Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1742494 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #210 Dátum: 2014. Február 01. 07:48 »
Én abból indultam ki,hogy mi az,ami állítólag még nincs itt,de jelentésköteles.2 "gyönyörűség" került szóba a kis kaptárbogár és a Tropilaelaps clareae. Ha egyik se,akkor passzolok.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #211 Dátum: 2014. Február 01. 09:00 »
Egy ázsiai eredetű darázs van francia területén. Ha át tud kerülni az alpokon, akkor .....
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #212 Dátum: 2014. Február 01. 20:19 »
De hát én ezt kérdeztem egyszer, és a válasz az volt, ahhoz hogy ez a faj megtudjon telepedni,a méh farkasnak ki kell pusztulnia. De ahogy ismerem magunkat , a darázsnak igen fel kell kötni a ,, gatyáját ,, . Ha leszűkítem a kijárót ,már nem tud a fészekhez nyúlni. Azért a darázsnak adhatok húsit én is, nem ? Szóval  nem tudom, de nagyon érdekelne .  Üdv.   Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 01. 22:02 írta Nagyernyei Attila »

*

Nb18

• 797
« Válasz #213 Dátum: 2014. Február 01. 21:29 »
Üdv. Antal!

Ha ezekről van szó, akkor  egy fél disznót tegyél ki, de jó erősen kösd le, nehogy egészben elvigye!
Viccet félre téve nem szeretnék találkozni egy ilyen döggel. Brutálisak.....

http://444.hu/2013/10/01/elszaporodtak-a-gyilkos-azsiai-oriasdarazsak/

« Válasz #214 Dátum: 2014. Február 01. 22:05 »
Sajnos alergiás vagyok a darázsra, bedagad a torkom. Szerintem az ajtóig sem jutnák el, ha meg szúrna. Azért nem sima húst tennék nekik. Amit föltettél képet róluk .......huh  .

« Válasz #215 Dátum: 2014. Február 02. 11:48 »
Üzenetet szeretnék közvetíteni!
Nem én vagyok a kiskakas! :P :P
Nyomozzatok tovább!
Nagyernyei Attila

« Válasz #216 Dátum: 2014. Február 02. 12:29 »
Hát én azt hiszem ezekre a darazsakra még csak allergiásnak sem kell lenni, hogy kórházba juttassák az embert.
Arra meg hogy mit tudnának művelni a szerencsétlen méhekkel rossz belegondolni.
http://www.youtube.com/watch?v=HB16OAcaelQ

Üdv. jani bátya

« Válasz #217 Dátum: 2014. Február 02. 12:36 »
Attila!
Ilyenkor farsang táján megnehezül a nyomozás, nagyon sok ál kiskakas bukkanhat fel a különböző helyeken szervezett jelmezbálokon. ;D ;D

Üdv. jani bátya

« Válasz #218 Dátum: 2014. Február 02. 12:37 »
Amelyikről Laci bátyám írt úgy tudom, hogy a Vespa velutina nemzetséghez tartozó faj, amely talán 8-10 éve jutott el Franciaország területére és kimondottan veszélyes a méhekre. A linkben lévő Vespa mandarina még csak Amerikába jutott el.

« Válasz #219 Dátum: 2014. Február 02. 12:42 »
A link szerint már olaszországban is van.
http://www.youtube.com/watch?v=MJLcWPUvYhY
De van itt egy portugál videó is.
http://www.youtube.com/watch?v=h5ZJHn_OWcM
Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 02. 12:53 írta jani bátya »

« Válasz #220 Dátum: 2014. Február 02. 14:07 »
 >:( akkor szépen terjeszkedik. A lenti linken valóban azt írja, hogy 2011 után a szomszédos régiókban is elterjedt. Már Belgiumban is találtak. Egész méhcsaládokat tud kiirtani. Táplálja velük az utódokat. Ha jó táplálékforrás kolóniában támadnak. Nem megy be a kaptárba, hanem a bejárat fölött lebegve csap le a visszatérő méhekre, így azok nem tudnak ellenük védekezni. A kijáró méhek megszűnésével nincs virágpor utánpótlás és összeomlik a család. Röviden ennyi. Remélem soha nem jut el hozzánk.

http://www.planetepassion.eu/wildlife-in-france/asian-hornet_vespa-velutina-nigrithorax_frelon%20asiatique_france.html

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #221 Dátum: 2014. Február 02. 15:02 »
Ha eljutott Itáliába, akkor mi is veszélyeztetettek vagyunk. Sürgősen fel kell készülnünk rá. A feromoncsapda lehet a megoldás.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #222 Dátum: 2014. Február 02. 15:23 »
Akkor azt hiszem őt is meg kell hívnunk sörözni,mint a cuki kis lódarazsakat. ;D Elég hatékony a csapda,néha alig győzzük üríteni.

« Válasz #223 Dátum: 2014. Február 02. 15:37 »
Vajon ezeknek a dögöknek, vannak természetes ellenségei ?  Kell hogy legyen,más különben......ajaj.  Találkoztam, de talán ti is láttatok ,olyan darázs fészket a plafonon mint ha vakond túrás lett volna. Amit ki fúrt a falból, azt nem lepotyogtatta, hanem felragasztotta. Néztem bután, mert ilyet még nem láttam. A darázs pedig kisebb volt mint a méhecske. Most már látom, át kell térni az óriás méhecskére. Mos láttam a kis filmet a tv-ben. Igen harcias fajta, de talán jól is mézel.    Á csak beszélek,tényleg csak képeken volna jó őket látni.   Üdv.  Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. Február 02. 16:07 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #224 Dátum: 2014. Február 02. 15:47 »
Nekem van is ilyen fészkem, az egyik melléképületben találtam,gondoltam lelakkozom és kirakom a méhekhez lopásgátlónak pár repkedő műdarázzsal,de nem túl stabil.