéretlenül is áramlik az információ... Aztán -ha már dendrológusi véna birtokában egyébként is érdekli a delikvenst az ERTI akác-gyűjteménye, s nem is lusta kirándulni- meg kell látogatni a Pilisi Parkerdő által fenntartott -egykor József főherceg nevét viselő- gödöllői arborétumot, s ott egy kiadós sétát tenni. Mit tesz Isten, egyszer csak méhkaptárak ötlenek a sétáló szemébe... Meséljem tovább? Még a Moszad és a CIA sem kell hozzá, de ha figyelte, már régebben is megosztottam egyszer két videót is, melyek az ominózus méhesben készültek:

http://nava.hu/id/870700/

http://nava.hu/id/876788/

Fölösleges tehát a pávián seggének színére hajazó vörös feliratozással toborozni a méhészeket, akik úgy vélik, az OMME tagnyilvántartójából származó nem nyilvános adatok kiszivárogtatása következtében szenvedtek erkölcsi vagy anyagi kárt. Nincs itt semmilyen illegális adathalászat, csak egy jó adag tömény paranoia.

Inkább gyógyíttassa magát, mint hogy érdemi bizonyítékok nélkül bárkit is igaztalanul rágalmazzon...!

A hatodik kisunokám születésének alkalmából küldött jókívánságait hálásan köszönöm, adja a Teremtő, hogy Ön is részese lehessen egyszer hasonló élménynek. Higgye el, ha majd Ön is megtapasztalja a véréből származó új kis családtag érkeztének örömét, ráébred, hogy ezt a felhőtlen örömöt nem tudja senki elrontani olyan "értésekkel" (netán nem érzést akart írni?), mint az Öné... Aztán ha majd felcseperedve nem lesz büszke az az unoka a nagyszülőjére, annak a jelen pillanat és a közeljövő szempontjából kevés relevanciája van. Annak idején talán majd az sem fájhat túlzottan, ha az utód esetleg nem ájult tisztelettel és büszkeségtől dagadó kebellel emlékszik a néhai felmenőjére, ha kilátogat a sírjához. Engem az sem zavarna, ha a szükség következtében ott könnyítene magán. Szerintem a nagyszülőnek sokkal fontosabb, hogy büszke lehessen az unokájára, mint fordítva. No, de hagyjuk ezt inkább az időre, az majd eldönti, melyikünket szégyelli jobban a jövőben az unokája...

« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 27. 18:58 írta lousicide »

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #1413 Dátum: 2016. Augusztus 27. 19:28 »
Szenttamási Úr!

Gratulálok az újabb családtaghoz!
Tisztelettel: Nagy Zoltán

Nagy Zoltán

« Válasz #1414 Dátum: 2016. Augusztus 27. 19:30 »
Köszönöm, Zoltán!

« Válasz #1415 Dátum: 2016. Augusztus 27. 20:33 »
Hát komám akkor ki is a paranoid kis kertész Gönyűből?

Ennyit foglalkozni egy olyan méhésszel aki az ország másik végén lakik, nem haverok nem megbízásából kis kertészként!

Forduljon orvoshoz!  ;D

Továbbra is fenntartom, hogy az OMME rendszerét felhasználva dolgozik a kis kertész!

A cuki kampányához meg legközelebb kutyát használjon, mert ez a család barát próbálkozás ellent mond minden eddigi tevékenységének!  ;D

Szabó György

« Válasz #1416 Dátum: 2016. Augusztus 27. 21:18 »
Én csak azt nem értem miért válaszolgattok neki!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1417 Dátum: 2016. Augusztus 27. 21:37 »
Szerintem akkor is írna.
Én is gratulálok, tudom milyen érzés nekem is van már.
Amúgy meg ősz hajjal szakállal, tényleg úgy néz ki mint egy ókori görög tudós.
Üdv:robi

*

atya

• 1043
« Válasz #1418 Dátum: 2016. Augusztus 27. 21:56 »
István!
Gratulálok a legifjabb unokádhoz, jó egészséget kívánok mindenkinek.

Idézet
Akkor ez lehet egy fiatal kori fényképe?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1419 Dátum: 2016. Augusztus 28. 00:24 »
István!
Gratulálok a legifjabb unokádhoz, jó egészséget kívánok mindenkinek.

