Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1740462 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #780 Dátum: 2015. Február 01. 16:05 »
És gondolom a kapuban van célfotó, és tisztán látszik amint beér a célba a kérelem? Mindenkinek a képét rögzítik amint átszakítja a célszalagot?
És mivel itt a gyorsaság számít, egészen biztosan véletlenül sem cserélhet helyet például két kérelem az író asztalon?
Én nem tudom csak kérdezem.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #781 Dátum: 2015. Február 01. 16:09 »
Vivaldi: Ha már épp az utánfutót említetted. Én is jeleztem a szaktanácsadónak, hogy szeretnék futót venni. Azt mondta, éppen felírja, de semmi jelentősége nincs. Az kap, aki hamar beadja és még nem merül ki a keret. Ha egyből beadja olyan, aki nem jelezte előre, azt sem lehet elutasítani, akkor az megelőzött, hiába én fel voltam íratva, de egy nappal később adtam be.
Hogy is van ez, hogy van aki beadhatja és van aki meg nem? Nem értem, meg hülye is vagyok már.

*

atya

• 1043
« Válasz #782 Dátum: 2015. Február 01. 16:21 »
Sajnos ez az egyik hibája ennek a rendszernek.
Csak az tud fejleszteni, akinek egyébként is eleve meg van rá a pénze.
A "kis" méhészeknek nem igazán kedvez, az előfinanszírozott támogatás. Ugyan is aki nem tudja megtermelni az előtte levő évben a rávalót, vagy amit meg termelt, azt mindig a lyukak foltozására kell költenie, az mindenről lemarad. Vagy legalább is a nagy-eszközökre, ez igaz lehet.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #783 Dátum: 2015. Február 01. 16:34 »
Hasonlót akartam írni én is. Arra kérlek, ha vannak neked nem tetsző dolgok írd le, és próbálj ezzel szembe állítani egy szerinted igazságosabb megoldást. Biztosan össze tudnánk hozni ennyien a többségnek tetsző alternatívát.
Akarat kérdése csak az egész.

Üdv. jani bátya

Abból kéne és kellett volna kiindulni már annak idején, hogy ez mindenkinek érkezik. Tehát minden omme tagnak, és nem Brossnak, és azoknak akik nekik tetszettek. Mert én nem tudok elvonatkoztatni a kezdetektől, nem vagyok még amnéziás. Igenis az egész rendszert ők találták ki , azóta is ugyanúgy működik.
Tehát mindenkinek járna belőle minden évben valamennyi. Hogy 20 vagy 30 ezer forint azt ki kéne számolni, mert még egyszer ezt az unió nem x-nek y-nak hanem mindenkinek adja.
Hogy ez így nem jó, mert ez nem elég akármire például utánfutóra, akkor pedig be kéne osztani, hogy kinek mikor jár, és vehet akármit például utánfutót. Mert ebben az esetben előfordulhat, hogy az egyik háromévenként vehet, a másik pedig mindig kimarad. Mert mire rá kerülne a sor addigra már az is megint jogosult aki egyszer már 3 éve vett egyet, és szépen megint előre veszi valami láthatatlan akarat a kérvényét. Ugye arról nem is beszélek, hogy nekem eddig még senki sem akarta elmondani, hogy ki, vagy kik azok a titokzatos személyek akik itt eldöntik, hogy ki az a szerencsés akinek jut. mert előfordulhat a "bőgős esete" hogy évről évre járni jár, de nem jut.
Aztán lehetne elbírálni nyilvánosan, olyan szempontok szerint, hogy: ki hány éve tag, mennyit fizetett már be, és mennyi támogatást kapott már eddig.
Még azt is el tudnám képzelni, ha akarná valaki, mindenkinek előre meg lehetne mondani, hogy az adott évben mennyi támogatást vehet fel. Ha nem veszi fel, mert neki nem kell, akkor lemondhat az összegről, vagy átadhatja másnak.
A harmadik módszer, aminek igazságtartalma még mindig hatványozottan több lenne  mint a mainak, egyszerűen sorsolják ki. Még ez is igazságosabb lenne a mai, de a Bross ideje alatt kitalált, sötétben, ismeretlenek általi pofára osztogatásnak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #784 Dátum: 2015. Február 01. 17:42 »
Vivaldi!

