Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715042 megtekintés
*

Bicska

• 601
Re:Gőzölgő
« Válasz #1305 Dátum: 2016. Május 28. 07:37 »
Vivaldi!
"akkor alapítani kellene egy másik egyesületet."
Vajon miből gondolod, hogy egy másik egyesület jobban csinálná?

Üdv. jani bátya

Üdv Jani bátya. Én csak azt veszem észre, hogy az omme vezetősége olyan a tagegyesületeknek mint az elefánt nemi szerve.  Jó nagy teher, és állandóan hordozza magával, de csak nagyon ritkán használja.
 Én már nem most kezdtem mondani, már a ződön is kifejtettem, ez a tagság egyszerűen el van választva az omme vezetőségtől.  Nem azt mondom, hogy a saját tag egyesületétől is el van, mert itt az egyesületi törvény érvényesül. Csak az omme vezetőségtől, ami úgy ül ott fent mint a nagy szem, Sauron a gyűrűk urában. Igazából, ha jól utána nézünk, néhány olyan nagyobb tagegyesület tartja fenn, mint a miénk is a palóctáj. Mert ugyan is, ezek az egyesületek jól dolgoznak. Nem az omme vezetőség dolgozik jól, hanem néhány nagy tagegyesület. Ide elmennek az emberek, mert úgy érzik ezek valóban adnak is nekik valamit, és ezért azt hiszik az omme is ad nekik valamit. Nem kérdő jelezik meg, gondolják, ha itt jól megy, akkor ott fenn is. Akkor lesz gond, ha egyszer valamelyik nagy tagegyesületnek eszébe jut és faképnél hagyja az omme vezetést, és felteszem esetleg országossá válik. És akkor már eljut a tagok akarata a vezetőségig, mert ezt az egyesületi törvényben lefektették. Úgy , hogy talán jó lenne számolni  előbb-utóbb a nagy létszámú egyesületekkel is, mert az omme léte függ tőlük. A mostani omme szervezeti felépítés, csak imitálja a méhész érdekvédelmet, és ez addig lehetséges, addig lehet ott fönn mismákolni, míg a helyzet annyira el nem mérgesedik, hogy már  elgondolkodnak sokan, hogy akkor most, hogy is van ez.

Átemeltem ide Vivaldi írását.

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #1306 Dátum: 2016. Május 30. 06:55 »
No komment.
Támadnak a méhrajok... Letarolnak mindent...és hát a globális felmelegedés miatt van a rajzás. >:(

http://faktor.hu/faktor-tobbezres-mehrajok-tamadnak-budapesten?source=hirkereso

« Válasz #1307 Dátum: 2016. Május 31. 07:30 »
Elkezdődött illetve, folytatódik közmunkaprogram, nap mint nap hatalmas erőkkel felvonulnak harcolni a bozótossal az útmentén. Valami értelmesebb munkát is kitalálhatnának számukra mert ennek szinte semmi értelme. 40-50 ember egy műszak alatt végez annyi munkát, mint amennyit egy dolgos magyar paraszt légény félig borgőzös állapotban is megtenne egymaga.
Méhészként, ha egy szál bokrot sem irtanának ki, akkor sem panaszkodnék. Melletük szóljon, hogy most meg hagynak néhány fácskát, a kert gerádjában, de volt már olyan is hogy azt a következő évben vágatták ki velük.

A gond nem csak a méhlegelő pusztítása, hanem ezen emberek felháborító viselkedése. Keskeny egy nyomos mezőgazdasági földutak mellet "dolgoznak" jelenleg, az az jobbára nem is csinálnak semmit. Bandáznak trécselnek, ücsörögnek, fekszenek az árnyékban, akár az út közepén. Akadályozva a közlekedést, mert halvány kézséget sem mutatnak arra hogy utat engedjenek, vagy húzódjanak. Dudálásra kiabálásra, de azt is csak az utolsó pillanatban, durván egy terelőkutya nélküli birkanyáj viselkedését produkálják, bár még azok is készségesebben húzódnak a járművek elől.
hangsúlyozom hogy ez nem az efektív munkavégzés, hanem az idejük javarészét kitöltő pihenés alatt történik.

Már annyira felháborított a viselkedésük, amikor az úttorkolatból még kihajtani sem akartak engedni, mert ők ott kényelmesen ücsörögtek, hogy már azon voltam hogy megyek a városházára panaszt tenni, de aztán úgy is felesleges lenne.