Idézet
Akkor ez lehet egy fiatal kori fényképe?

Laci!

Nagyon köszönöm a jókívánságokat, de kockáztatva a kimoderálás ódiumát, szeretném felhívni a figyelmet egy tényre: az általad feltett kép nem egy őszbe csavarodott görög tudós fiatalkori képét, hanem az Olympos urát, Zeust ábrázolja, aki boldog attól, hogy Oikos egyik legfinomabb termékével, a jó "Danon Oikos" kefirrel lepte meg őt Héra, az "asszony" (van aki a "zasszonyt" itt nemes egyszerűséggel és fejlett intelligenciával csak  "némberként" aposztrofálja, de az legyen a szegényke dolga).

Szóval az Oikos kifejezés eredetileg az otthon, háztartás,, házi gazdaság, család, családi gazdaság ógörög megfelelője, így Zeus kedvenc joghurtja nevének valóban van értelme, s szeretném felhívni a figyelmet, hogy az itt ájult tisztelettel emlegetett Darvas Bélának a legismertebb munkája is a "Virágot Oikosnak" címet viseli. Kezdetben nem mindenki értette, miért e címet kapta a mű, de az értetlenek feltehetően nem a klasszikus ógörög műveltség emleit szophatták. Mindenesetre javaslom azoknak is elolvasni e munkát, akik eddig még nem jutottak hozzá, mert az író nem csak feltűnően értelmes, de jó az "írókája" is. Szóval élvezetes, bár a klasszikus műveltséget nem pótolja (igaz, nem is a célból vettetett netre.) Olvasgassák:
http://bdarvas.hu/download/pdf/oikos.pdf

Én meg ismételten köszönöm minden rajongómnak a jókívánságokat, s kérném őket, az én kedves László barátomnak  hívják fel a figyelmét óvatosan, hogy ne igyekezzen kisebbíteni a jelentőségemet egyszerű ifjonc ógörög tudóst vélve a habitusom mögött, hanem igyekezzen itt (s minden lehetséges fórumon) is tudatosítani, hogy a képek egy istent, -mit istent, a főistent!- ábrázolják...

« Válasz #1420 Dátum: 2016. Augusztus 28. 07:31 »
Hol a 164 családos videó?
Az OMME tagnyilvántartóba?  ;)

Na akkor most, hogy így megbeszéltük egymás családját, kinek a méhészetét, baráti körét is térjünk vissza a közhaszontalan urak tevékenységének vizsgálatára!

Tessék figyelni!

Egy közösséget érintő probléma felvetése, minden esetben az azt felvető személy azonnali támadását váltja ki a gönyűi kis kertészből,
aki nem haver és nem megbízott.

A többit majd este!
Szabó György

« Válasz #1421 Dátum: 2016. Augusztus 28. 07:42 »
Én csak azt nem értem,hogy nálunk a szaksajtó majdnem minden hónapban a borágazattal példálózik,hogy bezzeg nekik milyen jó.Akkor miért is demonstrálnak minden évben ilyentájt? :-[ Talán mégsem olyan jó ott sem minden szereplőnek? :-\
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/szuretindito-utlezarassal-680879
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1422 Dátum: 2016. Augusztus 28. 09:19 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:50 írta kivancsi111 »

« Válasz #1423 Dátum: 2016. Augusztus 28. 11:12 »
Hol a 164 családos videó?
Az OMME tagnyilvántartóba?  ;)

......

Nem, nem az OMME "nyilvántartóba", hanem a Duna TV Gazdakör c. műsora 2009. szeptember 22.-i adásának felvételén: http://nava.hu/id/870700/  (Ugyan már láthatta többször is, de lehet, hogy nem árthat az ismétlés, mint tudjuk, az a tudás anyja...)

Abban valóban nem 164 családos méhészként említik, de én nem is azt írtam. A 164 család nekem úgy jött ki, hogy a videón szereplő 165 méhcsaládszámból levontam egyet, lévén elmondása szerint annyit tartott meg.