Játszod az ártatlan naiv kezdőt, miközben pontosan ismered a szabályokat.
Tudod, hogy az EU
 - nem általánosan minden méhésznek adja, ahogy a Torgyán féle 1500 Ft volt, hanem fejlesztési célokat. Ha te abba nem illesz bele, akkor így jártál.
 - korlátozást tart fenn az egyes célokra. Nem férhet mindenki hozzá. Pl bioméhészet nincs támogatva.
 - korrupció elleni védelmét a tagországokra bízza. Ha az egyrsület nem véd a korrupció ellen eléggé, akkor a rendszer olyan amilyen.

Vagyis Vivaldi, rajtad múlik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #785 Dátum: 2015. Február 01. 17:50 »
Vivaldi!
Sok igazad van, de nem mindenben.
A legigazságosabb támogatás az lenne, ha nem lenne.
Tehát senki ne kapjon semmit.
Mivel van támogatás, nincs igazság.
Itt be is fejezhetném bölcs mondandómat, de ettől többet szeretnék írni.
A MMNP néhány programpontja visszaosztásos mint a gyógyszer-cukor, vagy méhanya másik pontjai viszont addig tartanak amíg a keretben van pénz.
Ezt úgy kell felfognod mint a családi költségvetést. Ha elfogy a keret nem lehet vásárolni, vagy csak hitelre.
Az, hogy ki az élelmesebb, nyomulósabb a program nem tudja. Ez nem hiba, egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy mindenkinek jusson.
A magyar állam adja egy részét, a többit az EU. Ha nincs az állami rész, nincs EU-s rész sem. Eddig erre nem volt példa. Ezt az adott ország méhcsaládjai számának megfelelően igényelhetjük, és itt jön a bibi.
Amikor a MMNP beindult volt olyan 650.000 méhcsalád, most meg 1.080.000 körül. Tehát majdnem a duplája, a lóvé meg alig több. Ezért mondták a kampány idején politikusaink, hogy nő a méhészeknek nyújtandó támogatási keret.
Valójában igazat mondtak, csak sokkal több a méhcsalád, így kevesebbet kapunk!
Ezért jó, hogy itt a gőzölgőben tárgyaljuk a témát, mert mindenki meg van vezetve, és csak gőzölgünk.
Soha ne várj igazságos rendszerű támogatást! Ez elnökhöz nem köthető! Átalakítani, reformálni nem ártana, de nehéz.
Végezetül. A gyógyszer-cukor támogatás az első években addig tartott, amíg a keret. Miért lett visszaosztásos?
Mert egy Tolna megyei méhész vett 50 mázsa cukrot és 1 perizint. A MMNP nem cukorakció!
A hatásos, ellenőrzött gyógyszerről kéne szólnia, és a lehető legtöbb méhészhez támogatva eljutnia.
Én itt látom a legnagyobb hiányosságot.
Attól nem kell tartani, ha valaki időben beadja egy eszközre a támogatási igényét, és "véletlenül" az ő papírjai leesnek a földre, majd utolsóként kerül vissza! Soha egyetlen alkalommal a 8 és fél év alatt ilyent nem tapasztaltam, az OMME ilyen szempontból korrekt.
Erre az a bizonyíték, hogy tudomásom szerint aki időben beadta, és még volt keret az meg is kapta.
Aki málé, szunyókálós az bizony egy körből kimarad.
Természetesen az utolsó sort nem rád értettem!!!
Örülök, hogy újra aktivizáltad magad!
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #786 Dátum: 2015. Február 01. 17:59 »
Kedves Csuja bácsi Geddekas. Ez nem így van. Jellemeztem már a humorérzékedet, ami leginkább egy éhes jegesmedvére hajaz. Most jellemzem az igazságérzetedet ami leginkább egy rozsomákéra hasonlít.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #787 Dátum: 2015. Február 01. 18:32 »
Kedves Attila.
 Egyszerűen nem hiszem, hogy ettől nem lehet igazságosabb az elosztás.
 Hogy nem utasítottak vissza? Hát be sem engedik adni a papírokat, ha meg nem engedik nincs mit vissza utasítani.
 Én is próbálkoztam kétszer is, októberben, /Többet nem próbálkozom./ Azt mondták kérjek számlát jövő szeptemberben. Gondolom nem gondolták komolyan. Ki ad nekem számlát majd egy év múlva? Nem is beszélve a szeptemberi halvány próbálkozásomról az utánfutó ügyében. Nyilván ha most hozzá fognék már lekésnék az ideiről is.
De ez egyéni sérelem.
 Viszont akárkivel beszélek, és bár mindenki örül, hogy ő kapott, /ha kapott/ mindenki megállapítja, hogy ez nem igazságos az elosztás. Gondolom ezt tükrözi a hatalmas érdeklődés az egyesületi beszámoló iránt is. Meg egyáltalán az omme iránt a tagság részéről. -"Az igazságos elosztás itt nem számít csak én kapjak".- Ilyenek a méhészek.
 Gondolom meg van annak is az oka, hogy ez nektek megfelel./ Talán el kellene már szakadnotok Brosstól./
 Kár erről beszélni.  Egyébként valahol elkeserítő, ha jól bele gondol az ember.
No most még annyit, hogy egy ilyen egyesületnek átadni a méhegészségügyet, ami évtizedek óta probléma nélkül működik, hát... az katasztrófa lett volna. Mert lehet kárpótlást is csak az kapott volna, aki közelebb van a tűzhöz.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 01. 18:40 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #788 Dátum: 2015. Február 01. 18:57 »
Vivaldi!