« Válasz #1308 Dátum: 2016. Május 31. 09:08 »
A legfontosabb számukra ilyenkor a terepszemle. Szolnok fölött a Tisza holtága mellett van egy faházunk, amit érdekes módon minden egyes közmunka program keretében elvégzett belvízárok takarítás után feltörnek.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1309 Dátum: 2016. Május 31. 09:16 »
Ezek az ürgék azelőtt sem voltak a "munka hősei", tisztelet a kivételnek!!!
Mink személyesen ismerjük őket, semmirevalók, az idősebbek szeszkazánok a fiatalabbja meg  csak füvezik, vagy porozik.
Kár közszemlére tenni őket.
A 30-40-ből talán 7 darab megbízható jó munkaerő, a többi esetleg töltésnek jó a gáton.
Üdv:robi

*

zümi

• 1382
« Válasz #1310 Dátum: 2016. Május 31. 11:36 »
Szén bányákban kellene dolgoztatni az ilyen egyéneket, ott megtanulnák mi a Magyarok istene :)
A színe javán, még a szénpor sem látszana ;D
Ha ilyen helyre delegálnák őket, megérdemelnék a segélyt ;)

Elgondolkodtató: Akkor jártunk jobban, mikor úgy kapták a segélyt, hogy otthon ültek, vagy iszonyatos károkat okozva a méhészeknek, letarolnak mindent!?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1311 Dátum: 2016. Május 31. 11:44 »
Ma megint alakított a "gyorsreagálású hadtest", már összecsukható kisszékeket hoznak magukkal, és azon ülve az út közepén töltik a munkaidőt. Továvábra is úttorlaszt okazva a kerákpárjaikkal, nincs ezeknek főnökük vagy az is éppen olyan zombi, mint ők?

*

Firgabá

• *
  • 15
  • Kérem törölni!
« Válasz #1312 Dátum: 2016. Május 31. 18:34 »
tisztelet a kivételnek!!
A 30-40-ből talán 7 darab megbízható jó munkaerő, a többi esetleg töltésnek jó a gáton.
Valószínű olyanok lennének ők a gáton mint sz@r a lapáton.  :)

*

Firgabá

• *
  • 15
  • Kérem törölni!
« Válasz #1313 Dátum: 2016. Május 31. 18:56 »
Sajnos a köz haszontalanok méhlegelő szempontjából több esetbe tesznek kárt zöldterületen mint hasznot. A patakok és egyéb erek mentén méhlegelő ki sem tud már bontakozni amikor ők ott megjelennek.

« Válasz #1314 Dátum: 2016. Június 05. 11:53 »
Próbáltam egy kis eszmecserét folytatni a zöld fórumon egy-két Bross Pétert zsigerből elutasító személlyel, de a tények szerint nem lehet, mert érvénytelenítették a hozzászólásomat.(többször is próbáltam)
Sajnos volt már rá példa, hogy a hozzászólásomba is belejavítottak indoklás nélkül.
Ezek szerint van valaki a zöldön aki nem érdemli meg a moderátori beosztást.
Még a végén igaza lesz Vivaldinak ezzel a témával kapcsolatban.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1315 Dátum: 2016. Június 05. 19:44 »
Egy kis korrekció
Idézet
Pöte!

Lehet, hogy nem figyeltél erre eléggé, de az OMME honlapon a Méhészet újság és a Méhészújság is ismertetve volt dr. Mészáros László elnöksége során végig. Annyi volt a különbség, hogy a Méhészet újság fél-egy hónapos csúszással került fel a honlapra. Megróhatod ezért Mészáros Lacit, de a tények akkor is tények.

Szerintem illendő, hogy az OMME honlapján valamennyi időszaki kiadvány (folyóirat) és könyvnek a kiadása jelenjen meg. Hiányolom is, hogy a forgalomban levő szakkönyvekről nincs ismertetés az OMME honlapon.

A Méhészújság felelős kiadója jelenleg nem az OMME, hanem a kft., ezért az újság sorsát illetően elsődleges felelős a kft ügyvezetője Mészáros József.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1316 Dátum: 2016. Június 06. 00:11 »
Jani Bátya!

Nekem is kinyílt a csicska a zsebemben, amikor az előző szövegkörnyezetben elnyikogta magát, hogy nem tudja szerkeszteni a hozzászólását a Méhész Fórumon, megvádolva a moderátorokat, hogy beleszerkesztgetnek az irományaiba. Rákérdeztem...

A válasz alapján világos, hogy a megelőző hozzászólása szemenszedett hazugság és célzatos hangulatkeltési szándék. Javasolnám, tényleg vegyen Attilától hegedű-leckéket, nehogy másnak kelljen minduntalan elhúzni a nótáját...

Gondolom, azzal a kitartással, amivel provokálni igyekszik, idővel néhány nótát is képes lehet egy idő után elcincogni...

A Méhész Fórum adminisztrátorának és egyik moderátorának, Tsanyinak a válasza a "cincogásával" kapcsolatos kérdésre:

"Kaptam egy telefont , hogy miért moderáljuk a hsz-eket.........
Nem tudtam miről van szó, kiderült, hogy Jani bátya írt az FF-en...
Csatolmány:
FF.jpg
FF.jpg [ 78.59 KiB | Megtekintve 88 alkalommal. ]
https://drive.google.com/file/d/0B5P2M9PIfKglZ1JBc3R3Um9OMzA/view
Leellenőriztem a moderátori naplót.
Az elmúlt héten moderátori törlés csak az apróhirdetéseknél történt, mert sokan még most sem hajlandóak tudomásul venni, hogy No comment!, tehát nem a viták helye. Hozzászólás szerkesztése 3 alkalommal történt kétszer az olajretek topicban illetve ma én töröltem keros2 köszönő hsz-éből az előző hozzászólás idézését. (Lusta voltam emiatt külön írni neki.)
Jani bátya hozzászólásának törlése, szerkesztése, ilyet nem találtam régebbről sem.
Az alapító tagoknak van egy ritkán használt saját topicjuk: Közlemény az alapító tagoknak. Ezt bármelyik alapító tag így Jani bátya is használhatja, se itt, sem a nyilvános topicokban sehol nem említette, hogy bármi gondja lenne.
Se nekem és tudtommal egyetlen moderátornak sem küldött privátot vagy emailt, hogy gondja van.