Tagadhatatlan, hogy a 2009-ben készült videón említett méhcsaládok és a 2013 őszéig (pontosabban 2013.09.14.-ig) birtokában lévő családszáma között akár jelentős eltérés lehetne, de ez az én fejemben is megfordult, amikor azt írtam: "Végül is az egyik videó tanúsága alapján mintegy 164 méhcsaládról lehetett szó, de miután nincs információm a kérdéses időszakban tartott méhcsaládjainak pontos számáról, a videóban szereplő számmal kalkuláltam..."

Nos, ennyit az OMME "nyilvántartóba" szereplő adatok felhasználásáról. Abban végül is igaza lehet, hogy egy arcivum adatai alapján következtettem a méhcsaládjainak számára, csak hogy az az arcivum nem az OMME-é és teljesen nyilvános, lévén a "Nemzeti Audiovizuális Archívum" nevet viseli.

Egyébként ha nem találta volna a családszámot, akkor kattintson a feltett video lejátszó-skáláján a 2:25"-es pontra. No, ott találja...

Ha továbbra is problémái lennének a "gönyűi kis kertész" dedukciós módszerével kapcsolatban, akkor most és utoljára megpróbálom megvilágítani, hogyan lehet az apró részletek mozaik-kockáiból aránylag pontos képet összerakni. Nézzük az ominózus videót, melyet két helyszínen forgattak. Ebből az egyik az Arborétum, a másik a Gödöllő, Lovas u. 3. számú lakóingatlan. Mindkét helyen tartania kellett méhcsaládokat, hiszen az arborétumi felvételeken azok látszanak is, a videón viszont a kapun a "Vigyázat Méhek!" tábla látható. Eszerint 2009. szeptemberében két tartási helyen is voltak méhei, s a videó tanúsága szerint azok száma  összesen 165 volt.
A Lovas utca 3. sem lehet atomtitok, az önéletrajzában és az elnökségi posztért indulva a jelölti motivációs levelében lakhelyeként azt adta meg. Ez az adata tehát nyilvános, mindkét dokumentum  több "archívumban", "adatbázisban" is szerepel, nyilvános adatnak minősül. Ha mégis kétségek gyötörnék a "gönyűi kis kertészt", hogy a nyilatkozatot adó két méhész melyikének családjait látja, arra vonatkozóan sajnos nincs konkrét adat, ezért kénytelen következtetni, hogy az Arborétumban a Szabó- vagy a Bross-méhészetet látja-e. Tekintettel arra, hogy Bross úr csak nyilatkozik, Szabó úr meg a nyilatkozaton túl családokat kezel, füstölög is, ezért -hacsak Szabó úr nem éppen Bross úr méhesét kezeli, levonható a következtetés: Szabó úr az arborétumi tartási helyén, a méhesében adta az interjút, hozzá csatlakozott Bross úr.

Ha kíváncsi az ember a nevezetes 2013-as állapotra is, akkor tovább keres. Mint köztudott, a Google a "barátunk", s a "Nagy Testvér" meg is felel az elvárásoknak: a Google Earth utcakép-felvételei segítségével vethet az érdeklődő egy szempillantást a Lovas u. 3. számú ingatlanra is...
https://www.google.hu/maps/place/G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91,+Lovas+u.+3,+2100/@47.5896935,19.3420657,3a,60y,31.51h,92.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1ss0I9so27ZuSqFDQYkTLiWw!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x4741c8d8f4563575:0xe648c7c0a963e44e!8m2!3d47.5898546!4d19.3421385!6m1!1e1?hl=hu

A találat segítségével levonható következtetés: a kapuról lekerült az eredeti "Vigyázat Méhek!" tábla (a kis piros cetli viszont nem olvasható), a méhészautó, pótkocsi és lakókocsi viszont a helyén állt 2013.júliusában is, valószínűsíthető tehát, hogy a méhcsaládok vagy az Arborétumban lehettek, s Szabó úr akkortájt nem vándorolt velük illetve egy részükkel, hiszen a géppark otthon telephelyezett, vagy már napraforgón voltak (az az év igencsak jó napraforgós év volt...). A családszám vonatkozásában ezen időpontban sajnos nincs információm, de nincs is nagyobb jelentősége, hiszen szeptemberig nem kellett félteni azokat a "gonoszoktól" és a "Némbertől" sem...

