Már régen írtam erre a felületre.
Van egy-két “kedves” ember aki miatt nem sok kedvem marad a véleményem közreadásától.
De a mai vegyszeres világunk utálata erősebb bennem mint a “jószándékú” vélemény formálók iránti érzéseim.
Ezért mint ahogy várják tőlem Ezek -anyósom használta megszólításként a “kedvenceire”- ismét próbálom bizonyítani mennyire káros a vegyszerek használata.
Mindezt mézengúz írása és az acetamiprid határérték feletti megjelenésének újra tárgyalása indította el “már megint” bennem.
Tudjuk,- “egyesek szerint”- nekem mindenről ez jut eszembe.
A mézengúz írás.
“ Oda jutottunk ahova juttattak minket méhészeket , a béka feneke alá !!!!!!!! Húsz év negatív eredménye !!!!!!!
Az acetamiprid-es cikk egy írással előrébb.
És a növény orvosi kamarai közlemény:
https://magyarnovenyorvos.hu/a-magyar-novenyvedo-mernoki-es-novenyorvosi-kamara-kozlemenye-a-repce-es-viragmezek-hatarertek-feletti-acetamiprid-tartalmaval-kapcsolatban-2023-04-21?fbclid=IwAR3JltJOGC6LCg_5qm2rZVGgy4CwutgmlxRmDlGC2ryAPsLnQBmERaCnlv0Idézet a közleményből:
“ A mézekben talált határérték feletti szermaradék esetek jól példázzák, hogy a szabályok szigorú betartása mennyire fontos. Azok megszegése viszont olyan problémákat generál, amelyekre eddig nem volt példa. Ennek elkerülése érdekében ismételten felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy az engedélyokiratokban foglalt előírásokat fokozottan be kell tartani.”
Tiszteletet megadva a tisztességes növényorvosoknak, köztük Tóth Péternek is!!!!Mert meggyőződésem szerint Ő is az, minden nézett eltérésünk, vélemény különbségünk ellenére.
A tévedése itt van.
Hiába tartják be az engedélyokiratokban foglaltakat, mert azok nem megfelelően elvégzett vizsgálatokon alapulnak.Egy irányúak, csak a “szent” profit vezérelte elvek mentén végzik el a gyártók.Az ellenőrző szervek mint az EFSA, Nébih elnézőek, a korrupció nagy.Az engedélyek kiadása a gyártók vizsgálatai alapján történnek, amik erősen manipuláltak. A ma még engedélyezett vegyszerek-mérgek ahogy Nagyanyám mondta- szintén nagyon károsak ugyanúgy mint a már betiltottak.
Szinte mindent mindennel össze lehet keverni.Mindenféle vizsgálat nélkül
Kérdezik “Ezek”.
Milyen jogon merem mindezeket leírni úgy, hogy nem vagyok eléggé iskolázott ez ügyben, nem vagyok vegyész, képzett növényorvos?
Pofon egyszerű!
A józan paraszti ész jegyében.Élég hivatkoznom mézengúz idézett írására vagy Robi75 írásaira.Többek között Ők azok akiket nem lehet megvezetni.
Akik látnak nem csak néznek.
A több mint 35 éves méhészkedésem során szerzett ez irányú tapasztalataim okán.Senkinek az országban, de az EU-ban sincs ilyen közvetlen, speciális jártassága, tudása ez ügyben mint nekem.
Vagy 30 helyen vannak most is méheink, voltak évek amikor még sokkal több helyen voltak a jószágok.
Miközben sorra megyek a telephelyeken számtalanszor tapasztalom az iszonyatos különbségeket a méhek egészségügyi állapotában, erősségében, vitalitásában.Pedig a növények amiről gyűjtenek, szinte mindig ugyanazok, a hordás viszonyok sem különböznek, a méhészeti technológiánk-atka elleni kezelésünk- is ugyanaz minden t.helyünkön.
ÉS!!!
Mindig “jönnek” a látszólag érthetetlen gyengülések, népesség csökkenések.
LÁTSZÓLAG !!!
Szinte MINDIG ott van mögötte a vegyszer!!!
Szoktam mondani KERESD A VEGYSZERT!!!