Ezek után kikérem magam és minden moderátor társam nevében ezt az aljas vádaskodást!
Bocs János, de ezek után csak annyi, hogy csak szánni tudlak."

Nos, mindenféle további kommentár nélkül: ennyit Jani bátya szavahihetőségéről...

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #1317 Dátum: 2016. Június 06. 05:45 »

Gondolom, azzal a kitartással, amivel provokálni igyekszik...

;D ;D ;D ;D ;D Beszarnék a röhögéstől, de épp onnan jövök, így megúszom a balesetet.....  ;D ;D ;D ;D ;D Ilyen vastag bőr nem is létezik... mármint  a (most éppen) Tetűölő (így magyarosan "szebben" hangzik) nevű fórumtárs az orcáján visel. A  "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű" közmondás kismiska, ehhez a p........ képest!!!!

« Válasz #1318 Dátum: 2016. Június 06. 07:43 »
Tisztelt Lousicide!
A Fekete-Fehér Méhészklubon senkit nem moderáltunk ki hozzászólásának tartalmáért.
Ellenben Téged már többször kitiltottunk, de újra itt vagy!
Ha megfigyelted jó ideje nem írunk kritikát a Zöldről, ezt én megbeszéltem Bezzeg Lacival, amit be is tartok.
Ellenben Te állandóan minősíted az FF Klubot, valamint az ide írókat.
Nálunk az a szabály, hogy nincs szabály.
Az-az egy szabály van, a hozzászólókat nem sértegetjük, nem pocskondiázzuk.
A Méhészklub kritikus stílusa nem változott, viszont ránk is fért egy kis pihenés.
Ha valakit kritizáltunk, és feltártuk az OMME-n belüli visszaéléseket, szabálytalanságokat, törvénysértéseket, ez a tagság érdekében történt!
És még nincs vége!
A Kft. átvilágítása gőzerővel folyik, néhányan szeretnék ha nem derülne ki a trükkök sokasága, de már az is elég súlyosnak látszik, ami eddig feltárásra került.
Minden betűje igaz volt amit itt leírtunk (leírtam) az OMME kft. zűrös dolgairól.
Majd a küldöttek eldöntik hogyan tovább.
Én személyesen ezzel nem elégednék meg, ha rajtam múlana nem úsznák meg az "elkövetők" a büntetést.
A Kft. egy agyrém!
Az OMME vagyonának megkurtítására kiváló, egy mesterségesen fenntartott, látszattevékenységen alapuló pénzmosoda volt eddig.
Az OMME beszopta a kft. költségeinek egy (vagy nagy) részét, a nyereséget meg magáénak tudta.
Így volt könnyű a Kft. gazdálkodását nyereségesnek beállítani, közben egy órási bukta az egész!
Miért írom ezt itt le Tomipapának?
Mert a Fekete-Fehér Méhészklub elsődleges célja a méhészeti közélet kitárgyalása, a visszaélések nyilvánosságra hozatala, és ez nem egyenlő valakinek a mocskolásával.
Igen is akik bűnt követtek el, még az is lehet, hogy tudatlanságuk miatt, felelniük kell.
Remélem a küldöttek meg fogják érteni, hogy a méhészek pénze közpénz, és ezzel senki nem packázhat.
Nem olyan nagy a felelősségre vonhatók tábora, nevüket nyilvánosságra kell hozni!
Erre hamarosan sor fog kerülni, és akkor ezt nem kéne személyeskedésnek felfogni.
Csak nehogy a hangszer neve nagybőgő legyen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1319 Dátum: 2016. Június 06. 07:57 »
Írásom után azonnal kaptam egy telefont, hogy ne fenyegetődztek, az OMME Kft.-t már átvilágították , és minden rendben volt.
A telefonba tett válaszomat itt is közlöm.
Abban a jelentésben is benne van, hogy "pénzügyi-számvitelei törvényt sért...".
Valamint attól a ponttól rendelték meg a volt vezetők a vizsgálatot, amikor már némileg rendeződtek a zűrös dolgok, és még így is ilyen súlyos megállapítások voltak benne!
Ezt az összes OV tagnak meg kellett volna kapnia, de letagadták, megpróbálták titkosnak beállítani.
A titkos záradék arról szólt, hogy a vezetőkön kívül más kezébe ne juthasson!
Az Országos Vezetők nem vezetők?
Na de az a lényeg, hogy most nulláról vizsgálják a dolgokat, tehát az OMME kft. megalakulásától kezdve.
Most lesz érdekes a vizsgálat.
Nincs zárt ajtó nincs titok!
Végre ezt is megértük.
Nagyernyei Attila