Nos, valahogy így fest a "gönyűi kis kertész" dedukciós módszere, de ha nagyot tévedtem volna, tudja be annak, hogy sajnos nincs hozzáférésem az OMME adatbázisaihoz, s a dolog ezidáig nem is foglalkoztatott jelentősebben. A családszámnak számomra aránylag kevés relevanciája van, sokkal érdekesebb a családokkal való "játszma" etikai és erkölcsi oldala, de szabálytisztelő és -követő méhészként ismervén Önt, nem valószínűsíteném, hogy azokkal a fiatal gazda-pályázatok  kötelező üzemméretének eléréséhez igyekezett volna asszisztálni. Valóban sokkal valószínűbb, hogy egyszerű vagyonmentéssel, esetleg megfontolt bosszúállással, netán mindkettővel szembesülhetett az, aki felkapta a fejét az Ön "paradigma-váltása" és az egycsaládos üzemmérete láttán...

Ez meg már nem igazán OMME vonatkozásokat sejtet, s mint ilyen, nem is nagyon érdekel. A tranzakcióiról gondolom, rendben vannak a papírjai, a pszichiátriai zárójelentésének tartalma sem igazán foglalkoztat...

« Válasz #1424 Dátum: 2016. Augusztus 28. 12:32 »
A szőlősök sem demonstrálnak, csak azt hiszik. Egymás figyelmét hívják fel arra, hogy vigyázzatok, mert nagyon rossz világ van, majd még lejjebb is esnek azok a felvásárlási árak, és mindenki gyorsan keressen akármilyen áron piacot. A demonstrációnak nevezett útszéli mosolygással egybekötött riportalanykodás-ripacskodás még több termelővel elhiteti ezt.
...........

Azért arra is felkaptam a fejemet, hogy hova tűnt Kiskakas:

"Délelőtt 10 órára meghívtuk a nagy borászatok képviselőit a soltvadkerti városházára, hogy egyeztessünk velük – mondta Budavári László, a Szőlőtermesztők Érdekvédelmi Szövetségének az egyik vezetője."

Ez viszont CSAK VICC VOLT.

Jenő!

Látod, a méhészek már előbbre tartanak mint a szőlészek: a somogyi "kisméhész" vezetésével mi már Brüsszelig is elmentünk. Meg is lett az eredménye a "győzelemnek", szárnyalnak a mézárak, a felvásárlók meg nem győznek egymásra licitálni a méhész udvarán...

Gyere el szeptember 10-én Győrbe, az Erista és az OMME Mosonmagyaróvári Szervezetének közös rendezésében tartott "Nyitott Kapuk Napján" nem a "hivatalos", brossi verziót hallhatod, még csak nem is Aranyoskám vagy Gyulánk hirdeti az igét, hanem Pongrácz Ferenc. Kíváncsi vagyok, hogy Ő hogyan látja.

Ja, meg dr. Hegedűs Dénes is megosztja velünk az aktuális méhegészségügyi kérdéseket. Mondjuk én azt sem bánnám, ha a kérdések mellett esetleg válaszokat is kaphatnánk az elnökhelyettesünktől, de ha Te ott leszel, Bross  lellei kampányelőadásához hasonlóan legalább most Győrben is lesz alkalmad okosakat kérdezni. Kérdeznék én is, de közismerten "ibolya-szerénységű", visszahúzódó mentalitásom miatt ez nem az én kenyerem.

Remélem, tudsz jönni! Augusztus 31-ig kell regisztrálnunk, kávé meg kaja is lesz, meg kirándulunk Ravazdra, az Erdészet Méhészeti Gyűjteményének megnyitójára. Jönnöd kell!

Ami meg Kakaskát illeti, úgy hallottam, most nem Soltvadkert környékén vendégszerepelt, hanem Dorozsmán. Úgy hírlett, még ma is elismerően csettint mindenki, aki kóstolta...

Hallottam egy másik verziót is, de a hírt még nem erősítették meg, ezidáig nem sikerült teljesen megfejteni a harcostársaknak küldött üzenetét.

Mindegy, amíg tisztázódik a helyzet, addig esetleg néha kukorékolunk mi helyette...