Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1742171 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #255 Dátum: 2014. Február 09. 13:21 »
A politikát ne vigyük bele szerintem, a jelenlegi vezetésről a legtöbb méhésztársnak már meg van a saját véleménye.

Elvégre megoldást keresünk.

Köszönöm
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 10. 07:03 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #256 Dátum: 2014. Február 09. 13:31 »
Ne izgasd fel magad,árt a szépségnek! :) Ez egy türelemjáték,akinél elszakad a cérna,az előbb-utóbb hibát követ el.
Viszont gondolom emlékszel a "pürrhoszi győzelemre"...na ezért oldjuk meg inkább házon belül.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #257 Dátum: 2014. Február 09. 15:58 »
Egyszerűen csak tényeket közöltem.  :-[

Nem magasztalnám a jelenleg regnáló méhészeti vezetést a történelmi hőstettek szintjére.

Inkább máshol keresnék párhuzamot. :o

*

varjú

• 161
« Válasz #258 Dátum: 2014. Február 09. 16:19 »
Sajnos erre nincs határidő az alapszabályban.
Láttál-e már karón varjút?

« Válasz #259 Dátum: 2014. Február 09. 16:41 »
Szerintem félreértetted,amit írtam.Arra kívántam utalni,hogy aztán nehogy az legyen,hogy "az operáció sikerült,de a beteg meghalt".Tartok tőle,hogy ebben a "harcban" csak vesztesek lesznek.De,ne legyen igazam...
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

zümi

• 1382
« Válasz #260 Dátum: 2014. Február 09. 17:39 »
lindzzy írta: Az ilyen-olyan hiánypótlásra való felhívással lehet tologatni a határidőt.Bele lehet kötni formai hibákba stb...

Az én véleményem szerint ha beérkezett az összes hiánypótlás és mindent rendben talált elnökünk, csak ezután fogja kitűzni a nagy napot! De lehet, hogy beérkezéstől számolva a 15 munkanapot még így is ki kell várni. Szerintetek?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #261 Dátum: 2014. Február 09. 18:50 »
Az Alapszabályban és a Választási Szabályzatban is az szerepel hogy a tisztségviselők az OV, IB. EB illetőleg választó szervezet tagjainak 20%-nak kezdeményezésére bármikor visszahívhatók.

A bármikor szó az véleményem szerint azonnali hatályt jelent mivel nem rendelkezik az alapszabály és a választási szabályzat erről.

A tagság kezdeményezése egyértelmű az IB illetőleg EB tagjainak illő lenne közbelépni egyébként, és pontot tenni a dologra.

Vizsgálni lehet a dokumentumokat de ha a 20 % egyébként meg van akkor azonnali határozatot kell hoznia, egy irányadó szabály figyelembevételével miszerint a kiértesítés legalább 15 nappal hamarabb történjen meg a kitűzött időponttól.

Az elnöknek határozatot kell tehát hoznia azonnali hatállyal amiről 8 napon belül köteles értesíteni az érintetteket.

« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 09. 18:59 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #262 Dátum: 2014. Február 09. 20:19 »
Az én véleményem az hogy a vezetésnek esze ágában sincs kiírni a rendkívüli küldöttgyűlést. Húzzák vonják halasztják ameddíg csak lehet, az OV ig vagy a küldöttgyűlés eredeti időpontjáig. Ott saját pályán játszhatnak ők határozzák meg a napirendi pontokat és megint el lehet mismásolni a lényeget. Ebből is látszik mennyire becsülik mennyire értékelik a  tagságot a tagdíjfizető méhészeket és mennyire tisztelik az érvényben lévő egyesületi szabályzatokat.Költséget nem kímélve járják az országot és próbálják a szabálytalanságokat "legitimizálni". De a szabály az szabály minden körülmények között. Ha érdemi munkára is annyi időt fordítanának mint amennyit a szabálytalanságok ki vagy félremagyarázására lehet szárnyalna az egyesület.