Mi nem így van? Te vagy büszke, hogy kiváló vitapartner vagy. Most nem jött össze. ÉRVELJ!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #789 Dátum: 2015. Február 01. 19:23 »
Nem látom értelmét a reklamálásnak. Én nem vagyok senki. Itt nincs segítség. És én nem akarok hálás lenni senkinek azért, ami amúgy mint mindenkinek, nekem is járna.
 Csak azt szeretném mondani, ezt is a Bercsényi kolléga megerősítésére, aki azt írta, hogy idézem:"pofára ment, és megy minden", hogy egyik sem jobb itt a "Deákné vásznánál", az se aki kitalálta, és az se aki nem változtatott rajta. Nincs itt senkinek oka a másiknak a szemére hányni semmit.
 A tagság az meg csak hasznot akar húzni az egészből,/mert mást nem is tehet, mindenből kizárták, és ez se most történt/ és aki kapott már befogja a száját, aki meg még nem az meg azért fogja be, hogy kapjon. Csak annyira sem érdekli az egész, mint a tavalyi való világ szereplői. Lassan egy kisebb teremre valót sem lehet össze szedni, évente egyszer.
Az egész tehát veszett fejsze nyele.
Viszont néhány szereplő újbóli megjelenésével, mintha hátsó szándékokat fedeznék fel, és ezt most nagyobb gondnak érzem. És a tapasztalatom ezekről egyáltalán nem kedvezőek. Én emlékszem már alacsony mézárakra, sőt olyanokra amikor bizonyos elnök beszédei után mindig estek a mézárak. Sőt olyan évekre is amikor nem kellett a méz senkinek, viszont volt aki megjelent, és mint megmentő, teljes befolyást akart szerezni a magyar mézfelvásárlás felett.
 Hogy kikről beszélek, azt nem mondanám ki. De, néhányan biztosan tudják, mert velem együtt megélték. Néhányan sejtik, akik meg nem tudják és nem is sejtik, azok majd megtudják bizonyosan.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #790 Dátum: 2015. Február 01. 20:00 »
QUQURIQ!!!

Vivaldi mester!