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #263 Dátum: 2014. Február 11. 21:31 »
A mai napon megkaptak, és átvettek még, 20db,  elnökök által aláírt, a rendkívüli küldöttgyűlés kiírását kezdeményező beadványt. Most már végképp, a legrövidebb időn belül meg kell, jelölniük a rendkívüli küldöttgyűlés időpontját.
Ezt én személy szerint is kérem az OMME vezetésétől. Ezt kimondottan kérem, mert egy nemrég lezajlott telefonos beszélgetésben, közölték velem, hogy ha az elnök nem írja ki, a rendkívüli küldöttgyűlés időpontját 18-áig, akkor országos hírt csinálnak ebből az egész dologból.
T vezetőség, el kellene végre már dönteni, hogy mikorra lesz meghirdetve, a rendkívüli küldöttgyűlés, mert ha nem lesz kiírva, akkor senki nem mossa le róllatok, hogy nem ti vertétek szét az OMME-t. Mert ha a vizsgálatok során, véletlenül kiderül ez, meg az, akkor nagyon könnyen,  körpecsétes ragasztó kerülhet az OMME ajtajára.
Hovatovább a törvénytelen döntéseket vizsgálva, esetleg személyekhez köthetik azokat, és akkor, hááát  nem tudom mennyit ér meg ez a dolog. Mindenki gondolja tovább.
És jusson eszébe ez az írás:
Idézet
„Tisztelt Egybegyűltek! Véleményem szerint egy legitim módon megválasztott, a tagság bizalmát magáénak tudó, feladatait lelkiismeretének és legjobb tudásának megfelelően dolgozó vezető nem félhet a megmérettetéstől.
Személy szerint én állok elébe!
Tisztelt IB! Véleményem szerint csak a megfelelő bizalom deklarálása esetén lehet képes az OMME vezetése a béke elérésére, és a további hatékony munkavégzésre. A bizalmatlansági kérdések elodázása csak a feszült helyzet elongálásához vezet.
Csak a bizalmatlansági kérdések tisztázása után folytatódhat a munka megfelelő hatékonysággal!
Ezért Tisztelettel mindenkit felszólítok, hogy gondolkozzon el a megmérettetés előnyein.”
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #264 Dátum: 2014. Február 11. 22:35 »
atya
Én az elöttelevő bekezdést is idézném:

Tisztelt Vezetők! Olyan emberek kellenek az OMME élére,akik tudják vagy képesek megkeresni a megoldásokat a problémák megoldására! Akik tudnak és akarnak nyítottan CSAPATBAN egymás mellett dolgozni a méhészek érdekeit szem elött tartva.Olyanokat,akik tisztelik embertársaikat,az egyszerű méhészt,és alázattal viseltetnek a szakma iránt.Akik elég erősek ahhoz,hogy ha kell,az ágazat érdekében lobbyzni tudjanak. Nem meghajlott derékkal,hanem mindig következetesen az ágazat érdekében.

Az időt kár húzni!  Az időhúzás tizenegyes és 87%-át belövik,ezt tudhatná az OMME vezetése is.

*

varjú

• 161
« Válasz #265 Dátum: 2014. Február 11. 22:48 »
Itt a munkahelyen az egyik kolléga foci bíró.
Megkérdeztem. Azt mondja, az időhúzás soha nem tizenegyes!
Csak közvetett szabadrúgás.  :-\
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 12. 11:37 írta varjú »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #266 Dátum: 2014. Február 12. 16:28 »
Vagyis át kell adnia a labdát a másik csapatnak. OK. Esetünkben ez járható út lenne.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

varjú

• 161
« Válasz #267 Dátum: 2014. Február 12. 17:48 »
A követett szabadrúgás nem ezt jelenti.

*

atya

• 1043
« Válasz #268 Dátum: 2014. Február 12. 17:58 »
A tegnapi esettel kapcsolatban, amit Lászlóffy produkált, melyben megcsillantotta erényeit, mely bomlasztó hatással párosult, egy rövid mondat jut hirtelen eszembe. A stílus maga az ember!
Már eme képességét megcsillantotta akkor is, mikor levelet intézett az apimondia elnökéhez. Talán azt a levelet, mint a külkapcsolatokért felelős alelnök tette.
Nem volt olyan régen az az eset sem, amikor egy megyei szaktanácsadótól váltak meg az OMME-ban, mondván közösségbomlasztó. Akkor ez most mi volt valójában?
Ezt az esetet hogy, s miként minősíti, Tisztelt vezető-szaktanácsadó úr?
Lászlóffy az ön beosztottja, mint Csongrád megyei szaktanácsadó. Nem?
Nem kéne kezdeményeznie az etikai és fegyelmi bizottságnál, az ügy teljes körű vizsgálását?
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 12. 19:55 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #269 Dátum: 2014. Február 12. 22:20 »
Sziasztok!
A gőzölgő rovatba ritkán írok, de most aktualitása van.
Baldavári Laci beszélt az OMME elnökével, akinek most az a gondja a rendkívüli küldöttértekezlet összehívását kezdeményezők csapatával,hogy nem egy napon írták alá a beadványokat, eltérőek a dátumok.
Hol van ez az alapszabályban rögzítve,hogy egyeznie kell?
Holnap az lesz a hiba, hogy merre fésülöm a hajamat? Jelentem kopasz vagyok!
Az egyesület elnökének nincs mérlegelési joga! A rendkívüli küldöttértekezletet azok a küldöttek hívták össze akik őt megválasztották.(vagy nem) Az elnök csak asszisztál ebben a a kérdésben. Mondjuk azt nem csinálja rosszul. Arra játszik ki borul ki elsőnek?
Nagyernyei Attila