Elég már a nyafogásodból!
Olyan vagy mint a szűz öreglány…
Amikor valaki gusztust kap rá és meg……nák elhárítja az ostromot!
Másnap meg azért kesereg, hogy szűz maradt!
Te is így vagy a támogatásokkal!
 Már régi írásomban olvashattad, amit szintén Neked címeztem, hogy mit és hogyan tegyél, hogy Te is kapjál, ami a szemednek, szájadnak és a pénztárcádnak ingere!
Most ismételjünk!
Új évad, szeptember 1.
Már Neked előre kell tudnod, hogy mikre szeretnél támogatást kapni!
Persze az előfinanszírozási összegnek ott kell lapulni a vánkosod alatt…
Nyomtatványokra nem kell várni, OMME honlapról kinyomtathatod.
Töltsed ki és ballagj be vele az MVH-ba!!!
Ezek után, ha bárki is leelőzne, úgy én nyitok Neked ingyen színtelen fórumot!!+!
Tovább nincsen siránkozás, veszítsd már végre a szüzességed!

A Kiskakas
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 01. 21:45 írta kiskakas »

*

zümi

• 1382
« Válasz #791 Dátum: 2015. Február 01. 20:12 »
Idézet
Töltsed ki és ballagj be vele az MVH-ba!!!

Kakas!
Kiegészítésként tenném hozzá. Szerintem Fekete Józsival egyeztessen Vivaldi ha minden elkészült az utánfutóval kapcsolatban. Mert a hiányosságokra ő még feltudja hívni a figyelmét! Mert ha az MVH dobja vissza hiánypótlás miatt......
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #792 Dátum: 2015. Február 01. 20:12 »
Nem szűz. Ez már rég kiderült. Rinyál, mert ez tetszik most Fekete Józsinak. Hisz ő neki akar megfelelni. Vett ő igénybe többféle támogatást az MMNP-ből.

Jobb rendszert szeretné, de nem javasol semmit.
Jobb vezetést szeretne, de nem tesz semmit.
Sok ilyen ember van. Sőt nagyon sok. Neki mindenki rossz.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #793 Dátum: 2015. Február 01. 20:17 »
QUQURIQ!

Az MVH-hoz ha saját maga viszi be az ablakhoz, átnézik a papírjait, ha gond van ott helyben kiavíttatják veled!

Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #794 Dátum: 2015. Február 01. 20:44 »
  Ide figyelj Csuja!/Te húzod ki belőlem vessél magadra./
Hát nem minden ember rossz, de azért te már kezdesz a bajszomba bele akadni.
A rendszert javasoltam, három módszert is ahol legalább lenne valamilyen pályáztatás. Nem érted, vagy nem akarod érteni? Illetve azt, hogy hogyan lehetne igazságossá tenni a elosztást.
Hogy nem teszek semmit, az azért van mert nem lehet, én nem tudok.
 Mért te tudsz? Emlékszel amikor megmondtam a facen, hogy nem tudjátok leváltani az elnököt. És, le tudtátok?
Most is azt mondom, ez az elnök addig marad ameddig akar. Ahogy benneteket olvasgatlak, és én ha tehetném, vagy szavazni lehetne rá nem is akarnám leváltani, mert úgy látom személy szerint a te igazságérzeted még ott se tart mint a macskámé. Még az kéne, hogy bele kerülj a vezetőségbe, akkor megnézhetnénk magunkat. Most sem az a bajod, hogy mi az igazságtalan az omme -ban. Hanem az, hogy nem te vagy ott. Állítom azt is, az általad favorizált elnök fizetése két hónapon belül a kétszerese lenne  a mostaninak, ha vissza kerülne.
Azt hiszed te meg tudsz változtatni akármit? Most mondom, fogadok is ha akarod, nem fogsz megváltoztatni semmit.
 Egyszerűen mert ezt valamikor így találták ki. Bross saját magára szabta az ommet. Minek vetette le? Most már hiába akarjátok vissza tuszkolni elnöknek, nem fog sikerülni. Ezen kellene inkább elgondolkodnod.

« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 01. 21:01 írta Vivaldi »